smaku solą oraz pieprzem. Sałatkę (każdą jedną) możemy podać w salaterce, porcjując np. do malutkich słoiczków tak, by każdy miał swój obok siebie oraz napełnić nią upieczone z ciasta francuskiego rurki i postawić na stole jako przekąskę
Kuchnia w czekoladzieHej! Dziś polecam zapiekankę "Dwa smaki". Czemu taka nazwa? Z bardzo prostej przyczyny. Jeśli w planach mam wykorzystanie pieczarek, to muszę pomyśleć też o
Tylko pysznieMoja propozycja na majówkę to kremówka . Bardzo pyszny budyniowy krem, myślałam o dodaniu warstwy z bitej śmietany , ale odpuściłam sobie ;) kremu jest na tyle dużo , aby
Różne smaki w kuchnidziś następną propozycję dla tych co kochają jeść sery. Kiedyś robiliśmy w zalewach o różnych smakach ( przepis tutaj ) i zapiekaliśmy w cieście francuskim ( przepis tutaj ). Teraz pora na ser biały pieczony. Czy jedliście go kiedyś? Jeśli nie, to zróbcie, nie pożałujecie, bo ser biały upieczony zmienia swą konsystencję i ma niepowtarzalny smak. A zatem do dzieła! Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieHej! Dziś coś szalenie prostego, ale zarazem przepysznego. Doskonale nadająca się przekąska na męskie spotkania. Do zrobienia potrzebne nam jest: Czytaj więcej »
Tylko pyszniepiec ok. 30 minut ( każdy piekarnik jest inny , dlatego proponuję pilnować i wyjąć rogaliki kiedy będą bardzo złociste. Jeśli zostanie nam nadzienia można wykorzystać je do zawinięcia w gotowe ciasto francuskie. Smacznego
Różne smaki w kuchniprzepis Babka wielkanocna - przepis Bardzo delikatna, puszysta, idealnie wilgotna i lekko cytrynowa. Pomijając cytrynę w Deser na Walentynki Witajcie Kochani! Mam dla Was szybki deser na Walentynki! Połączenie ciasta francuskiego, lodów i owoców. .related-post{}.related-post .post-list{ }.related-post .post-list .item{ }.related-post .post-list .item .title { font-size:16px; color:#999; line-height:normal; }.related-post
NiePieprz.plcudownie chrupiące. Dodatkowo, gdy zostaną, możesz je zamrozić. Nie stracą na smaku. Roladki – pizzerki (tu przepis). Banalnie proste i niebanalnie pyszne! Parówki,kabanosy lub kawałki kiełbasek zapiekane w cieście francuskim. A tak wyglądają przyjęcia u nas. Odnajdziecie na stole coś z powyższych propozycji? A w okresie letnim …. Na grillu elektrycznym na balkonie Lub gdy ktoś wpadnie na kawkę
Mojewlasne.plmnie to najlepszy sos do pizzy, ale nie tylko do niej, pyszny zarówno do paluchów z ciasta francuskiego, bułeczek czy też do nachosów, zastosowań jest mnóstwo :) Składniki: 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka słodkiej papryki lub 1/2 świeżej czerwonej papryki 3 pomidory lub 1 puszka pomidorów 150 ml wody 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka tymianku
Malinowo w kuchniDziś zrobiłam taki obiadek na szybko. Filet z łososia z dodatkami zamknięty w cieście francuskim. Świeży łosoś do tego żółty ser i szpinak z suszonymi pomidorami to świetne połączenie. Może się skusicie ? Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnirybka to jedyne "mięso", które na stole powinno się pojawić. W związku z tym proste, lekko tymiankowe rogaliki z pstrąga, aromatyzowane bliskowschodnią czarnuszką bezwzględnie uraczą ich podniebienia. Składniki : opakowanie ciasta francuskiego 300g fileta z pstrąga łososiowego 300g ugotowanych
zobacz ich smakpowideł. Zapraszam i smacznego. SKŁADNIKI: 400 g ciasta francuskiego 1 sloiczek ok 200 ml masy bakaliowej lub dowolnej masy do wypieków 3 łyżeczki cukru trzcinowego PRZYGOTOWANIE: Ciasto francuskie lekko rozwałkowuję. Za pomocą foremki do ciasteczek, wycinam ok 27 kółek o średnicy ok 4 cm. Do silikonowej foremki kładę jedno koło następnie za pomocą łyżeczki kładę masę bakaliową, przykrywam
Gotowanie Patkistartego parmezanu ● kilka świeżych listków bazylii ● 1 jajko całe ● 1 żółtko ● sól i pieprz Wykonanie: Szpinak rozmroź i odciśnij z nadmiaru wody. Rozwiń ciasto francuskie i wytnij z niego kwadraty o boku ok. 10 cm. Umyj i osusz listki bazylii, posiekaj je drobno. W misce roztrzep jajko, dodaj szpinak, twarożek kozi, starty parmezan, dodaj
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskawarzyw marynowanych, dobrze doprawiony ziołami, ten przepis będzie z dodatkiem musztardy i - jednych z moich ulubionych - ziół. Jest idealnym dodatkiem do jajek na twardo, potraw mięsnych, wytrawnych przekąsek z ciasta francuskiego, roladek z szynki lub serowych, także do mięsnych tortilli na ciepło lub zimno. Po prostu dopełnienie domowych imprezowych przekąsek. Zawsze przygotowuję go do uzupełnienia innych sosów: pomidorowego i ajoli
Zasmakuj KuchniSzukałam nazwy na tę tartę i jako, że dodałam chińską mieszankę warzyw jest tarta chińska. Szybka do zrobienia i szybko znikająca. Smaczna odmiana na tarte, bo przygotowana na cieście francuskim. Może się skusicie ? Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchni