łyżki cukru 2 budynie waniliowe bez cukru 2 żółtka 3 łyżki masła Polewa: 1.5 tabliczki czekolady 2 łyżki mleka lub wody Wykonanie : Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel Dodać kakao i mąkę z proszkiem , wszystkie składniki dobrze wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia , przelać ciasto . Piec w temperaturze 180 stopni(...)żółtek , gdy mleko się zagotuje wlać budynie i gotować aż zgęstnieje . Ciasto przeciąć na pół. Na spodnią część ciasta wyłożyć zimną masę jabłkową. Na masę jabłkową wyłożyć budyń Na budyniu rozprowadzić polewę czekoladową . Czekoladę rozpuścić z mlekiem w kąpieli wodnej. Wierzch posypać wiórkami kokosowymi . Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliTen moment kiedy dowiadujesz się, że za niedługo odwiedzą Cię goście a nie masz czym ich poczęstować!? Przybywam z pomocą moi kochani 💪O ile macie maślankę
Zdrowie i pysznie na talerzuDziś mam dla Was fantastyczne, intensywnie czekoladowe muffinki z serem. To takie sernikobrownie w wersji muffinkowej, chociaż sera nie ma tu za dużo. Doskonale jednak łączy
Healthy food explorerdalszy! Ostatnio pokazywałam Wam fantastyczną FIT TARTĘ JAGLANĄ Z KREMEM ORZECHOWYM , FIT CIASTKA z kremem NUTLOVE , przepyszne NADZIEWANE PANCAKES. Dziś mam dla Was przepis na przepyszne, dietetyczne ciasto z mąki orkiszowej. Bez dodatku białego cukru oraz białej mąki. Idealne na deser do popołudniowej kawki. Z całą pewnością posmakuje wszystkim – nie tylko dbającym o zawartość swojego talerza! Koniecznie spróbujcie(...)małe ) * erytrytol – 2 łyżki * soda – 1 łyżeczka * olej kokosowy – 2 łyżki- * jajko L – 1 * sól – 2 szczypta * NUTLOVEChoco Crunch With Roasted Peanuts – dostępny TUTAJ! * czekolada * banan SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Można ręcznie lub blenderem! Banany miksujemy z jajkiem, rozpuszczonym olejem kokosowym. Dodajemy mąkę orkiszową, erytrytol, sodę oraz sól. Wszystko razem blendujemy. Wylewamy do foremki wyłożonej papierem
Ostra na SłodkoCiasto na śniadanie? Owszem! Zamiast nudnej owsianki możesz zrobić ciasto z płatków owsianych i arbuza. Ciasto z płatkami owsianymi i arbuzem Via Gusto Ciasto na śniadanie
Via GustoCiasto chatka Puchatka to deser zrobiony na bazie sernika. Swoim wyglądem przypomina chatę, stąd właśnie jego nazwa :) Deser ten nie wymaga od nas pieczenia więc
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Chatka Puchatka, Domek Baby Jagi, Chatka Baby Jagi… niezapomniane i wspaniałe w swojej prostocie. Ciasto, sernik, deser – hit lat 70, 80… i nie tylko. Składniki
mojewypiekiinietylkocukru kokosowego Przygotowanie: Na początku przygotuj ciasto. Zmiel płatki na mąkę (możesz użyć różnych płatków, niekoniecznie takich samych jak ja, może to być mieszanka owsianych z orkiszowymi, gryczanymi - po prostu wykorzystaj to co masz akurat w szafce). Zmielone płatki wymieszaj z pozostałymi składnikami. Ugnieć ciasto i wstaw do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkuj(...)Pozostałe dziury i brzegi wylep pozostałymi kawałkami ciasta. Ciasto nakłuj widelcem i wstaw do nagrzanego na 180*C piekarnika i podpiekaj przez 15 minut w termoobiegu. W tym czasie ugotuj budyń. Standardowo, tak jak podaje instrukcja na opakowaniu. Owoce pokrój, jeżeli tego wymagają (np. truskawki, bo jagody czy maliny pozostaw bez naruszenia). I wymieszaj z łyżką cukru
Zdrowie na języku :PWiosną i latem chętniej sięgamy po ciasta bez pieczenia, zwłaszcza w ciepłe dni, kiedy nie chce nam się stać przy piekarniku. Rafaello to dość popularne ciasto, próbowałam go już w kilku wersjach ale tym razem doszłam już chyba do ideału. Jest nie za słodkie, lekkie, z delikatną nutka alkoholu. To na herbatnikach bardziej mi smakowało niż na krakersach(...)puder. Wystudzić. Blaszkę do pieczenia wyścielić wysoko papierem lub folią. Na dnie rozłożyć warstwę herbatników. Kremówkę ubić na sztywno, dodać kokos, ajerkoniak i żelatynę rozpuszczoną w odrobinie wrzątku. Na herbatniki wyłożyć jedną czwartą masy i przykryć kolejnymi ciastkami. Przekładać aż będą po cztery warstwy ciastek i cztery warstwy masy. Ostatnią warstwę kremu kokosowego posypać wiórkami czekoladowymi i pozostałym
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniajajka 1 szklanka cukru muscovado (moze byc rowniez cukier puder) 1 szklanka mąki bezglutenowej Shar (tej z ciasteczkiem) 200 g margaryny bez laktozy (Benecol bez laktozy) 1 łyżeczka proszku bezglutenowego do pieczenia 1/2 olejku migdałowego 1/2 opakowania cukru waniliowego Składniki na masę: 1 opakowanie (0,5 kg) maku zmielonego lub do mielenia garść rodzynek 1 skórka(...)Gotową skarmelizowaną skórkę oraz rodzynki wrzucamy do masy i mieszamy. Formę do pieczenia, smarujemy oliwą lub wykładamy papierem do pieczenia. Rozkładamy masę ciasta, na wierzch rozkładamy równomiernie masę makową. Pieczemy 60 min w 150 C. Wierzch ciasta możemy posypać wiórkami kokosowymi, lub polać stopioną czekoladą i posypać płatkami migdałowymi. Gotowe! Smacznego
Lajtkraft food intoleranceziemniak. Ziołowe puree warzywne. autorka: Nashelly | blog: Ginger Breath Krem z marchwi i soczewicy. autorka: aannggeellaa89 | blog: mydishesandsweets MAKOWY MARCHEWKOWIEC - bez glutenu, jajek, mleka autorka: garnkofilia | blog: Garnkofilia Ciasto marchewkowo-orzechowe autorka: Ana_Pis | blog: Różowa Patera Ciasto marchwiowo - orzechowe inspirowane Wiosną Pięciu Przemian. autorka: Elżbieta Dz | blog: Dieta moja pasja Krem z batatów, marchwi i cukinii autorka: Shabbyeat(...)malinowyporanek Serowa owsianka pieczona marchewkowo-bananowa autorka: pinkyyy | blog: Kucharka w baletkach MARCHEWKOWE BABECZKI Z KREMEM STRACIATELLA autorka: foodmania | blog: FOODMANIA Ciasto marchewkowe klasyczne | dietetyczne, bez laktozy autorka: iza10023 | blog: Czarna wisienka Kotlety marchewkowe ze słonecznikiem autorka: wegefaza | blog: wegefaza Surówka z marchewki w naparze z melisy z sokiem autorka: klaudiaannacebula | blog: Zaklęcie na szczęście Ciasto marchewkowe autorka: PatK
Weekendy w domu i ogrodzieJuż ponad trzeci tydzień mamy naszego wspaniałego czworonoga w domku! Mania spisuje się pięknie, trochę rozrabia, ale raczej jest posłuszna i chętnie uczy się nowych komend
Be Fit Be StrongTo trochę eksperymentalne batoniki. Zachciało mi się coś kokosowego, w połączeniu z masłem orzechowym. Niestety masła została mi tylko resztka, więc musiałam urozmaicić je o tahini
Healthy food explorerSłoneczne dni sprawiają, że truskawki dojrzewają niemalże w mgnieniu oka. Dla nas to dobra wiadomość, bo możemy cieszyć się tymi owocami przygotowywanymi na różne sposoby. Niżej
Weekendy w domu i ogrodziemuffinka z bakaliami? Tym razem eksperymentowałam z mąkami bezglutenowymi i o dziwo wyszły zaskakująco pyszne ! Bez dodatku nabiału, jajek i masła . Jeśli wolicie jeszcze bardziej "fit" możecie zamienić cukier na słodzik , ksylitol lub erytrytol. Zapraszam do pieczenia ! Składniki: 2 i 2/3 szklanki (320 g) mieszanki mąki bezglutenowej (użyłem prostej mieszanki mąki ryżowej, ziemniaczanej(...)proporcje poniżej) 180 g cukru (można dać więcej lub mniej) szczypta soli 3/4 łyżeczki gumy ksantanowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki sody oczyszczonej Bakalie : u mnie rodzynki, żurawina, orzechy ziemne Składniki mokre: 1/2 szklanki (120 ml) oleju kokosowego (lub innego) 2 szklanki (480 ml) mleka roślinnego (sojowe/ryżowe/migdałowe/kokosowe) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (można pominąć
Marcepanowa kuchnia