ogórki - 26028 przepisów (strona:926/1736)

Śledzie w jogurcie z korniszonami i koperkiem 19

plasterki, cebulę, jogurt z majonezem i poszatkowany koperek, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy. Śledzie wkładamy do słoika i odstawiamy do lodówki. Podobne przepisy: Śledzie w jogurcie z ogórkami konserwowymi Śledzie w jogurcie z jabłkiem i groszkiem Śledzie w śmietanie Śledzie w sosie tatarskim Śledzie w śmietanie z gruszką Artykuł Śledzie w jogurcie z korniszonami i koperkiem pochodzi

Kardamonovy
Pasta z makreli i jajek 26

jajeczna z wędzoną makrelą i musztardą Pomidorowa pasta z makreli Pasta z makreli z marynowaną chili i szczypiorkiem Pasta z makreli z suszonymi pomidorami Pasta z wędzonej makreli i ogórka kiszonego Pasta jajeczna z tuńczykiem i kiszonym ogórkiem Pasta jajeczna z wędzonym kurczakiem Pasta jajeczna z tuńczykiem i porem Pasta z makreli i serka wiejskiego Pasta jajeczna ze szprotkami Pasta

Kardamonovy
Śledzie z harissą, migdałami i daktylami 17

migdały, olej z harissą, wszystko dokładnie mieszamy. Śledzie wkładamy do słoika i odstawiamy do lodówki. Podobne przepisy: Śledzie z pieczoną papryką i fetą Śledzie w oleju z cebulą i ogórkami konserwowymi Śledzie z morwą i orzechami Śledzie z fetą i suszonymi pomidorami Śledzie z suszonymi pomidorami, orzechami włoskimi i musztardą francuską Artykuł Śledzie z harissą, migdałami i daktylami pochodzi

Kardamonovy
Sałatka gyros 18

długo, do porządnego zrumienienia się mięsa (chodzi o to żeby nie usmażyć mięsa na wiór). Kurczaka studzimy. Wykładamy go na dno miski, polewamy połową sosu. Następną warstwą są odsączone ogórki, obrane i starte na największych oczkach marchewki, odsączona kukurydza i druga część sosu. Na wszystko wykładamy poszatkowaną kapustę. Sałatkę wkładamy do lodówki. Spokojnie można zrobić ją dzień wcześniej. Artykuł

Kardamonovy
Pasta z makreli i serka wiejskiego 21

fetą Pasta z makreli i jajek Pomidorowa pasta z makreli Pasta z makreli z marynowaną chili i szczypiorkiem Pasta z makreli z suszonymi pomidorami Pasta z wędzonej makreli i ogórka kiszonego Pasta jajeczna z tuńczykiem i kiszonym ogórkiem Pasta jajeczna z wędzonym kurczakiem Pasta jajeczna z tuńczykiem i porem Pasta jajeczna z wędzoną makrelą i musztardą Pasta jajeczna ze szprotkami

Kardamonovy
Salsa z mango i granatem 22

tego pestki granatu, pokrojoną w drobną kostkę cebulę i poszatkowaną natkę. Dolewamy oliwę i sok z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Podobne przepisy: Salsa pomidorowa Salsa z ogórków kiszonych Salsa z pomidorów z puszki Artykuł Salsa z mango i granatem pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Śledzie z pieczoną papryką i fetą 25

kostkę. Wszystko wrzucamy do miski, dodajemy oregano, świeżo mielony pieprz, oliwę i sok z cytryny, mieszamy. Wkładamy do lodówki. Podobne przepisy: Śledzie w oleju z cebulą i ogórkami konserwowymi Śledzie z harissą, migdałami i daktylami Śledzie z morwą i orzechami Śledzie z fetą i suszonymi pomidorami Śledzie z suszonymi pomidorami, orzechami włoskimi i musztardą francuską Artykuł Śledzie z pieczoną

Kardamonovy
Gulasz wołowy z morelami i przyprawą do piernika 24

dodać przyprawę do piernika. Potem wpadłam na pomysł dodania moreli, których mam w nadmiarze. Pamiętajcie tylko, żeby nie szaleć z morelami, bo są słodkie. Tytułowy gulasz został wchłonięty z ogórkami kiszonymi i ziemniakami. Może ktoś się skusi na wołowinę w tej wersji na najbliższe święta? Składniki: 700 g wołowiny (ja użyłam udźca) 700 ml bulionu warzywnego 2 cebule

Kardamonovy
Pasta jajeczna z wędzonym kurczakiem 22

fetą Pasta z makreli i jajek Pomidorowa pasta z makreli Pasta z makreli z marynowaną chili i szczypiorkiem Pasta z makreli z suszonymi pomidorami Pasta z wędzonej makreli i ogórka kiszonego Pasta jajeczna z tuńczykiem i kiszonym ogórkiem Pasta jajeczna z wędzoną makrelą i musztardą Pasta jajeczna z tuńczykiem i porem Pasta jajeczna z chrzanem Pasta jajeczna z ziołami Pasta

Kardamonovy
Surówka z sałaty rzymskiej i sosu farmerskiego 23

jemy. Podobne przepisy: Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i porem Surówka z kapusty pekińskiej i pora Surówka z kapusty pekińskiej i sosu farmerskiego Surówka z kapusty pekińskiej i ogórków konserwowych Surówka z kapusty pekińskiej, jabłka i chrzanu Artykuł Surówka z sałaty rzymskiej i sosu farmerskiego pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Buraki zasmażane 22

ocet, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, smażymy na wolnym ogniu około 5 minut. Podobne przepisy: Sałatka z buraków i cebuli Sałatka z buraków z cebulą, jabłkiem i ogórkami kiszonymi Artykuł Buraki zasmażane pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Kotlety z soczewicy z cukinią i marchewką 22

zdrowe. Mięsożerny (ostatnio nie tak bardzo mięsożerny) też je ze smakiem. Z Tolką trochę gorzej, ale to pewnie przez kumin. Dorośnie, poczekam. Tytułowe kotlety jedliśmy z sałatką z kiszonych ogórków . Składniki: 1 szklanka suchej czerwonej soczewicy 1 marchewka 1 cukinia 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko pół szklanki bułki tartej 2 łyżki mielonego siemienia lnianego (opcjonalnie) ćwierć łyżeczki

Kardamonovy
„Smalec” wegański z fasoli i cebuli 24

skupmy się na smaku. Był pierwsza klasa. I coś w tym jest, że od razu po jego zrobieniu, znika połowa. Uwielbiam. Nie zapomnijcie go zjeść ze świeżym pieczywem i ogórkami kiszonymi. Składniki: 3/4 szklanki suchej fasoli 2 cebule 2 ząbki czosnku 3 łyżki sosu sojowego 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 1 łyżeczka majeranku 1/3 łyżeczki mielonej wędzonej

Kardamonovy
Surówka z pora, marchewki i jabłka 16

pokrojonego w półplasterki pora, jogurt, majonez, sok z cytryny, sól. Dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki na minimum godzinę. Podobne przepisy: Surówka z pora, gruszki i marchewki Surówka z ogórków, pora i jabłka Surówka z pora i kukurydzy Surówka z pora Surówka z selera, marchewki i pora Surówka z pora, jabłka i orzechów włoskich Artykuł Surówka z pora, marchewki

Kardamonovy
Sos polski 15

kostkę białka. Doprawiamy solą, mieszamy i wkładamy do lodówki. Podobne przepisy: Sos tatarski z chrzanem Sos wielkanocny Sos tatarski z kaparami Sos tatarski Ziołowy sos z jajkami, chrzanem i ogórkami konserwowymi Sos tatarski z ziołami Artykuł Sos polski pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy