mamy postanowiłam spróbować. Efekt przeszedł moje oczekiwanie - tarty wyszły naprawdę przepyszne. Buraczki mają tu wspaniały, nieco słodki smak za sprawą balsamiczno-miodowej glazury a połączenie z pleśniowym serem i francuskim ciastem jest genialne. Tarty pieczemy w formie na muffiny a po wyjęciu obracamy dołem do góry. Jedyny mankament to długi czas pieczenia buraczków ale to ze spokojem możecie zrobić dzień
Milion SmakówJeśli macie w domu gotowe ciasto francuskie w lodówce możecie szybko przygotować pyszne ciastka ze swoim dowolnym dżemem. Wystarczy 25 minut aby przygotować pyszny deser lub przekąskę, a prostota tego dania ani trochę nie umniejsza tego, jak dobrze smakuje
Milion Smakówpiwo co okazało się być udanym wyborem. Sposób podania to dobry przykład na to, jak standardową z pozoru potrawę można podać w naprawdę ciekawy sposób. Taki obiadek zapieczony pod francuskim ciastem zjadłam naprawdę z dużą przyjemnością. Pomysł pochodzi z kukbuka
Milion Smakóworaz TUTAJ A gdy szukacie pomysłów na dania z ciasta francuskiego, to koniecznie zaglądnijcie TUTAJ SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego mango chutney wyrazisty w smaku ser (użyłam oscypka) WYKONANIE Ciasto francuskie smarujemy mango chutney, a na to ścieramy wędzony ser. Zawijamy całość i kroimy na kilkucentymetrowe plastry. Układamy na blasze wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 25-30minut
ZofianaKolejne wejście z ciastem francuskim. Dzisiaj ciasteczka z żelem jagodowym. Bardzo delikatne, pyszne jeszcze ciepłe. Zapraszam. SKŁADNIKI: 1 płat gotowego ciasta francuskiego pół słoiczka jagód w
W kuchennym oknie EwyLato minęło nam w tym roku paskudnie szybko! Nawet nie zdążyliśmy się obejrzeć, a już go nie ma! Nie nasyciłam się owocami, warzywami i wszystkiego mi
Plate of Joypomarańczy podbił moje serce- genialne połączenie smaków. Następnie zupka rybna z łososiem i świeżym majerankiem i grzybowa (Borowikowa z łazankami) Medaliony z polędwiczki wieprzowej z puree ziemniaczanym, szparagami, kawałkami ciasta francuskiego oraz maślaną gruszką z chili Pierś z kurczaka w świeżych ziołach ,z borowikowym risotto, sezamie z grilla ,z pieczonymi warzywami oraz sosem maślanym z suszonymi pomidorami. Na deser obłędny
Wielki apetytwiele sposobów: Ugotować, polać ketchupem i musztardą i zjeść. Usmażyć na patelni, polać ketchupem i musztardą i zjeść. Zjeść na zimno, polewając ją ketchupem i musztardą Zawinąć w ciasto francuskie i upiec w 220 stopniach Celsjusza, i… polać ketchupem i musztardą Pojechać na stację benzynową, kupić hot-doga, wyjąć z niego parówkę i zjeść z… ketchupem lub musztardą
WojnaNaSmaki.plkrówkowa z orzechami Kruche ciasto na spodzie i wierzch wypełniony chrupiącymi orzechami i polewą ze słodkich krówek! Które dziecko nie byłoby tym zachwycone?! Jabłkowe odwracanki Proste odwracanki z ciasta francuskiego i jabłek z cynamonem. Tarteletki z panna cottą, malinami i borówkami Babeczki ze świeżymi owocami i puszystą panna cottą przypominającą konsystencją budyń - jednak zupełnie inną w smaku
Moje QulinariaW zeszłym tygodniu rozpoczęłam urlop i powinnam mieć teraz ciut więcej czasu na buszowanie w kuchni, ale przez chorobę i domowe sprawy czasu mam mniej niż
Przepisy Aleksandrybrzegi zostaną pięknie wyrośnięte. Mieszamy śmietanę z jajkami dodajemy trochę soli i pieprzu (można dodać gałkę muszkatołową). Wlewamy do podduszonych porów i mieszamy. Całą mieszankę przekładamy na ciasto francuskie, posypujemy serem i pieczemy w 180C ok.15 - 20min. Smacznego
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/PRZEPISY: Jeśli lubicie rabarbar, to na blogu znajdziecie przepisy z jego wykorzystaniem. Jest: – ciasto budyniowe z rabarbarem – drożdżówki z rabarbarem – naleśniki z rabarbarem
Ostra na Słodkozakończenia spotkania Szef Kuchni Jose Costa przygotował dla nas lunch: zupę rybną, polędwicę wołową z serem i krewetkami - popularne w Portugalii połączenie mięsa z owocami morza, Pastel de nata - ciasto francuskie nadziewane masą puddingową z jajek, śmietany i cukru
królestwo garówbyć ciepłe (podgrzać w piekarniku o ile jest zimne). Ułożyć krążek ciasta na nim dwa pierścienie, do środka włożyć mięso i polać sosem. Podawać. *Oczywiście można w domu zrobić ciasto francuskie... tylko trzeba mieć dużo czasu...ja zrobiłam ze trzy razy i teraz kupuje gotowe. Zwracam jednak uwagę aby było z masłem a nie olejem.... zastawa
królestwo garówwsypujemy ser, następnie mięsko i pomidorki. Posypujemy solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku 25 minut w temp. 180 st. Dla łasuchów proponuję FRANCUSKĄ GRUSZKĘ ! A Ty wolisz ciasto francuskie na słodko czy słono
Mój Smak na Życie