Mojprzepisna.pl Szarlotka, jaką zrobiłam na kolanie ;) bardzo szybko przed wyjściem do pracy. Smakowała wyśmienicie, słodycz orzechowo-daktylowego spodu przełamana kwaśną warstwą duszonych jabłek z orzechami, oraz
moj przepis naMojprzepisna.pl Szarlotka, jaką zrobiłam na kolanie ;) bardzo szybko przed wyjściem do pracy. Smakowała wyśmienicie, słodycz orzechowo-daktylowego spodu przełamana kwaśną warstwą duszonych jabłek z orzechami, oraz
moj przepis naSernik to zdecydowanie moje ulubione ciasto! W naszej styczniowej serii przepisów NA SŁODKO ZE SWEET DECOR nie może go zabraknąć. Dziś przygotowałam dla Was przepis na przepyszny sernik z musem z czarnej porzeczki i kremem śmietankowym – fantastyczne połączenie, które posmakuje każdemu wielbicielowi słodkości. Kropka nad I, która nie tylko pięknie wygląda, ale i nadaje smak to różowa czekolada CALLEBAUT(...)proszkiem do pieczenia, wodę i olej. Wylewamy do tortownicy 22 cm. Pieczemy około 20 minut w 180C. MASA SEROWA: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W misie miksera umieścić wszystkie składniki. Miksujemy wszystko do połączenia lub mieszamy rózgą kuchenną – pamiętając, by nie napowietrzyć masy serowej. Przelewamy na docięty do rantu spód i pieczemy w temperaturze 150ºC przez
Ostra na SłodkoUwielbiam serniki pod każdą postacią. Ten jest wyjątkowy bo smakuje jak moje ulubione rafaello :) Sernik jest delikatny i kremowy a beza mocno kokosowa i kruchutka :)
Smakołyki AsiDzisiejszy dzień to dla wielu dzieci zupełna nowość! Pierwszy dzień w szkole to duże wydarzenie także dla rodziców. Sama pamiętam jak wspólnie z rodzicami 1
Szybko Tanio SmacznieDzisiejszy dzień to dla wielu dzieci zupełna nowość! Pierwszy dzień w szkole to duże wydarzenie także dla rodziców. Sama pamiętam jak wspólnie z rodzicami 1
Szybko Tanio SmacznieZawsze lubiłam wszystko co migdałowe bądź kokosowe, uwielbiam też chrupać całe migdały. Migdały i beza to idealne połączenie tworzące bezowy torcik migdałowy. Blaty bezowe mają w
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięrating-star-full svg * { fill: #343434; } Fantastyczna tarta. Course Ciasta Cuisine Polska Keyword bezglutenowe, mascarpone Prep Time 20 minutes Cook Time 20 minutes Total Time 40 minutes Servings 12 Author Anna Ingredients Składniki na ciasto 120 g mąki ryżowej 120 g mąki ziemniaczanej 120 g mąki kukurydzianej 100 g wiórków kokosowych 1 szczypta soli 1 łyżeczka łyżeczka pp 1 łyżka(...)średnie jajko 200 g ziemnego masła opcjonalnie 1 łyżka gęstego mleka kokosowego Składniki na krem 250 g serka mascarpone 250 ml zimnej śmietany 36 % 180 g gotowej masy krówkowej o smaku adwokat dżem z czarnej porzeczki Instructions Do miski wsypać mąki, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, sól, cukier trzcinowy, dodać posiekane zimne masło, jajko i żółtka, zagnieść
SprawdzonaKuchnia.plpyszne, że szkoda gadać 😉. Tak więc bez zbędnych wstępów: czytajcie, zapisujecie i bierzecie się za pieczenie. Na blogu znajdziecie także inne inspiracje na ciasteczka: Pyszne pierniczki last minut z lukrem Miękkie pierniczki wedlug Anny Starmach Orzechowe ciasteczka choinki Pyszne pierniczki last minut z lukrem Kruche ciasteczka z bezą Pepparkakor, szwedzkie pierniczki imbirowe Świąteczne ciasteczka(...)czekoladowe ciasteczka Choinki z piernika Kruche ciasteczka z wiórkami kokosowymi Kokosowe ciasteczka z czekoladą Czas przygotowania: Składniki: 60 g brązowego cukru 60 g miękkiego masła 1 jajko w temperaturze pokojowej szczypta soli 150 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 25 g drobnych płatków owsianych 38 g wiórków kokosowych 1 łyżeczka przyprawy do piernika Krem: 100g czekolady
Kulinarne przygody Gatityszklanka wody szklanka mleka roślinnego (np. kokosowego lub migdałowego) 5 łyżek cukru lub syropu klonowego 150 g śmietany kokosowej (lub twarda część z puszki mleka kokosowego) Składniki na spód: 1 i 2/3 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 5 łyżek cukru 1/2 kostki margaryny bezmlecznej 3 łyżki mleka kokosowego lub wody 1 jajko Kaszę jaglaną wsypujemy(...)mleczka kokosowego). Gotujemy na małym ogniu przez co najmniej 20 minut. W tym czasie kasza wchłonie cały płyn i się rozgotuje. W trakcie gotowania dobrze jest kaszę mieszać, by nie przywarła do dna garnka. Gotową kaszę odstawiamy do ostudzenia. W międzyczasie mieszamy w misce mąkę, proszek do pieczenia, kakao i cukier. Dodajemy posiekaną margarynę bezmleczną i wyrabiamy ciasto palcami
Dieta bez mlekaCIASTO ŁABĘDZI PUCH Do tego ciasta zabierałam się długo. Z racji, że wyprawiałam córeczce chrzciny ciasta piekłam sama, więc wykorzystałam moment i upiekłam właśnie te ciasto. W smaku przypomina rafaello. Ciasto jednym słowem jest pyszne! Biszkopt przełożony najlepszym kremem kokosowym jaki w życiu jadłam. Jest delikatne, takie lekkie a nawet puszyste jak chmurka. Jestem miłośniczką takich smaków. Przepis zostaje(...)szkl. mleka cukier 1/2 szkl. cukier wanilinowy 1 op. wiórki kokosowe 150 g. Dodatkowo dżem malinowy 1 słoik ( u mnie domowej roboty od babci ) śmietana kremówka 36 % 400 ml. śmietan fix 1 op. wiórki kokosowe 100 g. masło 1 i 1/2 łyżki mleko letnie 1/2 szkl. Biszkopt: Jaja ubijamy z cukrem pudrem
Kuchnia Paulettesmuffinki lub upiec je bez foremek - będą bardziej płaskie, ale nie wpłynie to na smak :) Składniki na 9 bułeczek: 50ml mleka 2 jajka 250g mąki orkiszowej jasnej (może być pszenna) 5g suchych drożdży 2 łyżeczki cukru trzcinowego (może być biały) szczypta soli himalajskiej (może być zwykła, ale nie polecam :) ) 2 kopiaste łyżki oleju kokosowego (może być masło) 18 kostek(...)minut. Gotowe ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 1,5 godziny do wyrośnięcia. Ciasto rośnie bardzo wolno, po 1,5h zmiana nie będzie bardzo widoczna, ale tak ma być. Wyciągamy ciasto z miski, zagniatamy na kształt rolady i tniemy na dziewięć kawałków. Każdy kawałek rozwałkowujemy i nakładamy na jego środek 2 kostki czekolady. Sklejamy ciasto i formujemy bułeczkę. Układamy
Gotowanie i blogowanietrzcinowego (lub 150 g cukru+nasiona z 1 laski wanilii, wtedy cukier z prawdziwą wanilią pomijamy) 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 150 g masła (mozna zastąpić olejem kokosowym) 150 g gorzkiej czekolady 70% kakao 4 jaja szczypta soli 100 g mąki gryczanej (może być inna bezglutenowa, a nawet biała tortowa) 100 g czekolady mlecznej 2 garści świeżych truskawek(...)bez grudek. Gorzką czekoladę wraz z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do ostygnięcia. W międzyczasie jajka ubijamy ze szczyptą soli na puszystą masę, następnie (cały czas miksując) dodajemy roztopioną czekoladę, masę z kaszy gryczanej i mąkę. Powinna powstać gęsta, jednolita masa bez większych grudek. Na koniec dodajemy dość grubo posiekaną czekolade mleczną i mieszamy. Ciasto
Zawsze głodna!Tradycją w naszym domu są wspólne wypieki. Zazwyczaj zaczyna się tak: "Mamo zlóbmy babecki!". I wtedy wiem, że najbliższa godzina upłynie pod znakiem babeczek. Problem pojawia
IzaGotuje