ciasto owocowe - 4149 przepisów (strona:68/277)

Zajączki z ciasta czekoladowego (bez glutenu) 119

życzyć Wam: wszystkiego najsłodszego, pysznego Wielkanocnego śniadanka oraz samych szczęśliwych chwil z najbliższymi!  Kolejny przepis z serii "dla małych i dużych dzieci" :D Ciasto jest przepysznie czekoladowe, wilgotne ale wypieczone a dodatek powideł nadał owocowego posmaku. Mąka gryczana nie jest mocno wyczuwalna ale fani tego smaku również posmakują w tym wypieku. Polecamy! Składniki (śr: 18cm): Ciasto czekoladowe z powidłami

Candy Pandas
Sernik na kakaowym cieście 175

mojej rodzinie. Pyszne ciasto kakaowe w połączeniu z delikatnym serem daje niesamowity efekt smakowy, który bardzo przypadł mi do gustu. W połączeniu z sosem owocowym domowej roboty smakuje jeszcze lepiej. Przepis z moimi małymi modyfikacjami. Ciasto: 1 szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 żółtka 3 łyżki kakao 200g masła 100g cukru Masa serowa: 2 serki homogenizowane waniliowe

Motylkowa Kuchnia
Jagodowe semifreddo z granitą 221

Owocowy deser, który idealnie sprawdza się w upalne dni. Mocno jagodowy z chrupiącymi elementami czekolady i winną granitą jagodową . Smaczne i chłodzące :) SKŁADNIKI: 1 szklanka kremówki 30% 250g serka mascarpone 2 żółtka 1/2 szklanki cukru 1 1/2 szklanki jagód 100g czekolady mlecznej 1 szklanka granity jagodowej Jagody i 1/4 szklanki cukru umieścić w garnuszku. Podgrzewać na małym ogniu, aż puszczą(...)oznacza na pół zmrożone, stąd nazwa. Smacznego :) RADA: Ze względu na to, że granita szybko się roztapia, należy ją wyjąć z zamrażarki w momencie składania deseru. Kategoria: Bez pieczenia , Ciasta z owocami , Lody i desery lodowe , Przekładańce , SŁODKO , Wykorzystanie żółtek Tagged: czekolada , jagody , kremówka , mascarpone

https:KKuchniaMniam
Zupa z kurek z pęczakiem 132

Rzadziej też bywałam na zaprzyjaźnionych blogach kulinarnych. Teraz powoli zaczynam wracać do rzeczywistości, także internetowej. Upały skutecznie mi to jednak utrudniają. A już zupełnie nie myślę o ciastach, choć zawsze w sezonie owocowym piekłam często. Domownicy - fani mięsa, ryb i warzyw nie rzucają się na ciasta. Zupa grzybowa jest prawdziwym rarytasem w moim domu. Ulubiona to oczywiście krem borowików, najlepiej

Czerwień i błękit
Ciasto pelne aromatu 156

gotowe do zjedzenia. Tymczasem zadowalam sie tymi ze straganu. Dzis upieklam z nich eksperymentalne ciasto, bez maki, bez proszku do pieczenia. Za to pelne aromatu i mocno owocowe. Pyszne na zakonczenie lata. Ciasto amaretti z brzoskwiniami skladniki: 1kg brzoskwin 175g biszkoptow 150g amaretti 3 jajka 100g cukru 100g mielonych migdalow maslo do smarowania 1 lyzka soku z cytryny 1/2 lyzeczki

Przysmaki Karolki
Z ŁĄKI NA TALERZ: Pinkies truskawkowe z kwiatami czarnego bzu 131

Pozostając wciąż w temacie słodkości, przychodzę podzielić się najbardziej truskawkowym ciastem jakie do tej pory zrobiłam! To kolejna owocowo-kwiatowa wariacja na temat zeszłorocznych Pinkies :) Wtedy pierwsza próba zakończona pysznym sukcesem w wydaniu smaków środka lipca, czyli malin z lawendą . Tym razem czerwcowa eksplozja romantyzmu wśród truskawkowych pól i okwieconych krzewów czarnego bzu :) Wilgotne kawałki ciasta, na wskroś truskawkowe

Kuchnia w Słońcu Skąpana
100 przepisów na Sylwestra 1316

Koktajl bananowy z kiwi Koktajl bananowo-brzoskwiniowo Koktajl jagodowy na maślance Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl truskawkowy Koktajl warzywny na maślance Koktajl jeżynowy z chrupiącą granolą owocową Koktajl z jeżyn na maślance Lemoniada cytrusowa z natką pietruszki Mus dyniowo - jabłkowy z płatkami owsianymi i ziarnami chia Mus z mrożonych jeżyn Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami(...)szynką Semifreddo jagodowo-truskawkowe Ser pleśniowy le Coutances podany z bukietem sałat  Serek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką Sorbet bananowo-truskawkowy z owocowym crunchy Sorbet jeżynowy z białym winem Sorbet truskawkowy Tarta z ciasta francuskiego z cukinią  Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Tramezzini z serkiem kremowym, szynką

Moja smaczna kuchnia
Mazurek z kremem malinowo-porzeczkowym z bezikami 144

mazurek jest delikatny, lekki i mocno owocowy. Kwaskowy, ze względu na dużą ilość owoców maliny i porzeczki w kremie. Kremowy bo bazą kremu jest śmietana 36%. Spód jest kruchy i delikatnie waniliowy. Tym mazurkiem definitywnie się nie przesłodzisz a dzieci go uwielbiają. Składniki: (na tortownicę ok 18 cm) Ciasto: 180 g mąki 55 g cukru pudru 100 g zimnego masła(...)ponakłuwać widelcem. Piec:  20-35 min w temperaturze 200 stopni. Ciasto ostudzić przed nałożeniem nań kremu. Krem malinowo-porzeczkowy: 1.Najpierw przygotować frużelinę: 2. Owoce podgrzewać w małym garnuszku, na wolnym ogniu z cukrem i sokiem z cytryny. Podgrzewamy aż owoce puszczą sok, maliny się rozpadną a syrop owocowy znacznie zgęstnieje. 3. Dodajemy do owoców rozpuszczoną w wodzie mąkę ziemniaczaną

KreatywnePiny
Ciasto jogurtowo – pomarańczowe. 180

Takie ciasta lubię najbardziej .Bez kremów , z wyraźną nutą owocową .Do kawy idealne. Robi się je dokładnie tak samo ,jak jogurtowe, dodaje się tylko sok z pomarańczy i skórkę z niej startą. Składniki:blaszka kwadratowa o boku 20 cm 1 kubeczek jogurtu naturalnego (125 ml ) umyj kubeczek i odmierzaj nim kolejne składniki: 3 kubeczki mąki 1 kubeczek cukru 1 kubeczek(...)oddzielnie białka i żółtka) 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego (nie miałam ,pominęłam) 3 łyżeczki proszku do pieczenia sok z jednej pomarańczy i skórka z niej starta cukier puder do oprószenia ciasta Białka ubić na sztywną pianę ,następnie dodawać po kolei żółtka i ubijać mikserem dalej ,stopniowo dodawać cukier ,olej , jogurt i sok z pomarańczy oraz skórkę pomarańczową. Na koniec delikatnie wmieszać

Ladylaura.
Malinowa chmurka z chrupiącą bezą 4110

między czasie nagrzać piekarnik 190stopni. Ciasto rozwałkować i przełożyć do wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia formy u mnie 21x31cm z otwieranym rantem, ponakłuwać ciasto widelcem i podpiec na złoty kolor. Wystudzić. Warstwy owocowa: 3 malinowe galaretki 500-600g malin u mnie mrożone ( nie rozmrażane wcześniej) 3,5 szklanki wody Przygotowanie: Galaretki rozpuścić w 3,5 szklanki wrzącej

W garach u Gosi
Maślana tarta z owocami z kompotu 231

namówić na zrobienie prostego i pysznego ciasta wykonanego z owoców zamkniętych w słoiku. To wspaniałe dary lata były inspiracją do wykonania maślano-owocowej tarty z kruszonką. Możemy się też posłużyć mrożonymi owocami. To słuszny kawałek ciasta, cechujący się grubym a zarazem krucho -maślanym spodem, na którym ułożone są owoce zasypane pyszną i słodką kruszonką. Duża forma 24x45 cm ( piekąc ciasto

kawawszklance
Tort czekoladowo śmietanowy z wiśniami 169

wiśniami. Śmietanę podziel na 3 części i troszkę zostaw na ozdobienie tortu. Jedną z tych 3 części  rozsmaruj na biszkopcie. Weź drugą część ciasta i ułóż na śmietanie, ponownie nasącz herbatą i posmaruj owocową marmoladą, rozsmaruj drugą część śmietany i na nią ułóż trzeci kawałek biszkoptu. Nasącz herbatą, posmaruj marmoladą a resztę śmietany rozsmaruj nożem lub czymś płaskim

Pasje Jolki
Półfrancuskie kwadraty z bitą śmietaną i truskawkami. 176

Zapraszam na bardzo pyszne półfrancuskie ciastka z bardzo lekkim śmietankowo - owocowym kremem. Zapewniam, że nikt im się nie oprze. Nie dość, że są pyszne to ładnie się prezentują. Polecam na podwieczorek. Upieczcie, a będziecie zachwyceni. Zapraszam:)  Ciastka podałam na talerzyku, który otrzymałam od  GALERII CUDA ŚWIATA . Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki tortowej 25 dag masła lub margaryny

Izabelawkuchni
Karmelowe blondie z malinami 131

ciasto  z dużą ilością gorzkiej czekolady. Blondi to odpowiednik tego ciasta zrobiony z białej czekolady. Ja posunęłam się nieco dalej nadając nieco karmelowego smaku. Ciasto bardzo wilgotne , aromatyczne, słodkie z lekką kwaśną owocową nutą. Składniki : 3/4 szklanki cukru (160g) 200 g masła 150 g białej czekolady 3 jajka 3/4 szklanki mąki (130g) pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli(...)odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Po tym czasie wbijamy kolejno jajka ucierając całość trzepaczka , bądź łyżką ( nie potrzeba tutaj miksera) Wsypujemy mąkę z proszkiem i solą. Łączymy wszystkie składniki , Wylewamy ciasto do formy wyłożonej najlepiej papierem do pieczenia (ciasto dość mocno przykleja się do formy) Posypujemy po wierzchu malinami. Pieczemy ok 35 minut w 180'C. Staramy się nie przedłużać pieczenia

Malinowa Kawiarenka
Domowa konfitura z żurawiny do mięsa, serów i pasztetów 203

Domowa konfitura z żurawiny do mięsa, serów i pasztetów przygotowana ze świeżej i suszonej żurawiny przez Sylwię Chrzanowską, ambasadorkę marki Kohersen Mycook zasmakowała nam do tego

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata