sernik - 18683 przepisów (strona:923/1246)

Potrójnie czekoladowy sernik na zimno 244

rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzić. Gdy czekolada będzie letnia zmiksować ją z ostatnią- trzecią częścią masy serowej. Taką białą masę wylać na stężoną średnio-czekoladową.   Sernik umieścić w lodówce na kilka godzin (najlepiej na całą noc, aż poszczególne warstwy stężeją). Przed podaniem oprószyć przesianym kakao. Ja posłużyłam się wyciętym z kartki szablonem, co dało taki

Nastoletnie Wypiekanie
Polecane książki kulinarne: Retrowarzywa – Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz 174

Pikantna zupa krem z brukwi i dyni z prażonymi płatkami migdałów – Kotlety z brukwi na maślakach z nektarynką – Kopytka z topinamburu z gulaszem z żołądków drobiowych – Sernik z topinamburem i kasztanami – Chleb z topinamburu z czarnuszką i masłem koperkowym – Hummus buraczany – Ciasto buraczano-czekoladowe z lukrem buraczanym – Lody z pieczonych buraków

WojnaNaSmaki.pl
mini serniczki z frużeliną truskawkową i owocami 221

składniki na spód: 120 g ciasteczek np. herbatniki 50 masła wykonanie: Masło roztapiamy, wlewamy do pokruszonych ciasteczek i mieszamy do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Foremkę na

Domowy Smak Jedzenia
Hasło tygodnia - "na upały". 172

upalne dni. Na pewno świetnie sprawdzą się wszelkiego rodzaju chłodniki, do których zapewne wrócimy, poświęcając tylko im uwagę. Poza tym lody, lemoniady, mrożone herbaty czy frappe. A może sernik na zimno lub inne ciasto, które nie wymaga pieczenia? Czas pokaże :) Zapraszam do czytania i gotowania

zadanie-gotowanie
Birmańskie tofu z ciecierzycy – na dwa sposoby 200

kurkuma, reszta zależy od tego jaki jest Wasz smak i do czego tofu będzie używane. Jeśli chcecie przeznaczyć je na tofurnicę – sypnijcie ‘jajecznej’ soli Kala Namak , jeśli na sernik – nie sólcie i nie dodawajcie innych dodatków. Jeśli tofu ma mieć smak sera bliski cheddarowi – niezastąpione będą płatki drożdżowe. Jeśli będziecie tofu marynować, smażyć – polecam cebulową w smaku asafetydę, paprykę

Karo in the Kitchen
Poziomkowa pianka sernikowa 188

Jeden z najdelikatniejszych, lekkich i puszystych serników na zimno jakie jadłam. Połączenie serowej pianki, galaretki poziomkowej i czekolady jest po prostu genialne! Koniecznie spróbujcie :) SKŁADNIKI (tortownica 18 cm) masa: 250g twarogu (trzykrotnie mielonego) 300 ml śmietanki 30% (3-4 łyżki zostawiamy do polewy) 1 galaretka poziomkowa 250 ml wody 2-3 łyżki cukru spód: 80g herbatników 1 łyżka masła

DefinicjaSmaku
Sernik cytrynowy z roladą truskawkową 176

Truskawki w pełni więc wykorzystajmy je godnie. Dzisiaj przepis na bardzo fajny sernik z roladą i truskawkami. Taki tort gościł na naszym stole z okazji Dnia Mamy ale to nie znaczy, że  nie możecie go przygotować z innej okazji.  Składniki:  rolada 5 jajek 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 łyżeczka płaska proszku

Niezły Młynek
„MAZURY HoReCa festiwal smaków”, 95

stoisku były produkty najwyższej jakości które używaliśmy do robienia smakołyków. -chleb  orkiszowy na zakwasie   - Krem z dyni -Bigos z pyszną kiełbaską -Rogaliki z konfiturą śliwkową     -Sernik  - Galaretkę z owocami -pyszne burgery z wołowiny Wydarzenie uświetnił swoją obecnością Karol Okrasa. Wspaniały kucharz i prywatnie fajny człowiek, ORAZ  Tomasz Deker z którym miałam okazję się

Różowa kuchnia
Poduszki 178

cieście. Składniki: 200g mąki, 100g cukru, 100g margaryny, 1 jajko, 6 jabłek średniej wielkości Ja dysponowałam jeszcze resztką kruchego ciasta z ostatniego razu, kiedy to kilka dni temu robiłam sernik na kruchym cieście. Niestety spotkała mnie rzecz straszna, która może spotkać kobietę w takim momencie... Wszystko się zważyło a smak był wręcz paskudny :D   Wykorzystałam też część resztki

Ukojenie Podniebienia
Nerkownik cytrynowo-żurawinowy 165

Dziś polecam nerkownik - odmianę sernika na zimno bez sera, który zastępują zmielone orzechy nerkowca. Nerkownik uchodzi za wegańską odmianę sernika. U mnie to kolejny sposób na przemycenie sobie żelatyny, a poza tym słodziwem jest mój ulubiony miód wrzosowy (o galaretkowatej konsystencji), więc ten deser w moim wydaniu nie jest wegański. Ponieważ to "ciasto" jest niezwykle kaloryczne, postanowiłam zmniejszyć wartość energetyczną

Weekendy w domu i ogrodzie
Tarta serowa z truskawkami i rabarbarem i KONKURS! 203

mąki kukurydzianej 1 szklanka cukru 1/2 szklanki wody 2-3 łodygi rabarbaru, pokrojone w plasterki 150 g truskawek, pokrojonych na ćwiartki 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 350 g serka na serniki 2 duże jajka, lekko rozbełtane 1 duże żółtko truskawki do dekoracji Przygotowanie: Wyłóż ciasto do natłuszczonej formy do tarty o średnicy ok. 25 cm, w kilku miejscach nakłuj widelcem

karmelowy
Sernik z kakaową kruszonką i ciemnym spodem 130

Kolejna wariacja na temat sernika - tym razem z kakaowym spodem i kakaową kruszonką. ... a między nimi wspaniały, rozpływający się w ustach, delikatny niczym puch ser - zapraszam! SKŁADNIKI: ciasto: - 1 kostka margaryny - 2 szklanki mąki - 1/2 szklanki cukru - 2 płaskie łyżki kakao masa serowa: - 1 kg sera z wiaderka - 3/4 szklanki cukru - 1 cukier waniliowy - 2 jaja - 2 żółtka - 1/2 szklanki

Wielopokoleniowo
Koktajl truskawkowy 103

Pachnące, słodkie i tak lubiane nie tylko przez najmłodszych. Za kilka dni Dzień Matki, później Dzień Dziecka, a truskawki kojarzą mi się właśnie z dzieciństwem, najlepszymi koktajlami z truskawek, sernikami na zimno i galaretkami z owocami. Sezon na truskawki 2016 uważam za otwarty! Dzisiaj klasyk, którego na blogu nie może zabraknąć! Z truskawek można przygotować wiele różnych przepisów. Poza

Moja smaczna kuchnia
Ciasto rabarbarowe z bezą 132

Ciasto rabarbar truskawka Jogurtowe ciasto z rabarbarem Kruche ciasto rabarbarowe Lekkie ciasto jogurtowe z rabarbarem Drożdżówki z karmelizowanym rabarbarem i imbirową kruszonką Muffiny z truskawkami rabarbarem Muffiny z rabarbarem Sernik z rabarbarem na zimno Ciasto rabarbarowe z bezą Proporcje na tortownicę o średnicy 27 cm Czas przygotowania: 150 minut Składniki Ciasto: 100 g zimnego masła 2 żółtka

Kulinarne przygody Gatity
Maślana tarta z czekoladą i gruszkami 131

Witajcie! Dzisiaj znowu na słodko, ale nie mogę się opanować odkąd odkopałem stary przepis na kruche ciasto - piekę same tarty, serniki i różne owocowe pleśniaki. Tak więc w ramach równowagi dla kwaśnego rabarbaru dzisiaj totalnie na słodko i z moją ukochaną czekoladą z Wedla!   Do przygotowania tarty potrzeba nam: 300g mąki pszennej 200g zimnego masła 100g cukru

Kuba Gotuje