kwietnia 2018 roku. W książce tej każdy znajdzie coś dla siebie, gdyż zawiera ona przepisy na dania wegańskie, wegetariańskie, z dodatkiem mięsa lub ryb, na ciepło i na zimno. Jest to książka idealna dla osób zapracowanych, którzy nie mają zbyt wiele czasu na przyrządzanie skomplikowanych posiłków, a chcieliby urozmaicić swoje lunche w pracy, aby sprawiały przyjemność oraz nie wydawać sporej(...)sprawiają, że lunch jest bardziej oryginalny i smakuje inaczej niż zwykle. Znajdziemy tu przepisy m.in. na: karczocha z sosem musztardowym, sałatkę z chorizo, jajek i ziemniaków czy zawijasy z ciasta filo z serem feta i pikantnym szpinakiem 3. Dla uwięzionych przy biurku - proste danie, które zjesz szybko, nie przerywając pracy, jak: zupa z czarnej fasoli, kanapka z wędzonym łososiem
Kuchnia MagdaLenychrupania. Rollsy z szynką PRZEPIS TUTAJ Rollsy – koreczki z łososiem PRZEPIS TUTAJ Placuszki, racuszki, naleśniki- dzieci zazwyczaj uwielbiają takie smakołyki, które bardzo dobrze smakują zarówno na zimno jak i na ciepło. Racuszki możemy urozmaicać i dodawać do nich różne owoce. Naleśniczki możemy faszerować zarówno na słodko jak i na wytrawnie. Racuszki na jogurcie PRZEPIS TUTAJ Drożdżowe racuchy(...)przy pieczeniu słodkości. Myślę, że dobrym rozwiązaniem są w tym przypadku różnego rodzaju rogaliki, babeczki (bez kremu) i ciasteczka, które nie wymagają do konsumpcji użycia sztućców. Kruche rogaliki z ciasta serowego PRZEPIS TUTAJ Szybkie pączusie z twarogu PRZEPIS TUTAJ Babeczki na maślance z owocami PRZEPIS TUTAJ Kanapki – są najpopularniejszym i najszybszym w przygotowaniu pomysłem na drugie śniadanie
Blog z ApetytemCHOCOLATE - baton energetyczny z suszonych owoców i orzechów o smaku kokosowym. W składzie znajdziemy: suszone daktyle, prażone migdały, wiórki kokosowe, prażone chipsy kokosowe, czekolada biała, olej kokosowy tłoczony na zimno. Jeden baton dostarcza 213 kcal . Przepyszny! I koniec! Mogę przejść do recenzji kolejnego :D Żartuję oczywiście, nie zostawię Was przecież bez żadnego dodatkowego komentarza :) Ale tak, to jest(...)znalazłam to cudo! :D Dla mnie faworyt! Najlepszy z całej trójki. Zachwycił mnie zarówno składem, niższą kalorycznością jak i smakiem! Toż to smakuje jak prawdziwa szarlotka! A ja uwielbiam ciasta jabłkowe, ba, ja kocham jabłka! I cynamon! I rodzynki również :D Ten baton zawiera przepyszne połączenie naturalnych składników, które zebrane razem sprawią, że podczas pałaszowania poczujesz jakbyś jadł/jad
Zdrowie na języku :Pobrać z plastikowych osłonek. Ser żółty pokroić w grube i długie paski. Ananasa z puszki pokroić na małe kawałki. Etapy formowania i nadziewania bułek pokazuje dokładnie poniższa fotorelacja : Wyrośnięte ciasto zbić kilka razy pięścią - w ten sposób się je odgazowuje . Podzielić je na 10 równych kawałków. Z każdego uformować kulę, którą następnie należy rozwałkować na owalny placuszek. Na każdy nakładać(...)upieczeniu, bułeczki zdjąć z blachy i studzić na metalowej kratce. Najlepiej zajadać jeszcze ciepłe, z cudownie gorącym, wypadającym ze środka farszem :) Ale jako drugie śniadanie do pracy, wcinane na zimno, też się nadadzą
Grunt to przepis!samego rana można zauważyć liczby z minusem z przodu, co nie zachęca do wyjścia z domu. Za oknem wydaje się, że jest optymalnie, wychodzimy, a tu zderzenie z przeszywającym zimnem - to stanowczo nie dla mnie. Jestem zwolenniczką temperatur powyżej 20 stopni, kiedy nie trzeba nosić kurtek, swetra i komina na szyi. Dlaczego zima zbliża się tak wielkimi krokami? A może(...)jednej misce, a w drugiej wszystkie suche. Na koniec zawartość obu misek łączymy i delikatnie mieszamy za pomocą łyżki, do połączenia składników. Nie musimy martwić się o grudki. Ciasto przekładamy do papierowych papilotek lub do silikonowych foremek. Na środek delikatnie wciskamy połówki orzechów włoskich. Pieczemy w 170 stopniach 25 minut. Smacznego
Be Fit Be StrongBardzo lubię wiosnę w kuchni, jest inspirująca. Robi się zielono, kolorowo, pojawiają się soczyste młode warzywa, a te które jeszcze nie zdążyły wyrosnąć można dodać mrożone
Quinoa Raz!Za nami kolejna, jedenasta już edycja "Warsztatów z Gwiazdą" organizowanych przez portal All About Life. To niesamowite, pełnej pozytywnej energii, wydarzenie znalazło już stałe miejsce na
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataMalinowe praliny A może malinową pralinę do kawy? Pyszny, ręcznie robiony wyrób Tak dla odmiany, żeby nie było tylko ciast na blogu, mam dla was takie małe, eleganckie słodkości. Nie wiem czy już próbowaliście, ale malinowe nadzienie w gorzkiej czekoladzie smakuje naprawdę wybornie. To połączenie sprawia, że czekoladka nie jest zbyt słodka tylko lekko orzeźwiająca. Zresztą podobne smaki proponowałam(...)wodnej. Wyciągamy foremkę z lodówki i pędzelkiem zamoczonym w czekoladzie smarujemy po kolei każde miejsce na czekoladkę. Musimy to wykonać dość dokładnie, żeby nie zostawić pustych dziur. Foremka będzie zimna, więc czekolada będzie szybko zastygać. Po wypełnieniu wszystkich czekoladek, wstawiamy foremkę do lodówki. Po około 20 minutach (czas ten może być dłuższy jeżeli szykujemy w kuchni akurat coś innego), czynność
RelaxtimeSernik na zimno, rewelacyjny deser na tak upalne dni jakie mamy w ostatnim czasie. Do tego super pyszne, świeże owoce z własnego ogródka i nie potrzeba mi nic więcej. A że wszyscy albo prawie wszyscy wiedzą, że mam 2 szkraby w domu staram się wybierać takie produkty żebyśmy mogli jeść wszyscy. Takimi produktami są jogurty i serki(...)formy z ciastkami również możemy ją podbić kilka razy mikserem. Przeźroczystą galaretkę rozpuszczamy w 500 ml wody, czyli zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy poza lodówką. Składamy ciasto: Na spód tortownicy wykładamy biszkopty. Wylewamy tężejącą już masę serową. Chłodzimy w lodówce do całkowitego stężenia. Następnie na wierzch wykładamy umyte i osuszone owoce. Wylewamy przeźroczystą galaretkę
Życie zaczyna się w kuchniKalorycznie, słodko i pysznie :) Karnawał wciąż trwa, zatem zapomnijmy o kaloriach i zajadajmy się taka pychotka jaka jest Migdałowiec według przepisu siostry Anastazji. Proste w wykonaniu
Różne smaki w kuchniKiedy już zaczniesz salsować, trudno będzie Ci przestać. Salsa to przystawka o meksykańskich korzeniach podawana na zimno w formie drobno pokrojonych świeżych warzyw lub owoców z dodatkiem przypraw. Jest pyszna i orzeźwiająca, i choć nigdy nie przepadałam za liśćmi sałaty, to miseczka salsy stanowi atrakcyjny dodatek świeżych warzyw do obiadu, a szczególnie nadaje się do poniższych kotlecików. Już wcześniej pisałam(...)drobno posiekaj. Wraz z kolendrą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem przełóż wszystko do miski z rozgniecionym tofu, dodaj skrobię, mąkę oraz przyprawy i dłońmi zagnieć całość na gładkie ciasto. Z powstałego ciasta wilgotnymi dłońmi formuj od 12 do 16 małych kotlecików. Na patelni rozgrzej olej kokosowy i smaż kotleciki po 2-3 minuty z każdej strony, aż staną się złotobrązowe
Roślinna - blog wegańskiOstatnia moja propozycja kierowana na konkurs inspirowany Szwajcarią. Na moje oko już bardziej zainspirować się już nie można. Świetny deser obrazujący ten kraj samym sobą.
Malinowe PocałunkiTo najlepszy chleb bezglutenowy, jaki do tej pory jadłam i upiekłam. Wszystkie inne poszły w kąt, a ten mogę jeść bez przerwy
To co kochamburaki. Taka jest właśnie zupa z botwinki. Nie potrzeba specjalnych umiejętności, aby cieszyć się jej smakiem. Zupę można podawać w dwóch lub więcej wariantach. Na ciepło i na zimno, na ostro i normalnie – dla każdego coś dobrego. U nas w wersji ostrzejszej z czosnkiem. Ja pamiętam zupę z botwinki z dzieciństwa. Nie lubiłam jej, bo rodzice podawali ją zwykle(...)miękkości. Na koniec zaprawiamy octem/sokiem z cytryny, wyciskamy czosnek. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/zupy/zupa-botwinki-mlodych-buraczkow/ BosowKuchni Artykuł Zupa z botwinki – młodych buraczków pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuChlebek pizza to bardzo prosty do zrobienia, pyszny i aromatyczny wypiek na bazie suchych drożdży. Smakuje świetnie zarówno bez żadnych dodatków, jak i posmarowany masłem, z
e-PrzepisyKulinarnemakaronowa którą zrobiłam jest tak samo dobra na śniadanie, obiad czy deser. Smaki niesamowicie ze sobą współgrają a orzechy w miodzie dopełniają całość. Polecam tą zapiekankę również zamiast ciasta, na poczęstunek dla gości. Na pewno się nie zawiedziecie a wszystkim będzie smakować. :) Moją zapiekankę zapiekałam w naczyniach ceramicznych, jeśli macie mniejsze naczynia można tak przygotować dla każdego porcję deseru(...)Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. 10. Kiedy zapiekanka będzie gotowa, przed podaniem ścieramy na wierzch białą czekoladę. Podajemy na ciepło, lub na zimno
Mój pomysł naDowiemy się jakie wina z RPA są najlepsze i znajdziemy wskazówki odnośnie dobierania wina do poszczególnych potraw. Przepisy podzielone są na kilka kategorii: przekąski, dania główne, przystawki i sosy oraz ciasta i desery. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat(...)polecam program „Przy stole Siby” na Polsat Food Network. Oglądnęłam wszystkie odcinki i jestem zachwycona. Przetestowałam już niektóre przepisy, na moim blogu znajdziecie przepis na pyszny limonkowy sernik na zimno Siby
noteskulinarnyfiga