waniliowego (16 g) szczypta soli 2 3/4 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 1/2 szklanki mieszanki owocowej (mrożona)+ mąka do obsypania, ale w sezonie świeże owoce około 2 szklanki 6 kostek białej czekolady cukier puder do posypania ciasta Przygotowanie: Margarynę ucieramy mikserem z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie wbijamy jajka, ciągle miksując. Mąkę mieszamy z proszkiem
Słodkie okruszkimojej kuchni debiutowało lata temu w postaci zginanych na pół ciasteczek z kawałkiem jabłka w środku. Ciasto jest bardzo wdzięczne w przygotowaniu. Nie lepi się, łatwo się formuje. Nie ma prawa nie wyjść. Doskonałe z każdym nadzieniem i na słodko i wytrwanie, owocowym, mięsnym i orzechowym. Ja robiłam rogaliki z nadzieniem orzechowym zarówno z białego sera jak i z tego
Mieszam w Garnkuwszystkim zdążyć. Pierogi już są, uszka też, barszcz... Czas na moje ukochane świąteczne ciasta. Bez jakiego ciasta nie wyobrażam sobie świątecznego stołu? Bez sernika. Tym razem postanowiłam przygotować go w delikatnie cytrynowej wersji na kruchym, czekoladowym spodzie ze słodkim owocowym akcentem tutti frutti. Serdecznie Wam polecam takie zestawienie smaków. Dodatkowym atutem tego przepisu jest fakt, że sernik uda się nawet(...)pieczenia Delecta 3-4 krople aromatu cytrynowego Delecta 1 pełna łyżka krojonej skórki cytrynowej (drobnej) 200-250 g kakaowych herbatników 180-200 g masła Delecta Decorada maczek smak owocowy tutti frutti kawałek margaryny i odrobina kaszy manny do przygotowania formy * ilość cukru zależy od słodkości użytego sera; mój był dość kwaskowaty Przygotowanie: Do misy blendera przekładamy herbatniki, rozdrabniamy
Słodkie okruszkijest to wspaniała okazja, żeby spróbować ich domowej produkcji. Ciastka odznaczają się kleistą konsystencją z wyraźną strukturą miąższu przypominającą plaster miodu. Najlepiej smakują schłodzone i świetnie komponują się z owocowymi konfiturami w towarzystwie herbaty. Dla uzyskania koloru możecie użyć naturalnego barwnika – soku z cytryny + skórki (a więc uzyskacie lekko cytrynowy posmak) albo odrobiny kurkumy (wtedy smak będzie bardziej “egzotyczny(...)barwnik spożywczy DO PODANIA listki mięty konfitura owocowa PRZYGOTOWANIE KOLOR BABECZEK – opcjonalnie (1 min) Jeśli chcesz uzyskać żółty kolor, to dodaj startą skórkę z cytryny podczas kroku 3 (gotowanie syropu) i odcedź lub pół łyżeczki kurkumy (kurkuma ma specyficzny, lekko pikantny smak więc trzeba być ostrożnym) albo barwnika spożywczego podczas łączenia ciasta w kroku 4. 1. ZACZYN
Nerds Kitchenulubiona pora roku kiedy na wyciągnięcie ręki mam mnóstwo owoców i mogę oddać się owocowemu szaleństwu. Czerwone porzeczki,mało lubiane, wielu uważa,że są kwaśne i cierpkie,ale to nieprawda,ja je bardzo lubię bo są doskonałe do podjadania a także do letnich wypieków. Dziś ciasto o kruchym spodzie i bardzo słodką bezą,której słodycz przełamana jest kwaskowatymi porzeczkami
Kolorowa kuchnia Elkinajlepszy dżem jest ze świeżych owoców, ale i taki może się przydać np do ciast, naleśników itp. Składniki: pulpa malinowa po zrobieniu soku cukier do smaku żelfix (ilość wg wagi i instrukcji na opakowaniu) sok z cytryny (ilość wedle uznania) Sposób wykonania: 1. Pulpę owocową przetrzeć przez gęste sitko. Pulpę dobrze rozgrzać, dodać żelfix, zagotować, a następnie dodać cukier wedle
Kuchnia domowa Aninich z okazji Halloween, dlatego dzisiaj przedstawiam Wam straaasznie pyszne oczy z galaretki! Składniki: owocowe galaretki (u mnie zielona i niebieska, ale równie dobrze na Halloween nada się czerwona) 200 g jogurtu naturalnego 2 łyżeczki żelatyny 1,5 łyżki cukru pudru aromat do ciasta (u mnie pomarańczowy) dropsy czekoladowe (nie draże jak na zdjęciach! przez draże musiałam robi oczy drugi
Ciastkozercypieczenia, 1 łyżeczka cukier, 1/2 szkl cukier waniliowy, 1 małe opak wiórki kokosowe, 5 łyżek dżem owocowy, kilka łyżek Przygotowanie Masło wyciągamy kilka godzin wcześniej, musi być bardzo miękkie. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wszystkie składniki oprócz dżemu dokładnie zgniatamy. Ciasto będzie się kleiło i tak ma być. Rozwałkowujemy na wielkość blachy, najlepiej przez folię spożywczą. Przekładamy na blaszkę
Gotowanie moimi oczamimaliny i pozostałe składniki Intensywne w smaku brownie swoją popularność zawdzięcza oczywiście dużej ilości dobrej czekolady. Po upieczeniu ciasto jest lekko kruche z zewnątrz i płynne w środku, wręcz rozpływające się w ustach. Słodycz czekolady idealnie zrównoważą więc maliny. Do przygotowania owocowego brownie potrzebujesz: 250 g gorzkiej czekolady 120 g masła 150 g białego cukru 4 jajka 40 g mąki
Okiem Blondynki by McBlondiciepło z lodami lub wystudzone z sosem waniliowym. Cobbler z rabarbarem i truskawkami to typowe ciasto na lato. Sezon na rabarbar trwa, na truskawki już powoli się zaczyna…W tym roku będzie urodzaj na owoce. Odwiedziłam wczoraj przyjaciółkę. U niej na ogrodzie wszystkie owocowe drzewa uginają się od owoców. Cobbler z rabarbarem i truskawkami Składniki: 8-10 porcji forma
codojedzeniacukrem demerara komponują się z aromatami maślanymi i nutami karmelowymi, orzechowymi i palonymi zawartymi w lodach. Słodycz ciasta i "gładki" (lekko mdły) smak kremu migdałowego proponuję przełamać koźlakiem o pełnym smaku, pozostając jednocześnie przy tych samych nutach zapachowych wzbogaconych o nuty owocowe. Porcje: 10 porcji Czas przygotowania: 100 minut Składniki: Lody piwne 200 ml mleka z nerkowców *, 170 ml śmietany
SzczyptaSmaQtrochę pracy, dlatego my mamy mix. Kiedy już znudziło nam się robienie małych kuleczek to poszliśmy na łatwiznę i zaczęliśmy produkować płatki chocapic - wystarczy wziąć kawałek ciasta i odcisnąć palca. Jak już mieliśmy całkiem dość i Lilce znudziła się zabawa to powstały ciasteczka. Rach ciach i gotowe. Po upieczeniu ciastka dajemy odrobinę dżemu. Temperatura pieczenia to 180 stopni(...)czekolada Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry Domowy knoppers Chcesz być na bieżąco
lady-och-mistrzyni.blogspot.comtrzeba mnie namawiać ;) jestem bardzo wdzięczna tej osobie która po raz pierwszy wpadła na pomysł aby ser wykorzystać na ciasto ;) Dzisiejszy wypiek składa się nie tylko z sera ale też z kremówki, białej czekolady i nawet jest dodatek owocowy w postaci skórki i soku z pomarańczy :) Wymiary tortownicy : średnica 24 cm Czas pieczenia : 8 min. + 60 minut Temp. pieczenia(...)łyżki skórki otartej z pomarańczy 1 łyżka soku z pomarańczy Sposób przygotowania : Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Herbatniki kruszymy i mieszamy ze stopionym masłem. Wykładamy dno tortownicy ciastem z herbatników i podpiekamy ok.8 - 10 minut w temp. 160 C. Czekoladę 100 g z 2 łyżkami kremówki topimy w kąpieli wodnej. Gorzką czekoladę siekamy. W miseczce ubijamy serek śmietankowy , cukier
Różne smaki w kuchnitrzeba mnie namawiać ;) jestem bardzo wdzięczna tej osobie która po raz pierwszy wpadła na pomysł aby ser wykorzystać na ciasto ;) Dzisiejszy wypiek składa się nie tylko z sera ale też z kremówki, białej czekolady i nawet jest dodatek owocowy w postaci skórki i soku z pomarańczy :) Wymiary tortownicy : średnica 24 cm Czas pieczenia : 8 min. + 60 minut Temp. pieczenia(...)łyżki skórki otartej z pomarańczy 1 łyżka soku z pomarańczy Sposób przygotowania : Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Herbatniki kruszymy i mieszamy ze stopionym masłem. Wykładamy dno tortownicy ciastem z herbatników i podpiekamy ok.8 - 10 minut w temp. 160 C. Czekoladę 100 g z 2 łyżkami kremówki topimy w kąpieli wodnej. Gorzką czekoladę siekamy. W miseczce ubijamy serek śmietankowy , cukier
Różne smaki w kuchniPrzepis otrzymałam od Mamy mojego Męża. To taki rodzinny przepis. Szybki i zawsze się udaje. Do przygotowania ciasta potrzebujemy: – kostkę masła – 1 szklankę cukru – 1 opakowanie cukru waniliowego – 2 łyżki kakao – 1/2 szklanki czerwonego wina (soku owocowego jeżeli pieczemy dla dzieci) – 2 szklanki mąki – 4 całe jajka – 3 łyżeczki proszku do pieczenia(...)powinna zgęstnieć) po czym studzimy. Do miski wbijamy jajka i dodajemy chłodną masę czekoladową. Dodać przesianą mąkę z proszkiem i całość wymieszać. Formę do pieczenia wyłożyć papierem i wylać ciasto. Piec ok 40 minut w 180 stopniach. Życzę samej słodyczy
Szybko Tanio Smacznie