ciasto owocowe - 4149 przepisów (strona:78/277)

Ciasto z rabarbarem i truskawkami 154

właśnie się zaczyna. Dlatego też w naszej kuchni nie brakuje potraw z ich udziałem. Dziś pokażę Wam szybki i najprostszy jaki znam przepis na ciasto z rabarbarem i truskawkami. Jest mega delikatne, wilgotne, puszyste i owocowe. Nie jest za słodkie. A owoce doskonale współgrają z resztą. Do tego ładnie się prezentuje. Ma tylko jedną wadę. Znika z talerzy prędkością światła

Arbuziaki
Sernik bezglutenowy z kalafiorem i malinami (paleo, bez cukru i pieczenia) 165

Takie ciasto chodziło już za mną od dawna. Obecnie mamy sezon warzywno – owocowy w pełni, więc można wykorzystać letnie smakołyki Co powiecie na innowacyjne zastosowanie kalafiora i przerobienie go na sernik bezglutenowy? To warzywo znamy głównie jako dodatek do obiadów. A gdyby tym razem kalafior posłużył nam jako główny składnik do tortu ??!! Jednym z moich ulubionych przepisów jest

PaleoLife
Naleśniki z kremowym musem jagodowym 106

całej powierzchni patelni. Naleśnika smażymy do mocnego zrumienienia i przewracamy na drugą stronę *** *** Tak samo postępujemy z resztą ciasta. Z podanych składników wychodzi około 6-8 naleśników ( w zależności od wielkości patelni). Naleśniki odkładamy do wystudzenia *** *** Przygotowujemy mus owocowy: Jagody przekładamy do garnka, zasypujemy cukrem i zagotowujemy. Gotujemy do momentu rozpuszczenia się cukru, a następnie blendujemy na gładki sos. Studzimy(...)naleśniku układamy po 2-3 łyżki musu owocowego i zawijamy z dwóch stron *** *** Zwinięte naleśniki ozdabiamy z wierzchu musem owocowym i kremem śmietankowym *** *** Na naleśniczkach układamy ozdobnie owoce *** *** Podajemy od razu po przygotowaniu *** *** SMACZNEGO ***       Polecam również: CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI

Blog z Apetytem
SŁODKO-KWAŚNE KRUCHE Z OWOCAMI LEŚNYMI 113

Cukier puder do posypania ciasta  PRZYGOTOWANIE: Składniki ciasta powinny być w temp. pokojowej. Składniki dokładnie łączymy ze sobą. Energicznym ruchem wyrabiamy ciasto, tworzymy kulę i pozostawiamy w zamrażarce na ok 30 min.  Międzyczasie przygotowujemy dżem owocowy. Do garnka o grubym dnie przekładamy umyte owoce , ekstrakt waniliowy i cukier. Smażymy ciągle mieszając ok 8-10 min aż dżem

Gotowanie Patki
Tarta serowa z borówką amerykańską, białą czekoladą i płatkami żytnimi 209

Kocham owoce sezonowe. Choć dzisiaj zaprezentuję wam nieco odmienną wersję sernika. Ciasto kruche nie na maśle, a na margarynie, masa serowa z wsadem owocowym i chrupiący i słodki wierzch, który składa się z płatków żytnich, dobrej jakości białej czekolady odrobiny sosu karmelowego... Nie mogło zabraknąć akcentu świeżych borówek. Sernik jest niezwykle harmonijny w smaku, i doskonale kontrastuje z kruchym

vaniliowoczekoladowa
Delicja, czyli biszkopt z galaretką pomarańczową i musem czekoladowym 158

elicja to ciasto proste w wykonaniu, a zarazem bardzo eleganckie . Wzorowane na słynnych biszkoptowych ciasteczkach z galaretką owocową i oblanych czekoladą, którą zastąpiłem tutaj swoim niezawodnym przepisem na mus czekoladowy. Dekadenckie i ponadczasowe połączenie pomarańczy z czekoladą robi swoje i nadaje ciastu wyjątkowego charakteru. Pomarańcze możecie jednak z powodzeniem zastąpić innymi sezonowymi owocami - truskawki czy maliny będą również jak znalazł

Food Square
Piernikowa tarta z budyniowo-wiśniowym nadzieniem 189

tarta z budyniowo-wiśniowym nadzieniem. Zapachniało świętami… Uwielbiam zapach piernika unoszący się po całym domu. A Wy? Jeśli też kochacie takie aromaty i cenicie proste, szybkie w przygotowaniu ciasta z pysznym budyniowym nadzieniem polecam Wam przygotować taką piernikową tartę. Idealna na co dzień, jak na święta. Spróbujcie. Większość produktów do przygotowania tarty możecie nabyć w sklepie internetowym Eko-Młociny(...)konfitura wiśniowa z imbirem Owocowy Dom 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 3 płaskie łyżki cukru do ozdoby: płatki migdałów i listki świeżej mięty Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy kakao, przyprawę do piernika, cukier puder, żółtko i szczyptę soli. Następnie dodajemy ziemne masło lub margarynę (ja zawsze siekam je nożem, aby łatwiej się później zagniatało ciasto) i łyżkę naturalnego jogurtu

Słodkie okruszki
ciasto makowe z wiśniami i śliwkami 142

jest gorąco. Ciasto makowe choć proste było tak smaczne, że zanim zdążyło wystygnąć to połowa blaszki była już zjedzona.  A jako dodatek do ciasta czy deseru polecam Monte Santi- wspaniałe wino o świeżym, owocowym bukiecie.  *foremka 25*34 cm Składniki: 250 g masy makowej 250 g mąki pszennej 1 szklanka cukru 150 g masła 3 jajka skórka(...)utrzeć z cukrem na pulchną masę. Następnie dodawać po jednym jajku. Wsypać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i skórkę z cytryny. Powoli miksując dodawać po łyżce masy makowej. Gotowe ciasto wyłożyć do foremki wyścielonej pergaminem. Na cieście ułożyć śliwki i wiśnie. Pozostałe masło, mąkę i cukier zagnieść na kruszonkę i posypać nią wierzch ciasta. piec w 180*C około

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Jeżynowa rolada od serca 119

biszkoptowa z sercem i od serca. Z jeżynami mrożonymi i galaretką z tych owoców. Jest delikatna, puszysta, do tego czekoladowa. Bardzo lubię rolady owocowe bo nie są mdłe, a jeżyny dodatkowo kwaskowe i przełamują słodycz ciasta. biszkopt: 5 dużych jaj 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 50 ml mleka 1/2 szklanki cukru galaretka

wesoła kuchnia
Tort czekoladowy z malinami 149

jutrzejsze Walentynki ;) Całość smakuje pysznie - lekko, delikatnie. Nie za słodki, taki w sam raz ;) Jestem absolutnie zakochana w smaku owocowego kremu Ps. Jeśli macie w najbliższym czasie w planach wysłanie jakiejś przesyłki polecam http://www.epaka.pl/  . Satysfakcja gwarantowana ;) Składniki na ciasto: 2 duże jajka 100 ml mleka 80 ml oleju słonecznikowego lub rzepakowego 3/4 szklanki brązowego cukru 1/2 łyżeczki ekstraktu(...)Przelać do niej ciasto. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 60 minut, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Z wystudzonego ciasta odciąć 'górkę' i pokruszyć. Pozostałe ciasto przekroić na 2 blaty. Frużelina malinowa: 250 g malin, świeżych lub mrożonych 1,5 łyżeczki żelatyny 3-4 łyżki cukru 3/4 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej rozpuszczone

Domowa cukiernia Ewy
Tarta z budyniem i rabarbarem 131

utęsknieniem zawsze czekam na początek sezonu owocowo-warzywnego, więc gdy zobaczyłam pierwszy rabarbar, stało się jasne, że pora z nim poszaleć! :) Akurat miałam gości, więc postawiłam na słodki, ale jednocześnie lekki wypiek w postaci tarty. Kruche ciasto wypełniłam budyniem, który został zapieczony wraz z lekko podduszonym rabarbarem, który wykonał resztę pracy w postaci kropki nad przysłowiowym "i". Chyba nie muszę

Fabryka pomysłów
Najlepszy owocowy keks (bez jajek i masła) 70

samych owoców plus mąka i przyprawy. W większości keksów są wykorzystywane jajka i masło, a mój przepis tego nie potrzebuje! Bazuje na mokrych owocowych składnikach, dzięki czemu jest wilgotny i słodki dzięki naturalnym cukrom z owoców. Ciasto sprawdzi się idealnie również na święta. Zapewniam Was, że gdy wypróbujecie mój przepis, nie wrócicie do standardowego keksa z bakaliami.👌 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

zdrowo i aktywnie
Najlepszy owocowy keks (bez jajek i masła) 130

samych owoców plus mąka i przyprawy. W większości keksów są wykorzystywane jajka i masło, a mój przepis tego nie potrzebuje! Bazuje na mokrych owocowych składnikach, dzięki czemu jest wilgotny i słodki dzięki naturalnym cukrom z owoców. Ciasto sprawdzi się idealnie również na święta. Zapewniam Was, że gdy wypróbujecie mój przepis, nie wrócicie do standardowego keksa z bakaliami.👌 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Zdrowie i pysznie na talerzu
Bliny na zsiadłym mleku. 203

nadmiaru tłuszczu. Gdy trochę przestygną przełóż na talerzyk, posyp lekko cukrem pudrem, udekoruj świeżymi owocami. Podawaj z gorącą herbatą lub świeżym sokiem owocowym np. pomarańczowym.    R ada : mąki możemy dać trochę więcej, albo mniej, ciasto powinno mieć konsystencję śmietany

Przepisy i porady kulinarne
PIWNE NALEŚNIKI 96

Macie jakiś sprawdzony sposób, aby Wasze naleśniki były puszyste ? Ja zazwyczaj do ciasta dodaję odrobinę wody gazowanej. Dziś zastąpiłam ją piwem o smaku owocowym, co dodało charakteru moim naleśnikom :) Cudowny zapach roznoszący się po kuchni, dodatkowo wzmógł apetyt. SKŁADNIKI: 1 szkl. mleka 1 szkl. piwa (o ulubionym owocowym smaku) 1 łyżka cukru trzcinowego szczypta soli 1 jajko 1 szklanka mąki(...)zrobić: Mleko i piwo wlać do miski, dodać sól, cukier i jajko dobrze wymieszać. Stopniowo dosypywać mąkę i mieszać, aby nie potworzyły się grudki (na gładką masę). Tak przygotowane ciasto, odstawić na 15 minut, aby odpoczęło. Naleśniki smażyć na delikatnie natłuszczonej i mocno rozgrzanej patelni, z dwóch stron. Miód delikatnie rozpuścić w garnuszku, dodać sok z cytryny i delikatnie podgrzać

Kuchnia w opałach