Bezglutenowe ciasto marchewkowe z orzechami pekan, rodzynkami i przyprawami korzennymi. Jeśli glutem Wam nie przeszkadza możecie do przygotowania użyć mąki pszennej. Możecie też zestaw przypraw zastąpić
SzczyptaSmaQmleczkiem kokosowym i czekoladą Owsianka korzenna z nasionami chia Owsianka z ziarnami chia, skórką z pomarańczy i pestkami granatu Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Pieczone kasztany Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pieczone warzywa z czarnuszką(...)Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Ratatuja z bobem Ratatuja z soczewicą Ravioli z semoliny z ricottą Razowa grzanka z pomidorem, bobem i świeżymi ziołami z czosnkiem Rozgrzewającą zapiekanka bez mięsa Tarta z ciasta francuskiego z cukinią Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego z oliwkami
Moja smaczna kuchnialetnie upały! Lekki, orzeźwiający, pełen sezonowych owoców. Cudownie orzeźwia i zaspokaja ochotę na słodką przekąskę. A przy tym całkiem zdrowy, na owsianym spodzie, bez użycia białego cukru! Jest to deser bez pieczenia, a zatem dokonały w upalne dni, kiedy ostatnią rzeczą na jaką mamy ochotę jest włączanie piekarnika. Spód na bazie płatków owsianych i suszonych owoców jest(...)zalać gorącą wodą i odstawić na co najmniej 15 minut, po tym czasie odsączyć z wody Wszystkie składniki zblendować i połączyć, żeby powstało zwarte ciasto Gotowym ciastem wylepić dno i boki formy wyłożonej papierem do pieczenia Jeśli masa na spód wyjdzie zbyt sypka/sucha dodać więcej oleju, jeśli wyjdzie zbyt wilgotna dodać więcej mąki lub płatków MASA SEROWA BIAŁA Żelatynę
Healthycreations.plGdybym nie powiedziała mężowi, że ta tarta nie zawiera glutenu i masła i do tego nie dodawałam do niej cukru to sam by się nie zorientował
Mienta blogInaczej brownie jaglane bez pieczenia o zachwycającym smaku! Ostatnio pokochałam wszelkie desery i ciasta z wykorzystaniem kaszy jaglanej. Tym razem padło na moje ulubione połączenie bananów z masłem orzechowym, a do tego jeszcze mnóstwo mojego kolejnego składnika, czyli kokos! Ciasto wyszło MEGA SMACZNE i żeby nie jego kaloryczność w większym kawałku, zjadłabym całe naraz sama! Każdy mój degustator(...)przepis jest zdecydowaniem jednym z moich ulubionych! Ciasto jest bardzo sycące i jednym kawałkiem spokojnie zaspokoicie chęć na słodkie ;) Wartości odżywcze 1 kawałka (12) 240 kcal B 8 g W 20 g T 17 g Składniki: 200 g kaszy jaglanej 2,5 szklanki mleka (ja dałam roślinne migdałowe) 150 g mąki kokosowej lub wiórków kokosowych 200 g masła orzechowego
zdrowo i aktywnieInaczej brownie jaglane bez pieczenia o zachwycającym smaku! Ostatnio pokochałam wszelkie desery i ciasta z wykorzystaniem kaszy jaglanej. Tym razem padło na moje ulubione połączenie bananów z masłem orzechowym, a do tego jeszcze mnóstwo mojego kolejnego składnika, czyli kokos! Ciasto wyszło MEGA SMACZNE i żeby nie jego kaloryczność w większym kawałku, zjadłabym całe naraz sama! Każdy mój degustator(...)przepis jest zdecydowaniem jednym z moich ulubionych! Ciasto jest bardzo sycące i jednym kawałkiem spokojnie zaspokoicie chęć na słodkie ;) Wartości odżywcze 1 kawałka (12) 240 kcal B 8 g W 20 g T 17 g Składniki: 200 g kaszy jaglanej 2,5 szklanki mleka (ja dałam roślinne migdałowe) 150 g mąki kokosowej lub wiórków kokosowych 200 g masła orzechowego
Zdrowie i pysznie na talerzułyżki oleju kokosowego garść drobno pokrojonego rozmarynu 1 ½ łyżeczki oregano kurki Przygotowanie: W ciepłej wodzie z miodem rozpuszczamy drożdże i odstawiamy na kilka minut. Mąkę, jajko, olej koksowy oraz sól wrzucamy do miski, dolewamy drożdże i mieszamy ciasto, aż przestanie się kleić do rąk, zrobi się dość elastyczne i będzie dawało się je łatwo rozciągnąć. Wkładamy nasze ciasto do miski(...)ciasto i równomiernie je rozkładamy na wcześniej opruszoną mąką blachę. Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni celsjusza i pieczemy 10 minut. W ten sposób otrzymujemy idealny spód do pizzy, na który możemy wrzucić nasze ulubione dodatki. U nas kurki podsmażane na patelni z czosnkiem i rozmarynem, a do tego wszystkiego odrobina oregano. Smacznego! Artykuł Idealny spód do pizzy (bez glutenu
PaleoLifeRafaello? Ja upiekłam go, korzystając z przepisu z niezawodnej kwestii smaku. Ciasto przepięknie się prezentuje i idealnie wpisuje się w klimat i tradycję Wielkanocy. Gorąco polecam. Składniki: Spód: • 200 g wafelków kokosowych (z nadzieniem kokosowym) • 5 łyżek zmielonych migdałów bez skórek • 30 g masła • 6 łyżek wiórków kokosowych Masa serowa: • 500 g twarogu tłustego trzykrotnie mielonego • 500 g mascarpone(...)szklanki cukru • 1 cukier wanilinowy • 5 jajek • 2 żółtka (białka zachować do bezy) • 1 puszka 400 g mleka kokosowego (gęsta część) • 3 łyżki likieru amaretto (lub łyżeczka aromatu migdałowego) Kokosowa beza: • 2 białka • 120 g cukru • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej • 100 g wiórków kokosowych Dodatkowo: • 100 g gęstej śmietany 18% • 2 łyżki cukru Sposób przygotowania: 1. Przygotować spód: Wafelki pokruszyć
W mojej kuchniServings 11 Author Anna Ingredients 250 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 60 g cukru kokosowego lub trzcinowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 15 g kakao dobrej jakości, gorzkie 2 łyżeczki kawy instant 2 średnie jajka 300 ml mleka 65 g oleju kokosowego płynny Składniki na karmelizowane banany 1 sztuka banan wystarczy na gofry 1 szczypta cynamonu 1 łyżka(...)drugiej miski wlać mleko (najlepiej letnie) dodać kawę, wymieszać do rozpuszczenia się kawy, następnie dodać płynny olej kokosowy i jajka, wymieszać. Składniki płynne dolać do suchy dokładnie wymieszać, masa powinna być gładka i jednolita. Na rozgrzaną gofrownicę nalewać porcje ciasta, piec tak długo, aż gofry będą chrupiące, czas zależy od mocy gofrownicy. Upieczone gofry układać na kratce, aby mogły
SprawdzonaKuchnia.plPyszny i słodki chlebek bananowy, idealny na śniadanie. Chlebek jest bardzo prosty w przyrządzeniu, nie zawiera cukru i jest bezglutenowy. Świetnie komponuje się z jogurtem naturalnym
Mienta blogWprost uwielbiam domowej roboty ciasteczka! Ale któż za nimi nie przepada, no kto? Najlepsze są te, spod ręki ukochanej Babci, która przy każdej wizycie próbuje rozpieścić
W kuchni Karmel-itkietap pieczenia), pięknie wyrasta, ma ciekawą strukturę, jakby nieco sypką i zadowalający smak. ⇨ W przypadku tego ciasta nieodzowna okazała się kratka do studzenia ciasta, którą wynalazłam w ofercie sklepu Tadar . Nigdy wcześniej nie posiadałam takiego gadżetu, a jest on uważam niezwykle przydatny, aby świeżo upieczone ciasto mogło swobodnie odparować. Taka kratka jest też pomocna przy pieczeniu(...)Teraz wsyp jagody i ponownie zamieszaj masę, ale bardzo delikatnie, aby nie porozgniatać za bardzo jagód. Foremkę wysmaruj olejem kokosowym (ja tak zrobiłam) albo wyłóż papierem do pieczenia. Wyłóż masę do formy. Ciasto piekłam 30 minut w nagrzanym do 180 ° C piekarniku w termoobiegu, a następnie 25 minut w 150 ° C ustawiając funkcję góra-dół. Podsumowując
Zdrowie na języku :Pnależy do najtańszych ciast, a jeśli liczyć łuskanie i mielenie orzechów to wymaga sporo pracy i czasu, ale jeśli szukacie czegoś ekstra to naprawdę warto ją upiec. Ciasto: 200g (1 i 3/4 szklanki) zmielonych orzechów włoskich (mogą być laskowe) 100g (1 szklanka) wiórków kokosowych 100g (3/4 szklanki) rodzynek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki mąki pszennej(...)sobą mąkę, proszek do pieczenia, rodzynki, orzechy i wiórki. Taką mieszankę wsypujemy ostrożnie do masy jajecznej i delikatnie mieszamy (ja robię to łopatką). Blachę (25x35) cm wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej połowę ciasta, wyrównujemy i pieczemy 30 minut w 160 st. C. Podobnie postępujemy z drugą połową ciasta. Jeżeli macie 2 identyczne blaszki i piekarnik
Cynamonowe szczęścieBezglutenowe, zielone i wytrawne babeczki świetnie sprawdzą się jako przystawka, przekąska, drugie śniadanie lub kolacja. Możemy również zapakować je do pudełka i zabrać ze sobą w
Tajemnice SmakuSernik bez pieczenia w 20 minut. Masa serowa: 500 g twarogu, ½ kostki masła, 2 jajka, ½ szkl. mleka, 1 budyń waniliowy, ok. ½ szkl. cukru Polewa czekoladowa: ¼ kostki masła, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mleka, 3 łyżki kakao, 1 łyżka śmietany 18% Formę o wymiarach 21 x 24 cm wykładamy folią Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy miękkie masło(...)polewą, którą przygotowujemy w następujący sposób: masło podgrzewamy razem z cukrem i mlekiem, gdy składniki się rozpuszczą dodajemy kakao i śmietanę, mieszamy aż składniki się połączą. Wierzch dekorujemy wiórkami kokosowymi. Ciasto najlepiej smakuje po 1-2 dniach
słodki bratek