ogórki - 26028 przepisów (strona:924/1736)

Cukinia marynowana w słoikach na zimę 44

ogniu, a gdy wodą się zagotuje, to zmniejszam ogień, aby tylko lekko bulgotało. Od czasu zagotowania się wody, pasteryzuję prze 10 minut. Nie dłużej, aby cukinia zachowała swoją chrupkość. Ogórki w miodzie Blat wyścielam ściereczką i ostrożnie umieszczam słoiki po pasteryzacji. Przykrywam ręcznikiem lub kocem i zostawiam do całkowitego ostygnięcia. Następnie wynoszę do ciemnej i chłodnej spiżarni. Sprawdź również

Ania gotuje
Ekspresowa fasolka po bretońsku z chorizo 41

odpowiadać. Ekspresowa fasolka po bretońsku z chorizo najsmaczniejsza jest na drugi dzień. Podobne przepisy: Ekspresowa fasolka po bretońsku Fasolka po bretońsku Fasolka szparagowa po bretońsku Fasolka po bretońsku z ogórkami kiszonymi Fasola pieczona z kabanosami i papryką Fasolka po bretońsku z kiełbasą i boczkiem Artykuł Ekspresowa fasolka po bretońsku z chorizo pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Ciasto Kawowe Latte ze słonecznikiem-przepyszne i łatwe+FILM 743

Cześć Kochani, ostatnio jakiś czas nie było nic nowego, trochę byłam zajęta, zresztą wciąż jestem :) Na działce wysyp ogórków więc i trzeba je przerabiać do słoików na zimę. Przychodzę do Was dziś z przepisem na ciasto, które zdecydowanie jest na liście moich ulubionych. Jest to ciasto Kawowe Latte z pianką kawową, kremem serkowym i słonecznikiem.  Smakuje po prostu

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Obiady, który można przygotować dzień wcześniej i zaoszczędzić czas w kuchni 37

carne 3. Sałatka makaronowa: Sałatka makaronowa to świetny wybór na zdrowy i sycący obiad. Możesz przygotować ją dzień wcześniej, gotując makaron i mieszając go z różnorodnymi warzywami, takimi jak ogórki, pomidory, papryka i cebula. Dodaj ulubione dressingi lub sosy do sałatki i odstaw ją do lodówki. Smaki się przegryzą, a sałatka nabierze jeszcze więcej aromatu. Sałatka z tortellini

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Szaszłyki z tofu 28

sosu sojowego 1 łyżeczka papryki słodkiej wędzonej 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/5 łyżeczki ostrej mielonej papryki 1/5 łyżeczki mielonego białego pieprzu Sałatka: około 1/2 główki ulubionej sałaty 1/2 długiego ogórka 1/4 czerwonej papryki 1/4 zielonej papryki 1/2 małej czerwonej cebuli 2 łyżki posiekanego szczypiorku Sos: 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka białego octu winnego 1 łyżeczka(...)conajmniej 4 godziny. Składniki na sos do sałatki wymieszaj energicznie w miseczce. Porwane liście sałaty ułóż na talerzach. Dodaj pokrojone w kosteczkę papryki, krążki cebuli i dowolnie pokrojony ogórek. Zamarynowane tofu nabij na patyczki i połóż na blaszce z papierem do pieczenia. Polej tofu odrobiną marynaty. Piecz szaszłyki w piekarniku z termoobiegiem, rozgrzanym do 200°C przez 20 minut

Delicious Place
Sos tatarski 34

przepisy na kolację SOS TATARSKI Przygotowanie: 10 minut Składniki: – 4-5 łyżek majonezu – 2 łyżki posiekanych grzybów marynowanych (mogą być marynowane pieczarki) – 2 łyżki drobno posiekanych korniszonów lub ogórków konserwowych – 2-3 łyżki drobno posiekanej czerwonej cebuli – 1-2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku – 1-2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki – 1 łyżka soku

nietylkopasta.pl
Pasta z ciecierzycy i groszku 20

mąki pszennej, drożdży, grzybów, alkoholu, czerwonego i tłustego mięsa, produktów zawierających ocet (poza octem jabłkowym, który jest dopuszczalny), sklepowych wędlin z kiepskim składem, itd. Co można jeść? Jajka. Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, kaszę jaglaną (jest bardzo wskazana) i gryczaną (najlepiej niepaloną), soczewicę, ciecierzycę, oleje tłoczone na zimno

Kardamonovy
Coleslaw z kapusty pekińskiej 22

mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podobne przepisy: Surówka z kapusty pekińskiej i pora Surówka z kapusty pekińskiej i sosu farmerskiego Surówka z kapusty pekińskiej i ogórków konserwowych Surówka z kapusty pekińskiej, jabłka i chrzanu Surówka z kapusty pekińskiej i suszonych pomidorów Artykuł Coleslaw z kapusty pekińskiej pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Śledzie z fetą i suszonymi pomidorami 19

mieszamy. Wkładamy do lodówki. Podobne przepisy: Śledzie z pieczoną papryką i fetą Śledzie z harissą, migdałami i daktylami Śledzie z morwą i orzechami Śledzie w oleju z cebulą i ogórkami konserwowymi Śledzie z suszonymi pomidorami, orzechami włoskimi i musztardą francuską Artykuł Śledzie z fetą i suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Pulpety w sosie koperkowym 24

takie potrawy, które kojarzą się z dzieciństwem. U mnie to potrawka, fasolowa, mielone z ogórkami kiszonymi i właśnie pulpety w sosie koperkowym. Pulpety ugotowałam trochę bez przekonania, tak jak ostatnią potrawkę z kurczaka. I znowu wszystko się udało i smakowało tak jak trzeba. Ja nie wiem…  Zamiast indyka możecie użyć mięsa np. z łopatki wieprzowej. Składniki

Kardamonovy
Sos wielkanocny 18

poszatkowany szczypiorek, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Mieszamy, wkładamy do lodówki.  Podobne przepisy: Sos tatarski z kaparami Sos polski Sos tatarski Ziołowy sos z jajkami, chrzanem i ogórkami konserwowymi Artykuł Sos wielkanocny pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Sałatka z pieczoną papryką i fetą 23

szczypiorek, pokrojoną w kostkę fetę i słonecznik. Całość polewamy oliwą i sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Podobne przepisy: Sałatka z truskawkami, pomidorami i fetą Sałatka z ogórkiem, suszonymi pomidorami i kaparami Sałatka z grillowaną cukinią i fetą Sałatka z sałatą, ogórkiem i fetą Sałatka ze szpinakiem, granatem i fetą Sałatka z roszponką, grejpfrutem i fetą Sałatka

Kardamonovy
Surówka z pora i kukurydzy 18

niego odsączoną kukurydzę, jogurt, sok z cytryny, cukier, sól i świeżo mielony pieprz. Mieszamy i wkładamy do lodówki. Podobne przepisy: Surówka z pora, gruszki i marchewki Surówka z ogórków, pora i jabłka Surówka z pora, marchewki i jabłka Surówka z pora Surówka z selera, marchewki i pora Surówka z pora, jabłka i orzechów włoskich Artykuł Surówka z pora

Kardamonovy
Fasolka szparagowa z fetą 30

mąki pszennej, drożdży, grzybów, alkoholu, czerwonego i tłustego mięsa, produktów zawierających ocet (poza octem jabłkowym, który jest dopuszczalny), sklepowych wędlin z kiepskim składem, itd. Co można jeść? Jajka. Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, kaszę jaglaną (jest bardzo wskazana) i gryczaną (najlepiej niepaloną), soczewicę, ciecierzycę, oleje tłoczone na zimno

Kardamonovy
Pieczony kalafior 23

mąki pszennej, drożdży, grzybów, alkoholu, czerwonego i tłustego mięsa, produktów zawierających ocet (poza octem jabłkowym, który jest dopuszczalny), sklepowych wędlin z kiepskim składem, itd. Co można jeść? Jajka. Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, kaszę jaglaną (jest bardzo wskazana) i gryczaną (najlepiej niepaloną), soczewicę, ciecierzycę, oleje tłoczone na zimno

Kardamonovy