ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:333/444)

PRZEKĄSKI IMPREZOWE NA CIEPŁO + FILMIK 595

pieczarki szatkujemy, podsmażamy na patelni, na odrobinie oleju z przyprawami ( sól, pieprz i oregano ), do momentu aż płyny całkowicie odparują. Farsz odkładamy na talerz i studzimy. Ślimaczki z ciasta - Ciasto francuskie rozwijamy, rozkładamy farsz i zwijamy jak roladę. Kroimy na 2-3 cm kawałki i rozkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku, góra dół, temperatura(...)wyciągamy z foremek. Na paterę wyłożoną zielonymi liśćmi układamy ślimaczki, na środek paluszki i dowolny sos oraz z boku koszyczki. Podajemy od razu. Przekąski są pyszne na ciepło i zimno, polecam

Kulinarne Fantazje Marioli
Pieczone pierogi z jabłkami i rodzynkami 142

Pierogi zarówno na obiad - gorące, najlepiej z zupą owocową lub słodką dyniową, jak i do śniadaniówki - na zimno. Jakie są? Słodkie, ale nie za słodkie. Fajna odmiana po ruskich, grzybowych czy z mięsem.  Składniki: 500 g mąki 20 dag masła 4 dag drożdży 2 jajka 1/2 - 3/4 szklanki mleka łyżeczka cukru sól (łyżeczka lub mniej) Składniki nadzienia(...)dodać rodzynki i zestawić z palnika, dodać ew. imbir lub cynamon do smaku. Wystudzić. Drożdże rozetrzeć z cukrem, rozprowadzić letnim mlekiem, dodać mąkę, jaja, masło, osolić i wyrobić gęste ciasto. Ciasto, zawinięte szczelinie w woreczek foliowy, włożyć do garnka z lodowatą wodą i poczekać aż urośnie i wypłynie.  Ciasto rozwałkować, wykrawać krążki, nakładać nadzienie i lepić pierożki. Położyć

Rodzinka w kuchni
Sałatka z tuńczykiem, fasolką i ryżem 145

Kolejna propozycja przepysznej sałatki, która oczywiście idealnie będzie pasowała również na święta. Przyznam się, że sałatkom nie umiem zrobić ładnych zdjęć,😕 bo nie lubię robić warstwowych

Zdrowie i pysznie na talerzu
,,Jagodowa chmurka’’ 365

serii Bake&Take z oferty firmy Kaiser. Bake&Take jest serią form do pieczenia marki Kaiser. Seria charakteryzuje się właściwościami nieprzywierającymi. Posiada ponadto szczelną podstawę, dzięki czemu ciasto nie wycieka z formy. Seria Bake&Take doskonale nadaje się do transportowania wypieków dzięki wytrzymałej pokrywce. Produkt wykonany z blachy odpornej na odkształcenia, pokrytej specjalną nieprzywieralną powłoką, która równomiernie(...)którzy zagoszczą przy naszym stole! Frisco.pl – supermarket online z pełnym asortymentem spożywczym i nie tylko. … W sklepie Frisco znajdziecie między innymi produkt LIMITO Łosoś Norweski wędzony na zimno – plastry. Ciesz się przyjemnymi zakupami online z firmą Frisco

Podróż w kulinaria
Komizm sytuacyjny i tarta z botwinką 161

dodawać wodę, zagnieść gładkie, nielepiące się ciasto. Uformować z niego kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 30 minut. Schłodzonym ciastem wylepić formę, formując brzeg. Nakłuć ciasto gęsto widelcem. Podpiec w 180 st. C. przez 12-15 minut. W tym czasie wyszorować ziemniaki (młodych nie trzeba obierać), pokroić je w dość drobną kostkę.  Buraczki pokroić(...)pieprzem. Na podpieczony spód wyłożyć ziemniaki z botwinką, zalać masą jajeczno-śmietanową, równomiernie rozprowadzając koperek. Piec w 180 st. C. przez około 25 minut. Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego! Was zostawiam z tartą, a sama idę do łóżka. W końcu za niecałe siedem godzin trzeba wstać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Bułeczki serowe prosto z Brazylii 169

dużo mówić przepyszne !  Proste w przygotowaniu i niesamowite w smaku. Chrupiące zewnątrz i mięciutkie lekko ciągnące w środku. Bezglutenowe. Można je jeść na ciepło, lub na zimno. Pyszne są z chipotle butter lub z masłem czosnkowym. Popularne w Brazylii.  Potrzebna Wam będzie mąka z tapioki, a dokładniej mówiąc skrobia z tapioki.  Podobna do naszej mąki ziemniaczanej(...)mąki- intensywnie mieszając tak długo, aż cała mąka wchłonie płyn. Następnie przełóżcie do miski i używając miksera z hakiem, miksujcie około 7 do 10 minut. Nie przejmujcie się, że ciasto będzie glutowate, gumowe i ciągnące. Można wyrobić rękoma, ale musicie uzbroić się w cierpliwość, bo ciasto będzie dość oporne. Następnie dodaj roztrzepane jajka w dwóch turach, dokładnie mieszając po każdym

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Domowe pączki z dżemem 139

Prosty przepis na tradycyjne pączki nadziewane dżemem (w moim przypadku truskawkowym). Nie może ich zabraknąć w Tłusty Czwartek! Składniki (ok 12 szt): 350 g mąki 100

e-PrzepisyKulinarne
Quiche z kurkami i kurczakiem 155

cukier i zioła prowansalskie. Dodajemy jajko, żółtka i posiekane zimne masło. Szybko zagniatamy na jednolite ciasto, formujemy kulkę, zawijamy folią i wkładamy do lodówki na godzinę do schłodzenia. Schłodzonym ciastem wyklejamy formę o bokach 20x30 cm. Wkładamy do lodówki na czas przygotowania farszu. 2. Na dużej patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy cebulkę i podsmażamy do miękkości. Dodajemy czosnek, kurki, kurczaka, ocet(...)ładnie zarumieni. Przed krojeniem należy odczekać co najmniej 25 minut, aby farsz nam się nie rozpadł a najlepiej pozostawić do całkowitego ostygnięcia, pokroić i ponownie odgrzewać lub jeść na zimno. Smacznego

My Culinary Art
TORCIK BROWNIE Z BORÓWKAMI – najlepsze brownie na świecie! 253

Brownie , brownie , brownie … Chyba wszystkim z nas cieknie ślinka na samą myśl o mega czekoladowym cieście rozpływającym się w ustach! Dziś mam dla Was przepis właśnie na brownie! Ale nie takie zwykłe czekoladowe. a w formie małego torcika wypełnionego po brzegi borówkami. Połączenie słodkiej czekoladowej masy z owocami zachwyca przy każdym kęsie! Każdy sięga po dokładkę – wiem sama(...)połamaną czekoladę, masło i kakao – rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy. Jajka ubijamy z cukrem na puch, wsypujemy mąkę i miksujemy na woilnych obrotach. Wlewamy przestudzoną ( nie musi być zimna! ) masę czekoladową -mieszamy. Dodajemy borówki, wylewamy do foremki wyłożonej na spodzie papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego na 150C piekarnika na ok. 45-50 minut, studzimy. Po wystudzeniu dekorujemy pozostałymi

Ostra na Słodko
Lekka sałatka z rostbefem i rukolą 217

blog miał być o ciastach, ale chyba mi wybaczycie jak podzielę się z Wami tematem wytrawnym. Wiosna już zagościła u nas na dobre, a za drzwiami lato…  Po zimowym letargu nasz organizm budzi się do życia, mamy wilczą ochotę na nowalijki, chcemy pomyślnie “przejść próbę kostiumu kąpielowego”, postanawiamy zrzucić parę centymetrów, które przybyły tu i tam, zaczynamy ćwiczyć, biegać(...)czyli krwista pieczeń wołowa z reguły jest podawana pokrojona w grubsze plastry, z jarzynka i w sosie własnym. Tym razem proponuję równie doskonały pokrojony w cieniutkie plasterki rostbef na zimno. Można go podać z ostrym sosem lub w lekkiej sałatce. Wybór należny do was…. Tym daniem dołączam się do akcji na Durszlaku “ Gotowe do drogi ”, wystarczy tylko zapakować nasza sałatkę

Mia Cucina Sofieta
Pełnoziarnista tarta ze szparagami i Pecorino 72

łyżeczka musztardy – sól, pieprz SPÓD: Mąkę przesiewamy, dodajemy zimne masło pokrojone na kawałki, jajko oraz sól, szybko zagniatamy, zawijamy w folię i odkładamy do lodówki na 20 minut. Ciasto rozwałkowujemy na koło nieco większe niż nasza forma z wyjmowanym dnem i umieszczamy w formie, lekko dociskając. Nakłuwamy widelcem i ponownie wstawiamy do lodówki na 30 minut. Piekarnik rozgrzewamy(...)podpieczony spód. Na wierzchu rozkładamy szparagi posypujemy resztą startego Pecorino. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 25 minut. Po upieczeniu studzimy przez 15 minut i podajemy. Świetnie smakuje również na zimno. Smacznego! Artykuł Pełnoziarnista tarta ze szparagami i Pecorino pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
O tym, jak powstawały „Serniki słodkie i wytrawne” 132

jest mi bliskie. Uwielbiam piec serniki, bo uwielbiam te ciasta. Skomponowałam wiele przepisów na te wypieki, więc dlaczego by nie stworzyć książki z przepisami na te wdzięczne ciasta? Do pracy przystąpiłam od razu. Jednocześnie zaczęłam pisać wstęp, tworzyć nowe rodzaje serników, których z tygodnia na tydzien przybywało, a także szukać wydawcy. Wszystko to, było przyjemne, lecz czasochłonne. Pracując(...)mało kto wydał książkę tylko z przepisami na serniki. Dlaczego więc nie mam to być ja? Na potrzeby książki upiekłam przeróżne rodzaje serników. Słodkie i słone. Pieczone i na zimno. W różnorodnych smakach, z oryginalnymi dodatkami. Wymyślałam, piekłam, próbowałam, testowałam na innych, którzy wyrażali swoje zdanie, modyfikowałam i ulepszałam. Najprzyjemniejszą stroną pracy było fotografowanie serników. Tworzenie delikatnej scenerii, wybieranie kwiatów

Raj dla Podniebienia
Wyborna tarta z kurkami 183

temperatury 200 ° C. Dno formy do tarty o średnicy 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wylepić całą formę ciastem. Wierzch ciasta ponakłuwać widelcem. Piec 15 - 20 min, aż ciasto lekko się zarumieni. Wyjąć. Wystudzić. Nadzienie grzybowe: 400 g kurek 100 g sera cheddar lub innego ostrego sera 250 g śmietany 18 %  1 duża cebula 3 jajka 3 łyżki oleju(...)przelać farsz. Piec w temperaturze 200 ° C przez około 30 minut. Wierzch tarty ładnie się zetnie i lekko zarumieni. Tarta doskonale smakuje podana zarówno na ciepło jak i na zimno.  Smacznego! :-) __________________________________________________________________________________ ZOBACZ TAKŻE

maniapieczenia
Walentynkowe śniadanie - bułeczki serduszka 122

dojście do kuchni zajmuje mi maksymalnie dziesięć sekund, o ile w tym czasie pogłaszczę jeszcze psę. Od tamtej pory pada z niewielkimi przerwami, wieje nieprzyjemnie i wydaje się być zimno. Hmm...  Tak sobie myślę, że to idealna pogoda na Walentynki - można wygodnie rozsiąść się na kanapie, najlepiej pod kocem, zajadać słodkościami bez wyrzutów sumienia i cieszyć towarzystwem ukochanej osoby(...)Jeśli nie jesteście fanami serduszek na czternastego lutego - wytnijcie kółeczka. Smaku to zmieni, a właśnie on jest tutaj najważniejszy.  Przepis z bloga Moje wypieki . Dałam mniej wody - ciasto jest idealne - jak plastelina, idealnie się wałkuje, nic się nie przykleja. Jeśli jednak byłoby za twarde, należy dodać 50 ml wody. Warstwowe bułeczki serca Składniki: (na 10-12 bułeczek

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Jabłaka pod kruszonką, czyli angielskie apple crumble 116

Bardzo szybki i pyszny deserek. Nic trudnego, polecam. Z gałką lodów to już jest rewelacja. Jabłka obrać i pokroić na cienkie plasterki. Oczywiście wyciąć gniazda nasienne

Kuchnia Pokoleń

Proponowane wyszukiwania