ciasto drożdżowe - 15566 przepisów (strona:594/1038)

Rodzinna pizza gyros 56

Puszyste ciasto, mnóstwo pysznych dodatków i ciągnący ser.... Uwielbiamy taką pizzę :) Ciasta wystarczy na jedną dużą pizzę lub dwie mniejsze. Najlepszym dodatkiem do takiej pizzy będzie

Smakołyki Asi
Ukraińskie bliny 75

Bliny są to naleśniki drożdżowe przyrządzane z ciasta z mąki gryczano-pszennej lub gryczano-żytniej, które są tradycyjną potrawą dla kuchni białoruskiej, rosyjskiej i ukraińskiej. Mają one symboliczne znaczenie w kulturze rosyjskiej. W Rosji zwyczajowo wystawiano je na parapetach dla ludzi ubogich i pielgrzymów, podawano je matką po porodzie oraz na stypach. Istnieje wiele sposobów przygotowywania ciasta na bliny

ProstePesto.pl
Domowe oponki serowe 74

Domowe oponki serowe to błyskawiczna propozycja na słodkoście w karnawale. W odróżnieniu od pączków i oponek drożdżowych te z ciasta serowego przygotujemy bardzo szybko. Oponki możemy podać zarówno posypane cukrem pudrem, jak i polukrowane. Przygotowane oponki z tego przepisu są miękkie, nawet następnego dnia i nie są wcale tłuste. Mogę Was zapewnić, że dzieciaki oszaleją na ich punkcie, ale myślę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
STOLLEN I TEST ROBOTA ARIETTE 63

Stollen to tradycyjna, niemiecka, drożdżowa strucla, bożonarodzeniowa. Jest to ciasto z dużą ilością bakalii a w środku ciasta znajduje się marcepan.  Ciasto przygotowałam na rewelacyjnym robocie planetarnym  ARIETTE 1588/07 CLASICA   do nabycia w sklepie internetowym link Zaprojektowany we włoskim stylu zmieni Twoją kuchnię w prawdziwie funkcjonalną i piękną przestrzeń w której aż chce się gotować.  Taki

Kulinarne Fantazje Marioli
Kanał na YouTube 61

Zapraszam na mój kanał na YouTube gdzie są filmy jak przygotować ciasto kruche, francuskie, drożdżowe, czy naleśniki na krokiety. https://www.youtube.com/channel/UC2j66_Yih1Je8Mk0_5f3oQg Artykuł Kanał na YouTube pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
Chleb pszenny na drożdżach. 73

ciepły. Dodajemy drożdże i cukier. Mieszamy, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 10 – 15 minut by drożdże zaczęły pracować. Do miski wsypujemy mąkę i dodajemy sól. Mieszamy. Wlewamy zaczyn drożdżowy i wyrabiamy ciasto. Zagniatamy tak długo aż ciasto zacznie odrywać się od rąk. Gotowe ciasto pozostawiamy w misce i przykrywamy ściereczką, odstawiamy w ciepłe miejsce na 2 godziny. Następnie wyrośnięte ciasto

Zdrowy Styl Joanny
Pierogi drożdżowe - półfrancuskie z jagodami 107

Będą też pączki, ale karnawał zaczynamy od pierożków drożdżowych z oszukanym ciastem półfrancuskim. Oczywiście nie musimy go robić dwa dni hehe. To wersja przyspieszona na już :). ok 30 pierożków  Składniki: 150 ml mleka  25 g drożdży  640 g mąki 120 g cukru  250 g miękkiego masła 2 jajka 4 żółtka cukier wanilinowy  szczypta soli słoik

Niezły Młynek
kapusta z grzybami - jak paszteciki 98

  Składniki Ciasto: 250 g mąki  100 g masła 2 łyżeczki cukru - pudru 1/2 łyżeczki soli 25 g świeżych drożdży 1/4 szklanki kwaśnej gęstej śmietany

mojej kuchni
kapusta z grzybami - jak paszteciki 101

  Składniki Ciasto: 250 g mąki  100 g masła 2 łyżeczki cukru - pudru 1/2 łyżeczki soli 25 g świeżych drożdży 1/4 szklanki kwaśnej gęstej śmietany

w mojej kuchni
BRIOSZKA Z FIGĄ 89

Brioche, brioszka – francuskie lekko słodkie pieczywo drożdżowe, pieczone z ciasta bogatego w masło i jaja, o cienkiej jak papier złocistobrązowej skórce i miękkim środku. Pyszne, maślane bułki które nie przysporzą nam wiele pracy. Jedną z ich zalet jest to, że rosną w nocy… dzięki czemu z samego rana możemy przystąpić do formowania drożdżówek.    mąka pszenna 250 g drożdże

Smaczne moje
Rumiane bułeczki z budyniem i jagodami 174

Rumiane bułeczki z budyniem i jagodami Mięciutkie bułeczki drożdżowe, z pysznym słodkim nadzieniem. Świetnie sprawdzą się jako drugie śniadanie do szkoły lub pracy albo pyszny deser, nie tylko dla dzieci. Polecam!       Składniki: Ciasto: 500g mąki pszennej 35g świeżych drożdży 170ml mleka 2 łyżki jogurtu naturalnego 4 żółtka 50g masła 150g cukru (ok pół szklanki) 16g cukru waniliowego

Blog z Apetytem
Babka drożdżowa 76

łyżkę cukru. Wymieszać i odstawić na kilka minut, żeby drożdże ruszyły. Mąkę przesiać do miski. Dodać resztę cukru, jajka, żółtka i sól. Wlać resztę mleka i rozczyn drożdżowy. Zacząć wyrabiać ciasto. Po chwili wyrabiania wlewać powoli masło. Wyrabiać około 10 minut. Na końcu dodać rodzynki i skórkę. Foremkę wysmarować łyżką masła i oprószyć mąką. Najładniej wygląda w foremce z kominem

Kocham Czekoladę
Przepis na bułki pszenne 137

minut do wyrośnięcia. przepis na bułki pszenne Przygotuj teraz naczynie, w którym przez sitko przesiejesz mąkę. Ja swoje bułki wyrabiałem robotem kuchennym, natomiast jeśli nie posiadasz wyrób ciasto ręcznie. Twój rozczyn drożdżowy jest już gotowy, zatem dodaj je stopniowo do przesianej mąki. Wyrabiaj ciasto. Następnie dodaj rozpuszczone i ostudzone masło. Ciągle wyrabiając ciasto. Ciasto wyrabiaj tak długo, aż przestanie się

ugotuj-przepis.pl
Przepis na bułki pszenne 147

minut do wyrośnięcia. przepis na bułki pszenne Przygotuj teraz naczynie, w którym przez sitko przesiejesz mąkę. Ja swoje bułki wyrabiałem robotem kuchennym, natomiast jeśli nie posiadasz wyrób ciasto ręcznie. Twój rozczyn drożdżowy jest już gotowy, zatem dodaj je stopniowo do przesianej mąki. Wyrabiaj ciasto. Następnie dodaj rozpuszczone i ostudzone masło. Ciągle wyrabiając ciasto. Ciasto wyrabiaj tak długo, aż przestanie się

ugotuj-przepis.pl
Piegusek na białkach 80

faworków , stąd pomysł na zrobienie z nich ciasta piegusek na białkach . Jest to szybkie ciasto, które jest odpowiedzią na pytanie, co zrobić z białek pozostających po drożdżowych lub karnawałowych wypiekach. Ciasto makowe piegusek jest lekkie i puszyste, a przy jedzeniu ziarenka maku przyjemnie chrupią. Piegusek dobrze smakuje z gorzką herbatą lub mleczną kawą, a ponieważ jest on mało słodki można

niecodziennikpary

Proponowane wyszukiwania