ciasto drożdżowe - 16067 przepisów (strona:918/1072)

Ciasto Drożdżowe Pod Pierzynką Serową 111

Pyszne, proste i jak smakuje. Zjedzone w dwa dni i już myślę o kolejnym ;) Składniki na tortownicę o śred 22 cm: 180 g przesianej, mąki pszennej

Gotowanie...to proste !
Rogale maślane..wypiekanie na śniadanie 298

Kolejne wypiekanie na śniadanie w gronie wspaniałych blogerów........ tym razem tematem wypiekania były rogaliki maślane ...Tradycyjne poznańskie rogale maślane, powinny być długie i świecące.. u

Moje domowe kucharzenie
76 przepisów na jesienne obiady 164

jednym miejscu, specjalnie dla miłośników dobrego jedzenia! Smacznego! Bulgur z warzywami śródziemnomorskimi Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Cukinia z papryką i czosnkiem w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Duszone warzywa śródziemnomorskie Duszone warzywa z włoskim serem mozzarella Duże fusilli z pieczarkami, rukolą, tymiankiem i octem balsamicznym Farfalle(...)kuskusem Pieczarkowa z makaronem i majerankiem Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Pieczone kasztany Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pieczone warzywa z czarnuszką i czosnkiem Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Pierożki z kurczakiem, cukinią

Moja smaczna kuchnia
Chleb pszenny z Bourke Street Bakery 159

styczeń 2009 rok. Dzień, w którym upiekłam swój pierwszy chleb. Zaczynałam od najprostszych, drożdżowych. Takich co nawet dobrze wyrobić nie trzeba. Potem były te ciut trudniejsze, a ja ciągle chciałam czegoś więcej. Chciałam poczuć jak smakuje taki prawdziwy chleb, taki zakwasowy. Wyhodowałam swój pierwszy zakwas. Pieczenie nabrało innego wymiaru. Były dni chwały i niestety też upadki, jak to w życiu(...)posypujemy solą i miksujemy na wolnym biegu przez 1 minutę, następnie zwiększamy na średni-mocny bieg i miksujemy jeszcze kolejne 6 minut. Miskę należy posmarować olejem, włożyć do niej ciasto, przykryć folią i odstawić  na 1 godzinę. Po tym czasie ciasto należy lekko odgazować na lekko omączonym blacie - ciasto delikatnie rozpłaszczamy na prostokąt, złożyć na trzy jak list, obrócić

Plate of Joy
Bułeczki śniadaniowe 63

Bułeczki upieczone w domu, nie mają sobie równych. Te są delikatne i puszyste. Z żółciutkim środkiem. Idealne do podania z ulubionymi składnikami lub wykorzystania ich jako

Smaki Na Talerzu
Paszteciki mięsno warzywne 127

Pomysł na te paszteciki, to moja kolejna propozycja w stylu zero waste. Od zawsze mam problem z przerobieniem mięsa i warzyw z rosołu, więc tym razem

Kuchnia w czekoladzie
Kokosowe buchty z agrestowym dżemem. 188

     Tak nam posmakowały buchty kokosowo-cytrynowe z masłem czekoladowym , że postanowiłam je znów przygotować. Tym razem nadziałam je moim ulubionym dżemem agrestowym. Naprawdę

Rozpustne gotowanie
Drożdżowe rogaliki z marmoladą 160

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso

Na słodko lub wytrawnie
Chlebki z piekarnika 104

Marokańskie chlebki z patelni spodobały się Wam tak bardzo, że jest to przepis, który każdego dnia odwiedza mnóstwo osób. To niekwestionowany HIT na blogu. Nawet nie

Smaki Na Talerzu
Chleb orkiszowy na zakwasie pszennym ze złotym lnem 147

Dziś chleb na zakwasie pszennym, delikatniejszy niż chleby na zakwasie żytnim ale za to jakże pyszny. Jak zrobić zakwas pszenny znajdziecie pod linkiem podświetlonym na pomarańczowo

Moje Małe Czarowanie
Drożdżówki z serem i jagodami 159

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso

Na słodko lub wytrawnie
Domowe bułeczki z ziarnami. 123

Domowe bułeczki z ziarnami. Złote, pełnoziarniste drożdżowe bułeczki utrzymują świeżość przez długo i pachną cudownie. Te bułeczki są obłędnie puszyste i aromatyczne! Są lekko słodzone cukrem pudrem i posypane pysznymi ziarnami lnu , słonecznika , sezamu i dyni . Są to pożywne bułki , które każdy pokocha. Bułeczki pełnoziarniste są niesamowite i będziesz mile zaskoczona jakie są puszyste i pyszne. Jeśli lubisz bułeczki , wykonaj(...)kwas foliowy. Składniki mineralne to: fosfor, wapń, żelazo, magnez, cynk, mangan, sód. Poza tym zawierają błonnik, białko, tłuszcze. Składniki jakie będą potrzebne: Ciasto: – 2 ¼ łyżeczki drożdży instant – 1 ½ szklanki letniej wody – 4 szklanki mąki pełnoziarnistej chlebowej – 1 łyżka cukru pudru – 2 łyżki miękkiego masła – 2 łyżeczki soli – ½ łyżeczki suszonej natki pietruszki – ¼ łyżeczki

Zdrowy Styl Joanny
Ciasto Drożdżowe Orkiszowe Z Czarną Porzeczką 93

Postanowiłam zdobyć, tak zdobyć trochę czarnej porzeczki bo jest to tak smaczny owoc, a tak rzadko widuje ją w sklepie i tak mało przepisów jest z

Gotowanie...to proste !
České rohlíky - rogaliki po czesku 174

W tamtym miesiącu nie mogłam wziąć udziału w Piekarni Amber więc teraz czem prędzej wyciągałam składniki z szafek aby zdążyć z wypiekiem. Czy lato w tym

Moje Małe Czarowanie
PAN RUSTICO 133

Pierwsze wspólne spotkanie w tym roku przy piekarniku nie mogło być nieudane. Takich efektów jednak się nie spodziewałam. Obawiałam się nieco o swój starter, ponieważ na

Pieguskowa Kuchnia
Chwile jak bilety. Lemon rosemary bread i my cztery. 164

Potrzebujemy się. I Wy też potrzebujecie takich biletów w tylko Wam znanym kierunku. Nie zgubcie ich, zbierajcie. Są ważne w dwie strony.   Chleb cytrynowo-rozmarynowy, a może drożdżowa buchta, a może coś pomiędzy. Cudowny, puszysty, wilgotny, o aromacie, który nie pozwala na smutek. Pachnie, jak najlepsze wspomnienia. Smakuje jeszcze lepiej. Idealny z masłem, domową konfiturą, wspaniały z kozim(...)miski, odstawić do ostygnięcia i wbić jajka. Następnie wlać do mikstury mlecznej, dodając sól, orzechy i rodzynki.  Energicznie wmieszać mąkę, dodając po jednej szklance, aż do momentu, kiedy ciasto zacznie odchodzić od brzegów miski. Następnie zagniatać ciasto przez kilka minut, dopóki nie stanie się gładkie. Umieścić w nasmarowanej masłem misce i odstawić, aż podwoi objętość (1-1 ½ godz

KUCHARNIA

Proponowane wyszukiwania