przełożyć do ciepłych słoików i szczelnie zakręcić. Można ustawić słoiki do góry dnem lub pasteryzować 7 minut od momentu zagotowanie się wody. Tak przygotowana konfitura nadaje się najlepiej do ciasta, naleśników lub gofrów. A jeżeli masz jakieś inne propozycje to podziel się nimi ze mną i czytelnikami bloga w komentarzu poniżej. Krok po kroku przepis na dżem ze śliwek
KuchniaWeDwoje.plprzełożyć do ciepłych słoików i szczelnie zakręcić. Można ustawić słoiki do góry dnem lub pasteryzować 7 minut od momentu zagotowanie się wody. Tak przygotowana konfitura nadaje się najlepiej do ciasta, naleśników lub gofrów. A jeżeli masz jakieś inne propozycje to podziel się nimi ze mną i czytelnikami bloga w komentarzu poniżej. Krok po kroku przepis na powideł śliwkowych
KuchniaWeDwoje.plmojej kulinarnej przygody beż używania jaj w swoich przepisach. Zarówno w wypiekach słodkich i słonych, jak i śniadaniach. Jajka na twardo, na miękko, w formie jajecznicy lub jajka sadzone. Ciasta, naleśniki, gofry i bezy. Mój świat bez jajek z pewnością nie byłby taki sam, pełen kulinarnych udanych odkryć. Wybierając jajka w sklepie, koniecznie staram się sięgać po te swojskie
ProstePesto.plminut, pod koniec dodaję alkohol. Mieszam dokładnie i od razu przekładam gorące powidła do gorących słoików i natychmiast zakręcam. Oczywiście takie powidła można stosować jak każde inne. Do ciast, naleśników, kanapek, ale powiem Wam też, że świetnie sprawdzą się jako urozmaicenie tak zwanej deski serów przygotowywanej choćby do wieczoru przy winie. Ja nie jestem miłośniczką serów z mleka koziego
I tu będę miała takie teDomowy dżem wiśniowy to idealny dodatek do kanapek na zimę, albo jako jeden ze składników różnego rodzaju deserów – ciast, naleśników, gofrów. Jednak z doświadczenia wiem, że do zimy to ciężko będzie mu przeleżeć, bo jest pyszny. Zakładam, że z półek zniknie znacznie wcześniej. Przeczytaj przepis na: Dżem z brzoskwiń Możemy go przygotować na dwa sposoby – z cukrem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Frużelina wiśniowa to świetny dodatek do deserów, ciast, naleśników czy do przełożenia tortów. Jeżeli mamy nadmiar wiśni można taką pyszną frużelinę zamknąć w słoiku i zimę. 2 kg wiśni ( waga po wydrylowaniu) 350 gramów cukru 100 gramów mąki ziemniaczanej (ok 5 łyżek) 250 ml zimnej wody ( 1 szklanka) sok z połowy dużej cytryny Wiśnie myjemy następnie drylujemy
Andzia Pichcisłoiki, postawić na zakrętkach do wystygnięcia słoików. Wystudzone słoiki odwrócić i przechowywać w ciemnym miejscu. - domowa marmolada jest najlepsza do jako dodatek do śniadania, można też wykorzystać do deserów, ciast, naleśników.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięNajlepszy przepis na jabłka prażone na zime do słoików. Wykorzystać je możemy do ciast, naleśników i innych słodkich wypieków, świetne będą również do ryżu lub owsianki. Składniki: 3 kg jabłek 1/2 szkl. cukru sok z cytryny 2 łyżeczki cynamonu i/lub nasiona z laski wanilii 2 łyżki masła opcjonalnie 1/2 szklanki rodzynek - opcjonalnie Jabłka obrać i pokroić na ćwartki. Usunąć
wyzwania kuchennePierogi, super smaczna potrawa, która znika szybciej niż naleśniki. Ciasto robimy z 500 g mąki, 1 łyżki soli, 1 jajka i szklanki wody.Mięso 500 g zmielone z indyka doprawiamy solą, pieprzem, wbijamy jajko i dodajemy trochę bułki tartej. Ciasto po wyrobieniu odstawiamy przykryte na 30 min., potem dzielimy je na 4 części... wałkujemy, wycinamy krążki
chleba naszegozakręcić. Można ustawić słoiki do góry dnem lub pasteryzować 7 minut od momentu zagotowanie się wody. Tak przygotowana konfitura nadaje się najlepiej do ciasta, naleśników lub gofrów. A jeżeli masz jakieś inne propozycje to podziel się nimi ze mną i czytelnikami bloga w komentarzu poniżej. Krok po kroku
KuchniaWeDwoje.plzakręcić. Można ustawić słoiki do góry dnem lub pasteryzować 7 minut od momentu zagotowanie się wody. Tak przygotowana konfitura nadaje się najlepiej do ciasta, naleśników lub gofrów. A jeżeli masz jakieś inne propozycje to podziel się nimi ze mną i czytelnikami bloga w komentarzu poniżej. Krok po kroku
KuchniaWeDwoje.plzakręcić. Można ustawić słoiki do góry dnem lub pasteryzować 7 minut od momentu zagotowanie się wody. Tak przygotowana konfitura nadaje się najlepiej do ciasta, naleśników lub gofrów. A jeżeli masz jakieś inne propozycje to podziel się nimi ze mną i czytelnikami bloga w komentarzu poniżej. Krok po kroku
KuchniaWeDwoje.plCzekośliwka Czekośliwka, czyli śliwki i czekolada w jednym małym słoiczku Pyszne powidła śliwkowe z dodatkiem czekolady deserowej, które idealnie smakują do wszelkiego rodzaju placuszków, naleśników, ciast, ale i do kanapek sprawdzą się świetnie. Sezon śliwkowy w tym roku jest bardzo udany, więc trzeba korzystać i robić zapasy Jeśli lubicie domowe przetwory, uwielbiacie śliwki i czekoladę to czekośliwka będzie
WSZYSTKO SMACZNEcukru a ten z mojego przepisu zaledwie 5 g i do tego jest bez laktozy. Taki bezcukrowy karmel pasuje idealnie do różnego rodzaju deserów, lodów, ciast, naleśników, racuszków, placków czy gofrów choć wiem, że są i tacy którzy zapewne zjedzą go prosto ze słoiczka Przepis jest niezwykle prosty nie wymaga żadnych specjalnych umiejętności kulinarnych. Jedyne co musicie robić
Ola la LCHFmoją rodzinę sprawdzony przepis na konfitury których jak już dajemy na ogień to przez 4 godziny nie mieszamy i uwierzcie mi nie przypalą się,a smak ...........mniam.idealne do ciast,naleśników,czy po prostu na kanapkę. Polecam gorąco Składniki :(na 4 słoiki 0,5l) 2,5 kg śliwek 500 g cukru łyżka octu 10% Przygotowanie: Śliwki myjemy,wyciągamy pestki,wrzucamy
Swojskie jedzonko