ciasto na naleśniki - 5719 przepisów (strona:61/382)

GRILLOWANY CAMEMBERT POD MIESZANKĄ STUDENCKĄ 88

chodzimy z mężem do restauracji to mój wzrok najpierw biegnie do działu desery. Ostatnio byliśmy w restauracji gdzie pod tym działem znalazły się nie tylko lody, naleśniki czy ciasto czekoladowe ale też sery. Pomyślałam więc dlaczego nie przygotować sera camembert na deser :)   Składniki: ser camembert 4 Sztuki   250 g wymieszanych bakalii Agnex (rodzynki, ulubione orzechy, migdały, skórka

Kuchnia w oparach
Lemon curd – krem cytrynowy 138

Cytrynowy krem do ciast i deserów Przepyszny słodko-kwaśny krem cytrynowy o bardzo szerokim zastosowaniu. Można używać go do ciast, deserów, naleśników, tostów, jako polewa lub do przełożenia placka. Polecam!     Składniki na 1 słoiczek kremu: 80g cukru 1 jajko 1 żółtko 1 cytryna 40g masła   *** Do metalowej miseczki wsypujemy cukier, dodajemy jajko oraz żółtko i dokładnie

Blog z Apetytem
Sałatka z kaszą kuskus i makrelą... I mój ulubiony żart. 142

jest unieruchomione w wannie (zwykle w towarzystwie dziecięcia numer 3) dokańczam posiłek dla wszystkich. Wszystkie ulubione seriale i programy ogladam na platformach 'na życzenie', mieszajac przy okazji ciasto, smażac naleśniki, albo po prostu karmiac piersia. Dzieje się? Oj dzieje... A czy się da? Pewnie, że się da! Trzeba tylko poukładać sobie wszystko logicznie, a do sklepu wychdzić z lista

Lejdi of the house
Naleśniki z serem i owocami 288

Idealne ciasto do naleśników, kremowy serek i pyszne owoce.. Najlepsze naleśniki z serem i owocami jakie można sobie wymarzyć na śniadanie. Gorąco polecam zrobić je dzieciom. Będą zachwycone smakiem. Naleśniki ze słodkim nadzieniem to chyba najczęściej wybierany posiłek. Można je jeść rano, można i wieczorem. A już naleśniki z jagodami i serem... podsmażone lub przypieczone

AniaGotuje.pl
Krokiety z kapustą i grzybami 160

oraz kapustę. Wszystko podlać wodą. Przykryć i dusić aż grzyby i kapusta zmiękną. Następnie odkryć i odparować cały płyn, doprawić do smaku solą i pieprzem. Z  wcześniej ciasta usmażyć naleśniki. Na każdego nalśnika nałożyć ok 2 łyżki farszu. Boki złożyć do środka i zrolować. W ten sam sposób przygotować pozostałe krokiety. Potemkrokiety panierować w roztrzepanym jajku oraz bułce

Monia miesza i gotuje
Chrupiące nuggetsy z indyka pieczone w piekarniku 151

blenderze kielichowym. 2. Do miseczki dajemy jajko, mleko, paprykę, sól, pieprz i mąkę. Całość miksujemy mikserem. 3. Do tak przygotowanej masy, która powinna być ciut rzadsza niż ciasto na naleśniki, dajemy po kilka kawałków mięsa, zanurzamy. Na płaski talerz wysypujemy rozkruszone płatki. 4. Widelcem wyjmujemy pojedyncze kawałki mięsa, przekładamy na płatki i obtaczamy z obu stron w nich właśnie

kruche babeczki
Placki z kurczakiem i brokułami 150

tłuszczu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Mąkę, jajo zalewamy stopniowo wodą i mieszamy, aby powstała lekko lejąca konsystencja. Uważajcie, aby nie dodać za dużo wody, bo wtedy wyjdzie ciasto na naleśniki. Smażymy placki na odrobinie tłuszczu. 2. Mięso rozbijamy na kotlety, doprawiamy wedle uznania i smażymy na tłuszczu. 3.Brokuł jeśli mrożony, gotujemy do miękkości. Jak świeży kroimy

Zdrowie i pysznie na talerzu
Wegański sos toffi 176

Wegański sos toffi- to możliwe, i banalnie proste do zrobienia. Idealne do naleśników, gofrów, ciast, a jak za długo pogotujecie, to będziecie mieć wegańskie krówki! Składniki: 200 g mleka kokosowego 250 g cukru trzcinowego 100 g oleju kokosowego opakowanie cukru wanilinowego Wszystkie składniki umieść w rondelku z grubym dnem. Gotuj wszystko cały czas mieszając przez 3 minuty. Gotowy, przestudzony

greenscarf
FRUŻELINA MALINOWA 166

Pyszne, proste owoce w żelu, wspaniałe do ciast, lodów, naleśników, babeczek :) SKŁADNIKI: 0,5 kg malin 3-4 łyżki cukru 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżeczki soku z cytryny 2 łyżki mąki ziemniaczanej WYKONANIE: Maliny zasypujemy cukrem. Żelatynę zalewamy niewielką ilością wody. Mąkę ziemniaczaną zalewamy 2 łyżkami wody i dobrze mieszamy. Wyciskamy sok z cytryny. Maliny podgrzewamy, jak cukier się

Pani na deser
Solony karmel 105

Domowy karmel wbrew pozorom bardzo łatwo zrobić. Jest świetnym dodatkiem do lodów, deserów, naleśników i ciast. Sól dodatkowo podkreśla jego słodki smak. 1/2 szkl cukru 2 łyżki wody 4 łyżki śmietany 30% łyżka masła 1/4 łyżeczki soli Do garnuszka wsypać cukier i wlać wodę. Doprowadzić do wrzenia. Na średnim ogniu podgrzewać aż się rozpuści i uzyska bursztynowy kolor. Ściągnąć

Smakołyki Asi
Czeko - dżem winogronowy z nutką wanili i cynamonu. 160

najpierw sok w sokowniku a potem przecieram winogrona i powstaje pyszny dżemik, taki zwykły to u mnie nie bardzo, ale gdy dodam czekoladę i kakao, powstaje pyszotka. Do naleśników czy ciast jest rewelacyjny, tym razem zrobiłam z nutką cynamonu który uwielbiam.  Jeśli macie jeszcze winogron taki ogrodowy ciemny to zapraszam do wypróbowani :) Składniki : około 4 l winogronu

Sama słodycz i szczypta chili
Puree z dyni 155

Zapraszam dzisiaj na puree dyniowe. Zawsze jesienią robię w domu puree z dyni i wykorzystuję je potem do przyrządzania chleba, ciast, deserów, naleśników czy placków. Polecam Składniki: 2 kg dynia piżmowa lub inna Przygotowanie: Dynię myjemy i kroimy w kawałki. Wyjmujemy łyżką pestki. Miąższ dyni wraz ze skórką wkładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy przykrywką i wkładamy do piekarnika. Pieczemy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Czeko-śliwka czyli powidła z czekoladą 129

Klasycznie śliwkowe powidła zyskają doskonały, smak dzięki dodatkowi czekolady. Śliwki z czekoladą to niezawodne połączenie. Takie powidła możemy wykorzystać do pieczywa, naleśników, gofrów, ciast, czy po prostu wyjadania łyżeczką :) Składniki: śliwki węgierki 2kg cukier do smaku czekolada gorzka 300g Sposób przygotowania: Śliwki myjemy, rozcinamy na pół i wyciągamy pestki. Wsypujemy do garnka o grubym dnie i na bardzo małym

Pyry na Gaz
Krokiety z pieczarkami i mozzarellą 182

mozzarella - 400 g cebula - 3 szt sól pieprz kolorowy papryka słodka tłuszcz DODATKOWO: jajka - 3-4 szt bułka tarta olej Z mąki, jajek, mleka, cukru i soli przygotować ciasto na naleśniki, usmażyć i przestudzić. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na tłuszczu, dodać obrane i drobno pokrojone pieczarki i wszystko razem przesmażyć, doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką

Camilla w kuchni
PIERŚ Z KURCZAKA W CHRUPIĄCEJ TEMPURZE 398

Może na początku wyjaśnię co to takiego ta tempura? Otóż jest to mieszanka różnych mąk i przypraw. Po wymieszaniu proszku z wodą do odpowiedniej konsystencji (odrobinę gęstszej niż ciasto na naleśniki) i usmażeniu mięsa, owoców morza czy ryby zanurzonej w tempurze wychodzi pyszna, chrupiąca panierka.  Mięso w takiej panierce jest przepyszne. Chrupiąca panierka i soczyste mięsko= połączenie idealne

Zrób to smacznie

Proponowane wyszukiwania