ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:294/509)

Świderki z sosem i żółtym serem 98

Lekka przekąska z ciasta francuskiego -złociste świderki z nasionami czarnuszki, sezamu i słonecznika.

Przepisy Kulinarne
Makowa choinka 148

Upieczcie choinkę bez niej, a przystrójcie choinkę dopiero po upieczeniu, albo pod sam jego koniec, jak wolicie. Wszystko piecze się około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200º C (ciasto francuskie lubi ciepło, dlatego ciężko ją będzie zrobić w tzw. blaszaku, jakim chwilowo tylko dysponuję, bo tam temp. max to 170-180ºC- da radę ale się trochę wysuszy

Arbuziaki
Schab w pomidorach z młodymi ziemniaczkami , w ziołach / Mini pizze na cieście francuskim 156

robię swoje, one robią swoje! Zaczynamy! ...od włączenia piekarnika. Sara i Marysia robią swoje...mini pizze. Ja robię schab z ziemniakami w ziołach. Mini pizze są genialnie proste. Kroimy ciasto francuskie w plastry i smarujemy je jak Sara.  Każdy kwadrat dostaje swoja porcję pomidorowej salsy. Na to dziewczyny położyły szynkę i łososia. Posypały parmezanem i włożyłam wszystko do piekarnika

Z Kuchni Do Kuchni
Pâte Choux au craquelin z kremem miętowym 258

Pâte choux to po francusku ciasto ptysiowe, a craquelin to coś a'la kruszonka, którą w postaci zamrożonych krążków kładzie się na ptysiu i zapieka. Średniej wielkości ptysie z orzeźwiającym miętowym kremem i chrupiącą warstwą na wierzchu. To musicie wypróbować we własnej kuchni! Ja z Pate Choux'ami spotkałam się po raz pierwszy w Warszawie na praktykach, o których

Nastoletnie Wypiekanie
Pudding z tapioki z karmelizowanymi śliwkami i marakują 167

lata temu. Pamiętam ten dzień jak dziś – wraz z kilkoma zaprzyjaźnionymi bloggerami udaliśmy się na warsztaty cukiernicze do znajomego kucharza. To właśnie wtedy nauczyłam się jak przygotowywać najlepsze ciasto francuskie, poznałam sekretudanych makaroników oraz odkryłam te nieznane mi kulki. Dużo się w ten dzień nauczyłam. Dziś zostały tylko wspomnienia, brudne od jedzenia karteczki z zapisanymi przepisami i zdjęcia. Tapioka

365 dni dookoła kuchni
Zapiekanki na cieście francuskim z kurczakiem i ajwarem 155

solą, pieprzem i ostrą czerwoną papryką. Smażymy do miękkości na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Żółty ser ścieramy na tarce o bardzo drobnych oczkach. Pieczarki kroimy w cienkie plasterki. Ciasto francuskie dzielimy na 8 kawałków, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. . Każdy smarujemy ostrym ajwarem. Następnie rozkładamy plastry pieczarek, kawałki kurczaka oraz po kawałku sera camembert. Całość przykrywamy żółtym

VioletoweKucharzenie
Sos pomidorowy z fetą i chili 180

chili, słonej fety i aromatycznych ziół sos, który sprawdzi się w naszej kuchni w kilku odsłonach. Idealny do zapiekanek, pieczonych faszerowanych warzyw, np. bakłażanów, cukinii, papryk, pomidorów, przekąsek z ciasta francuskiego, paluszków chlebowych, grzanek. Może stanowić bazę do dań z makaronów, ryżu, kasz. Jeśli zamienimy fetę na kolendrę to z takim sosem możemy łączyć z apetytem na talerzu smażoną

Zasmakuj Kuchni
Sałatka z pieczoną papryką i fetą 194

Pyszna sałatka z pieczoną - dzięki czemu bardziej aromatyczną czerwoną papryką i fetą, która nadaje sałatce charakteru. Przygotowuję ją do obiadu lub jako dodatek do przekąsek z ciasta francuskiego, deski serów czy wędlin. Składniki: 160 g mixu sałat 100 g pokruszonej fety 2 pieczone czerwone papryki pieprz, oregano olej Przygotowanie: Paprykę dokładnie myję, kroję w niezbyt cienkie paseczki. Nagrzewam piekarnik

Zasmakuj Kuchni
Dary lasu – warsztaty w Makro 90

tego spotkania. Pod bacznym okiem szefa kuchni p. Grzegorza Kazubskiego oraz jego zespołu przygotowaliśmy: wędzony sarni comber na sałatce z marynowanych warzyw, filet z jelenia z borowikami zapiekany w cieście francuskim oraz pasztet z dzika. Przepisy podam później. Było pysznie i ciekawie. Dowiedziałam się m.in jak w warunkach domowych uwędzić mięso i poznałam prosty sposób na pyszne gruszki w winie

Pieguskowa Kuchnia
Staub Mini Cocotte recenzja i konkurs 123

adres e-mail do kontaktu. Zachęcam do udziału w konkursie:) OGŁOSZENIE WYNIKÓW: Wybór był bardzo trudny, ale najbardziej spodobały mi się propozycje Weroniki Aromatyczna zupa cebulowa pod przykrywką z ciasta francuskiego Mini lasagne szpinakowo-pomidorowe, zapiekane z mozzarellą Jabłka z cynamonem zapiekane pod kruszonką z dżemem porzeczkowym Mini szakszuka Weronikę proszę o kontakt ze mną na e-maila:)   Artykuł

Pieguskowa Kuchnia
Kremówki na cieście francuskim z kremem budyniowym 101

Bardzo pyszny budyniowy krem, myślałam o dodaniu warstwy z bitej śmietany , ale odpuściłam sobie ;) kremu jest dość dużo , aby zaspokoić ochotę na coś słodkiego:) Trzeba też

Różne smaki w kuchni
Morelowa tarta Tatin 117

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE

Korniszonki
Ślimaczki na przekąskę 222

koryciński. Tym razem był to ser dojrzewający z ziołami prowansalskimi. Taki ser idealnie sprawdzi się do przekąsek na ciepło ale również na zimno. Dziś propozycja na ciepło z ciastem francuskim. A gdzie znajdziecie te pyszne sery ? Oczywiście u Państwa Agnieszki i Marcina Bielec . Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Smakowita zapiekanka serowo-warzywna 118

niejednokrotnie stosuje się podczas uprawy na masową skalę, a po drugie dlatego, że... są własne, wypielęgnowane, osobiście doglądane, i to jest jakaś magia :) Dzisiaj, na dobry początek, zapiekanka na francuskim cieście, której jednym z głównych składników jest cukinia właśnie. Czytaj więcej

Pichceniomania
TARTA FRANCUSKA Z KREMEM KOKOSOWYM, TRUSKAWKAMI I MIĘTĄ 167

Szybka i prosta tarta na cieście francuskim z przepysznym kremem kokosowym, mnóstwem świeżych truskawek i pachnącymi listkami mięty - to doskonały deser na rozpoczęcie sezonu truskawkowego!😍 Już

Słodko-Słony Świat Ilony

Proponowane wyszukiwania