CRÈME BRÛLÉE Z SUSZONYMI FIGAMI, MUSEM JABŁKOWYM I CUKREM CYNAMONOWYM
CRÈME BRÛLÉE Z SUSZONYMI FIGAMI, MUSEM JABŁKOWYM I CUKREM CYNAMONOWYM
Przepis na : deser
Oryginalna propozycja crème brûlée, którą możecie przygotować na Święta Bożego Narodzenia lub na Nowy Rok, mimo iż odbiega znacznie od tradycyjnych świątecznych deserów. W przeciwieństwie do tradycyjnej crème brûlée, tej nie trzeba przygotowywać w indywidualnych kokilkach, lecz np. w formie do keksu. Jest lekka i posiada subtelny smak. Życzę wszystkim pięknych, rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia oraz cudownego Nowego Roku 2019! Przygotowanie: 30 min Pieczenie: 30 min Dla 4 osób ● 250 ml mleka ● 150 ml śmiet... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Autor
Angie
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
desery, deser, boże narodzenie, ciastka kremówki, jabłka, grill, ciasto, ciasto francuskie, ciasto francuskie, jajka na święta, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasto na zimno, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasta z jabłkami
Inne przepisy z Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Dodaj komentarz