ciasto owocowe - 4149 przepisów (strona:101/277)

Domowe przetwory. Morele marynowane, do mięs i wędlin 191

Morele - złote, słodkie, owocowe kulki. Na surowo, na przetwory, do ciast i innych potraw. Z rozrzewnieniem wspominam wielkie morelowe drzewo, które rosło lata temu w ogrodzie wuja. Rodziło wyjątkowo pyszne owoce i tak dużo, że czasami aż łamały się gałęzie pod ich ciężarem. Niestety, tego drzewa dawno już nie ma ... Dobrze, że czasami na pobliskim bazarku można spotkać miłego, starszego

Smaczna Pyza
Tropikalna zupa owocowa z miętowo – limonkowymi kluseczkami 150

Ostatnio coraz bardziej brakuje mi słońca. Tęsknota za wiosną i następującym po niej lecie, pokierowała mnie do przyrządzenia tego dania. Zupy owocowe to dla mnie smak dzieciństwa. Takie kolory, od razu poprawiają nastrój i zbliżają nas do cieplejszych dni A było to możliwe dzięki produktom marki HORTEX ! Zupa jest pyszna na zimno jak i na gorąco, dlatego sprawdzi się(...)stanie się gładka. Połowę ciasta wlewamy na łyżkę cedzakową i przecieramy łyżką stołową do gotującej, osolonej wody. Czynność powtarzamy z resztą ciasta. Kiedy kluseczki wypłyną, wyławiamy je, wkładając na krótko do zimnej wody w celu zahartowania. ZUPA OWOCOWA Mrożone owoce zalewamy dwoma szklankami soku i gotujemy 5 minut. Mąkę ziemniaczaną rozrabiamy w pół szklanki soku, wlewamy do gotujących się owoców

Kierunekuchnia
Sernik wiedeński z musem śliwkowym 186

Spód: ok 20 sztuk herbatników 1/3 szklanki mleka Sernik: 1 kg mielonego twarogu 200g masła 8 dużych jajek 200g cukru 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Mus owocowy: 500g śliwek węgierek 2 łyżki cukru 100 ml wody 2 galaretki truskawkowe 500ml śmietanki kremówki 36%       ***Jajka oraz ser należy wyjąć wcześniej z lodówki, aby osiągnęły temperaturę(...)mieszamy *** *** Całość wylewamy na schłodzony sernik. Na wierzchu wykładamy za pomocą małej łyżeczki odłożony wcześniej mus owocowy. Końcem łyżeczki robimy zygzaki po wierzchu *** *** Sernik z musem wkładamy do lodówki na kilka godzin *** *** SMACZNEGO ***       Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ

Blog z Apetytem
Ciasto Węgierskie 187

wiśni w spirytusie, chodź uważam ,że wersja bez nich np. dla dzieci też jest bardzo dobra :) SKŁADNIKI Ciasto: 4 jajka 3 łyżki kakao 7 łyżek wody 3/4 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej Krem kostka masła dwie owocowe galaretki  1/2 szklanki cukru pudru 3 żółtka 3 łyżki kakao szklanka wiśni w spirytusie ( wedle uznania można

W Moim Magicznym Domu
Polski król. Ali Baba. I co z tego wyrosło. Czyli słodka historia pewnej baby. Savarin. 132

rumem lub nalewką wiśniową. Na dworze w Nancy podawano do niego mieszankę ze słodkiej malagi i rumu. Ponieważ były król był namiętnym czytelnikiem opowieści tysiąca i jednej nocy, nazwał ciasto imieniem swojego ulubionego bohatera - Ali Baby - Baba au rhum . Stohrer, który przybył do Paryża w 1725 roku wraz z Marią, córką Leszczyńskiego i małżonką Ludwika XV, otworzył w 1730 roku(...)zimno otwór babki wypełnia się bitą śmietaną i wiśniami, ugotowanymi w słodkim syropie. Savarin na ciepło podaje się z gorącym sosem owocowym (morelowym, porzeczkowym, truskawkowym), aromatyzowanym likierem. Otwór w tym przypadku wypełnia się owocami, ugotowanymi w syropie. Ciasto podstawowe przygotowuje się zazwyczaj dzień wcześniej, w następnym dniu jest ono wypełniane i przygotowywane do podania. Nazwa savarin została nadana Babie

KUCHARNIA
Ciasto Kubuś bez pieczenia 436

Ciasto to powstało w związku z konkursem organizowanym przez na blogu "Takie tam pichcenie" . Inspiracją był przepis Madzi, który lekko zmodyfikowałam. Ciasto jest łatwe do przygotowania i bardzo smaczne. Polecam!!! SKŁADNIKI: Masa kubusiowa: 900 ml soku marchwiowo- owocowego typu „Kubuś” 2 opakowania budyniu śmietankowego, 2 opakowania galaretki brzoskwiniowej, Masa śmietanowa: 600 ml  śmietany  30%, 2 opakowania galaretki truskawkowej(...)Masa śmietanowa : Galaretki truskawkowe rozpuścić w 400 ml wrzącej wody. Odstawić do przestudzenia. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno. Dodać tężejącą galaretkę i razem zmiksować. 4.  Masę wyłożyć na ciasto, wyrównać. Ciasto wstawić na 2 godziny do lodówki. Gotowe ciasto posypać kolorową posypką

Tradycyjna kuchnia Kasi
Piątek: Wytrawne quiche z truskawkami 102

głowy. Według tego przepisu zrobicie ciasta na dużą formę do tarty i jeszcze Wam zostanie. Warto jednak zrobić więcej ciasta i wstawić do lodówki, gdzie spokojnie może posiedzieć kilka dni i za jakiś czas wyciągnąć, żeby zrobić np. owocową tartę. Możecie o połowę zmniejszyć ilość składników i zrobić zwykłą, małą tartę. Jeśli chodzi o nadzienie to możecie wrzucić do niego

Niedzielny kucharz
Piątek: Wytrawne quiche z truskawkami 109

głowy. Według tego przepisu zrobicie ciasta na dużą formę do tarty i jeszcze Wam zostanie. Warto jednak zrobić więcej ciasta i wstawić do lodówki, gdzie spokojnie może posiedzieć kilka dni i za jakiś czas wyciągnąć, żeby zrobić np. owocową tartę. Możecie o połowę zmniejszyć ilość składników i zrobić zwykłą, małą tartę. Jeśli chodzi o nadzienie to możecie wrzucić do niego

Niedzielny kucharz
Koktajl z ogórka 142

Zielony koktajl na bazie kiwi i ogórka to lekki i pożywny koktajl owocowo-warzywny, bogaty w błonnik, wspomagający prawidłowe trawienie. • Czas przygotowania: 4 minuty • Smak: ogórka

KUCHNIA POLSKA
Soki naturalne 140

Dziś nie będzie przepisu. Będzie za to ogromna prośba do czytelników bloga. Poszukuję sprawdzonego producenta soków owocowych lub warzywnych, mogą być też soki z tzw. super

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Delikatny sernik z musem jeżynowo-malinowym 164

jajka 150 ml mleka 1 budyń śmietankowy 2 łyżki mąki kukurydzianej 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka rumu Mus owocowy: 150 g malin świeżych lub mrożonych 80 g jeżyn mogą być mrożone 3 łyżki cukru Sposób przygotowania 1. Ciasto: Mąkę pszenną mieszamy z cukrem i proszkiem do pieczenia,dodajemy pokrojone na kawałki masło, dodajemy startą skórkę z cytryny,wbijamy

Wanilia i Kardamon
Piernik z żurawiną i białą czekoladą 226

Wstawić ponownie na mały ogień i podgrzewając rozpuścić pomarańczową żelkę. Przed dodaniem żelatyny odłożyłam 2 łyżki masy do dekoracji. Z wystudzonego piernika ściąć wyrośniętą „górkę”, a resztę ciasta przekroić na dwa blaty. Odkrojoną część (200g) rozdrobnić w palcach i połączyć z masłem oraz rozpuszczoną czekoladą. Formować w dłoniach kulki i odłożyć, aż całkowicie zastygną. Tężącą masę jabłkowo-żurawinową(...)wciąż płynna. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno i delikatnie wmieszać w masę twarogową. Wyłożyć na wierzch piernika i ozdobić odłożoną masą owocową. Zanim stężeje powciskać w biały krem, czekoladowe kulki. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Boże Narodzienie , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Na specjalne okazje , Pierniki i pierniczki Tagged: czekolada , jabłka , kremówka , miód , piwo , twaróg

https:KKuchniaMniam
PRODUKTY NATURALNE SCHRONISKO SMAKÓW MAGDA GESSLER 214

rumem i miodem : cytryny z certyfikatem Bio(60%), syrop miodowy(woda i miód w równych proporcjach),rum biały,mieszanka naszych przypraw 5) Syropy owocowe I to kolejny owocowy produkt o prostym naturalnym składzie - tylko bezpośrednio wyciśnięty sok z owoców (51%) i cukier. Takie syropy robiła kiedyś moja babcia. Syropy nie zawierają barwników, konserwantów, zagęszczaczy, syropu glukozowo-fruktozowego(...)dodatków, których jest pełno w sklepowych przetworach. Nie zagęszczane są pektyną - po prostu długo się je gotuje i odparowuje wodę. Prawdziwy smak domowych konfitur. Idealny dodatek do naleśnik, tostów, ciast. W ofercie jest bogata gama smaków, a wśród nich znajdziemy m.in. powidła śliwkowe, konfiturę z jagód, malin, żurawiny, mus z malin.... 7) Dodatki Musztarda chrzanowo- miodowa to najlepsza musztarda jaką

Kuchnia MagdaLeny