Przepis na : śniadanie
Sałatka z jajek i awokado z sosem chrzanowo- majonezowym T a sałatka to świetny pomysł na śniadanie lub przekąskę, nie tylko w okresie Wielkanocy. Jest pożywna, a jednocześnie lekka i delikatna. Jej smak możecie śmiało urozmaicić Waszymi ulubionymi ziołami, kiełkami, posiekaną drobno rzodkiewką, ogórkiem zielonym lub nawet konserwowym. Jeżeli zdecydujecie się na dodanie ogórka to pozbawcie go pestek i wodnistej środkowej części, aby sałatka nie podeszła wodą. Ilość chrzanu dodajcie wedle upodobań. Mój... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Kuchnia to zdecydowanie moje ulubione miejsce.
Na moim blogu znajdziesz moje autorskie potrawy, klasykę w nieco innym wydaniu, a także dania, które jadłam lub podejrzałam i które mnie zachwyciły.
Zapraszam Cię w podróż po moich ulubionych smakach- czasami bardzo lokalnych, a czasami całkiem odległych. Moja kuchnia nie ma nazwy, ani miejsca na mapie. To moje codzienne poszukiwania, inspiracje, odkrywanie nieznanego.
To moja pasja. To moje emocje. To ja.
Zapraszam Cię do mojego stołu.