ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:290/509)

Bogaty w smaki wieczór z bakaliami HELIO 127

oliwą z oliwek, papryką. Bułeczki, bruschetty, tosty, chlebki pita, pokrojone tortille, grzanki posmarowane pesto, domowy chleb z oliwkami. U mnie sprawdzają się także wszelakich rozmiarów i kształtów przekąski z ciasta francuskiego, np. z serem, pastą pomidorową i oliwkami posypane sezamem lub makiem. WSZYSTKO TO W DOBRYM TOWARZYSTWIE TWORZY MIŁĄ I SMACZNĄ ATMOSFERĘ SPRZYJAJĄCĄ ROZMOWOM DO RANA I UŚMIECHOM BEZ KOŃCA

Zasmakuj Kuchni
CIASTO FILO Z TOFU I SZPINAKIEM 194

Jeśli zdarzy mi się sięgnąć po gotowe ciasto mrożone, wybieram filo. Uważam, że daje większe możliwości niż popularne ciasto francuskie, a poza tym ma krótszy skład: w tym, które kupiłam jest mąka, woda, sól i sorbinian potasu(konserwant). Filo po upieczeniu jest bardzo chrupiące i neutrale w smaku, pasuje do wszystkiego. Jego pojedyncze arkusze są cienkie niczym pergamin. Czytaj więcej

Kasia Sarna
Wigilia Świętego Mikołaja 116

Mieszają się aromaty goździków, imbiru, anyżu, jabłek, skórki pomarańczowej. To tradycyjne przyprawy używane do przygotowywania ciasta piernikowego, z którego powstają malownicze domki ozdabiane rozmaitymi słodyczami. Gwiazdki "Świąteczne" ( Joulutortut ) z ciasta francuskiego z suszoną śliwką na wierzchu są bardziej ozdobą, aniżeli deserem. Napój zwany "glogg" zastępuje nasz kompot z suszu - to mieszanka soku z czarnej porzeczki, " odrobiny " czerwonego wina, miodu, przypraw

Cztery Fajery
Salsa mexicana, sos z pomidorów 99

jako sos pomidorowy (często na ostro) do wszelakich nachos, tortilli, grzanek, itp. Smaczny, ładnie się prezentuje na imprezowym stole wśród przekąsek, szczególnie do tortilli, nachos, quesadilli, tacos, przekąsek z ciasta francuskiego, bagietek, tostów, grzanek i wszystkiego co związane z serem. Składniki: 1 czerwony duży pomidor 1 żółty duży pomidor 1 czerwona papryka 1 mała cebulka 1/2 posiekanej papryczki chili, dowolnej

Zasmakuj Kuchni
Zupa meksykańska z grillowaną kukurydzą + KONKURS 126

dać się ponieść wyobraźni i przyrządzić coś innego. A Wy jak wykorzystalibyście gotowy sos? Ostra zupa z sosem chińskim, ryba w sosie słodko-kwaśnym czy sos boloński zapiekany w cieście francuskim? Możecie wykazać się w konkursie “Uwielbiam potrawy z sosem” w serwisie uwielbiam.pl przygotowując niebanalną potrawę. Wystarczy dołączyć do serwisu uwielbiam.pl, przygotować niebanalną potrawę z wykorzystaniem dowolnego sosu

Mienta blog
KURS CUKIERNICZY, KTÓRY POPROWADZIŁAM 11-12.08 151

11-12.08 poprowadziłam kolejny Kurs Cukierniczy I stopnia. Jakie smakołyki tym razem przygotowaliśmy? Zobaczcie! I moja cudowna grupa! Dziękuję za te fajne 3 dni!

Ostra na Słodko
Domowe hot dogi 136

sól, oregano, czarnuszkę dokładnie wyrabiamy na koniec dodając olej Odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia Po tym czasie wyrośnięte ciasto wałkujemy na prostakąt (Dalej postępujemy jak w przepisie Parówki w cieście francuskim ) Przy brzegu układamy ser żółty na to parówki i zawijamy, odcinamy i kroimy na  kawałki (wielkości ok pół parówki na porcje) Przykrywamy i zostawiamy do wyrośnięcia

Od kuchni czyli o wszystkim po trochę
BŁYSKAWICZNE CIASTO SEROWE Z BRZOSKWINIAMI 141

Jak doskonale wiecie serniki to moja popisówka! Ten ulubiony Castingowy robi furorę zarówno wśród Was, jak i mojej rodziny i znajomych. Dziś mam dla Was przepis

Ostra na Słodko
Mini pizza 132

pizza na tortilli – pizzę z salami – tu znajdziecie także mój ulubiony przepis na ciasto – pizzę z szynką i pieczarkami – pizzę z patelni – pizzę z ciasta francuskiego – zapiekanki z pieczarkami MINI PIZZA Przygotowanie : 15 minut Ilość porcji : 2 porcje Składniki: – 2-4 gotowych chlebków pita – ser mozzarella – sos pomidorowy do pizzy, skorzystaj

nietylkopasta.pl
Panierowany camembert z niespodzianką 197

przytłoczyć. Ja, choć pierwsze kęsy uznałam za smaczne, po zjedzeniu całego serka uznałam, że to jednak była zbyt duża, zbyt tłusta porcja;) Ser camembert świetnie też smakuje podany w cieście francuskim, po przepis zapraszam tutaj -> KLIK 4 camemberty garść orzechów włoskich 100-150 g pieczarek 2 łyżki masła 2 łyżki mąki kilka łyżek bułki tartej 1-2 jajka sól

Smaki Na Talerzu
KURS CUKIERNICZY PROWADZONY PRZEZE MNIE ( 3 ) 150

Kolejny Kurs cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów prowadzony przeze mnie zakończony sukcesem! Tym razem był to Kurs I stopnia. Zobaczcie jakie słodkości przygotowaliśmy! Ps. kolejna fantastyczna

Ostra na Słodko
Pesto z bazylii 98

Dziś zapraszam na domowe pesto ze świeżej bazylii, orzechów pini i twardego sera. Pesto poleca się na kanapki, do wszelakich makaronów, jako dip do przekąsek z ciasta francuskiego, grissini czy grzanek. Proste, smaczne, domowe, najlepsze, z serii: wiesz co jesz Róbcie i zajadajcie, pesto zielone rządzi! SKŁADNIKI: 1 duża doniczka bazylii 30 g orzeszków piniowych 20 g tartego parmezanu

Zasmakuj Kuchni
MÓJ KURS CUKIERNICZY 2 133

Od 22.06. do 24.06 prowadziłam kolejny Kurs Cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów. I tym razem znów towarzyszyła mi cudowna ekipa kursantów! Oby więcej takich! Zakochanych w

Ostra na Słodko
Deska serów 211

oliwą z oliwek, papryką. Bułeczki, bruschetty, tosty, chlebki pita, pokrojone tortille, grzanki posmarowane pesto, domowy chleb z oliwkami. U mnie sprawdzają się także wszelakich rozmiarów i kształtów przekąski z ciasta francuskiego, np. z serem, pastą pomidorową i oliwkami posypane sezamem lub makiem. Pycha! Wino Wytrawne lub półwytrawne czerwone, takie najczęściej trafia na nasz stół do deski serów. Oczywiście jeśli lubisz

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania