usta wyczekują smaków lata. Czy odrobina letniej przyjemności jest jeszcze możliwa? Odpowiedzią na to pytanie, niech będzie zdjęcie poniżej. Tarta owocowa, z delikatnym kremem waniliowym zadowoli każde podniebienie. Przepis na ciasto możecie znaleźć w moim innym przepisie, link poniżej. http://aniapastuszka.blogspot.com/2014/08/tarta-smietankowa-z-truskawkami.html Jeśli chodzi o krem, to wystarczy ugotować budyń zgodnie z przepisem, po wystudzeniu dodać
Mój Smak na Życie"No to nadszedł ten dzień, kiedy eM. obronił tytuł inżyniera :) Wczoraj świętowaliśmy. Przygotowałam dla niego pyszną kolację, kupiłam szampana no i zrobiłam pyszne ciasto, które podałam
Słodkie Przyjemności"A było już tak ciepło! No nic, musimy jeszcze trochę poczekać na wiosnę. Mimo wielkiego smutku po stracie pupila (Kubuś - papużka lat 20) staram się myśleć
Słodkie Przyjemności"Lato zbliża się wielkimi krokami, przynajmniej to kalendarzowe. Czekam z utęsknieniem, aż będę mogła w końcu stroić się w ciuchy które ostatnio kupuję bez żadnego umiaru
Słodkie Przyjemności"Kto ma już wakacje? Ja niby mam, ale to takie trochę oszukane, dwa dni wolnego i na czereśnie ;) Ale za to, w sierpniu, mimo wielu przeciwności
Słodkie Przyjemności"Jak Wasze Kanikuły? Moje pomalutku do przodu. Mało czasu dla siebie, dużo pracy poza domem, to i mało czasu dla kuchni :( ale przepisy ciągle piętrzą się
Słodkie Przyjemności"Nowy tydzień nowe wyzwania! Dziś przyszykowałam dla Was bardzo letnią kombinację. Soczyste czereśnie, słodziutkie maliny i bardzo aromatyczną lawendę. A! Smak jest tak cudowny, że
Słodkie Przyjemności"Ciasto drożdżowe kojarzy mi się z moją Prababcią, która zasłynęła w mojej pamięci właśnie takimi wypiekami. Zapach ciasta drożdżowego roznoszącego się po całym domu, stary kaflowy
Słodkie Przyjemności"Nie ma chyba równie dobrego jak i prostego ciasta jak tarta rustykalna. Najprostsze składniki i sposób przygotowania, do tego odrobina cukru, brak jajek i Twoje ulubione
Słodkie Przyjemności"Ciasto z żurawiną i orzeszkami arachidowymi. Jesienne, aromatyczne, wilgotne. Dzięki świeżej żurawinie lekko kwaśne, a dzięki skorupce orzechowo-miodowej przyjemnie chrupiące i słodkie. Bez dwóch zdań
Słodkie PrzyjemnościZrobiłam sobie tygodniowy urlop :) Przepraszam za tą chwilową przerwę w eterze. Mam nadzieje, że korzystaliście z innych pysznych przepisów zamieszczonych na blogu. Dziś przygotowałam dla Was
Słodkie PrzyjemnościCzasem najlepsze pomysły przychodzą człowiekowi do głowy niespodziewanie. Tak właśnie było z tym ciastem. Jak zwykle - ostatnio bardzo często - naszła mnie popołudniu ochota na małe co
Słodkie PrzyjemnościNiby nadal lato, niby ciepło, ale w powietrzu czuć już zbliżającą się jesień. Podobno taka kolej rzeczy, ale ja nie jestem na tak. Nie lubię chłodu
Słodkie PrzyjemnościNo i mamy jesień. Szaroburą, mglistą i zimną. Co z tym zrobić? Przejeść! Korzenne lub czekoladowe smaki, to jest to co o tej porze roku kusi
Słodkie Przyjemnościgofry.W całości upieczone z mąki orkiszowej.Przepis bardzo podstawowy,ale na pewno zadowoli wszystkich gofrowych smakoszy.Smaczne z samym cukrem pudrem i każdym innym dodatkiem - polewą owocową,nuetellą dżemem,czy bitą śmietaną.Smaczne,ponieważ już samo ciasto jest przepyszne.Sposób przygotowania ma również duże znaczenie.Szczególnie smakują ,gdy przygotowane są z miękkiego,utartego masła.Składniki na 12 sztuk:125 g masła25
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!