ciasto na niedziele - 9234 przepisów (strona:188/616)

Rogaliki krucho-drożdżowe 202

zmiksować robotem, odstawić do wyrośnięcia. Na stolnicę wysypać mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Następnie pokroić margarynę na kawałki, posiekać z mąką. Dodać rozczyn, jajka, zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkujemy na okrągły placek, dzielimy na 8 trójkątów. Na trójkątach ciasta kładziemy porcje marmolady i zawijamy w rogaliki. Układamy rogaliki na blasze wysmarowanej tłuszczem, Rogaliki posmarować jajkiem wymieszanym z mlekiem, odstawić

Kuchnia Danusi
Kruche ciasto ze śliwkami i cynamonem. 166

uwielbiam ten zapach i ten smak. Śliwki z z cynamonem smakują obłędnie. Lubicie takie połączenie? Cynamon najczęściej łączymy z jabłkami, a ja polecam użyć go do śliwek. Na niedzielę upiekłam kruche ciasto ze śliwkami, ciasto dodatkowo posypałam białą czekoladą startą na tarce, urozmaiciło to trochę tak proste ciasto. Do takiego ciasta idealnie pasuje filiżanka aromatycznej kawy lub kubek ulubionej herbaty

Izabelawkuchni
Ciasto Lion – szybkie, bez pieczenia 484

potrzeba kilku godzin w lodówce, aby śmietana odrobinę zgęstniała i herbatniki skruszały. Ale powiem Wam… warto poczekać, zatem biegnijcie do sklepu (lista zakupów poniżej) i do dzieła… Składniki na ciasto (spód) ok. 350g herbatników puszka masy krówkowej (ok. 400g) Składniki na masę mascarpone 3 opakowania serka mascarpone (750g) 150g śmietany 30% 4 łyżki cukru pudru 3-4 batoniki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Babka zebra waniliowo-kawowa 614

mąki pszennej pomieszanej z proszkiem do pieczenia, ale ważne, by zrobić to za pomocą łyżki lub szpatułki (by piana nie siadła). Następnie lejąc cienkim strumieniem, wkręcamy do ciasta masło.  Masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy dwie łyżki mąki i dokładnie mieszamy, a do drugiej dodajemy dwie łyżki kawy Inka.  Do natłuszczonej masłem i oprószonej mąką formy

Poezja Smaków - blog kulinarny
DROŻDŻÓWKI Z SEREM 176

ciastem przykrywamy folią i odstawiamy w ciepłe oraz nieprzewiewne miejsce do podwojenia. SERA: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, próbujemy i jeśli jest taka potrzeba dosładzamy. SKŁADANIE: Ciasto i ser  dzielimy na połowę, rozwałkowujemy na prostokąt, który smarujemy serem  i zwijamy w roladę. Kroimy na plastry, układamy na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia.  Tak samo postępujemy

Pani na deser
Ciasto kokosowo - śmietankowe 461

opakowanie wiórki kokosowe 200 g Sposób przygotowania: Kruche ciasto :  mąkę , cukier puder, proszek przesiewamy przez sitko,  dodajemy żółtka, margarynę pokrojoną na mniejsze kawałki, zagniatamy ciasto. Gdy ciasto jest gotowe dzielimy je na dwie części jedną chowamy w zamrażarce. Masa: Białka ubić na sztywno, dodawać stopniowo cukier,  następnie dodać budyń zmieszany z śmietaną , dorzucamy wiórki. Blachę wykładamy papierem

Cukier&Puder
Ciasto czekoladowe z kaszy jaglanej+dodatki=idealne danie na wynos 114

którzy nie są na diecie, mają okazje poznać świetny przepis na ciacho tylko z 3 składników, które możecie przygotować w każdej chwili. Ja piekę całe ciasto dla siebie, dziele je na pół i mam 2 przepyszne posiłki na wynos i Wam również polecam.👌 Dodatkowo odsyłam do podobnego przepisu, praktycznie z tych samych składników, tylko od razu całość jest zawarta

zdrowo i aktywnie
Ciasto czekoladowe z kaszy jaglanej+dodatki=idealne danie na wynos 155

którzy nie są na diecie, mają okazje poznać świetny przepis na ciacho tylko z 3 składników, które możecie przygotować w każdej chwili. Ja piekę całe ciasto dla siebie, dziele je na pół i mam 2 przepyszne posiłki na wynos i Wam również polecam.👌 Dodatkowo odsyłam do podobnego przepisu, praktycznie z tych samych składników, tylko od razu całość jest zawarta

Zdrowie i pysznie na talerzu
Jabłecznik 200

proszku do pieczenia - 1 cukier waniliowy - 2 kg jabłek Przygotowanie: Mąkę, cukier, jajka, śmietanę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy mieszamy razem i wszystko zagniatamy aż do uzyskania ciasta. Później całość dzielę na dwie równe części i robię z nich kulki i wkładam na 30 min do lodówki. Po 30 min jedną kulkę rozwałkowywuję i wkładam do blachy wyłożonej papierem

Tanio smacznie i prosto
ŁOSOŚ W CIEŚCIE FRANCUSKIM Z TWAROŻKIEM. 214

dorodne kawałki łososia. Gdzieś w lodówce pewnie znajdzie się jakiś twarożek. A ja mam ochotę na coś prostego, acz smakowitego. Zawijał fartuszek wokół ciała, zakasuję rękawy i do dzieła! ŁOSOŚ W CIEŚCIE FRANCUSKIM Z TWAROŻKIEM. /własny;/ opakowanie ciasta francuskiego opakowanie twarożku (150-200g) suszone oregano i bazylia pieprz cytrynowy 500g łososia w płacie 1 jajko Łososia płuczę

W kuchni Karmel-itki
{Bez)grzeszne śniadanie: Babeczki z batatów 154

rozpłaszczamy rękami na blacie, posypujemy mąką i składamy na pół. Potem jeszcze dwa trzy razy powtarzamy czynność. Efekt jest taki, że po upieczeniu ciasto batatowe zachowuje się jak ciasto francuskie, czyli dzieli na osobne płaty. Zostawiamy Waszemu uznaniu ile dodać masła. Nasze odchudzone babeczki były pyszne. Cały ich urok polega na tym, że są chrupiące z zewnątrz a środek jest

Niedzielny kucharz
Szarlotka z bezą 212

Zawijamy je w folię i wkładamy do lodówki (nie musi być na długo, chodzi o to by stało się trochę twardsze - będzie łatwiej wykleić nim dno foremki). Gdy ciasto schłodzi się, dzielimy je na trzy części - jedną z nich ponownie odkładamy do lodówki, a dwiema pozostałymi wylepiamy dno i boki blaszki, w której będziemy piec szarlotkę (u mnie

Czary - gary w kuchni
Piernik staropolski 193

dokładnie wyrabiamy (jest ono bardzo gęste, dlatego też najlepiej wyrobić dłonią). Wstawiamy do lodówki na 5 tygodni.Po upływie tego czasu ciasto wyjmujemy na dwie godziny przed wałkowaniem. Kiedy ciasto będzie miękkie, dzielimy na dwie części i wałkujemy je na prostokąt o wymiarach 39-29 cm. Pieczemy w temperaturze 180 stopni 15 minut.Po lekkim przestudzeniu kroimy wzdłuż na 3 części. Marmoladę

Salonik smaków
Wiosenna zielona pizza z pesto i szparagami 196

gotującej się wody i gotujemy przez minutę. Odcedzamy z wrzątku i od razu przekładamy szparagi do zimnej wody. Dzięki temu zabiegowi szparagi zachowają swój kolor i jędrność. Ciasto na pizzę dzielimy na dwie równe części , formujemy każdą w ciasną kulę i zostawiamy na 15-20 minut pod lnianą ściereczką na blacie, żeby pozwolić się rozluźnić pasmom glutenu – bez tego pizza

Karo in the Kitchen
WYTRAWNY MAZUREK WIELKANOCNY 188

siekamy nożem. Następnie dodajemy żółtka oraz śmietanę i zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na około 1 godz. Po tym czasie ciasto wyciągamy i dzielimy na dwie części. Każdą część rozwałkowujemy na stolnicy na grubość około 0,5 cm. Wycinamy kształt jajka o wymiarach 24 x 16 cm i przenosimy go na blachę wyłożoną

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania