żurawinę, jogurt, majonez, sok z cytryny, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki na minimum godzinę. Podobne przepisy: Surówka z pora, gruszki i marchewki Surówka z ogórków, pora i jabłka Surówka z pora i kukurydzy Surówka z pora Surówka z pora, marchewki i jabłka Surówka z pora, jabłka i orzechów włoskich Artykuł Surówka z selera, marchewki
Kardamonovysoki z cytrusów (z paru można odciąć kilka plasterków i wrzucić je do lemoniady), liście mięty, cukier, dokładnie mieszamy. Przed podaniem dodajemy kostki lodu. Podobne przepisy: Lemoniada Lemoniada z ogórkami Sima – fiński napój cytrynowy z drożdżami Lemoniada Lemoniada truskawkowo-arbuzowa Artykuł Lemoniada arbuzowa pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovygotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem około 45 minut. Pod koniec doprawiamy solą i suszonym jalapeno. Podobne przepisy: Fasolka po bretońsku Fasolka szparagowa po bretońsku Fasolka po bretońsku z ogórkami kiszonymi Fasolka po bretońsku z kiełbasą i boczkiem Fasola pieczona z kabanosami i papryką Ekspresowa fasolka po bretońsku Artykuł Fasola duszona z wieprzowiną pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovymusztardą Pasta z makreli i jajek Pomidorowa pasta z makreli Pasta z makreli z marynowaną chili i szczypiorkiem Pasta z makreli z suszonymi pomidorami Pasta z wędzonej makreli i ogórka kiszonego Pasta jajeczna z tuńczykiem i kiszonym ogórkiem Pasta jajeczna z wędzonym kurczakiem Pasta jajeczna z tuńczykiem i porem Pasta z makreli i serka wiejskiego Pasta jajeczna ze szprotkami Pasta
Kardamonovykapustą. Całość doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podobne przepisy: Surówka z kapusty pekińskiej i pora Surówka z kapusty pekińskiej i sosu farmerskiego Surówka z kapusty pekińskiej i ogórków konserwowych Surówka z kapusty pekińskiej i suszonych pomidorów Coleslaw z kapusty pekińskiej Artykuł Surówka z kapusty pekińskiej, jabłka i chrzanu pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyświeżo zmielonym pieprzem i zalewamy olejem. Wkładamy do lodówki. Podobne przepisy: Śledzie z pieczoną papryką i fetą Śledzie z harissą, migdałami i daktylami Śledzie w oleju z cebulą i ogórkami konserwowymi Śledzie z fetą i suszonymi pomidorami Śledzie z suszonymi pomidorami, orzechami włoskimi i musztardą francuską Artykuł Śledzie z morwą i orzechami pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovynich pokrojoną w drobną kostkę cebulę, ocet, cukier, sól, pieprz i olej. Dokładnie mieszamy. Sałatka najlepiej smakuje na drugi dzień. Podobne przepisy: Sałatka z buraków z cebulą, jabłkiem i ogórkami kiszonymi Buraki zasmażane Artykuł Sałatka z buraków i cebuli pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovymąki pszennej, drożdży, grzybów, alkoholu, czerwonego i tłustego mięsa, produktów zawierających ocet (poza octem jabłkowym, który jest dopuszczalny), sklepowych wędlin z kiepskim składem, itd. Co można jeść? Jajka. Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, kaszę jaglaną (jest bardzo wskazana) i gryczaną (najlepiej niepaloną), soczewicę, ciecierzycę, oleje tłoczone na zimno
Kardamonovymąki pszennej, drożdży, grzybów, alkoholu, czerwonego i tłustego mięsa, produktów zawierających ocet (poza octem jabłkowym, który jest dopuszczalny), sklepowych wędlin z kiepskim składem, itd. Co można jeść? Jajka. Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, kaszę jaglaną (jest bardzo wskazana) i gryczaną (najlepiej niepaloną), soczewicę, ciecierzycę, oleje tłoczone na zimno
Kardamonovyprzepisy: Surówka z młodej kapusty z sosem słodko-pikantnym Surówka z młodej kapusty z marchewką i gruszką Surówka z młodej kapusty, kalarepy i migdałów Surówka z młodej kapusty z ogórkami Surówka z młodej kapusty i kukurydzy Surówka z młodej kapusty i rzodkiewki Coleslaw z młodej kapusty Surówka z młodej kapusty, selera i rodzynek Surówka z młodej czerwonej kapusty Surówka
Kardamonovysokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Podobne przepisy: Surówka z kapusty pekińskiej i pora Surówka z kapusty pekińskiej i sosu farmerskiego Surówka z kapusty pekińskiej i ogórków konserwowych Surówka z kapusty pekińskiej, jabłka i chrzanu Coleslaw z kapusty pekińskiej Artykuł Surówka z kapusty pekińskiej i suszonych pomidorów pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyfetą Pasta z makreli i jajek Pomidorowa pasta z makreli Pasta z makreli z marynowaną chili i szczypiorkiem Pasta z makreli z suszonymi pomidorami Pasta z wędzonej makreli i ogórka kiszonego Pasta jajeczna z tuńczykiem i kiszonym ogórkiem Pasta jajeczna z wędzonym kurczakiem Pasta jajeczna z wędzoną makrelą i musztardą Pasta z makreli i serka wiejskiego Pasta jajeczna ze szprotkami
Kardamonovymąki pszennej, drożdży, grzybów, alkoholu, czerwonego i tłustego mięsa, produktów zawierających ocet (poza octem jabłkowym, który jest dopuszczalny), sklepowych wędlin z kiepskim składem, itd. Co można jeść? Jajka. Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, kaszę jaglaną (jest bardzo wskazana) i gryczaną (najlepiej niepaloną), soczewicę, ciecierzycę, oleje tłoczone na zimno
Kardamonovyprzepisy: Surówka z młodej kapusty z rzodkiewkami i fetą Surówka z młodej kapusty z sosem farmerskim Surówka z młodej kapusty z sosem słodko-pikantnym Surówka z młodej kapusty z ogórkami Surówka z młodej kapusty, kalarepy i migdałów Surówka z młodej kapusty i marchewki Surówka z młodej kapusty i kukurydzy Surówka z młodej kapusty i rzodkiewki Coleslaw z młodej kapusty
Kardamonovydość, że są pożywne (zdrowe, wiadomo), to jeszcze spokojnie można zrobić je dzień wcześniej. Składniki: 100 g mieszanki kaszy i strączków 100 g sera feta garść fasolki szparagowej 1 ogórek gruntowy 1 mała czerwona cebula pół pęczka natki pietruszki sok z połowy cytryny 2 łyżeczki oliwy extra virgin 1 łyżeczka przyprawy za’atar (opcjonalnie) sól pieprz (przepis(...)mniejsze kawałki, gotujemy do miękkości, odcedzamy i wrzucamy do miski. Mieszankę przepłukujemy na sicie, wrzucamy do wrzątku i gotujemy do miękkości, przecedzamy. Do fasolki wrzucamy pokrojony w kostkę ogórek (ja go nie obierałam), pokrojoną w drobną kostkę cebulę, poszatkowaną natkę, pokrojony w kostkę ser. Dodajemy do tego ugotowaną mieszankę, sok z cytryny, oliwę. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Całość posypujemy
Kardamonovy