ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:364/444)

Niedziela w kuchni 138

jednak bardzo udana. Śniadanie “róż…” – różane i różowe. Biała kasza gryczana z płatkami róż, jogurtem naturalnym i owocami: jabłkiem, bananem,malinami i truskawkami. Na obiad ciasto a’la tarta z cukinii, z łososiem i serem mozzarella. Bardzo szybkie w przygotowaniu i jeszcze bardziej smaczne. 1 mała cukinia 200 g łososia świeżego 1-2 łyżki mąki(...)kroimy w kostkę, cebulę w talarki. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy krótko warzywa. Zmniejszamy ogień i dusimy dodając sałatę. Mieszamy często, aż sałata zwiędnie. Podajemy na ciepło lub zimno, jako przekąskę lub dodatek do mięsa, na kolację, do ryżu lub kaszy. Dobrze smakuje też posypana słonecznikiem i kawałkami sera feta

Kucharzyca
Pudding daktylowy z sosem krówkowym 105

Pudding daktylowy z sosem krówkowym to pyszny i rozgrzewający deser na zimowe, mroźne dni. Pudding pieczony wraz z parą wodną ma zupełnie inną konsystencję od tradycyjnych ciast. Jest mazisty i niesamowicie wilgotny. Dzięki sporej ilości daktyli jest słodki i karmelowy w smaku. Szczególnie smaczny jest podany na gorąco! Pudding daktylowy z sosem krówkowym: 200 g suszonych daktyli Bakalland 2/3 szklanki(...)mleko wlewamy budyń i gotujemy ok. 1-2 minuty energicznie mieszając. Puddingi wyjmujemy za pomocą rękawic z blaszki wypełnionej wodą i wyjmujemy na talerzyki. Podajemy na ciepło lub na zimno, polane gorącym sosem. Post Pudding daktylowy z sosem krówkowym pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Dynia na dwanaście sposobów, czyli wspólne gotowanie 140

nich kupować całej ogromnej kuli. Gdy jednak bardziej zainteresowałam się gotowaniem i pieczeniem okazało się, że dynia to nie tylko kostki w occie, ale też zupy, gnocchi, tarty, chleby, ciasta przeróżne... Istnieją miliony możliwości, a co jedna, to bardziej smakowita. Postanowiłam więc spróbować... I przepadłam. Odtąd jesienią w mojej kuchni dynia być musi, i koniec. Pod różnymi postaciami(...)Przed podaniem dodatkowe gruszki przeciąć na pół, podsmażyć na patelni grillowej, aż pojawią się brązowe paseczki.  Zupę podawać z połową zgrillowanej gruszki i kawałkiem rozmarynu. Smacznego! Zrobiło się zimno. Naprawdę bardzo, bardzo zimno. W weekend wyciągnęłam mój czerwony, cieplutki płaszcz. Na przekór szarościom - jego żywy kolor sprawia, że łatwiej mi wyjść z domu, gdy ciemno i ponuro, gdy pada

Pożeraczka, czyli raz adobrze
DOMOWE LODY CZEKOLADOWO 138

Prawdziwe lody jak z lodziarni. Pyszne i orzeźwiające w smaku. Idealny letni deser. Uwielbiam połączenie mięty i czekolady i mam nadzieje, że Wam też te lody

Pani M - kuchnia smakowita
Dorota, Karol i goście: Anna Mucha – owoce, konfitury, dżemy (odc. 5) 168

dodać odrobinę cynamonu. Smażymy jeszcze chwilę. Gorący dżem przekładamy do wyparzonych, czystych, suchych słoiczków. Słoiki szczelnie zamykamy i odwracamy do góry dnem. Świetnie smakuje na kanapkach, w naleśnikach i ciastach! Źródło: http://kuchnialidla.pl/dorota-karol/owoce/przepisy/anna-mucha-dzem-z-wloskich-sliwek   Anna Mucha: Dżem gruszkowo-cynamonowy Czas przygotowania: 2h Pozom trudności: łatwe Dżem gruszkowo-cynamonowy (źródło: kuchnialidla.pl) Składniki: gruszki – 1 kg cukier cynamon cytryna(...)Dodajemy cząstki ananasa i dusimy wszystkie składniki kilka minut. Gorący chutney przekładamy do wyparzonych, suchych słoiczków i zalewamy resztą syropu. Sos możemy podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Źródło: http://kuchnialidla.pl/dorota-karol/owoce/przepisy/dorota-wellman-chutney-z-ananasa   Karol Okrasa: Konfitura z pomidorów curry Czas przygotowania: 2h Pozom trudności: łatwe Konfitura z pomidorów curry (źródło: kuchnialidla.pl) Składniki: pomidory – 7-8 szt. cukier

WojnaNaSmaki.pl
CRÈME BRÛLÉE Z SUSZONYMI FIGAMI, MUSEM JABŁKOWYM I CUKREM CYNAMONOWYM 104

Oryginalna propozycja crème brûlée, którą możecie przygotować na Święta Bożego Narodzenia lub na Nowy Rok, mimo iż odbiega znacznie od tradycyjnych świątecznych deserów. W przeciwieństwie do

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Ciecierzycowa wegańska frittata z młodymi ziemniakami 137

coraz częściej zauważam, że nie potrzebuję już nowych rzeczy, bo mam to co mi jest niezbędne. Nie ptrzebuję kolejnych talerzy do zdjęć, ani 138 obrusu, czy 57 formy do ciasta, tylko dlatego, że nie mam akurat jednorożca. Cały mój dom ostatnio przechodzi rewolucję, pomijając remont staram się tak na serio wprowadzać zasady nowaste, a po ludzku nic nie marnować(...)małym ogniu około 5 minut, co przyśpieszy pieczenie. Wierz dania posyp rozmarynem i wstał całość do piekarnika nagrzanego do 170-180 C. Piecz około 30 minut. Smacznego ps. Na zimno tez jest pycha!     Artykuł Ciecierzycowa wegańska frittata z młodymi ziemniakami pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Sałatka z pieczonych buraków i awokado 242

Sałatka z pieczonych buraków i awokado to pyszna i zdrowa propozycja Madzi na romantyczną kolację we dwoje :) Idealnie dobrane składniki świetnie łączą się ze sobą smakami

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Domowe masło – czyli co zrobić zamiast bitej śmietany 143

solidnie odcisnąć i macie swoje masełko no i maślankę. To jeden z pyszniejszych napojów w takim wydaniu. Nie przypomina nic a nic maślanki kupowanej w sklepie. Smakuje wybornie, szczególnie zimna w gorący dzień, zawiera również mini grudeczki masła. Jeśli planujecie zrobić masło, możecie użyć śmietany kremówki lub śmietany zebranej z mleka nastawionego na zsiadłe. Mleka oczywiście wiejskiego, takiego mega tłustego(...)dłoniach. Formujemy osełkę a maślankę wypijamy. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/domowe-maslo-czyli-co-zrobic-zamiast-bitej-smietany/ MieszamWGarnku Artykuł Domowe masło – czyli co zrobić zamiast bitej śmietany pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Bazyliowa panna cotta z mozzarelli z pomidorowym "kawiorem" na bezglutenowym krakersie 109

Lato kojarzy mi się z lekkimi i aromatycznymi daniami. Dziś mam dla Was połączenie włoskich smaków - panna cotta i sałatka caprese dwa w jednym. Jeśli chcecie

Quinoa Raz!
Peruwiańska causa po mojemu 190

   Zapowiada się ochłodzenie, wiosna nie chce się rozkręcić, więc zastanawiałam się ostatnio ile czasu w moim życiu spędziłam w gorącym Peru. Podliczyłam wszystkie wyjazdy

Quinoa Raz!
Truskawka, co przegoni deszcz. MAKARON Z TWAROGIEM I TRUSKAWKAMI. 196

Pada. Ba, leje jak z cebra. Od wczoraj. Znów przemoczyłam buty. Nogi marzły mi podczas przedostatnichw tym roku szkolnym lekcji.Ze smutkiem spoglądam w okno. Strugi deszczu

W kuchni Karmel-itki
Tarta Snickers na zimno 92

Wersji na ciasto Snickers z orzeszkami ziemnymi jest multum. A takie w formie tarty jest najprostsze i najpyszniejsze, a w dodatku nie wymaga ani pieczenia ani gotowania! Taka tarta Snickers to pyszne połączenie kakaowego spodu z płatków owsianych i orzechów oraz aksamitnego kremu fistaszkowego. Gorąco polecam! Składniki: Spód: 70 g daktyli bez pestek (około 10 sztuk) 1/2 szklanki płatków owsianych(...)chłodzimy do lodówce przez kilka godzin lub całą noc. Przed podaniem tarty Snickers możemy posypać orzechami ziemnymi i startą czekoladą oraz udekorować listkami mięty. Smacznego! Artykuł Tarta Snickers na zimno pochodzi z serwisu lamarida.pl

Lamarida.pl
Na kalarepkę marsz! ZAPIEKANE KALAREPKI FASZEROWANE. 158

Piękny poranek. Ptaszki ćwierkają, wietrzyk powiewa. Na oścież pootwierane wszystkiemożliwe okna, a mnie i tak parno, duszno, gorąco! i to już od samego świtu, była bowiempiąta

W kuchni Karmel-itki
BANANOWIEC Z KAROBEM I ZIARENKAMI PIECZONY W SŁOIKACH (Bezglutenowy) 190

Prażone ziarna słonecznika i sezamu, orzech arachidowy kostka + cynamon, kardamon, goździki. "Cynamonowy Raj to starannie dobrana kompozycja prażonych ziaren i korzennych przypraw, dzięki której Wasze desery, lody, jogurty i ciasta zyskają nowy, niepowtarzalny smak.  - Słonecznik, dzięki zawartości witaminy E i cynku, dba o zdrowie skóry, paznokci i włosów. Sezam to bogate źródło m.in. wapnia, magnezu i białka.  - Orzechy(...)ziarenka - aromatyczne przyprawy zawarte w mieszance wzmacniają i smak i aromat. Odrobina "chrupości" co jakiś czas to genialna niespodzianka.  Bananowiec jest idealny zarówno na gorąco jak i na zimno. W pierwszy i na drugi dzień (gdy jakimś cudem zostanie). Dłuższego żywota mu nie przepowiadamy.  Jak widać wyszły nam smakowite "ślimaczki" - każdy kawałeczek chlebka ma inne (ale zawsze równie

Wypisz Wymaluj

Proponowane wyszukiwania