ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:368/444)

Rozgrzewająca zupa krem z pieczonych buraków i soczewicy 126

Jeśli za oknem tak zimno, to co najlepiej potrafi rozgrzać? Aromatyczna zupa! Zupa krem z buraków i soczewicy nie dość, że dobrze smakuje, to też nie jest skomplikowana do wykonania. U mnie w wersji z czosnkiem, żeby jeszcze bardziej rozgrzewała. Dodałam też podprażone pestki słonecznika i pokruszoną fetę. Całość jest naprawdę sycąca. A zupa idealna do zabrania w pojemniczek(...)Podajemy z podprażonym słonecznikiem i pokruszoną fetą. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/zupy/rozgrzewajaca-zupa-krem-burakow-soczewicy/ MieszamWGarnku   Artykuł Rozgrzewająca zupa krem z pieczonych buraków i soczewicy pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Carbonara cake 151

Kobiet przygotowałam sobie dziś ciasto. Carbonara cake , bo to o nim właśnie mowa to tak naprawdę tradycyjna, popularna carbonara , jednak podana w niecodziennej formie – zapiekana i podawana jako ciasto lub muffinki. Dzięki temu możemy z łatwością zapakować je do lunchboxa i zabrać ze sobą do szkoły lub pracy. Przygotowując tę potrawę zaczęłam się zastanawiać nad jej genezą. W sumie(...)posyp startym serem. Całość zapiekaj ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Carbonara cake najlepiej smakuje na ciepło, ale równie dobrze można ją jeść w wersji na zimno. Smacznego Artykuł Carbonara cake pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
Lato, słońce i owoce - kolorowo nam - babeczki z owocami i zimne napoje 112

lubimy. Krótko, gwałtownie i bardzo intensywnie. Prawda? :) Ale wystarczy, że pojawi się chmurka na niebie, że słonko zblednie, a temperatura spadnie o kilka stopni i...zaczynamy narzekać, że zimno ;) I nie mówicie, że tak nie jest ;) Kiedy byłam dzieckiem, najlepsze co można było robić latem, to szaleństwa nad jeziorem. Jak już mama pozwoliła wejść do wody, to ciężko było mnie(...)wodą zamiast tradycyjnych kostek lodu, dorzućcie odrobinę świeżej mięty. Zdziwicie się jak fajnie smakuje taki napój :) Wypieki i desery z owocami to latem podstawa. Królują drożdżowe ciasta obficie okraszone truskawkami, czereśniami, malinami. Rogaliki z ciasta francuskiego kuszą delikatnością i wspaniałym zapachem. Galaretki, bite śmietany i jogurty - wszędzie owoce. Kolorowo, pachnąco i smacznie :) Zapraszam do stołu

Codzienna kuchnia niecodzienna
Czekoladą malowane. I chlebek na proszku 127

nikt na nic nie miał czasu. Mój szef, do którego należą wszystkie czekoladowe malowidła, przyniósł mi kartkę z logo firmy murarskiej i zapytał, czy potrafiłabym takie namalować na cieście. Hmm... Nigdy nie próbowałam, więc pewnie nie - pomyślałam. Ale zamiast tego głośno rzekłam: Pewnie! I namalowałam, wywołując zdziwienie i akceptację. Od tamtego dnia moje życie ucznia zmieniło się nie do poznania(...)botwinkę i pestki dyni, połączyć. Masę przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 st. C. przez 35-45 minut, do suchego patyczka. Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego! Aktualnie sezon na szparagi w pełni, więc myślę sobie, że trzeba by pokusić się również o wykonanie oryginalnej wersji

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Chlebek bananowy z imbirem i cynamonem 99

Sobota. Za oknem deszcz. Pierwszy dzień jesieni. Moja kuchnia otwarta już od rana. Wspólnie przygotowujemy śniadanie, moja córka robi samodzielnie swoją pierwszą jajecznicę. Mąż przysuwa jej

Raj dla Podniebienia
Sernik na zimno z ciasteczkami (Sernik Oreo) 217

Ciasteczkowy zawrót głowy, czyli sernik na bogato, który podbije serce każdego łasucha. Koniecznie spróbujcie. Składniki (tortownica o średnicy 26 cm): Masa serowa: 750 g twarogu sernikowego

Fitsweet.me
Tort limonkowo-miętowy dla alergika 133

mikser ustawić na minimalne obroty, po kolei dodawać żółtka, jedno po drugim. Wyłączyć mikser, dodać przesiane mąki. Wymieszać bardzo delikatnie szpatułką lub ręką, najlepiej mieszać tylko w jednym kierunku. Ciasto zagarniając szpatułką od spodu do góry. Uwaga, nie można mieszać zbyt długo czy mikserem ponieważ zniszczą się pęcherzyki powietrza. Wymieszany biszkopt przelać do formy, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec(...)żeby szybciej ostygły. Po tym czasie białka z cukrem ubić dokładnie w mikserze (końcówką do ubijania białek, przez około 10 minut), aż masa będzie bardzo gęsta, a beza całkowicie zimna. Zmienić końcówkę miksera na mieszającą. Stopniowo, kawałek po kawałku dodawać masło, cały czas miksując. Po pewnym czasie od rozpoczęcia ubijania masa będzie rzadsza i będzie wyglądała na zwarzoną (absolutnie

moj przepis na
Najzdrowszy olej kokosowy 137

poruszyć tematykę oleju kokosowego - moim zdaniem najzdrowszego oleju pod wieloma względami. Zapach oleju kokosowego jest niesamowity - wręcz należy do moich ulubionych... Przejdźmy zatem do najważniejszego - olej kokosowy tłoczony na zimno nie przyczynia się do przyrostu tkanki tłuszczowej. Jest prozdrowotny, wspomaga przemianę materii i jest wykorzystywany do produkcji energii. Jakie jeszcze posiada właściwości?  Przede wszystkim: - zawiera nasycone kwasy tłuszczowe średniołańcuchowe(...)wykorzystywać i do czego stosować olej kokosowy? - idealny podczas gotowania i pieczenia: można na nim spokojnie smażyć i grillować (kwasy tłuszczowe nie podlegają utlenianiu) lub wykorzystywać do pieczenia ciast czy ciasteczek; - można stosować do smarowania pieczywa; - świetnie się sprawdza w kosmetyce - odżywia skórę, paznokcie i włosy (można stosować go jako maska do włosów). Olej kokosowy jest bardzo wydajny - wystarczy tylko

MintTaste
Tort limonkowo-miętowy dla alergika 156

mikser ustawić na minimalne obroty, po kolei dodawać żółtka, jedno po drugim. Wyłączyć mikser, dodać przesiane mąki. Wymieszać bardzo delikatnie szpatułką lub ręką, najlepiej mieszać tylko w jednym kierunku. Ciasto zagarniając szpatułką od spodu do góry. Uwaga, nie można mieszać zbyt długo czy mikserem ponieważ zniszczą się pęcherzyki powietrza. Wymieszany biszkopt przelać do formy, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec(...)żeby szybciej ostygły. Po tym czasie białka z cukrem ubić dokładnie w mikserze (końcówką do ubijania białek, przez około 10 minut), aż masa będzie bardzo gęsta, a beza całkowicie zimna. Zmienić końcówkę miksera na mieszającą. Stopniowo, kawałek po kawałku dodawać masło, cały czas miksując. Po pewnym czasie od rozpoczęcia ubijania masa będzie rzadsza i będzie wyglądała na zwarzoną (absolutnie

moj przepis na
Jedna z dziesięciu. Ricotta. 127

Deszcz, który budzi mnie w jesienne poranki . Jego koncert na parapecie zatrzymuje mnie w łóżku na dłużej. Jeszcze mocniej niż zwykle czuję wtedy ciepło i opiekę domu. 3. Ciepłe ciasto , a najlepiej lekko podpieczone brzegi. Nic bardziej nie smakuje ze szklanką zimnego mleka. 4. Letnie wieczory na tarasie , gdy otuleni ciepłym wiatrem stajemy się widownią gwiezdnego teatru i słuchamy(...)muszę Wam powiedzieć, że naprawdę świetnie ulokowałam swoje uczucia. Was też gorąco namawiam do tego zakochania:)  Danie jest niezwykle proste, lekkie, świetnie smakuje na ciepło, jak i na zimno. Może być podane jako przekąska, lunch, część lekkiej kolacji. Idealne na zakończenie lata!  PIECZONA RICOTTA Z POMIDORAMI  /na 2 porcje/ 500 g ricotty 2 białka oliwa z oliwek

KUCHARNIA
Sałatka makaronowa z pesto, pomidorami i papryką zamknięte w słoiku. 121

Idealne danie do zabrania ze sobą dosłownie wszędzie. Tą przepyszną sałatkę będziecie chcieli jeść zarówno na ciepło jak i na zimno. Można ją przechowywać do 3 dni w lodówce. Smak jest obłędny. Gotowane spotyka się z surowym. Można ją jeść warstwami lub wysunąć delikatnie na talerz , wymieszać i gotowe! Niezależnie od sposobu spożycia i tak będzie idealnie pyszna! Przepis znalazłam(...)przepisy do słoika, jak choćby:  najlepsza na świecie granola ,  snack-pack z hummusem ,  azjatycka zupa z tofu ,  pasta z tuńczykiem  i pomidorami czy czekoladowe ciasto z malinami i kruszonką

Z Kuchni Do Kuchni
Grudniowe pierniczki. Moje pierwsze z nadzieniem! 232

cały dwunasty miesiąc roku powinien upływać nam oprószony białym puchem. Takim miękkim i skrzypiącym pod stopami. Gdzie zimę czuć każdą porą skóry. Lubię tak.  Tymczasem owszem, zrobiło się zimno i wyciągnęłam mój czerwony płaszcz, w którym wyglądam jak niedorobiony Mikołaj, ale za to jest mi cudownie cieplutko; w nocy szron osiada na zziębniętych źdźbłach trawy i szybach(...)Partiami dodawać mąkę, mieszając, a następnie wyrabiając dłonią. Gdy masa stanie się jednolita, uformować z niej kulę i schłodzić w lodówce przez minimum 1 godzinę (można przez noc). Schłodzone ciasto partiami rozwałkowywać na grubość 4-5 mm, ewentualnie lekko podsypując mąką. Wycinać koła nieco większe od foremki, którą chcemy nadać kształ pierniczkom. Na środku koła kłaść mniej niż pół łyżeczki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik owocowa kopuła 109

Pamiętacie czekoladową kopułę ? w ten sam sposób powstała owocowa kopuła czyli po prostu sernik zrobiony w misce. Tylko tym razem na owocowo i powstał z tego

Monia miesza i gotuje
SERNIK Z CIASTECZKAMI I CZEKOLADĄ 90

Sernik z ciasteczkami i czekoladą . Spód ciasteczkowy z kawałkami czekolady zwieńczony jedwabistą masą serową z dodatkiem białej czekolady, a wszystko to wykończone ganache czekoladowym i udekorowane

RITA food channel
Pieczony kalafior – kalafior inaczej 218

prawdzie, nie ma go tutaj dużo. Pieczony kalafior za to świetnie smakuje, ładnie pachnie i szybko znika w głodnych brzuszkach, zbierając liczne pochwały. Dobry na ciepło i na zimno. I wiecie co, doskonały na imprezę! Wystarczy dorobić do niego sos i można śmiało, bez kompleksów miskę z takim kalafiorem stawiać obok miski z czipsami. Kto na co się zdecyduje, jego(...)stopniach. 10 min przed końcem pieczenia posypujemy parmezanem 4.20 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/pieczony-kalafior-kalafior-inaczej/ MieszamWGarnku Artykuł Pieczony kalafior – kalafior inaczej pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku

Proponowane wyszukiwania