ciasto drożdżowe - 15566 przepisów (strona:923/1038)

Tort limonkowo-miętowy dla alergika 62

mikser ustawić na minimalne obroty, po kolei dodawać żółtka, jedno po drugim. Wyłączyć mikser, dodać przesiane mąki. Wymieszać bardzo delikatnie szpatułką lub ręką, najlepiej mieszać tylko w jednym kierunku. Ciasto zagarniając szpatułką od spodu do góry. Uwaga, nie można mieszać zbyt długo czy mikserem ponieważ zniszczą się pęcherzyki powietrza. Wymieszany biszkopt przelać do formy, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec(...)glukozy We wrzątku rozpuścić żelatynę, dodać glukozę. Przelać do miski miksera, troszeczkę przestudzić, ale ma być ciepłe. Dosypywać stopniowo cukier, cały czas miksując na małych obrotach hakiem do drożdżowego, dosypywać cukier puder, w ten sposób dodać około 500 gr. Masę wyłożyć na blat wysypany cukrem pudrem i dodawać stopniowo cukier wyrabiając cały czas rękami. W ten sposób dodać około

moj przepis na
Tort limonkowo-miętowy dla alergika 60

mikser ustawić na minimalne obroty, po kolei dodawać żółtka, jedno po drugim. Wyłączyć mikser, dodać przesiane mąki. Wymieszać bardzo delikatnie szpatułką lub ręką, najlepiej mieszać tylko w jednym kierunku. Ciasto zagarniając szpatułką od spodu do góry. Uwaga, nie można mieszać zbyt długo czy mikserem ponieważ zniszczą się pęcherzyki powietrza. Wymieszany biszkopt przelać do formy, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec(...)glukozy We wrzątku rozpuścić żelatynę, dodać glukozę. Przelać do miski miksera, troszeczkę przestudzić, ale ma być ciepłe. Dosypywać stopniowo cukier, cały czas miksując na małych obrotach hakiem do drożdżowego, dosypywać cukier puder, w ten sposób dodać około 500 gr. Masę wyłożyć na blat wysypany cukrem pudrem i dodawać stopniowo cukier wyrabiając cały czas rękami. W ten sposób dodać około

moj przepis na
Tort limonkowo-miętowy dla alergika 130

mikser ustawić na minimalne obroty, po kolei dodawać żółtka, jedno po drugim. Wyłączyć mikser, dodać przesiane mąki. Wymieszać bardzo delikatnie szpatułką lub ręką, najlepiej mieszać tylko w jednym kierunku. Ciasto zagarniając szpatułką od spodu do góry. Uwaga, nie można mieszać zbyt długo czy mikserem ponieważ zniszczą się pęcherzyki powietrza. Wymieszany biszkopt przelać do formy, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec(...)glukozy We wrzątku rozpuścić żelatynę, dodać glukozę. Przelać do miski miksera, troszeczkę przestudzić, ale ma być ciepłe. Dosypywać stopniowo cukier, cały czas miksując na małych obrotach hakiem do drożdżowego, dosypywać cukier puder, w ten sposób dodać około 500 gr. Masę wyłożyć na blat wysypany cukrem pudrem i dodawać stopniowo cukier wyrabiając cały czas rękami. W ten sposób dodać około

moj przepis na
Tort limonkowo-miętowy dla alergika 154

mikser ustawić na minimalne obroty, po kolei dodawać żółtka, jedno po drugim. Wyłączyć mikser, dodać przesiane mąki. Wymieszać bardzo delikatnie szpatułką lub ręką, najlepiej mieszać tylko w jednym kierunku. Ciasto zagarniając szpatułką od spodu do góry. Uwaga, nie można mieszać zbyt długo czy mikserem ponieważ zniszczą się pęcherzyki powietrza. Wymieszany biszkopt przelać do formy, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec(...)glukozy We wrzątku rozpuścić żelatynę, dodać glukozę. Przelać do miski miksera, troszeczkę przestudzić, ale ma być ciepłe. Dosypywać stopniowo cukier, cały czas miksując na małych obrotach hakiem do drożdżowego, dosypywać cukier puder, w ten sposób dodać około 500 gr. Masę wyłożyć na blat wysypany cukrem pudrem i dodawać stopniowo cukier wyrabiając cały czas rękami. W ten sposób dodać około

moj przepis na
Szukanie i powroty. Focaccia na początek. 163

Szukam. Chcę odzyskać na nowo. To wszystko co ukradł.  Podstępnie zaatakował. Rozgościł bez pytania i nie dał się długo wypędzić.  Intruz, złodziej i bałaganiarz

KUCHARNIA
Domowe pączki 130

Domowe pączki są puszyste, bardzo delikatne w smaku i miękkie w środku. Tak przygotowane pączki smakują najlepiej zaraz po usmażeniu, kiedy jeszcze są ciepłe. Pączki możemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pyzy z mięsem 207

Pyzy z mięsem w zależności od tego w którym regionie Polski się znajdujemy mają różne nazwy. Nie zmienia to jednak faktu, że jest to jednak z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Chleb drożdżowy z naczynia żaroodpornego 189

Tydzień! Calutki tydzień minął od ostatniego posta i aż sama się za głowę łapię jak mogłam do tego dopuścić. Mam jednak coś na swoje usprawiedliwienie ;) Wakacje

Kuchnia w czekoladzie
Brazylijskie bułeczki kokosowe 132

Umrzeć - tego się nie robi kotu. Bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu. Wdrapywać się na ściany. Ocierać między meblami. Nic niby tu nie zmienione

Przepysznik - BLW i nie tylko
Kierunek - Azja. Mantou. Chińskie trufle i Lo. Para buch! 160

Czasem się wydaje, że marzenie jest zbyt piękne, aby mogło stać się prawdą.  W rzeczywistości jednak jest tylko wyzwaniem i próbą dla odwagi.  I

KUCHARNIA
Pizza serowa na białym sosie 151

W domu mam samych fanów pizzy i wszelkich fastfoodów, więc przygotowanie takich posiłków jest, co tu dużo mówić- na porządku dziennym. Pewnie, że staram się jak

Kuchnia w czekoladzie
Przełamując fale. Schiacciatta con L'uva. W odcieniu różowego tygodnia. 155

Nie lubię płynąć z prądem. Boję się, że mnie porwie, stracę kontrolę nad tym co robię i przestanę być sobą. Wolę płynąć pod prąd. Tak jest

KUCHARNIA
Pogacse czyli węgierskie bułeczki 108

Jak się okazuje do wszystkiego można się przyzwyczaić. Moje obecne podejście do kuchni węgierskiej jest tego najlepszym przykładem. Pogacse ziemniaczane Pamiętam kiedy pierwszy raz wybrałam się

mecooks
Drożdżówki z rabarbarem i kruszonką 139

Wypieków z rabarbarem ostatnio u mnie dużo. Sama nie wiem, co mnie tak na niego naszło, ale jak już kupię, to i wykorzystać muszę ;) Zresztą, na

Kuchnia w czekoladzie
Ekspresowy chleb z mąki krupczatki 116

K ilka miesięcy temu przygotowałem ten chleb na urodzinowego grilla dla znajomych. Pamiętam, że rozszedł się w trymiga. Wszyscy wcinali kromki pieczywa, zanim grill zdążył się

Food Square