dziś następną propozycję dla tych co kochają jeść sery. Kiedyś robiliśmy w zalewach o różnych smakach ( przepis tutaj ) i zapiekaliśmy w cieście francuskim ( przepis tutaj ). Teraz pora na ser biały pieczony. Czy jedliście go kiedyś? Jeśli nie, to zróbcie, nie pożałujecie, bo ser biały upieczony zmienia swą konsystencję i ma niepowtarzalny smak. A zatem do dzieła! Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieHej! Dziś coś szalenie prostego, ale zarazem przepysznego. Doskonale nadająca się przekąska na męskie spotkania. Do zrobienia potrzebne nam jest: Czytaj więcej »
Tylko pyszniepiec ok. 30 minut ( każdy piekarnik jest inny , dlatego proponuję pilnować i wyjąć rogaliki kiedy będą bardzo złociste. Jeśli zostanie nam nadzienia można wykorzystać je do zawinięcia w gotowe ciasto francuskie. Smacznego
Różne smaki w kuchniprzepis Babka wielkanocna - przepis Bardzo delikatna, puszysta, idealnie wilgotna i lekko cytrynowa. Pomijając cytrynę w Deser na Walentynki Witajcie Kochani! Mam dla Was szybki deser na Walentynki! Połączenie ciasta francuskiego, lodów i owoców. .related-post{}.related-post .post-list{ }.related-post .post-list .item{ }.related-post .post-list .item .title { font-size:16px; color:#999; line-height:normal; }.related-post
NiePieprz.plcudownie chrupiące. Dodatkowo, gdy zostaną, możesz je zamrozić. Nie stracą na smaku. Roladki – pizzerki (tu przepis). Banalnie proste i niebanalnie pyszne! Parówki,kabanosy lub kawałki kiełbasek zapiekane w cieście francuskim. A tak wyglądają przyjęcia u nas. Odnajdziecie na stole coś z powyższych propozycji? A w okresie letnim …. Na grillu elektrycznym na balkonie Lub gdy ktoś wpadnie na kawkę
Mojewlasne.plmnie to najlepszy sos do pizzy, ale nie tylko do niej, pyszny zarówno do paluchów z ciasta francuskiego, bułeczek czy też do nachosów, zastosowań jest mnóstwo :) Składniki: 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka słodkiej papryki lub 1/2 świeżej czerwonej papryki 3 pomidory lub 1 puszka pomidorów 150 ml wody 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka tymianku
Malinowo w kuchniDziś zrobiłam taki obiadek na szybko. Filet z łososia z dodatkami zamknięty w cieście francuskim. Świeży łosoś do tego żółty ser i szpinak z suszonymi pomidorami to świetne połączenie. Może się skusicie ? Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnirybka to jedyne "mięso", które na stole powinno się pojawić. W związku z tym proste, lekko tymiankowe rogaliki z pstrąga, aromatyzowane bliskowschodnią czarnuszką bezwzględnie uraczą ich podniebienia. Składniki : opakowanie ciasta francuskiego 300g fileta z pstrąga łososiowego 300g ugotowanych
zobacz ich smakpowideł. Zapraszam i smacznego. SKŁADNIKI: 400 g ciasta francuskiego 1 sloiczek ok 200 ml masy bakaliowej lub dowolnej masy do wypieków 3 łyżeczki cukru trzcinowego PRZYGOTOWANIE: Ciasto francuskie lekko rozwałkowuję. Za pomocą foremki do ciasteczek, wycinam ok 27 kółek o średnicy ok 4 cm. Do silikonowej foremki kładę jedno koło następnie za pomocą łyżeczki kładę masę bakaliową, przykrywam
Gotowanie Patkistartego parmezanu ● kilka świeżych listków bazylii ● 1 jajko całe ● 1 żółtko ● sól i pieprz Wykonanie: Szpinak rozmroź i odciśnij z nadmiaru wody. Rozwiń ciasto francuskie i wytnij z niego kwadraty o boku ok. 10 cm. Umyj i osusz listki bazylii, posiekaj je drobno. W misce roztrzep jajko, dodaj szpinak, twarożek kozi, starty parmezan, dodaj
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaSzukałam nazwy na tę tartę i jako, że dodałam chińską mieszankę warzyw jest tarta chińska. Szybka do zrobienia i szybko znikająca. Smaczna odmiana na tarte, bo przygotowana na cieście francuskim. Może się skusicie ? Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniPomysł na te tosty zaczerpnęłam od restauracji Starbucks. W swojej ofercie mają oni zapiekaną kanapkę na pieczywie z ciasta francuskiego z czerwoną cebulą i serem brie, jest ona pyszna! Uwielbiam ser brie, dlatego postanowiłam spróbować odtworzyć ten przepis. W oryginale jest ser ementaler, jednak nie mogła znaleźć go w Holandii, dlatego użyłam zwykłej Goudy. Chleb do tostów zastąpiłam ciemnym chlebkiem
Delusional TrineDziś ekspresowa propozycja na karnawałową ale nie tylko przekąskę. Ślimaczki z ciasta francuskiego na ciepło ale można je też zjeść na zimno. Idealne na każdą imprezę typu domówka. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniBrioszka to francuskie ciasto śniadaniowe ze stosunkowo dużą ilością jajek i masła. W tym przepisie część masła zastąpił serek mascarpone. Dla mnie po prostu pyszna chałka. Chałki uwielbiam i sporo już zebrałam przepisów na to pyszne drożdżowe pieczywo. Pasiasta gości po raz pierwszy. Lekka, maślana z cudownym czekoladowym posmakiem. Idealna na leniwe, zimowe śniadanie lub podwieczorek. Polecam! Składniki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!mogą się obejść bez mięsnej wkładki do śniadania też coś znalazłam Teraz propozycja na walentynkowe danie obiadowe – pizza w kształcie serca! Mogą też być bułeczki z ciasta francuskiego z nadzieniem szpinakowym. A tu zdrowa wersja deseru lub przekąski – serca z owoców z dipem jogurtowym. Nieco bardziej pracochłonna wersja deseru – miseczki z czekolady nadziane bitą śmietaną i owowcami
Mama z miasta