pełnoziarnistą, danie będzie jeszcze zdrowsze, a smakowo zbliżone do oryginału. Oczywiście warto postawić na gotowanie pierogów, niż ich odsmażanie. Mąka orkiszowa świetnie sprawdzi się też w wytrawnych wypiekach drożdżowych takich jak paszteciki czy kulebiaki . Podajesz na stół postną kapustę ? Nie zagęszczaj jej zasmażką – jeśli tradycyjnie używasz do niej smalcu, zredukuj jego ilość do niezbędnego minimum. Uważam, że na wigilijnym(...)lemoniada latem idą litrami, dlatego z przyjemnością zaoszczędzę miejsce w kuchni. Jeśli spodobał Wam się wpis, to już wkrótce kolejna część – tym razem zdradzę przepisy na tradycyjne ciasta świąteczne w zdrowszym wydaniu. Wpis zawiera lokowanie dzbanka filtrującego Wessper AquaMax Crystalline Post Zdrowsze Święta – przepisy wytrawne pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smaku