nacierane kolejną mieszanką przypraw, a następnie mięso jest poddawanie wędzeniu. I co jest ważne, 100 g produktu wyprodukowano ze 140 g mięsa wołowego. Pastrami smakuje wspaniale zarówno na zimno jak i na ciepło, ale nasi producenci szczególnie polecają podawanie parowanego mięsa. Mięso możemy naparować w parowarze lub po prostu w garnku z wkładką do gotowania na parze. Mięso pokrojone(...)mało w przyprawiony solimy go i pieprzymy. Na patelni rozgrzewamy olej. Musi go być sporo, tak aby placki delikatnie w nim pływały. Na gorący olej wykładamy po jednej łyżce ciasta na jeden placek, wyrównujemy i smażymy z obydwu stron na złocisty kolor. Placki wykładamy na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem kuchennym, aby wchłonął nadmiar tłuszczu. Gorące placki przekładamy na talerz, układamy
Kulinarne przygody GatityCzy uwierzycie, że z tą tartą walczyłam cztery godziny, chociaż przepis zamyka się w jednej? Ściślej mówiąc nie z tartą, a z Młodym, który postanowił, urządzić
bastalenaMonini. Lubię je, bo to bardzo wygodne rozwiązanie, gdyż ziarna są już ugotowane i gotowe do spożycia. Wystarczy podgrzać je z mlekiem i suszonymi owocami, albo dodać do ciasta na placuszki czy muffinki. Nie muszę pamiętać o wcześniejszym ugotowaniu kaszy, a mi również nie zawsze udaje się wcześniej zaplanować posiłki. Rice&More 90 sek. kupicie w Selgrosie, Makro(...)dzbanka z dzióbkiem). Piekarnik nagrzej do 200 stopni C. Wstaw foremki i piecz przez ok. 20 min., aż muffinki urosną i się zetną. Podawaj na ciepło lub na zimno. Śniadaniowa kasza z masłem orzechowym, rodzynkami, jabłkiem i miodem Składniki / na 2 porcje dla dziecka lub 1 dla dorosłego: 1/2 opakowania Monini Rice&More Bulgur & Quinoa
Chilli Czosnek i Oliwaspadającego na ziemię. Bo wszystko jest powleczone delikatną mgiełką, która sprawia, że potrafię się zdystansować. Nie lubię, bo czasami jest mi smutno, sama nie wiem czemu. Bo ciągle mi zimno, a lodowatych dłoni nie daje się ogrzać. Bo tak szybko robi się ciemno, ja robię się senna, a jeszcze tyle rzeczy chciałabym zrobić. A mi się nie chce. Dopada mnie(...)cukrem na puszystą, jasną masę. Dodać olej, rozgnieconego widelcem banana i sok z cytryny; zmiksować. Partiami dodawać mąkę, miksując na najniższych obrotach miksera. Na końcu dodać rozczyn, połączyć. Ciasto przelać do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. Piec w 180 st. C. przez 25 minut, do suchego patyczka. Ostudzić na kratce. Smacznego! No, a teraz już czas najwyższy zebrać się
Pożeraczka, czyli raz adobrzeDziś coś zdecydowanie fit, bez cukru, bez mąki, ale za to z masłem orzechowym i bananami jednym słowem deser idealny. Pyszny, prosty i do tego całkiem
Cynamonowe szczęścierodzącego się życia. Zjedzenie ryby na wigilii ma zapewnić zdrowie, dostatek i siłę. 1. Karp Przepisy na: Karp wigilijny wędzony na parze Karp w sosie własnym na zimno Smażony karp Klopsiki z karpia 2. Śledź Przepisy na: Śledzie w piwno- cynamonowej marynacie Śledź w sosie pomidorowym Śledzie po wiejsku Śledź z jabłkiem Sałatka śledziowa Sałatka śledziowa pod pierzynką Śledzie(...)symbolizowały płodność mądrość i pieniądze. 12. Na słodko Przepisy na: SERNIKI Bakaliowy deser z makiem Ekspresowy makowiec Strucla drożdżowa z makiem Makowiec z jabłkami Makowiec z samych białek Ciasto wigilijne z orzechów i makaronu Świąteczne podkówki orzechowe Krajanka piernikowa Piernik z otrębami Piernik marchewkowy Piernik z chałwą Inne przepisy na Wigilię i Święta znajdziecie TUTAJ Fanpage: Wigilia i Święta
Tradycyjna KuchniaBardzo smaczny sernik jogurtowy na zimno na oryginalnym i pysznym, słonawym spodzie wykonanym ze… słonych paluszków :) Będzie nim zachwyceni! Gwarantuję! Spód pachnie pięknie, przywodząc na myśl chrupiące maślane ciasteczka (lekko słone) :) Masa wykonana z twarogu i gęstego greckiego jogurtu jest lekka i kremowa (w przepisie żelatyny jest tylko tyle, aby „związała” masę, a nie bardzo ją usztywniła). Do masy galaretkowej(...)galaretki i odstawiamy do ostudzenia. Gdy będą zimne dodajemy do nich owoce i dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki, aby galaretka zaczęła lekko tężeć. Następnie wykładamy ją na masę serową. Ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na kilka godzin. Smacznego
MyCookBook.plpogodą? Wczoraj rozmawiałam z Rodzicami i ze zdziwieniem patrzyłam na Mamę opatuloną w ciepły sweter. Podobno jest zimno i nieprzyjemnie, a po tropikalnych upałach nie ma nawet śladu. I choć w większości narzekaliśmy na te nieludzkie temperatury, to co niektórzy już zaczynają za nimi tęsknić... Nie ja jednak. U nas bowiem pogoda jest wprost zachwycająca - słonecznie i ciepło, w okolicach(...)wrzącej wodzie, dolać do masła, wymieszać.Mąkę przesiać, dodać płatki, cukier i wiórki kokosowe, wymieszać.Do mąki wlać masło, wymieszać na jednolitą masę. Będzie dość gęsta. Układać porcje ciasta na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, spłaszczać - ciasteczka nie będą rozlewać się na boki prawie wcale podczas pieczenia. Piec 10-15 minut w 180 st. C. na złoty kolor. Ostudzić
Pożeraczka, czyli raz adobrzemiędzy zajęciami. Wrócić do domu (mam całkiem spory kawałek)? Bez sensu.. Zasnąć na stołówce? Kiepsko.. Postanowiłam, że pójdę spać do auta! Całe szczęście w środku nie było zimno, na zewnątrz 10 stopni, więc było znośnie. W bagażniku zawsze wożę ze sobą kocyk - wzięłam go, a jako poduszkę posłużyły mi pieluszki tetrowe potrzebne na dzisiejsze zajęcia i mój puchaty(...)wprawieni w smażeniu naleśników możemy nie używać tłuszczu, jeżeli jednak nie jesteśmy pewni naszej patelni, warto delikatnie natłuścić patelnię przy pomocy gazika i przystąpić do smażenia. Z czasem, surowe ciasto staje się coraz gęstsze (przez właściwości lnu), więc warto dolać mleka (jedynie w celu uzyskania początkowej konsystencji) przed smażeniem kolejnych naleśników. Na gotowych naleśnikach kładziemy po dwa plastry sera, ciepłą
Be Fit Be StrongKlasyczny tatar musi zawsze pojawić się na stole podczas rodzinnych uroczystości. Najczęściej jest podawany z cebulką i ogórkami. Nie wszyscy jednak za nim przepadają. Tatar z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Czasami zdarza się, że mamy po prostu ochotę na sernik. Sernik, jak sernik, jednemu nie wyrośnie, drugiemu klapnie, a innemu po prostu się nie chce, bo
Z Kuchni Do KuchniDESERY NA WALENTYNKI Ten wpis jest głównie dla osób, które obchodzą Walentynki, czyli Dzień Zakochanych. Oni wiedzą, że Walentynki wypadają jak co roku – 14 lutego
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDzisiaj publikuję pierwszy z nagrodzonych przepisów. Justyna, przysyłając przepis na konkurs, tak opisała swój sposób na kulinarne świętowanie Nowego Roku: tak się składa, że 3 stycznia
W mojej kuchniniesamowite! Łukasz Czepiela zajął aż 5. miejsce, a od podium dzieliły go zaledwie 0,2 sekundy. Oczywiście został ulubionym pilotem widzów :) Dzisiaj jestem już na ziemi, ale proponuję Wam ciasto, które przenosi pod niebiosa ;) Nie jest to taki całkiem leciutki jogurtowiec, bo z kremówką, ale coś za coś. Połączenie jagód i kokosa sprawdziło się doskonale, ale najlepiej jak sami się(...)wody) ½ szklanki wrzącej wody Galaretkę rozpuścić we wrzątku, odstawić do ostudzenia. Jagody opłukać, dobrze osączyć na ręczniku papierowym. Owoce rozsypać równomiernie na stężałej warstwie kokosowej, zalać zimna galaretką. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Smacznego! * Puszkę mleka schłodzić przez min. 6 godzin w lodówce. Zimną wyjąć z lodówki, ostrożnie odwrócić do góry dnem. Puszkę otworzyć, wodę przelać do osobnego naczynia
Pełny talerzmożna zobaczyć tutaj i tutaj ..i cytuję w całości..Polecam ten sernik...jest naprawdę pyszny...palce lizać..Dziękuję wszystkim biorącym udział za wspólne "sernikowanie"..a za tydzień pieczemy ciasta kruche z owocami..zapraszam. Składniki na tortownicę 26 cm Składniki na masę serową: 1 kg sera śmietankowego 3 łyżki maizeny lub mąki ziemniaczanej skórka starta z 1 pomarańczy(...)Stopniowo wyjmować z piekarnika. Po dokładnym ostudzeniu zdjąć obręcz i wstawić sernik do lodówki na całą noc. Razem ze mną serniki piekli: Joasia - Sernik śmietankowy Barbara - Jagodowy sernik na zimno Agnieszka – Sernik Maryny Dorota - Sernik z kaszy jęczmiennej z pitahayą Krystyna – Sernik na zimno, z białą czekoladą i czarnymi porzeczkami Gabriel - Sernik z masłem orzechowym Magda - Sernik czekoladowy Marzena- Sernik
Moje domowe kucharzenie