
Drożdżowa babka szpinakowa, to nic innego, jak klasyczna drożdżowa baba, tyle że z dodatkiem zmiksowanego szpinaku :) Szpinak nadaje jej pięknego zielonego koloru, dzięki czemu staje się bardzo wiosennym wypiekiem i wprost idealnie wpisującym się w wielkanocny klimat. A szpinaku oczywiście nie czuć w niej nic a nic :) Babka wychodzi bardzo puszysta, mięciutka i wilgotna, a z cytrynowym lukrem smakuje tak, że trudno się od niej oderwać. Jeżeli chcecie mieć na wielkanocnym stole coś klasycznego, ale w niebanalnym ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...