pyszną masą zrobioną na bazie mleka w proszku, i dodatkowo znajduje się jeszcze jedna warstwa masy krówkowej. Ciasto posypane jest orzeszkami i polane polewą czekoladową. Jest niezwykle pyszne. Polecam No to zaczynamy: SKŁADNIKI: *przepis na dużą blachę -1 opakowanie herbatników maślanych 400g -1/2 opakowania słonych krakersów -250 g krówek (lub pół puszki masy krówkowej(...)kostki margaryny , lub 2 kostki jeśli używacie krówek a nie masy krówkowej -polewę czekoladową -zmielone orzechy włoskie 1 szkl Blachę wykładamy folią aluminiową i dno wykładamy herbatnikami maślanymi. Do garnka wlewamy mleko, dodajemy cukier oraz cukier waniliowy. Wszystko mieszamy i zagotowujemy do rozpuszczenia się cukru. Studzimy. Jeśli używamy krówek to: krówki dajemy do garnka, dodajemy pół kostki margaryny
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuOrzechowa gruba warstwa, a pod nią skryte pyszne miodowe nadzienie. Wśród świątecznych pierniczków i maślanych ciasteczek warto przygotować te słodkie cuda i postawić na świątecznym stole. Na prośbę marki Garneczki.pl, powstały w mojej kuchni orzechowo- miodowe ule ;). Składniki: • 200g orzechów mielonych włoskich lub kokosu • 200g cukru pudru, • 1 białko lub 3 łyżki mleka • Łyżka miodu • cukier puder do obsypywania foremki(...)masła, • 50g cukru pudru, • łyżka likier miodowego Wykonanie masy orzechowej: Wszystkie składniki umieszczamy w naczyniu i dokładnie miksujemy. Przygotowujemy foremki do uli, wysypujemy cukrem pudrem i zamykamy. Z przygotowanego ciasta odrywamy kawałki masy, formujemy z nich kulki i obsypujemy cukrem pudrem. Ciastem wypełniamy foremki i wydrążamy otwór. Wkładamy foremki na kilka godzin do lodówki, do zgęstnienia i osuszenia się ciasta
Podróż w kulinariaPolecam każdemu te super smaczne wypieki na niedzielę i nie tylko. Ciasto: 1 kg mąki 450, 50 g drożdży, 2 szkl. ciepłego mleka, 1/2 kost. masła
chleba naszegoKruche, maślane spody, kwaskowe, owocowe nadzienie i kruszonką z dodatkiem... Artykuł TARTALETKI RABARBAROWE Z KRUSZONKĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEWitajcie Kochani! Dziś mam dla Was mój ulubiony przepis na gofry. Są maślane, bardzo chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku, po prostu
Rozpustne gotowanieSuper słodki deser. Bez pieczenia. Połączenie karmelu i bananów na spodzie krucho - maślanym. Na wierzchu bita śmietana wraz z mleczną czekoladą. Pyszności ! Polecam łasuchom !
Magiczne Życie Martybyć w temperaturze pokojowej. Masło i cukier ucieram na gładką, jasną masę maślaną. Do masy dodaję roztopioną i przestudzoną czekoladę, miksuję do momentu połączenia się składników. Białka oddzielam od żółtek. Żółtka dodaję po jednym do masy. Mąkę przesiewam, mieszam z proszkiem do pieczenia, dodaje stopniowo do ciasta, mieszam szpatułką. Białka ubijam ze szczyptą soli na sztywno i na koniec daję
kruche babeczkiskładniki: 150 g mąki orkiszowej lub zwykłej pszennej 100 g masła, klarownego lub zwykłego,miękkiego 40 g cukru pudru 1 żółtko 2 łyżki śmietany 18% 25
Domowy Smak Jedzeniagęste i mięsiste, mocno czekoladowe- prawie jak brownie. Krem lekki o konsystencji dość zbitej. Dekoracja powstała ze zmiksowanych ciastek. Polecam wypróbować. Składniki (na tortownicę o średnicy 22- 24 cm): Ciasto czekoladowe (wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej): 2/3 szklanki mąki 90 gram masła 1/2 szklanki cukru 2 duże jajka 2/3 szklanki maślanki 1/2 szklanki kakao(...)pieczenia, sodę, sól i mąkę przesiewam do drugiej miski i dodaję połowę suchych składników do masy maślanej, cały czas miksując. Następnie wlewam część maślanki, potem znowu dodaję suche składniki i na końcu maślankę. Miksuję krótko, tylko do połączenia składników i przekładam ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Ciasto piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45 minut
Mango PapajaBłyskawiczne, banalnie proste ciasto malinowe na zimno, do przygotowania którego wystarczą tylko 4 składniki. Dobrze schłodzone będzie idealnym deserem podczas upałów :) Składniki na małą blaszkę 20x25cm: ok 1/2 paczki herbatników maślanych 2 galaretki malinowe 250 ml kremówki 36 % 1/2 - 1 szklanka świeżych malin Przygotowanie: Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Dno wyłożyć herbatnikami. Jedną galaretkę rozpuścić w niepełnej szklance gorącej(...)krótko zmiksować. Następnie dodać maliny i wymieszać. Masę wyłożyć na herbatniki. Schłodzić. W tym czasie w szklance gorącej wody rozpuścić drugą galaretkę. Schłodzić. Gdy zacznie gęstniej wylać na ciasto. Schłodzić przed podaniem, przechowywać w lodówce
Ze smakiem i z pasjąSezon na truskawki rozpoczęty więc czas na ciasto ! Dzisiejszy deser składa się z niewielkiej liczby składników i nie wymaga wielkich umiejętności cukierniczych 😉 Składniki na foremkę ok. 11x30 : 20 szt. herbatników maślanych 2 łyżki margaryny lub masła 600 g truskawek 2 op. galaretki truskawkowej 1,5 płaskiej łyżki żelatyny ew. 1 łyżeczka cukru (jeżeli truskawki nie są słodkie(...)musu z truskawek - całość wymieszać. Musem zalej herbatniki i wstaw na ok. 2 godziny do zamrażarki. Kremówkę ubij na sztywno, dodaj cukier puder - wyłóż na mus i wyrównaj masę. Ciasto wstaw do lodówki a przed podaniem udekoruj truskawkami, migdałami i posiekaną czekoladą. Ps. Ciasto należy podawać mocno schłodzone
Alutka-GotujeCiasto godne polecenia. Bardzo smaczna babka serowa o delikatnym pomarańczowym smaku. Trudno doszukać się smaku sera, a właśnie dzięki niemu babka jest wilgotna i nie za słodka. Składniki: 5 jajek 40 dag mąki 25 dag masła 25 sera białego (zmielonego) 1 pomarańcza 20 dag cukru pudru 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu(...)oczkach) i sok z jednej pomarańczy. Mąkę przesiewamy z sodą, solą i proszkiem do pieczenia. Do masy maślanej dodajemy na zmianę ser i mąkę, wlewamy ocet i miksujemy. Formę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Do formy nakładamy na zmianę trochę ciasta i owoców, na końcu ciasto. Pieczemy 60 minut w temperaturze 170 stopni. Wystudzoną babkę posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Salonik smakówDrożdżowe bułeczki z kruszonką to właściwie rzecz nie wymagająca komentarza ... są pyszne, mięciutkie, z maślaną kruszonką a powidła śliwkowe podkreślają dodatkowo ich smak ... Składniki (na około 13 -14 sztuk): 500-600g mąki pszennej 30 g drożdży świeżych 3 łyżki roztopionego masła 3/4 szklanki mleka 2 jajka 1/2 op. cukru waniliowego 4 łyżki cukru szczypta soli kilka kropli(...)wyrośnięcia. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Kiedy rozczyn wyrośnie, wlać go do miski z przesianą mąką, następnie dodać ubite jaja, aromat, szczyptę soli i wyrobić gładkie ciasto. Przykryć je ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 1h. Gdy ciasto podwoi objętość jeszcze raz, krótko wyrobić, podzielić na mniej więcej równe części i formować
Walijskie Pichceniepotwierdza tylko, że jestem amatorką. Mimo wszystko moja nie perfekcyjność nie miała wpływu na smak ciasta. Czekoladowa rolada Składniki: 3 jajka 90 g cukru 90 g pszennej mąki 20 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 25 ml mleka Krem maślany z dulce de leche 2 białka (70 g) 120 g cukru szczypta soli 250 g masła mała(...)wymieszaj, mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie połącz suche składniki z masą jajeczną. Następnie dodaj mleko i wymieszaj szpatułką. Przygotuj blaszkę z piekarnika, wyłóż papierem do pieczenia. Rozprowadź ciasto równomiernie i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 5 minut. Wyjmij ciasto. Przygotuj nowy papier, posyp cukrem i na wierzchu połóż upieczone ciasto. Oderwij papier i zwiń ciasto w rulon
codojedzenia