ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:363/444)

Sernik na zimno z ciasteczkami (Sernik Oreo) 227

Ciasteczkowy zawrót głowy, czyli sernik na bogato, który podbije serce każdego łasucha. Koniecznie spróbujcie. Składniki (tortownica o średnicy 26 cm): Masa serowa: 750 g twarogu sernikowego

Fitsweet.me
Tort limonkowo-miętowy dla alergika 142

mikser ustawić na minimalne obroty, po kolei dodawać żółtka, jedno po drugim. Wyłączyć mikser, dodać przesiane mąki. Wymieszać bardzo delikatnie szpatułką lub ręką, najlepiej mieszać tylko w jednym kierunku. Ciasto zagarniając szpatułką od spodu do góry. Uwaga, nie można mieszać zbyt długo czy mikserem ponieważ zniszczą się pęcherzyki powietrza. Wymieszany biszkopt przelać do formy, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec(...)żeby szybciej ostygły. Po tym czasie białka z cukrem ubić dokładnie w mikserze (końcówką do ubijania białek, przez około 10 minut), aż masa będzie bardzo gęsta, a beza całkowicie zimna. Zmienić końcówkę miksera na mieszającą. Stopniowo, kawałek po kawałku dodawać masło, cały czas miksując. Po pewnym czasie od rozpoczęcia ubijania masa będzie rzadsza i będzie wyglądała na zwarzoną (absolutnie

moj przepis na
Najzdrowszy olej kokosowy 146

poruszyć tematykę oleju kokosowego - moim zdaniem najzdrowszego oleju pod wieloma względami. Zapach oleju kokosowego jest niesamowity - wręcz należy do moich ulubionych... Przejdźmy zatem do najważniejszego - olej kokosowy tłoczony na zimno nie przyczynia się do przyrostu tkanki tłuszczowej. Jest prozdrowotny, wspomaga przemianę materii i jest wykorzystywany do produkcji energii. Jakie jeszcze posiada właściwości?  Przede wszystkim: - zawiera nasycone kwasy tłuszczowe średniołańcuchowe(...)wykorzystywać i do czego stosować olej kokosowy? - idealny podczas gotowania i pieczenia: można na nim spokojnie smażyć i grillować (kwasy tłuszczowe nie podlegają utlenianiu) lub wykorzystywać do pieczenia ciast czy ciasteczek; - można stosować do smarowania pieczywa; - świetnie się sprawdza w kosmetyce - odżywia skórę, paznokcie i włosy (można stosować go jako maska do włosów). Olej kokosowy jest bardzo wydajny - wystarczy tylko

MintTaste
Tort limonkowo-miętowy dla alergika 161

mikser ustawić na minimalne obroty, po kolei dodawać żółtka, jedno po drugim. Wyłączyć mikser, dodać przesiane mąki. Wymieszać bardzo delikatnie szpatułką lub ręką, najlepiej mieszać tylko w jednym kierunku. Ciasto zagarniając szpatułką od spodu do góry. Uwaga, nie można mieszać zbyt długo czy mikserem ponieważ zniszczą się pęcherzyki powietrza. Wymieszany biszkopt przelać do formy, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec(...)żeby szybciej ostygły. Po tym czasie białka z cukrem ubić dokładnie w mikserze (końcówką do ubijania białek, przez około 10 minut), aż masa będzie bardzo gęsta, a beza całkowicie zimna. Zmienić końcówkę miksera na mieszającą. Stopniowo, kawałek po kawałku dodawać masło, cały czas miksując. Po pewnym czasie od rozpoczęcia ubijania masa będzie rzadsza i będzie wyglądała na zwarzoną (absolutnie

moj przepis na
Jedna z dziesięciu. Ricotta. 138

Deszcz, który budzi mnie w jesienne poranki . Jego koncert na parapecie zatrzymuje mnie w łóżku na dłużej. Jeszcze mocniej niż zwykle czuję wtedy ciepło i opiekę domu. 3. Ciepłe ciasto , a najlepiej lekko podpieczone brzegi. Nic bardziej nie smakuje ze szklanką zimnego mleka. 4. Letnie wieczory na tarasie , gdy otuleni ciepłym wiatrem stajemy się widownią gwiezdnego teatru i słuchamy(...)muszę Wam powiedzieć, że naprawdę świetnie ulokowałam swoje uczucia. Was też gorąco namawiam do tego zakochania:)  Danie jest niezwykle proste, lekkie, świetnie smakuje na ciepło, jak i na zimno. Może być podane jako przekąska, lunch, część lekkiej kolacji. Idealne na zakończenie lata!  PIECZONA RICOTTA Z POMIDORAMI  /na 2 porcje/ 500 g ricotty 2 białka oliwa z oliwek

KUCHARNIA
Sałatka makaronowa z pesto, pomidorami i papryką zamknięte w słoiku. 137

Idealne danie do zabrania ze sobą dosłownie wszędzie. Tą przepyszną sałatkę będziecie chcieli jeść zarówno na ciepło jak i na zimno. Można ją przechowywać do 3 dni w lodówce. Smak jest obłędny. Gotowane spotyka się z surowym. Można ją jeść warstwami lub wysunąć delikatnie na talerz , wymieszać i gotowe! Niezależnie od sposobu spożycia i tak będzie idealnie pyszna! Przepis znalazłam(...)przepisy do słoika, jak choćby:  najlepsza na świecie granola ,  snack-pack z hummusem ,  azjatycka zupa z tofu ,  pasta z tuńczykiem  i pomidorami czy czekoladowe ciasto z malinami i kruszonką

Z Kuchni Do Kuchni
Grudniowe pierniczki. Moje pierwsze z nadzieniem! 247

cały dwunasty miesiąc roku powinien upływać nam oprószony białym puchem. Takim miękkim i skrzypiącym pod stopami. Gdzie zimę czuć każdą porą skóry. Lubię tak.  Tymczasem owszem, zrobiło się zimno i wyciągnęłam mój czerwony płaszcz, w którym wyglądam jak niedorobiony Mikołaj, ale za to jest mi cudownie cieplutko; w nocy szron osiada na zziębniętych źdźbłach trawy i szybach(...)Partiami dodawać mąkę, mieszając, a następnie wyrabiając dłonią. Gdy masa stanie się jednolita, uformować z niej kulę i schłodzić w lodówce przez minimum 1 godzinę (można przez noc). Schłodzone ciasto partiami rozwałkowywać na grubość 4-5 mm, ewentualnie lekko podsypując mąką. Wycinać koła nieco większe od foremki, którą chcemy nadać kształ pierniczkom. Na środku koła kłaść mniej niż pół łyżeczki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik owocowa kopuła 118

Pamiętacie czekoladową kopułę ? w ten sam sposób powstała owocowa kopuła czyli po prostu sernik zrobiony w misce. Tylko tym razem na owocowo i powstał z tego

Monia miesza i gotuje
SERNIK Z CIASTECZKAMI I CZEKOLADĄ 101

Sernik z ciasteczkami i czekoladą . Spód ciasteczkowy z kawałkami czekolady zwieńczony jedwabistą masą serową z dodatkiem białej czekolady, a wszystko to wykończone ganache czekoladowym i udekorowane

RITA food channel
Pieczony kalafior – kalafior inaczej 229

prawdzie, nie ma go tutaj dużo. Pieczony kalafior za to świetnie smakuje, ładnie pachnie i szybko znika w głodnych brzuszkach, zbierając liczne pochwały. Dobry na ciepło i na zimno. I wiecie co, doskonały na imprezę! Wystarczy dorobić do niego sos i można śmiało, bez kompleksów miskę z takim kalafiorem stawiać obok miski z czipsami. Kto na co się zdecyduje, jego(...)stopniach. 10 min przed końcem pieczenia posypujemy parmezanem 4.20 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/pieczony-kalafior-kalafior-inaczej/ MieszamWGarnku Artykuł Pieczony kalafior – kalafior inaczej pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Naczynie żeliwne La Cuisine, chleb pszenny i gulasz z kociołka 151

prosto na stół. Ale nam przyszło do głowy nieco inne wykorzystanie tego naczynia. Pora grilla już dawno minęła, ale z drugiej strony wcale nie jest jeszcze aż tak bardzo zimno, do mrozów jeszcze sporo czasu. Zainteresowaliśmy się więc tematem kociołkowania, czyli przyrządzania dań w kociołku nad ogniskiem. Wystarczy założyć kurtki i w gronie znajomych można spędzić naprawdę przyjemny wieczór (albo(...)łyżeczki soli 1,5 łyżeczki cukru 1,5 łyżeczki drożdży Powyższe składniki są dopasowane do naczynie żeliwnego 4,5 litra. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i wyrabiamy gładkie, elastyczne ciasto (przez 15 minut ręcznie lub 10 minut robotem z odpowiednią końcówką). Przekładamy do miski, przykrywamy ściereczką i zostawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. Następnie uderzamy ciasto pięścią żeby je odpowietrzyć

Marder&Marder Manufacture
Zakręcona szpinakowa frittata z tuńczykiem, kaparami i zielonym pieprzem 238

blogu, niemniej teraz będzie to nieco pokręcona wersja.  Ciasto niby klasyczne bo bazą nieodmiennie stanowią jajka z dużą dozą parmezanu, ale by było bardziej wiosennie to do ciasta dodałam podsmażony na maśle szpinak. Powiem wam, że to jeden z tych doskonałych patentów na przemycenie szpinaku dzieciom, które niekoniecznie chcą go zjadać.  U mnie na szczęście nie ma tego(...)pieczenia. Zwijamy w ręcznik formując roladę, czekamy aż przestygnie. Następnie rozwijamy i nakładamy nadzienie pozostawiając ok 1,5 cm od brzegu zapasu.Zwijamy dość ciasno.  Gotowe. Dobre na zimno jak i na ciepło. Polecam

vaniliowoczekoladowa
5 przepisów na sylwestrowe przekąski 126

długości ciasta. Na każdej z części ciasta połóż rulon z indyka i zawiń ciasto łącząc brzegi na końcu. Najlepiej zrobić to z użyciem wody, tj. zanim zamkniecie końcówkę ciasta posmarujcie je od spodu odrobiną wody. Tak przygotowane rulony posyp sezamem, a następnie krój nożem na małe paszteciki. Paszteciki przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz w temperaturze(...)Sosy wystarczy podgrzać aby wygotował się ocet którym są naturalnie konserwowane. W tym celu podgrzewaj każdy z sosów przez 12-15 minut. Po podgrzaniu możesz je podawać nawet na zimno. Artykuł 5 przepisów na sylwestrowe przekąski pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
Zupa migdałowa 109

powiem szczerze, że do tej zupy migdałowej, z chęcią wrócę. Zupę możecie serwować z ryżem (ja dałam jaśminowy), z groszkiem ptysiowym czy nawet makaronem. Dobrze smakuje również na zimno W oryginalnym przepisie występują migdały, które mielimy. Ja użyłam mąki migdałowej i części pokruszonych płatków migdałowych. Wy możecie mielić migdały, czy zrobić podobnie do mnie Jest kilka warinatów tej zupy(...)Intensywnie mieszamy. Płatki podprażamy na suchej patelni. Podajemy z ryżem, posypaną płatkami migdałowymi. 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/zupy/zupa-migdalowa/ MieszamWGarnku   Artykuł Zupa migdałowa pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Biszkopt z mango, ukrytymi malinami i kruszonymi bezami 196

Pan mąż przyniósł mi mango. Lubię być obdarowywana tak niekonwencjonalnie. Zamiast kwiatów dostaje mango, albo słodką papaje.  Mango tak się do mnie uśmiechało, że nie

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk

Proponowane wyszukiwania