Ciasto bounty jest bardzo znanym ciastem – składa się z ciemnego ciasta oraz pysznej kokosowej części. Jest idealne dla wszystkich tych, którzy uwielbiają kokos i czekoladę
Via GustoSłodkości bez cukru, czy to możliwe? Tak, to jest jak najbardziej wykonalne. Dziś zapraszam na ciasto w zdrowszej wersji, czyli bez cukru i na mące orkiszowej pełnoziarnistej. Uważam, że to był udany eksperyment, nawet mój Smakosz zjadł bez wykrzywiania się i powiedział, że dobre, a on uwielbia tradycyjne słodkości z tonami cukru. W ogóle przekonać faceta(...)oleju kokosowego 4) szczypta soli 5) 60 g masła orzechowego Dodatkowo: 1) orzechy np. włoskie lub laskowe 2) wiórki kokosowe Sposób przygotowania: 1. Wszystkie składniki na ciasto szybko zagniatamy i wylepiamy nim formę (zarówno spód, jak i brzeg formy
Na kulinarnym poligonieprzygotowanych przez Was wypieków! MIEJSCE V FIT OREO CIASTECZKA Domowe ciasteczka Oreo. Nieco czasochłonne, ale jakie efektowne! Idealne na słodki prezent dla bliskiej osoby. MIEJSCE IV (BEZ)SERNIK OREO 100% wegański, bez dodatku białego cukru (prócz tego w ciasteczkach używanych do dekoracji). Ciekawa alternatywa dla tradycyjnego sernika. Jeśli wśród Waszych bliskich są weganie - koniecznie wypróbujcie ten przepis! MIEJSCE(...)Wegański krem, który może zostać zarówno samodzielnym deserem, jak i dodatkiem do słodkich potraw - placuszków, naleśników, kanapek... Słoiczek takiego kremu może również zostać prezentem! MIEJSCE I CIASTO KAWOWE Z GRUSZKAMI I POLEWĄ KOKOSOWĄ Moje ulubione! Wilgotne, słodkie, z delikatną kakaowo-kawową nutą, schowane pod kokosowym puchem... Filmik z przygotowania w studio Kitchen Casting (super przygoda!) możecie zobaczyć tutaj. ************************************* Śledź
Kuchnia EllieW ostatnią niedzielę moja córka przystępowała do I Komunii i z tej okazji upiekłam dla niej wyjątkowy tort. Składa się on z czterech biszkoptów w różnych
Smakołyki AsiCiasto przelewamy do keksówki wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką. Pieczenie: Temperatura i czas - 180ºC grzanie góra+dół przez 45 minut, następnie 160ºC z termoobiegiem przez kolejne 20 minut, ciasto pieczemy do suchego patyczka Ciasto wystawiamy i pozwalamy mu wystygnąć. Po tym czasie nożykiem oddzielamy od formy i wyjmujemy, przekrawamy ciasto na 2 lub 3 równe części, w zależności(...)przekładać konfiturą, ale zapewnia ona dodatkową wilgoć i cudownie komponuje się z korzennym smakiem ciasta. Ciasto nie jest przesadnie słodkie, ale w teksturze i smaku nie odbiega niczym od tradycyjnego piernika. Śliwki nadają mu cudowny aromat, a daktyle zapewniają słodycz bez martwienia się o ilości kalorii. Polecam wszystkim łasuchom
Cooking Monsterbazylia, oregano, świeży czosnek SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Jajka ubijamy z jogurtem greckim, dodajemy 3 łyżki wody mineralnej, przesianą mąkę kokosową, szczyptę soli, oregano, bazylii i pieprzu – wszystko razem dokładnie mieszamy. Patelnię delikatnie natłuszczamy i układamy pokrojoną w plasterki mozzarellę. Zalewamy ciastem, wygładzamy i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika ( z termoobiegiem ) na ok. 15-17 minut. Pulpę pomidorową podgrzewamy, dodajemy(...)dodatkiem jest albo ulubiony ketchup, delikatny jogurtowy sos albo też odrobina dobrej jakości oliwy. Smacznego! JAK SIĘ SPISAŁA? W tym przypadku patelnia spisała się na medal! Pizzę w całości bez problemu udało się zdjąć ( a nawet zsunąć ) z patelni. W żadnym miejscu nic nie przywarło, nic się nie przykleiło, nie przypiekło, a cała pizza upiekła się równomiernie i była
Ostra na Słodkokuchni dotyczy temat ostatnio przeze mnie odkryty, czyli wypieki bez glutenu:) Zaczęłam od ciast owocowych, teraz siedzę w plackach i naleśnikach, a za chwilę pewnie jeszcze coś innego wymyślę (albo uznam, że to już wystarczy i zacznę szukać nowych dziewiczych terenów do odkrycia;) Póki co dzisiaj placki kokosowe z mąki(...)gryczanej i ryżowej. Składniki na 1 porcję/3 placki: * 2 łyżki mąki gryczanej * 2 łyżki mąki ryżowej pełnoziarnistej * 3 łyżki wiórków kokosowych, a raczej ich pozostałości po wyrobie mleka i ok. 100 ml mleka kokosowego (albo wiórka kokosowe i woda - na to samo wyjdzie;) * jajko * 1/2 łyżki oleju ryżowego * 1-2 łyżki rodzynek * imbir na końcu łyżeczki, łyżeczka
Zdrowa Kuchnia SowyTo już moja druga tarta (po tarcie z pieczonym jogurtem greckim i owocami) ale pierwsza całkowicie pełnoziarnista. Uwielbiam takie ciasta, nie dość, że zdrowsze
Smaczne ZdroweDzień dobry wszystkim 😊 Ostatnie dni są tak gorące, że nie ma mowy o uruchamianiu piekarnika (pisze to osoba, która właśnie piecze chleb 😎 ) a przynajmniej chce
Candy PandasDla wszystkich, którzy tak jak my uwielbiają racuchy, ich zdrowsza wersja- z dodatkiem warzyw. Pyszne, zdrowe, dodatkowo kolorowe... czegóż chcieć więcej... Mogę zapewnić, że
Smaczne ZdroweUwielbiam takie lekkie owocowe desery gdyż nie trzeba grzać się przy piekarniku. Takie jogurtowe torciki sprawdzają się zwłaszcza w lecie, orzeźwiają w gorący dzień. Ale
Smakołyki Asibiała fasola (bez obaw - kompletnie niewyczuwalna), można też użyć fasoli czerwonej i zmniejszyć ilość kakao. Z malin nie rezygnujcie, bo idealnie dopełniają smak ciasta (w sezonie na pewno użyję ich więcej). Brownie jest bardzo smaczne, dowodem tego jest fakt, że mój mąż chętnie sięgał po dokładkę, a przyznam, że nie jest fanem eksperymentalnych ciast :) Składniki (na formę 22x22(...)dużego naczynia malaksera, dodać wszystkie pozostałe składniki (oprócz jagód goji) i wszystko zmiksować na gładką masę. Na koniec łyżką delikatnie wmieszać jagody goji. Ciasto przełożyć do formy wysmarowanej olejem roślinnym i wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez ok. 50 min. Po upieczeniu wyjąć papier z ciastem i przenieść na kratkę, pozostawić do całkowitego wystudzenia. Polewa: w kąpieli wodnej
Domowa Cookierenka Agisłodkości... Kto ich nie lubi? Batoniki orzechowe bez oleju kokosowego. Jest to świetna opcja dla osób uwielbiających orzechy/ masło orzechowe. Powyższa wersja batoników z pewnością zaspokoi Twoje zmysły, zadowoli kubki smakowe ale to nie wszystko! Również doda energii. Czy lubisz bardzo orzechy i mógłbyś/aś jeść je bardzo często? To zdecydowanie idealna wersja batoników dla Ciebie(...)miodem, wymieszaj dokładnie z płatkami owsianymi i orzechami. 4) Następnie dodaj odżywkę białkową, wyrób ciasto. Konsystencja będzie zabita, w przypadku kiedy będzie sucha, dodaj odrobinę wody. Wyrób na jednolitą masę. 5) przełóż wyrobioną masę do keksówki nie wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównaj i dociśnij masę do formy. 6) Włóż do zamrażalnika na około 1h. UWAGI: Konsystencja
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czaswcześniej, cały weekend zastanawiałam się co by dobrego wyczarować dla mojej mamy. Miałam do spełnienia 3 warunki: powinno być zdrowe, powinno być bez mąki, powinno zawierać dużo kokosa. W ten oto sposób padło na ciasto kokosowe na bazie kaszy jaglanej gotowanej na mleku. Dodatkowo, by dodać trochę "zdrowia" do wnętrza, dosypałam len mielony i amarantus :) Wychodzi delikatne w smaku(...)kokosowe, nawet zwykle) - duża puszka kremu kokosowego (chodzi o stałą część mleczka kokosowego, która powstaje po wstawieniu go na parę godzin do lodówki) - 3 łyżki wody kokosowej (resztka która, została po powstaniu kremu kokosowego) - pół szklanki wiórków kokosowych - 2 łyżki ksylitolu - 30g lnu mielonego - 30g amarantusa - 2 łyżeczki oleju kokosowego - sok z całej cytryny - pół aromatu migdałowego *opcjonalnie: wiórki kokosowe
Be Fit Be StrongJeśli chcecie skorzystać z sezonowych produktów, to właśnie czas na młodą kapustę i aromatyczny świeży koperek, który wykorzystałem w dzisiejszej potrawie. Od kiedy
kulinarnyJa