posypania Przygotowanie placuszków tiganites : W misce wymieszaj mąkę z solą i cynamonem. Teraz dolej wodę oraz oliwę i wymieszaj na ciasto przy pomocy trzepaczki. Gotowe ciasto ma konsystencję gęstego ciasta naleśnikowego. Patelnię z powierzchnią nieprzywierającą rozgrzej na średnim ogniu. Nalewaj porcje ciasta (ja to robiłam chochelką) i smaż przez ok. 1-2 minuty na stronę. Usmażone placuszki są lekko
Chilli Czosnek i Oliwaszybki i smaczny obiad, który można zawsze zjeść. Naleśniki z żółtym serem, serem feta i z serem pleśniowym. Mikserem z mleka, jajka, szczypty soli i mąki...robimy ciasto naleśnikowe, takie rzadko-gęste. Po prostu po zmiksowaniu sprawdzamy żeby ciasto się rozlewało na gorącej patelni. Na usmażone blade placki nakładamy po kawałku każdego z w/w serów i zawijamy
chleba naszegopodsmażyć na osobnej patelni, na ostrym ogniu na łyżce oleju by ewentualny płyn wyparował.Posolić, popieprzyć, wymieszać z cebulą, grzybami i ugotowaną kapustą. Odstawić do ostudzenia. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie wymieszać albo zmiksować.Patelnię dobrze rozgrzać,wlewać niewielką ilość ciasta, dokładnie rozprowadzać po dnie patelni. Naleśniki smażyć z obydwu stron, odwracając delikatnie łopatką. Na każdy naleśnik nałożyć trochę
Moje domowe kucharzeniePrzygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę owsianą, dodajemy całe jajko, mleko, cukier, łyżeczkę miękkiego oleju kokosowego i sodę. Całość mieszamy. Następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną, znów mieszamy. Ciasto powinno mieć gęstość ciasta naleśnikowego. W razie potrzeby dodajemy więcej mąki pszennej. Na koniec do ciasta dodajemy pokrojonego w kostkę banana, lekko mieszamy. Placki smażymy na mniejszym ogniu na małym ogniu (wcześniej na patelni
Słodkie okruszkijuż wiecie uwielbiam cukinię, w każdej postaci i będę to zawsze powtarzała. Dziś jemy wczesną wersję, a mianowicie kwiaty. Pewnie już próbowaliście je jeść w cieście naleśnikowym, w jajku, czy w tempurze. Dzisiaj trochę wzmocnimy tą przekąskę, dzięki czemu świetnie sprawdzi się na imprezie. porcja 8-10 kwiatów Składniki: 0,5 szklanki mąki 60 ml wody(...)pręciki i osuszyć papierowym ręcznikiem. W misce łączymy mąkę, wodę, piwo, jajko i sól, wszystko mieszamy na gładką masę, o konsystencji masy naleśnikowej. W garnku lub głębszej patelni rozgrzewamy olej. Kwiaty zanurzamy w cieście, następnie smażymy na złoty kolor z obu stron. Usmażone odkładamy na papierowy ręcznik. Wcinamy od razu :) Smacznego
Niezły Młynekprzepis do wypróbowania!. 8 pałek kurczaka 2 szkl.płatków kukurydzianych 0stra papryka czubata łyżeczka duża Szczypta czarnego pieprzu granulowany czosnek 1 łyżka 1 łyżeczka pieprzu cajune sól przyprawa uniwersalna Ciasto nalesnikowe: ***************************** mąka,mleko ,1 jajo,sól,- zrobić gęste ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~` Zrobić bardzo gęste ciasto naleśnikowe.Do ciasta dodać przyprawy-ostrą paprykę,pieprz ,czosnek granulowany,pieprz cajune, przyprawę uniwersalną.Kurczaka posolić i popieprzyć
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkikurczaka i papryką. Marynujemy kurczaka w otrzymanej mieszance i odstawiamy do lodówki na przynajmniej jedną godzinę. Z jajek, mąki, mleka i wiórków kokosowych miksujemy ciasto o konsystencji gęstego ciasta naleśnikowego. W razie potrzeby dodać mąki lub mleka. Dodajemy mięso do ciasta, mieszamy dokładnie by obkleiło kawałki kurczaka. Smażymy na złoty kolor na głębokim tłuszczu lub we frytkownicy. Podawać z ryżem
Gotuj z RumcajsemNadzienie smażymy na małym ogniu mieszając od czasu do czasu przez około 10 minut. Jabłka muszą mieć konsystencje lekko miękkawą, lecz nie za bardzo bo ciapy nie chcemy ;) Wylewamy ciasto naleśnikowe na patelnie, smażymy z jednej strony , przewracamy. wykładamy na połowę ciasta nasze nadzienie, przykrywamy nieposmarowanym kawałkiem placka na pół i gotowe :) Jeszcze cukier puder i szybki tani deser gotowy
W Moim Magicznym Domuzłoty kolor. Naleśniki: 2 szklanki mąki pszennej pół łyżeczki soli 2 jajka szklanka mleka szklanka przegotowanej wody 2 łyżeczki oliwy z oliwek Wykonanie: Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego umieścić w misce i wymieszać na gładką, jednolitą masę. Odłożyć ciasto na około 30 minut. Po tym czasie usmażyć naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu. Wystudzić
Krakowskie smaki AniWczoraj wracając z Podlasia w okolicach Długosiodła zakupiłam od lokalnych sprzedawców jagody. Zrobiłam więc jagodowe ciasto naleśnikowe, jagodowe nadzienie i jagodowe jezioro. Jagody 0,5 litra Składniki: Ciasto: szklanka mąki 3/4 szklanki wody sól jajko cukier waniliowy z prawdziwą wanilią 1//3 szklanki soku jagodowego Jeziorko jagodowe: gotuj jagody z trzcinowym cukrem aż puszczą
AZgotuj!wymieszać mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Następnie dodać jajko i resztę składników. Wszystko razem wymieszać na jednolite ciasto Ja używam do tego drewnianej łyżki. Ciasto konsystencją przypomina gęste ciasto naleśnikowe. Rozgrzać patelnię z odrobiną oliwy z oliwek. Nakładać małe porcje ciasta. Pancakes smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać z ulubionymi dodatkami. U nas dziś kiwi i miód
Słodkie okruszkizielonego groszku 250 g pieczarek 200 ml jogurtu naturalnego 1 cebula, 2 ząbki czosnku, tarty ser żółty sól, pieprz, szczypta cukru Z mąki, 1 jajka i wody, wyrabiamy lejące ciasto naleśnikowe. Doprawiamy je solą i szczyptą cukru. Bardzo ważne by konsystencja ciasta była właściwa, płynna... Smażymy naleśniki na kilku kroplach oleju. Nie należy się przejmować, gdy pierwszy naleśnik nie wyjdzie
MarciochaKucharzynasza kapusta będzie już miękka, zdejmujemy ja z ognia i studzimy. 2. W czasie gdy gotuje nam się kapusta możemy z podanych składników na ciasto naleśnikowe usmażyć naleśniki. Jak to, krok po kroku, zrobić, objaśniałam TUTAJ >>> ciasto na naleśniki 3. Pieczarki drobno kroimy. Ja użyłam do tego malaksera 4. Cebule
Kulinarnie z Polką na Kresachserka mascarpone 100 g śmietanki 30 % 1 łyżka cukru pudru 1 gruszka cukier cynamonowy A jak to zrobić: Z mąki, mleka, migdałów, jajka, cukru i cukru waniliowego, zrobić ciasto naleśnikowe, dokładnie mieszając składniki, aby nie było grudek. Jeśli chcemy, aby ciasto było bardziej puszyste, można dodać odrobinę wody gazowanej. Smażyć naleśniki na delikatnie natłuszczonej patelni. Śmietanę ubić na sztywno razem
Kuchnia w opałach