ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:330/444)

Gajjar halwa, czyli indyjski pudding marchewkowy w wersji wegańskiej 194

porcyjka była cudownym zwieńczeniem obiadu. Postawiłam sobie za cel go odtworzyć. Nakupowałam książek kucharskich z kuchnią indyjską i znalazłam przepis, początkowo myślałam, że to nie to, bo nosi nazwę ciasta, ale to raczej pudding. Dziś padł mi piekarnik, więc musiałam zmienić swoje plany kucharzenia i ten właśnie przepis uratował naszą niedzielę, no bo jakże to tak bez deseru. ps. Misiek(...)marchew już zmięknie dodaj pozostałe składniki i duś kolejne 15 minut. Gotowy pudding przełóż do pucharków, udekoruj płatkami migdałowymi i pistacjami. Deser smakuje na ciepło jak i na zimno (jeżeli nie zjesz od razu, w co wątpię to przechowuj w lodówce). Smacznego! Artykuł Gajjar halwa, czyli indyjski pudding marchewkowy w wersji wegańskiej pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
kwiaty cukinii z kukurydzą, w tempurze 133

gospodarstwie Państwa Majlertów. 4 – 5 kwiatów cukinii (męskie, na gałązce), 3-4 kolby kukurydzy, 30 g masła, sól, cukier, tempura: 100 ml mąki pszennej, 100 ml mąki kukurydzianej, zimna woda mineralna gazowana, szczypta soli, olej do głębokiego smażenia (u mnie ryżowy), Z 2 - 3 kolb kukurydzy o bciąć ziarna (ustawić kolbę pionowo i ostrym nożem odcinać ziarna). Ja otrzymałam(...)niezbyt dokładnie. Powstała mieszanina powinna być o konsystencji gęstej śmietany. Płatki kwiatów cukinii lekko rozchylić, włożyć farsz. Zwinąć płatki na końcach tak, aby zamknąć kwiaty. Maczać kwiaty w „cieście” i smażyć w głębokim oleju, około minuty. Usmażone kwiaty wyjmować na ręcznik papierowy. zastawa

królestwo garów
Ekspresowy, bezglutenowy placek śniadaniowy z mąką z quinoy 166

się piec bezglutenowego pieczywa, wtedy na śniadanie robię ten banalnie prosty i szybki placek, który można potraktować jak kanapkę, naleśnika, lub tortillę. Można go jeść na ciepło i na zimno, na słodko, na słono, na ostro, jak się komu podoba. W tym wydaniu zgięłam go na pół i zapakowałam do środka, sałatę, kawałeczki bezglutenowej szynki z jelenia, rzodkiewkę, pomidorki koktajlowe(...)składniki nadal mieszając, aby nie było grudek (można to też zrobić mikserem, ale wolę ręcznie, bo rano zwyczajnie nie chce mi się wyciągać całego tego sprzętu dla jednego placka ;) ). Ciasto powinno wyjść gęstsze, jak na naleśniki, ale nadal lejące. Ciasto wylewamy na rozgrzaną patelnię do beztłuszczowego smażenia (jeśli takiej nie macie, można też zrobić na zwykłej na odrobinie tłuszczu

Quinoa Raz!
Puszyste ciasto z jabłkami 129

Gofio to rodzaj mąki, którą przygotowuje się z uprażonych, a następnie zmielonych ziaren kukurydzy, pszenicy lub jęczmienia. Dzięki prażeniu ma specyficzny zapach, smak i kolor. Oto przepis na puszyste ciasto z kukurydzianego gofio z jabłkami i płatkami czekolady. Składniki 150 g gofio (lub mąki pełnoziarnistej, orkiszowej, owsianej) 200 ml mleka 3 jabłka 1 jajko 2 łyżki płatków migdałowych 1 łyżka(...)masą. Całość przelewamy do formy na tartę i posypujemy płatkami czekoladowymi. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 30 minut. Podajemy jako deser na ciepło lub na zimno.  O dobroczynnej mocy jabłek można przeczytać w przepisach na inne desery z tymi owocami: Gryczane muffiny z jabłkami i cynamonem Lekka szarlotka Gryka Cake W księgarniach można już kupić

My Chcemy Jeść
Zielony groszek, bób, chilli... Pierogi! 141

Gdzie jest ta wiosna? Ciągle tylko śnieg, śnieg, śnieg i zimno. Ileż można? Czy to się w końcu skończy? Te pierogi są wyrazem mojej tęsknoty za wiosną, za latem! Nawet uczulające pyłki (teraz!) nie są mi straszne! Chcę chodzić na targ! Chcę kupować pyszne owoce i warzywa! Brakuje mi kolorów, smaków! Soczyste brzoskwinie, słodkie truskawki, szparaaaagi... !!!! Wiosno! Przybywaj :) Składniki(...)ricottę oraz śmietankę. Następnie dodajemy tarty parmezan, drobniutko posiekaną papryczkę chilli, suszone pomidory, startą skórkę z cytryny oraz posiekaną świeżą bazylię. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.  Ciasto na pierogi Każdy pewnie ma swój przepis na ciasto na pierogi. Odkąd skorzystałam z przepisu zamieszczonego na blogu  Renaty  przepadłam. Najlepsze ciasto pierogowe. Mięciutkie, pyszne i  zupełnie

Plate of Joy
Mleko owsiane 96

Czas czytania: 3 min Mleko, krowie, kokosowe , sojowe , czy może mleko owsiane, jakie wybrać, które jest najzdrowsze? Każde z nich ma swoje zalety i wady, mleko

SprawdzonaKuchnia.pl
Zimno i chorowito, więc FRANCUSKA ZUPA CEBULOWA 192

      Moja mama się rozchorowała. Ale jak to typowy twardziel, nie poddała się i poszła do pracy. Cały poranek myślałam, co zrobić, by wspomóc

Gotowanie to kochanie
Tiramisu bez glutenu, cukru 119

mleko i olej kokosowy, gdy olej się rozpuści dodajemy sok z cytryny. W osobnej misce mieszamy pozostałe składniki. Wlewamy do niej wcześniej lekko podgrzane mleko i mieszamy. Powinniśmy otrzymać ciasto o konsystencji takiej jak na naleśniki. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia formujemy nasze ciastka. Ich ilość i wielkość zależy od naczynia, w którym będziecie serwować tiramisu, (możecie też użyć(...)mleko z tapioką. Zmniejszamy gaz i mieszamy aż zgęstnieje. Nasz krem musi nabrać konsystencji budyniu i w takiej postaci odstawiamy go, aż całkowicie ostygnie. Jeśli nasza masa jest już zimna dodajemy ubitą pianę z kokosowego kremu. Teraz pozostało nam już ułożenie warstw w wybranym naczyniu w którym będziemy serwować tiramisu bez glutenu. Moje warstwy zaczynają się: krem, ciastko, krem, kawa/kakao

PaleoLife
Tort truskawkowy z kolorowym biszkoptem 178

stopni na ok 20-30 minut, zależy od piekarnika. Zawsze należy sprawdzić drewnianym patyczkiem czy ciasto jest już upieczone (gdy będzie suchy patyk). Po skończeniu pieczenia zrzucam ciasto w blaszce na podłogę (wyłożoną np. ściereczkami) z odległości ok 50-60 cm. a następnie wstawiam do otwartego piekarnika do wystygnięcia.  Śmietankę dziele na dwie części, jedna 400 ml a druga(...)ubijam na sztywno. Po czym w 100-120 ml wrzątku rozpuszczam dwie galaretki i bardzo dokładnie i długo je mieszam. Gdy galaretka będzie ciepła (nie gorąca ale też nie zimna) dodaję ją do ubitej śmietany i szybko miksuje. Po zmiksowaniu masa może być wodnista, wystarczy na chwilę wstawić do lodówki. Ostatnią warstwę biszkoptu smaruję tą masą. Równie dobrze  można

Kuchnia Viki
Sernik na zimno z musem ananasowym (z serka mój ulubiony) 209

Pyszny, kremowy, rozpływający się sernik na zimno, którego bazą jest serek 'Mój ulubiony'. W połączeniu ze zmiksowanymi ananasami z puszki smakuje idealnie. Dodanie galaretki brzoskwiniowej do musu ananasowego sprawia, że mus zyskuje ładny, pomarańczowy kolor. Przepis bardzo prosty i szybki, a smak przepyszny :) Składniki: 500 g serka 'Mój ulubiony', 300 g śmietanki 30%, 1 opakowanie żelatyny fix do deserów(...)dodajemy do niej 1 łyżkę masy śmietanowej i całość wlewamy do masy i krótko miksujemy. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wykładamy okrągłymi biszkoptami. Wylewamy masę śmietanową i odstawiamy ciasto do lodówki. Ananasy z puszki wraz z sokiem miksujemy blenderem. Następnie podgrzewamy na małym ogniu, ale nie gotujemy. Wsypujemy galaretkę brzoskwiniową i odstawiamy do ostudzenia. Gdy masa śmietanowa stężeje wykładamy

Aga w kuchni
RÓŻANY BANANOWIEC BEZGLUTENOWY Z JAGODAMI GOI - PIECZONY W SŁOIKU. 178

Chlebki pieczone w słoiku można pasteryzować!!! (Wspominałyśmy o tym przy wcześniejszych przepisach na bananowca), - Taki słoiczek to genialny prezent - wyobraźcie sobie, że dajecie komuś słoik a w nim wasze ciasto.  Jaki ma być słoik? Nie jest to specjalny słoiczek do wypiekania. Jego specjalność polega jedynie na kształcie - musi być walcem, który nie ma ani minimalnego zwężenia na górze. Dzięki(...)rywalizować jedynie z zapachem unoszącym się po całym domu. Niesamowite, jaką moc ma dzika róża w takim wydaniu.  Różany smak najlepiej wyczuwalny jest na drugi dzień. Chlebek na zimno uwalnia wszystkie posmaki i pachnie chyba jeszcze piękniej.  Specjalnie odłożyłyśmy jeden i sprawdziłyśmy jak się zachowa po rozkrojeniu, po 2 dniach, i nasze "chlebowe dziecko" bardzo pozytywnie nas zaskoczyło

Wypisz Wymaluj
Rolada wieprzowa z ricottą. 162

Składniki na 2 rolady: 800g schabu wieprzowego 200g ricotty 1 łyżeczka soli 0,5 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka majeranku olej

Kuchnia Łukasza
MARAKUJA I MANGO POD BEZOWĄ PIERZYNKĄ 135

Ten deser jest wprost przepyszny, ma delikatny, subtelny smak i wręcz rozpływa się w ustach! Lekko kwaskowaty smak marakui przełamuje słodycz bezowej pianki, a tę kompozycję

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Chleb gryczany bezglutenowy 152

Od dawna chodził za mną dobry, zdrowy chleb bezglutenowy, własnoręcznie upieczony. Tydzień temu piekłam chleb amarantusowy, a właściwie próbowałam upiec, bo to, co

To co kocham
Lody z czerwonej porzeczki 179

Lody z czerwonej porzeczki Mimo, że mam odłożonych kilka fajnych ciekawych przepisów na lody to jakoś nie mam aż takiej ochoty, żeby je szykować. Może kiedyś

Relaxtime

Proponowane wyszukiwania