ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:361/444)

Klasyczny tatar z cebulą i kaparami 263

Klasyczny tatar musi zawsze pojawić się na stole podczas rodzinnych uroczystości. Najczęściej jest podawany z cebulką i ogórkami. Nie wszyscy jednak za nim przepadają. Tatar z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Cytrynowo-kokosowy sernik bez pieczenia 574

Czasami zdarza się, że mamy po prostu ochotę na sernik. Sernik, jak sernik, jednemu nie wyrośnie, drugiemu klapnie, a innemu po prostu się nie chce, bo

Z Kuchni Do Kuchni
DESERY NA WALENTYNKI 114

DESERY NA WALENTYNKI Ten wpis jest głównie dla osób, które obchodzą Walentynki, czyli Dzień Zakochanych. Oni wiedzą, że Walentynki wypadają jak co roku – 14 lutego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wytrawny sernik z boczkiem u Aleex 175

Dzisiaj publikuję pierwszy z nagrodzonych przepisów. Justyna, przysyłając przepis na konkurs, tak opisała swój sposób na kulinarne świętowanie Nowego Roku: tak się składa, że 3 stycznia

W mojej kuchni
Jogurtowiec kokosowo-jagodowy 195

niesamowite! Łukasz Czepiela zajął aż 5. miejsce, a od podium dzieliły go zaledwie 0,2 sekundy. Oczywiście został ulubionym pilotem widzów :) Dzisiaj jestem już na ziemi, ale proponuję Wam ciasto, które przenosi pod niebiosa ;) Nie jest to taki całkiem leciutki jogurtowiec, bo z kremówką, ale coś za coś. Połączenie jagód i kokosa sprawdziło się doskonale, ale najlepiej jak sami się(...)wody) ½ szklanki wrzącej wody Galaretkę rozpuścić we wrzątku, odstawić do ostudzenia. Jagody opłukać, dobrze osączyć na ręczniku papierowym. Owoce rozsypać równomiernie na stężałej warstwie kokosowej, zalać zimna galaretką. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Smacznego! * Puszkę mleka schłodzić przez min. 6 godzin w lodówce. Zimną wyjąć z lodówki, ostrożnie odwrócić do góry dnem. Puszkę otworzyć, wodę przelać do osobnego naczynia

Pełny talerz
Sernik z masą makową i kawałkami czekolady 220

można zobaczyć tutaj i  tutaj ..i cytuję w całości..Polecam ten sernik...jest naprawdę pyszny...palce lizać..Dziękuję wszystkim biorącym udział za wspólne "sernikowanie"..a za tydzień pieczemy ciasta kruche z owocami..zapraszam. Składniki na tortownicę 26 cm Składniki na masę serową: 1 kg sera śmietankowego 3 łyżki maizeny lub mąki ziemniaczanej  skórka starta z 1 pomarańczy(...)Stopniowo wyjmować z piekarnika. Po dokładnym ostudzeniu zdjąć obręcz i wstawić sernik do lodówki na całą noc. Razem ze mną serniki piekli: Joasia - Sernik śmietankowy Barbara - Jagodowy sernik na zimno Agnieszka – Sernik Maryny Dorota - Sernik z kaszy jęczmiennej z pitahayą Krystyna – Sernik na zimno, z białą czekoladą i czarnymi porzeczkami Gabriel - Sernik z masłem orzechowym Magda - Sernik czekoladowy Marzena- Sernik

Moje domowe kucharzenie
Crème anglaise – aksamitny sos waniliowy 94

ksiąg dziesięć  (łac.  De re coquinaria libri decem ). W średniowieczu popularne były kremy zapiekane na cieście (w formie tarty) i to one stoją u źródła słowa  custard  – francuskie określenie  croustade  pierwotnie odnosiło się do chrupiącego ciasta tarty. Znawca historii kuchni brytyjskiej, dr Neil Buttery z Uniwersytetu w Manchesterze, zaznacza na swoim blogu  British(...)garnek z sosem, wystudzić szybko mieszając, a następnie przecedzić przez gęste sitko. Bezpieczniejsze, ale dłuższe, jest podgrzewanie sosu w kąpieli wodnej. Moja rada Sos możesz serwować na ciepło lub zimno. smakowitehistorie.com Artykuł Crème anglaise – aksamitny sos waniliowy pochodzi z serwisu Smakowite Historie

smakowitehistorie.com
Crème anglaise – aksamitny sos waniliowy 83

ksiąg dziesięć  (łac.  De re coquinaria libri decem ). W średniowieczu popularne były kremy zapiekane na cieście (w formie tarty) i to one stoją u źródła słowa  custard  – francuskie określenie  croustade  pierwotnie odnosiło się do chrupiącego ciasta tarty. Znawca historii kuchni brytyjskiej, dr Neil Buttery z Uniwersytetu w Manchesterze, zaznacza na swoim blogu  British(...)garnek z sosem, wystudzić szybko mieszając, a następnie przecedzić przez gęste sitko. Bezpieczniejsze, ale dłuższe, jest podgrzewanie sosu w kąpieli wodnej. Moja rada Sos możesz serwować na ciepło lub zimno. smakowitehistorie.com Artykuł Crème anglaise – aksamitny sos waniliowy pochodzi z serwisu Smakowite Historie

smakowitehistorie.com
Pudding ryżowy z sosem waniliowym 101

Pudding ryżowy z sosem waniliowym jest to taki domowy, przepyszny deser dla każdego. Składniki na pudding: 100 g krótko ziarnistego ryżu 4 szklanki mleka 1/2 szklanki

Smaczne Potrawy
Kolumbijskie ceviche z krewetek z bezglutenowymi krakersami 203

Jutro Andrzejki, a już niedługo Sylwester i karnawał. Z tej okazji przygotowałam dla Was przepis na fantastyczną przekąskę, który przywiozłam z Kolumbii. Tam nie mogłam go

Quinoa Raz!
Przepis na pasztet 262

foremce do wystygnięcia i zbicia się. Jeśli zaczniemy wyjmować ciepły pasztet z foremki, z dużym prawdopodobieństwem, zacznie się rozpadać. Z czym podawać pasztet ? Pasztet możemy jeść samodzielnie na zimno jak i na ciepło. Doskonale smakuje z różnymi dodatkami jak musztardy, chrzan, ćwikła czy wszelkiego rodzaju pikle oraz sosy. Przepisów na pasztet jest masa. Ja zazwyczaj robię podobny do tego(...)Notatki Jeśli nie masz kajzerki, zastąp ją 1/2 szklanki bułki tartej. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/przepis-na-pasztet/ MieszamWGarnku     Artykuł Przepis na pasztet pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Pudding ryżowy z sosem waniliowym 156

Pudding ryżowy z sosem waniliowym jest to taki domowy, przepyszny deser dla każdego. Składniki na pudding: 100 g krótko ziarnistego ryżu 4 szklanki mleka 1/2 szklanki

Smaczne Potrawy
Sernik wiśniowy bez pieczenia 354

 Składniki: ( na tortownicę 18-22 cm) Spód: 125 g maślanych, kruchych babeczek (w opisie przygotowanie znajduje się zdjęcie o jakie babeczki chodzi) - opcjonalnie możesz użyć

KreatywnePiny
Degustacyjna kolacja w restauracji BelEtage w Lublinie 190

prezentował się na półmisku i dodawał daniu koloru. Sama roladka niczego sobie, ale nie jestem dobrym specjalistą w ocenianiu takich dań - zwyczajnie nie przepadam za mięsem w wersji na zimno. Zdecydowanie do tej grzanki wolała bym  parfai. Kolejna przystawka była  na ciepło, ale tym razem mięsa już nie było ... Wcale nie żałuję, nie myślcie sobie. Podano nam bowiem(...)truskawek lub malin. Ostateczny bilans jest jednak na PLUS. Szef kuchni Artur Góra robi naprawdę niesamowite rzeczy, doskonale łącząc smaki. Myślę, że gdybyśmy na deser dostały porcję dobrego ciasta, nawet tej oklepanej, ale nigdy nie zawodzącej szarlotki, było by idealnie. Jeśli i Wy chcecie przeżyć kulinarną przygodę,po krainie smaków,  kierujcie swoje kroki do: IBB Grand Hotel Lublinianka

kolorowotorcikowo
Pogacse czyli węgierskie bułeczki 142

tego najlepszym przykładem. Pogacse ziemniaczane Pamiętam kiedy pierwszy raz wybrałam się na wycieczkę na Węgry. Był październik. Pogoda jaka nas wtedy zastała w Budapeszcie była wręcz wymarzona. Nie za zimno, nie za ciepło, brak deszczu – jednym słowem warunki idelane na zwiedzanie. Zwiedziliśmy miasto na ile to było możliwe do zrobienia w dwa dni. Było co zwiedzać bo jak wiadomo(...)się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki na węgierskie pogacse. Ciasto : 3,5 dkg drożdży 3 dkg cukru pudru 50 ml mleka 40 dkg ugotowanych ziemniaków 40 dkg masła (bez laktozy) lub margaryny roślinnej 70 dkg mąki 3 żółtka (białka użyć

mecooks