ciasto drożdżowe - 16066 przepisów (strona:909/1072)

Tradycyjne pączki z marmoladą 584

Lubicie pączki? Bo ja i owszem, ale szczerze przyznam, że na pierwszym miejscu i tak są serowe oponki. A chrust gdzieś tam w tyle się lokuje

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto z dymką 127

· mąka pszenna - 30 dag · cukier - 1 łyżka · drożdże świeże- 3,5 dag · olej - 4 łyżki · cebula - 50 dag · cebula dymka - 1 pęczek · masło - 2 łyżki · jajko

Camilla w kuchni
Chleb gryczany z ziarnami 150

Chleb grczany ma spacyficzny smak i zapach, który nie każdemu pasuje. Ja sama nie byłam pewna czy będzie mi pasował. Okazało się, że bardzo. Niedługo spróbuję

Pełny talerz
Chleb gryczany ze słonecznikiem 203

Chleb gryczany ze słonecznikiem... Lekko wilgotny chleb na bazie mąki gryczanej. Ze złocistą i chrupiącą skórką. O delikatnym aromacie i smaku kaszy gryczanej. Z dodatkiem ziaren

Gospodyni Miejska
Rogale śniadaniowe 202

Zawieruszony przepis...te rogaliki piekłam chyba z miesiąc temu...bo mam zdjęcie rogalika razem z syropem z mniszka. Mam sporo takich przepisów...no i może pomału

Moje domowe kucharzenie
Focaccia 269

Jak obiecałam wczoraj na talerz idzie Fociaccia. Focaccia pochodzi z kuchni włoskiej. Rodzaj pieczywa polanego oliwą, z ziołami np rozmarynem , tymiankiem, ale takze może być

Smaki Edyty
Cytrynowa, wilgotna babka 164

drapie w gardle. Tak dzieje się często przy babkach drożdżowych. Dzisiaj dlatego zapraszam Was na babkę cytrynową. Wilgotną, miękką. Idealną do mleka jak i samą. Pachnącą cytryną. Babka drożdżowa aby wyszła nam naprawdę dobra, wymaga odrobiony wprawy. Tą babkę upiecze nawet dziecko, bo ogranicza się jedynie do wymieszania ze sobą składników mikserem. No dobrze, trzeba pamiętać o kolejności i pilnować(...)czas miksując dodajemy masło. Mieszamy. Pieczemy ok 45 min w 180 stopniach. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/desery/babki/cytrynowa-wilgotna-babka/ MieszamWGarnku   Artykuł Cytrynowa, wilgotna babka pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Bajgle z sezamem II 93

Kolejne podejście do domowych bajgli. Tym razem, podałam je z marynowanymi warzywami i kurczakiem. Wyszły wspaniałe. Przepis na dodatki niebawem szklanka = 250 ml 500 g mąki

Smaki Na Talerzu
Cynamonki drożdżowe. 133

Coś dla wielbicieli cynamonu. Pyszne mięciutkie cynamonki. Syn sobie zażyczył, bo wcześniej kupował takie w piekarni i tak go teraz chęć naszła. Wiecie już chyba, że

Agusiowe smakołyki
Chleb Fendu 156

W majowej, gajowej scenerii budzącego się życia nie mogło być inaczej niż wybór chleba pięknego, smacznego i leciutkiego jak piórko. W takiej scenerii dostałam zaproszenie do

Moje Małe Czarowanie
Śniadaniowe bułeczki czosnkowe na mleku 152

Ząbki świeżego czosnku oraz suszony czosnek niedźwiedzi w aromatycznych bułeczkach śniadaniowych - mmmhhhmmm, co za smak i zapach! :) Zaopatrzyłam się ostatnio w suszony czosnek niedźwiedzi i od

Grunt to przepis!
Cynamonowe rollsy! 183

Cynamonowe rollsy robiłam już nie raz, były pyszne ale zawsze coś w nich chciałam poprawiać, aby osiągnąć "ten" - zazwyczaj tylko mi znany heheh- efekt.  I

SMYKWKUCHNI
Focaccia z rozmarynem i kabanosami! 149

Focaccia z rozmarynem i kabanosami! Lato w pełni! Dzisiaj chciałam Wam zaproponować pyszny pomysł na focaccie z rozmarynem i kabanosami o smaku chilli marki Maestro. Danie

SMYKWKUCHNI
Drożdżówki z twarogiem 170

Pogoda brzydka, pochmurno..słoneczka nie widać..i aby choć troszkę umilić nastrój w domku..upiekłam drożdżówki..no i domownicy zadowoleni.. Na poprawę nastroju nie ma

Moje domowe kucharzenie
Drożdżowa babka szpinakowa 19

Drożdżowa babka szpinakowa, to nic innego, jak klasyczna drożdżowa baba, tyle że z dodatkiem zmiksowanego szpinaku :) Szpinak nadaje jej pięknego zielonego koloru, dzięki czemu staje się bardzo wiosennym wypiekiem i wprost idealnie wpisującym się w wielkanocny klimat. A szpinaku oczywiście nie czuć w niej nic a nic :) Babka wychodzi bardzo puszysta, mięciutka i wilgotna, a z cytrynowym lukrem smakuje(...)letniego mleka i dokładnie wymieszać. Rozczyn powinien mieć konsystencję gęstej śmietany. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. UWAGA : Składniki do rozczynu odejmujemy z odmierzonych składników na ciasto. W przypadku drożdży suchych, wystarczy wymieszać je z mąką. Mąkę pszenną przesiać i wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym oraz solą. Dodać żółtka, jajko, otartą skórkę z cytryny, zmiksowany szpinak

Opowieści z piekarnika