ćwiartki, małe na połówki. W garnku rozprażyć na ogniu, dodając cukier. Na koniec wsypać suchą galaretkę. Dokładnie wymieszać, zagotować i przestudzić. PRZEŁOŻENIE CIASTA: biszkopt ciemny - połowa masy budyniowej - wkładka serowa - druga połowa masy budyniowej - tężejąca masa owocowa - biszkopt jasny - polewa (jako polewy używam rozpuszczoną gorzką czekoladę). PS. Autorką zdjęć i wpisu (z małymi moimi modyfikacjami) jest Marlena T., która wyraziła
W mojej kuchniIdealne ciasto na niedzielę i każdy inny dzień. Kruche, lekkie, słodkie...czego chcieć więcej? Ciasto w zdrowej wersji każdemu poprawi humor i umili dzień. Moje dziecko prosiło o kilka dokładek, na początku słowami: "Mogę jeszcze mały kawałek?", a później - "Mogę jeszcze WIELKI kawałek?". Smakowało nie tylko jej, ale i każdemu w rodzinie. Obiecuję, że niewiele się przy(...)jest pyszne! Składniki: spód: 100g mąki gryczanej, 100g mąki amarantusowej, 80g oleju kokosowego schłodzonego w lodówce, 2 łyżki zimnej wody, szczypta soli himalajskiej. warstwa owocowa: 1 laska rabarbaru, 5 śliwek ( następnym razem podwoję ilość owoców ). ciasto: 200g mąki kokosowej, 130g oleju kokosowego, 1 "jajko" z siemienia lnianego (1 łyżka zmielonego siemienia plus 3 łyżki wody), 1/2 szklanki cukru kokosowego
Jeść, by żyć w zdrowiuteż zrobiłam. Torcik wyszedł pyszny! Przygotowałam go z ryżu, mieląc go na mąkę. Upiekłam na dwa małe biszkopty w kształt serca, a następnie zostało mi jedynie przekładać je musami owocowymi. Przepis jest bardzo prosty i myślę, że szybki do przygotowania. Składniki na biszkopt: 75 g ryżu lub mąki ryżowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 jajka 1 łyżeczka cukru(...)całkowitego ostygnięcia, a następnie przekrój na dwa blaty każdy. Każdy blat biszkoptowy nasącz wybranym mlekiem, posmaruj musem (nie za dużo, aby nie wyciekał pod naciskiem kolejnej warstwy ciasta) i ponownie nakłada następny blat, aż do wyczerpania. Całość wykończ ubitą śmietanką kokosową (z mleczka kokosowego z puszki wybierz tylko gęstą część, a następnie ubijaj mikserem do uzyskania puszystej bitej
Zdrowie na języku :PEkspresowy deser dla zabieganych i tych, którzy lubią kwaskowe słodycze. Mocno owocowa tarta z chrupiącą kruszonką z pewnością posmakuje gościom i domownikom. Powstaje w błyskawicznym tempie, bo jak sama nazwa wskazuje, ciasto bazuje na zwykłej kruszonce zagniecionej z masła, cukru, mąki i żółtka. Bez miksera, bez długiego ugniatania i chłodzenia. Rach-ciach i gotowe! Możemy dodać do niego właściwie każde
Analiza Smakumąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 190g miękkiego masła 220g cukru (najlepiej drobnego) 3 jajka 190ml mleka Składniki na owocowy wierzch: czerwona porzeczka ok. 2-2,5 szklanki 3 łyżki brązowego cukru (demerara) lub cukru kokosowego Wykonanie ciasta: Włączamy piekarnik na 160 stopni. Wszystkie składniki na ciasto miksujemy na gładką masę. Blachę wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy masłem
Mania WypiekaniaPlacek z agrestem, malinami i migdałami Ciasta pieczone latem, nie są zazwyczaj pracochłonne ani czasochłonne, a i tak są pyszne. Nie potrzeba żadnych kremów, mas, ponczów, a placki i tak są wilgotne, owocowe i niepowtarzalne. Trzeba korzystać z owoców letnich, póki są i cieszyć się ich smakiem, zapachem i wyglądem. Miał dziś powstać placek z agrestem(...)reszta malin w kubeczku tak się do mnie uśmiechała, że i te dorzuciłam do placka, i w ten sposób tak bardzo owocowy wypiek, że już chyba bardziej się nie da:) Dodałam również zmielone migdały, przez co samo ciasto nabrało bardziej wyrafinowego smaku i wyglądu. Wspomnę jeszcze, że samo ciasto robi się błyskawiczne:) Składniki: 250 g miękkiej margaryny 150 g cukru
na moim stole...białek, stopniowo dodawać cukier. Na koniec dodać orzechy i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylać na blaszkę, piec 30-40 min w temp. 170 s C. Ciasto kokosowe: 20 dag kokosu 15 dag cukru 5 białek 1 łyżka mąki ziemniaczanej 4 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ubić pianę z białek, stopniowo dodając cukier(...)żółtek 6 łyżek cukru 50 dag masła 25 dag margaryny 1 galaretka wiśniowa 1 puszka brzoskwiń 1 puszka ananasów wiśnie z syropu lub kandyzowane Po bakalie zapraszam do Owocowego Raju.1.Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki wody. 2. Z owoców odlać syrop, dobrze odcedzić i pokroić w drobną kostkę. 3. Z 1/2 litra mleka zagotować z cukrem
Apetyczna babeczkaPlacek cappuccino z kokosem Sezon owocowy w pełni. Placek za plackiem w mojej kuchni powstawał właśnie z owocami. Miarka jednak się przebrała. Naszła mnie ochota na placek bez owoców, za to dużą ilością kremu i z dużą ilością kalorii. A co. Na dodatek placek, który wzięłam na celownik nie należał do najprostszych i do najszybszych, ale za to smak(...)zmniejszyć do najmniejszych, dodać po jednym żółtku, cukier waniliowy, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Krótko, ale dokładnie wymieszać. Blaszkę o wymiarach 40x28 wyłożyć papierem, wylać ciasto i piec przez około 30 minut w 180 stopniach. Masa cappuccino Do rondla wlać mleko, wsypać budyń, mąkę, cukier, cukier waniliowy oraz żółtka wszystko wymieszać trzepaczką i podgrzewać na małym
na moim stole...podgrzewamy z żelatyna, Ser ucieramy z cukrem, sokiem z limonki, dodajemy ostudzoną śmietanę, Masę serową dzielimy na 4części, każdą mieszkamy z innym musem owocowym, jedną zostawiamy białą Masę bez dodatków wkładamy na spód ciasta, potem wykładamy masę jeżynowa, jagodową i malinową Dekorujemy owocami, galaretką, lub wcale Wstawiamy do lodówki na minimum 2-3 godziny Smacznego P.S Możemy użyć
Luźna KuchniaGdy mamy ochotę na coś słodkiego i koniecznie domowego polecam upiec muffinki. Niezwykle proste w wykonaniu i szybkie, a do tego pyszne. Można nawrzucać
IzabelawkuchniFantastyczna letnia drożdżówka, idealna na majowy weekend. Słodka od lukru i ciasta i zarazem kwaśna od malin i rabarbaru i mocno owocowa. W dodatku nie jest trudna, mimo że tak wygląda. Znałam ją na blogu u Beaty i polecam ja z czystym sumieniem. Znika w mgnieniu oka. Przy okazji nowy piekarnik Electrolux SenseCook EOE7P31X sprawdził się idealnie, bo drożdżówka upiekła
Bernika - moj kulinarny pamietnikWitam Was bardzo cieplutko :) Na wielkanocny stół polecam Wam pyszne ciasto, bardzo pomarańczowe i herbaciane. Mocno wilgotne i takie idealne w smaku. Z bardzo chrupiącą skórką
IzabelawkuchniDzisiaj mam dla Was przepis na pyszne ciasto drożdżowe z wiśniami. Zaskoczę Was tym, że ciasto jest bez wyrastania. Robicie, pieczecie i gotowe. Ciasto jest pyszne
IzabelawkuchniNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Słodkie zapomnienieLato w pełni. Krzaczki uginają się od pachnących owoców. Uwielbiam ten czas. Korzystam ile mogę. A dzisiaj częstuję Was pysznym ciastem z sezonowymi owocami, takimi zerwanymi
Izabelawkuchni