ogórki - 26028 przepisów (strona:927/1736)

Pasta jajeczna z tuńczykiem i porem 22

fetą Pasta z makreli i jajek Pomidorowa pasta z makreli Pasta z makreli z marynowaną chili i szczypiorkiem Pasta z makreli z suszonymi pomidorami Pasta z wędzonej makreli i ogórka kiszonego Pasta jajeczna z tuńczykiem i kiszonym ogórkiem Pasta jajeczna z wędzonym kurczakiem Pasta jajeczna z wędzoną makrelą i musztardą Pasta z makreli i serka wiejskiego Pasta jajeczna ze szprotkami

Kardamonovy
Kiszone rzodkiewki 20

mąki pszennej, drożdży, grzybów, alkoholu, czerwonego i tłustego mięsa, produktów zawierających ocet (poza octem jabłkowym, który jest dopuszczalny), sklepowych wędlin z kiepskim składem, itd. Co można jeść? Jajka. Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, kaszę jaglaną (jest bardzo wskazana) i gryczaną (najlepiej niepaloną), soczewicę, ciecierzycę, oleje tłoczone na zimno

Kardamonovy
Surówka z młodej kapusty z marchewką i gruszką 20

przepisy: Surówka z młodej kapusty z rzodkiewkami i fetą Surówka z młodej kapusty z sosem farmerskim Surówka z młodej kapusty z sosem słodko-pikantnym Surówka z młodej kapusty z ogórkami Surówka z młodej kapusty, kalarepy i migdałów Surówka z młodej kapusty i marchewki Surówka z młodej kapusty i kukurydzy Surówka z młodej kapusty i rzodkiewki Coleslaw z młodej kapusty

Kardamonovy
Pęczak z soczewicą, fasolką szparagową i fetą 25

dość, że są pożywne (zdrowe, wiadomo), to jeszcze spokojnie można zrobić je dzień wcześniej. Składniki: 100 g mieszanki kaszy i strączków 100 g sera feta garść fasolki szparagowej 1 ogórek gruntowy 1 mała czerwona cebula pół pęczka natki pietruszki sok z połowy cytryny 2 łyżeczki oliwy extra virgin 1 łyżeczka przyprawy za’atar (opcjonalnie) sól pieprz (przepis(...)mniejsze kawałki, gotujemy do miękkości, odcedzamy i wrzucamy do miski. Mieszankę przepłukujemy na sicie, wrzucamy do wrzątku i gotujemy do miękkości, przecedzamy. Do fasolki wrzucamy pokrojony w kostkę ogórek (ja go nie obierałam), pokrojoną w drobną kostkę cebulę, poszatkowaną natkę, pokrojony w kostkę ser. Dodajemy do tego ugotowaną mieszankę, sok z cytryny, oliwę. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Całość posypujemy

Kardamonovy
Śledzie w jogurcie z korniszonami i koperkiem 19

plasterki, cebulę, jogurt z majonezem i poszatkowany koperek, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy. Śledzie wkładamy do słoika i odstawiamy do lodówki. Podobne przepisy: Śledzie w jogurcie z ogórkami konserwowymi Śledzie w jogurcie z jabłkiem i groszkiem Śledzie w śmietanie Śledzie w sosie tatarskim Śledzie w śmietanie z gruszką Artykuł Śledzie w jogurcie z korniszonami i koperkiem pochodzi

Kardamonovy
Pasta z makreli i jajek 26

jajeczna z wędzoną makrelą i musztardą Pomidorowa pasta z makreli Pasta z makreli z marynowaną chili i szczypiorkiem Pasta z makreli z suszonymi pomidorami Pasta z wędzonej makreli i ogórka kiszonego Pasta jajeczna z tuńczykiem i kiszonym ogórkiem Pasta jajeczna z wędzonym kurczakiem Pasta jajeczna z tuńczykiem i porem Pasta z makreli i serka wiejskiego Pasta jajeczna ze szprotkami Pasta

Kardamonovy
Śledzie z harissą, migdałami i daktylami 17

migdały, olej z harissą, wszystko dokładnie mieszamy. Śledzie wkładamy do słoika i odstawiamy do lodówki. Podobne przepisy: Śledzie z pieczoną papryką i fetą Śledzie w oleju z cebulą i ogórkami konserwowymi Śledzie z morwą i orzechami Śledzie z fetą i suszonymi pomidorami Śledzie z suszonymi pomidorami, orzechami włoskimi i musztardą francuską Artykuł Śledzie z harissą, migdałami i daktylami pochodzi

Kardamonovy
Sałatka gyros 18

długo, do porządnego zrumienienia się mięsa (chodzi o to żeby nie usmażyć mięsa na wiór). Kurczaka studzimy. Wykładamy go na dno miski, polewamy połową sosu. Następną warstwą są odsączone ogórki, obrane i starte na największych oczkach marchewki, odsączona kukurydza i druga część sosu. Na wszystko wykładamy poszatkowaną kapustę. Sałatkę wkładamy do lodówki. Spokojnie można zrobić ją dzień wcześniej. Artykuł

Kardamonovy
Pasta z makreli i serka wiejskiego 21

fetą Pasta z makreli i jajek Pomidorowa pasta z makreli Pasta z makreli z marynowaną chili i szczypiorkiem Pasta z makreli z suszonymi pomidorami Pasta z wędzonej makreli i ogórka kiszonego Pasta jajeczna z tuńczykiem i kiszonym ogórkiem Pasta jajeczna z wędzonym kurczakiem Pasta jajeczna z tuńczykiem i porem Pasta jajeczna z wędzoną makrelą i musztardą Pasta jajeczna ze szprotkami

Kardamonovy
Salsa z mango i granatem 22

tego pestki granatu, pokrojoną w drobną kostkę cebulę i poszatkowaną natkę. Dolewamy oliwę i sok z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Podobne przepisy: Salsa pomidorowa Salsa z ogórków kiszonych Salsa z pomidorów z puszki Artykuł Salsa z mango i granatem pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Śledzie z pieczoną papryką i fetą 25

kostkę. Wszystko wrzucamy do miski, dodajemy oregano, świeżo mielony pieprz, oliwę i sok z cytryny, mieszamy. Wkładamy do lodówki. Podobne przepisy: Śledzie w oleju z cebulą i ogórkami konserwowymi Śledzie z harissą, migdałami i daktylami Śledzie z morwą i orzechami Śledzie z fetą i suszonymi pomidorami Śledzie z suszonymi pomidorami, orzechami włoskimi i musztardą francuską Artykuł Śledzie z pieczoną

Kardamonovy
Gulasz wołowy z morelami i przyprawą do piernika 24

dodać przyprawę do piernika. Potem wpadłam na pomysł dodania moreli, których mam w nadmiarze. Pamiętajcie tylko, żeby nie szaleć z morelami, bo są słodkie. Tytułowy gulasz został wchłonięty z ogórkami kiszonymi i ziemniakami. Może ktoś się skusi na wołowinę w tej wersji na najbliższe święta? Składniki: 700 g wołowiny (ja użyłam udźca) 700 ml bulionu warzywnego 2 cebule

Kardamonovy
Pasta jajeczna z wędzonym kurczakiem 22

fetą Pasta z makreli i jajek Pomidorowa pasta z makreli Pasta z makreli z marynowaną chili i szczypiorkiem Pasta z makreli z suszonymi pomidorami Pasta z wędzonej makreli i ogórka kiszonego Pasta jajeczna z tuńczykiem i kiszonym ogórkiem Pasta jajeczna z wędzoną makrelą i musztardą Pasta jajeczna z tuńczykiem i porem Pasta jajeczna z chrzanem Pasta jajeczna z ziołami Pasta

Kardamonovy
Surówka z sałaty rzymskiej i sosu farmerskiego 23

jemy. Podobne przepisy: Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i porem Surówka z kapusty pekińskiej i pora Surówka z kapusty pekińskiej i sosu farmerskiego Surówka z kapusty pekińskiej i ogórków konserwowych Surówka z kapusty pekińskiej, jabłka i chrzanu Artykuł Surówka z sałaty rzymskiej i sosu farmerskiego pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Buraki zasmażane 22

ocet, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, smażymy na wolnym ogniu około 5 minut. Podobne przepisy: Sałatka z buraków i cebuli Sałatka z buraków z cebulą, jabłkiem i ogórkami kiszonymi Artykuł Buraki zasmażane pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy