ciasto owocowe - 4149 przepisów (strona:63/277)

Budyniowa tarta z figami i śliwkami 229

Dzisiejszy przepis na pyszną owocową tartę wynalazłam na blogu Kuchnia Doroty. W oryginale tarta jest ze śliwkami, ale ponieważ mamy sezon na figi, postanowiłam też dodać do niej te słodkie i niezwykle smaczne owoce. Bardzo aromatycznym dodatkiem jest też starta skórka z pomarańczy, którą dodałam zarówno do nadzienia, jaki i do kruchego ciasta. Budyniowa tarta z figami i śliwkami Składniki

Kulinarne przygody Gatity
Kolorowy mus owocowy REGENERACJA 309

Dziś będzie odświeżająco, smacznie i jak zawsze z górą witamin!. 1 warstwa: truskawki, biała czekolada, ksylitol i granat. 2 warstwa: kiwi, limonka, jabłko, i ksylitol  

Kuchnia PROzdrowotna
Kora orzechowa 191

Kora orzechowa Ciasto te bardzo przypadło mi do gustu, gdyż łączy w sobie owocową nutę i orzechy. Myślę, że każdy choć raz na swej drodze spotkał się z tym ciastem. Należy one zdecydowanie do pracochłonnych, ale efekty są moim zdaniem oszałamiające. Składniki: Na ciasto orzechowe: 8 białek 200 g cukru 3 żółtka 200 g zmielonych orzechów 100 g wiórek kokosowych

My sweet a life
Ciasto wieloowocowe 163

cieście były plasterki jabłek. Oprószyłam je cynamonem. Na jabłkach rozłożyłam krążki bananowe, które obsypałam rodzynkami.   Trzecią warstwę stanowiły śliwki, które również upudrowałam cynamonem. Wierzch owocowy przykryłam puchem wiórków kokosowych. Na koniec rozłożyłam pozostałe ciasto. Rozsmarowałam równo i wstawiłam do nagrzanego piekarnika na około 40 minut.     Po wyjęciu z piekarnika wystudziłam i oprószyłam cukrem pudrem     ... pokroiłam

Kuchnia u Krysi
Ciasto pyzie 152

Ciasto to piekłam już naprawdę dawno. Znalazłam przepis w zbiorach receptur siostry Anastazji. Pamiętam jak go miałam piec, to poszukiwałam w sklepach jogurtu owocowego bez owoców, ale mi się nie udało. Kupiłam z kawałkami owoców i ciasto wyszło bez zastrzeżeń. Bardzo smakowało szczególnie dzieciom ;-) A że sezon na jabłka otwarty, więc bardzo polecam to ciasto. Składniki (blaszka 34x26cm): Biszkopt(...)szklanka mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa jabłkowa: 1 kg jabłek 1 galaretka agrestowa 1 łyżka masła ewentualnie cukier do jabłek - pominęłam Masa jogurtowa: 1 litr jogurtu owocowego (bez owoców) 1 czerwona galaretka 1 łyżeczka żelatyny 1/4 szklanki wody Śmietana: 1/2 litra śmietany kremówki 2 łyżeczki żelatyny 3-4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: paczka okrągłych biszkoptów Sposób wykonania

Kuchnia domowa Ani
Pancake 168

szklanki wody - 1 jajko - 2 łyżki cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżka oleju (u mnie olej z pestek dyni) dodatki: - serek waniliowy - dżem owocowy Przygotowanie: W misce umieszczam wszystkie składniki na ciasto i dokładnie miksuję. Patelnię lekko natłuszczam i smażę na gorącej patelni poszczególne placki. Gdy pojawiają się dziurki, przewracam na drugą stronę.   Podaję z serkiem waniliowym

Kuchnia co dnia
Koreczki owocowe z kremem kokosowym 202

Hej ho! tak mnie naszło że niebawem jedna z najbardziej ulubionych nocy w całym roku :). Sylwester w sumie to też czas w którym organizujemy prywatki a

Kuchnia PROzdrowotna
Co nasze dzieci potrafią zrobić w kuchni – lista według wieku 133

obieraczką lub no ż ykiem samodzielnie nakrywać do stołu ścierać na tarce czytać ze zrozumieniem przepisy używać miksera kroić nożem warzywa, owoce kroić plastry chleba, ciasta, sera itd robić kanapki tworzyć sałatki np owocowe podgrzewać dania w mikrofalówce przygotowywać lemoniadę samodzielnie hodować kiełki wycinać i przekręcać (wywijać) faworki lepić pierogi rozbijać jajka 9-10 lat szykowa ć sobie drugie śniadanie

Dorota Smakuje
Zimowa zupa owocowa z żytnim makaronem 216

Witajcie!, moja dzisiejsza propozycja dla Was to świetna super witaminowa zupa owocowa która postawi Was na nogi i doda słuszną porcję energii. Połączymy egzotyczne owoce takie

Kuchnia PROzdrowotna
Drożdżowy ślimak z jabłkami i cynamonem 198

Ciasta drożdżowe kojarzą mi się głównie z owocowymi lata, oraz ze struclami drożdżowymi z pysznymi polskimi jabłkami i cynamonem, które zdecydowanie symbolizują jesień. Strucle to jednak nie wszystko.  Wejdźmy w te złotą polską jesień ze smakiem drożdżówki na ustach :) Składniki: 30g świeżych drożdży 90 g roztopionego masła  ( przestudzone) 4 i 1/4 szklanki   2/3 szklanki mleka (około 200ml(...)przesianą mąkę i dołączamy do niej wyrośnięte drożdże oraz resztę składników (pamiętajmy aby masło dodać na końcu). Mieszamy dokładnie ręką do dokładnego połączenia składników (trwa to około 15 minut). Ciasto drożdżowe im dłużej wyrabiane tym jest bardziej pulchne po wypieczeniu. Miseczkę oprószyć mąką i pozostawić ciasto pod lniana ściereczka do podwojenia swojej objętości. W czasie kiedy ciasto rośnie obieramy jabłka

ChilliJemy
Kruche babeczki z owocami (bez cukru i glutenu) 152

dowolne owoce ( użyłam czerwonych pomarańczy, mrożonych truskawek, malin, borówek i jagód) jadalne kwiaty (np. bratki, fiołki, stokrotki, płatki róży) opcjonalnie do posypania zmielone wiorki kokosowe, puder owocowy lub cukier puder kokosowy Składniki na ciasto zagniatamy i wykładamy nim foremki na babeczki lub tartaletki. Z podanych składników wyszło mi 5 babeczek. Środek każdej wypełniamy owocami. Pieczemy je około 35 minut

Mienta blog
Brzoskwiniowa kostka 217

Ciasto, które ma w sobie wszystko co najlepsze. Cienka warstwa biszkoptu, masa owocowa, na niej krem z mascarpone i śmietanki, a całość wieńczy galaretka z kawałkami brzoskwiń. Prawdziwa rozkosz smaku. To ciasto z tych, które na długo zapadają w pamięć. Męża dalej nie ma, a ja się relaksuję w kuchni ;) Tym razem wybył za granicę, przynajmniej o samochód nie muszę(...)pieczenia Jajka ubić z cukrem na jasną, puszystą masę. Dodać mąki przesiane z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Blachę o wymiarach 28 x 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 12-15 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Masa brzoskwiniowa: 1 kg brzoskwiń 1 galaretka brzoskwiniowa cukier do smaku Brzoskwinie umyć, wydrążyć pestki

Domowa cukiernia Ewy
Sernik z kremem cytrynowym 180

Kremowy i wilgotny serniczek  z owocową nutą w formie delikatnego śmietankowo- cytrynowego kremu. Taki mój mały, słodki grzeszek na weekend;) Polecam, bo jest pyszny:) Składniki na tortownicę o śr. 30 cm: CIASTO: 35 dkg mąki pszennej 25 dkg masła lub margaryny 3 żółtka 10 dkg drobnego cukru łyżka cukru waniliowego 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia MASA SEROWA

Maślane ciasteczko
Recenzja #.12 - Syrop limonka z miętą (anielskieprzysmaki.pl) 123

więcej niż cytryna). Posiada wapń, potas, fosfor. Ma orzeźwiający smak. Mięta posiada olejek miętowy posiadający mentol. Połączenie limonki i mięty tworzy orzeźwiający smak. Dodajemy do koktajli, herbaty, drinków, ciast. Skład : cukier, woda, naturalny sok z limonki, naturalny sok z cytryny, mięta, alkohol 1,2% obj. Wartości odżywcze w 100g : BRAK DANYCH Moja opinia : Syrop wyraźnie pachnie naturalnymi składnikami, przede wszystkim(...)się w zwykłą, czarną herbatę i nadaje jej niesamowitego aromatu. Smakuje o wiele lepiej, niż ze zwykłem sokiem/plasterkiem cytryny :) Syrop sprawdza się również w orzeźwiających koktajlach owocowych, drinkach (mojito!!!) i jako nasącz do ciast. Można używać go na wiele różnych sposobów, a sprawdzi się w każdym doskonale :)  Ocena : 6/6 Kaloryczność 100g : brak danych Cena : produkt otrzymany w ramach współpracy

breakfast of dreams

Proponowane wyszukiwania