polskich upraw od wyselekcjonowanych dostawców, dzięki czemu charakteryzują się wysoką jakością oraz wspaniałym smakiem. Ziarna mają wiele zastosowań, zaczynając od tych prostych, czyli jako dodatek/posypka do owsianek, placuszków, ciast, sałatek a kończąc na koktajlach, napojach roślinnych czy sosach. CZEKOLADY: KONOPIE / PYŁEK PSZCZELI 🍫 Skład 🍫 : czekolada ciemna: miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy * ziarna konopi(...)owoc agrestu 52 % , kwiaty konopi, śliwka, jabłko, mięta, płatki nagietka. Produkt naturalny, sortowany i pakowany ręcznie. Sposób użycia: niewielką ilość wsypać do kubka, zalać wrzątkiem, a następnie parzyć pod przykryciem około 5-10 minut. Długość parzenia herbatki wpływa na jej intensywność, a co za tym idzie smak i aromat. Cząstki owoców zaparzają się dłużej od ziół, dlatego można
Zdrowie na języku :PLody to najpopularniejszy zamrożony deser, po którego najczęściej sięgamy latem. Nie od dziś wiadomo, że najlepsze są lody domowe - mają lepszy smak oraz naturalny i
Kuchnia MagdaLenyOdkąd mamy szynkowar ani razu nie kupiliśmy w sklepie wędliny. Nic nie smakuje tak wspaniale, jak samodzielnie przygotowane prasowanki, szynki, polędwice i boczki. Boczek z szynkowaru
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataUwielbiane przez nas tiramisu, tym razem w wersji tortu. Idealny biszkopt, genialna masa z mascarpone, całość wprost rozpływa się w ustach. Dzięki wykorzystaniu domowego
Smaczne Zdrowekubka kawy, parzonej ze świeżo zmielonych ziaren, najchętniej Jacobs Kronung :) bez mleka, z łyżeczka cukru. Przeszłam chyba wszystkie możliwe sposoby parzenia kawy i pozostałam przy tradycyjnym polskim parzeniem w kubku. Rozpuszczalnych kaw w ogóle nie piję, bo uważam, że to substytuty nafaszerowane chemią. Popołudniowa kawa bardzo często dosmaczana jest na przykład własnoręcznie przygotowanym syropem piernikowym, szczyptą(...)obieram ze skóry, lecz tylko wycinam gniazda nasienne. Soku nie dosładzam. Wytłoki z sokowirówki najczęściej zjadamy na deser polane naturalnym jogurtem i odrobiną miodu lub piekę z nich ciasto :) Dziękuję Wam wszystkim, że jesteście. Tak po prostu jesteście
Codzienna kuchnia niecodziennaUwielbiałam spędzać soboty u Dziadków. Siadałam za stołem, z nieodłączną książką czy notesem. Babcia parzyła herbatę, za chwilę już na talerzykach leżało coś słodkiego. Rozmawialiśmy o minionym tygodniu, o planach na następny. Potem razem z Dziadkiem szłam na spacer. Kupowaliśmy moje ulubione czasopismo, często jeździliśmy na krótką przejażdżkę samochodem. To właśnie podczas jednej z nich po raz pierwszy usiadłam(...)Wymieszać dokładnie. Taką masą wylepić spód tortownicy. Podpiec w 180C przez 10minut. Na podpieczony spód wyłożyć plasterki bananów. Posypać dokładnie i obficie cynamonem. Na banany przełożyć masę kajmakową i ciasto włożyć do piekarnika. Piec ok. 30-40minut w 180C przez 15minut, następnie zmniejszyć temp. do 150-160C. Po tym czasie na masę kajmakową, która powinna już być ścięta
Raj dla PodniebieniaRóżowa rozgrzewająca herbata z Kaszmiru Noon Chai - rozgrzewająca kaszmirska herbata Różowa rozgrzewająca herbata z Kaszmiru Noon Chai to raczej napój dla koneserów, niż przeciętnego zjadacza chleba
Cztery FajeryWszystkie składniki ciasta wsypujemy/wlewamy do miski. I zaczynamy ugniatać, najpierw składniki warto wymieszać łyżką, potem dopiero wszystko wyrabiać rękami. Ciasto powinno być sprężyste. Jeśli ciasto klei nam się do rąk należy dosypywać stopniowo po odrobinie mąki i wyrabiać aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Jeśli ciasto jest za suche – dolewamy po odrobinie wody/mleka i wyrabiamy. Gdy ciasto jest już gotowe(...)ciasta. W tym czasie powinno było mniej więcej podwoić swoją objętość. Wyjmujemy je z miski i zagniatamy jeszcze kilka razy i dzielimy na pół albo z całości robimy blat do pizzy. Jako, że ja bardzo lubię bardzo cienkie ciasto, wykładam połowę na posypany mąką blat i rozwałkowuję. Blachę wykładam papierem do pieczenia i kładę ciasto. Na ciasto po kolei
Martyna Cooksrobimy blat do pizzy. Jako, że ja bardzo lubię bardzo cienkie ciasto, wykładam połowę na posypany mąką blat i rozwałkowuję. Blachę wykładam papierem do pieczenia i kładę ciasto. Na ciasto po kolei – sos, sery, bazylia, figi. Liście bazylii delikatnie skrapiam oliwą, żeby się nie spaliły podczas pieczenia pizzy i całość wkładam do piekarnika nagrzanego do 230-250 stopni(...)your oven – pizza burns easily, you have to watch it. Wyjmujemy pizzę z piekarnika, pachnie i wygląda pięknie, ale nie radzę od jej jeść – gorący ser parzy buzię Jak chwile przestygnie – kroimy i jemy! Smacznego! Take your pizza out of the oven, for sure it smells and looks perfect! But I advise
Martyna Cooksrobimy blat do pizzy. Jako, że ja bardzo lubię bardzo cienkie ciasto, wykładam połowę na posypany mąką blat i rozwałkowuję. Blachę wykładam papierem do pieczenia i kładę ciasto. Na ciasto po kolei – sos, sery, bazylia, figi. Liście bazylii delikatnie skrapiam oliwą, żeby się nie spaliły podczas pieczenia pizzy i całość wkładam do piekarnika nagrzanego do 230-250 stopni(...)your oven – pizza burns easily, you have to watch it. Wyjmujemy pizzę z piekarnika, pachnie i wygląda pięknie, ale nie radzę od jej jeść – gorący ser parzy buzię Jak chwile przestygnie – kroimy i jemy! Smacznego! Take your pizza out of the oven, for sure it smells and looks perfect! But I advise
Martyna Cooksrobimy blat do pizzy. Jako, że ja bardzo lubię bardzo cienkie ciasto, wykładam połowę na posypany mąką blat i rozwałkowuję. Blachę wykładam papierem do pieczenia i kładę ciasto. Na ciasto po kolei – sos, sery, bazylia, figi. Liście bazylii delikatnie skrapiam oliwą, żeby się nie spaliły podczas pieczenia pizzy i całość wkładam do piekarnika nagrzanego do 230-250 stopni(...)your oven – pizza burns easily, you have to watch it. Wyjmujemy pizzę z piekarnika, pachnie i wygląda pięknie, ale nie radzę od jej jeść – gorący ser parzy buzię Jak chwile przestygnie – kroimy i jemy! Smacznego! Take your pizza out of the oven, for sure it smells and looks perfect! But I advise
Martyna CooksNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Domowe ciastamisiom i psiakowi na baterie… Mamo, co dziś dobrego ugotujesz? Wspólnie snujemy plany o naszym menu. Picie syropu zamieniam w małą degustację. Leczniczej zawiesiny próbują też pluszaki, obowiązkowo. Parzę herbatę z miodem i cytryną i obie siadamy na kuchennym blacie, wyglądamy przez okno na świat. Zastanawiamy się, gdzie podążają, tam daleko, sznury aut, dokąd wybiera się pani w wielkiej(...)150C przez 50 – 60 min. Upieczony sernik studzimy w otwartym piekarniku. Migdały i różne gatunki orzechów rozdrabniamy i posypujemy cały wierzch sernika. Dekorujemy cukrowymi kuleczkami. Przed podaniem schładzamy ciasto w lodówce. Smacznego! Artykuł Sernik jaglany z kremem z migdałów i chwile niezastąpione pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebieniaparzymy 5 minut, pijemy 4 -6 tygodni po 2 - 3 filiżanki dziennie. herbata pobudzająca wydalanie kwasu moczowego - kwiat tarniny, kwiat czarnego bzu, kora kruszyny - 2 łyżeczki zalewamy wrzątkiem i parzymy 5 - 10 min., pijemy przez 4 tyg. po 2 - 3 szklanki dziennie. RWA KULSZOWA (ISCHIAS) - przykładamy na chore miejsce kompres esencjonalny z kwiatów czarnego bzu, pijemy regularnie(...)kwiatów czarnego bzu, robię soki malinowe i porzeczkowe z dodatkiem owoców czarnego bzu, robię dżem malinowy z owocami bzowymi. A tutaj znajdziecie przepis na doskonałe i bardzo zdrowe ciasto z malinami i owocami czarnego bzu. Smacznego i na zdrowie
Naturalna KuchniaCrème brûlée to delikatny krem na bazie śmietany, żółtek i wanilii ukryty pod chrupiącą skorupką karmelu. To jeden z najsłynniejszych deserów na świecie. Gdy mąż zabierał
Poezja smaku