ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:82/384)

Metrowiec – dwukolorowe ciasto z kremem 533

białe. Górę wykańczamy polewą czekoladową. Ja pozwoliłam sobie na dodatek płatków migdałowych. Przy okazji, kilka słów o kremie. Nie specjalnie przepadałam kiedykolwiek za tego typu kremem – ciężkim, mdławym. Po prawdzie też jakoś wiecznie wychodziły mi w nim grudki. Ten krem jest po prostu cudowny Mąż wyjadał go łyżeczką, zanim trafił do przełożenia ciasta. Lekki, puszysty, z waniliową nutką. Jeśli

Mieszam w Garnku
Ciasto z kremem budyniowym bez pieczenia 4326

podać dzieciom. Przepis na łatwy deser, który zrobi nawet osoba mało obyta z wypiekami. Na uwagę zasługuje aksamitna i niekrusząca się polewa czekoladowa. Dzięki niej ciasto nabiera bardziej wykwintnego smaku, który przyjemnie łączy się z kremem i marmoladą. Do zrobienia marmolady, można użyć ulubionych owoców. U mnie marmoladka zrobiona jest ze słodkich śliwek i brzoskwiń, dobrze sprawdzą się na pewno(...)jeśli chodzi o przygotowanie, ale dostarcza dużo przyjemności w czasie jedzenia. Czas przygotowania: 40 minut + studzenie Ilość porcji: 24 Składniki na ciasto z kremem budyniowym: (na formę o wymiarach 33 cm x 23 cm x 7 cm) Krem budyniowy: 2 budynie śmietankowe w proszku bez cukru (w sumie 80 g) 700 ml mleka 3/4 szklanki cukru 200 g masła Marmolada

Kuchcik gotuje
czekoladowe ciasto z bitą śmietaną 156

pieczenia oraz kakao. Do masy czekoladowej dodajemy przesiane suche składniki oraz masę jajeczną i delikatnie mieszamy przy pomocy np. szpatułki, tylko do połączenia się składników. Ciasto przelewamy do tortownicy (ok. 22 cm średnicy), wyłożonej, samo dno, papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 45 min w 175 st. C, do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu pozostawiamy ciasto w tortownicy przez(...)składniki na krem śmietanowy: 200 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru wykonanie: Schłodzoną śmietankę ubijamy, dodajemy cukier puder i ubijamy na sztywną masę. Gotowym kremem przekładamy całkowicie wystudzone ciasto. składniki na polewę czekoladową: 100 g czekolady deserowej 60 g masła wykonanie: W rondelku z grubym dnem, na małym ogniu rozpuszczamy czekoladę i masło. Dokładnie mieszamy a następnie polewamy ciasto

Domowy Smak Jedzenia
Glam shine wśród wypieków – Tarta z białą czekoladą z malinami na migdałowym spodzie – obłędna, różowa i super prosta 106

Odstawiamy do wystygnięcia. Ganache z białej czekolady – składniki: 3 tabliczki białej czekolady (około 300g) 200 ml słodkiej śmietanki 30% lub 36% Przygotowanie idealnej masy czekoladowej: Ganache czekoladowy to tylko 2 składniki. Sekret idealnego kremu jest w jego przygotowaniu. Czekoladę należy zetrzeć na tarce lub połamać na drobne kawałeczki. Podgrzewamy śmietankę (uwaga! nie zagotujej sobie!) – jeśli pojawią się bąbelki(...)konieczności) Czekamy około 1-2 godz. aby ganache czekoladowy miał temp. pokojową i delikatnie stężał.   Przygotowanie tarty z białą czekoladą i malinami: Wierzch ciasta smarujemy malinami w żelu (frużeliną), a następnie wylewamy nasz krem czekoladowy. Przechowujemy w lodówce, najlepiej aby tarta ładnie stężała, więc najlepiej przygotować ją dzień wcześniej. Tarta z białej czekolady z malinami powinna być przechowywana

W Kawiarence
Naleśniki kakaowe z kremem czekoladowym oraz truskawkami w syropie balsamicznym 156

przepyszne, słodkie z nutką kwaśno-owocowego octu), które miały być dodatkiem do twarożku, lodów lub zjedzone same :) Dopiero później wpadłam na pomysł, aby zestawić je z kakaowymi naleśnikami i czekoladowym kremem. Tak powstał naprawdę pyszny deser, który zasmakuje i „małym” i „dużym”. U nas sprawdził się jako śniadanie „na słodko” :) Prawdziwe niebo w gębie! Same naleśniki są tylko odrobinę słodkie(...)syropie balsamicznym: 600 g truskawek 40 g fruktozy (lub 80 g cukru) 100 ml wody 2 łyżki octu balsamicznego Dodatkowo: olej do smażenia naleśników krem czekoladowy np. Nutella Wykonanie: Naleśniki kakaowe: Wszystkie składniki na ciasto bardzo dokładnie ze sobą mieszamy i odstawiamy na 10-20 minut. Po tym czasie smażymy naleśniki na niewielkiej ilości oleju. Z przepisu powinniśmy otrzymać

MyCookBook.pl
Czekoladowiec z bananami i śmietaną 164

Szybkie ciasto z czekoladowym biszkoptem, masą czekoladową, słodką śmietanką i bananami. Bardzo prosta i słodka improwizacja do popołudniowej kawy! Foremka 24x30 cm Biszkopt: 4 jajka 4

VioletoweKucharzenie
Babeczki czekoladowe z kremem truskawkowym 162

delikatnym truskawkowym kremem i z ukrytą w środku niespodzianką w postaci truskawkowego musu :). Samo ciasto babeczkowe jest banalnie proste w wykonaniu - przygotowujemy je jak ciasto na muffiny, czyli mieszamy składniki suche ze składnikami mokrymi. Jest też dość intensywnie czekoladowe, więc delikatny truskawkowy krem pasuje tu idealnie. W środku każdej babeczki znajduje się łyżeczka musu truskawkowego, który umieszczamy w upieczonych już(...)wody ( pół szklanki ) 1 łyżeczka proszku do pieczenia ćwierć łyżeczki soli Mus truskawkowy: 260 g truskawek 1 łyżka soku z cytryny 40 g cukru 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej Krem truskawkowy: 250 g serka mascarpone, schłodzonego 250 ml śmietanki kremówki 36%, schłodzonej 3 - 4 łyżki cukru pudru ( lub więcej, do smaku ) mus truskawkowy z powyższego przepisu - około 3 łyżki Wykonanie

Opowieści z piekarnika
Tort brownie z galaretką jabłkowo miętową 137

Podstawą tego tortu jest rewelacyjne brownie. Mocno czekoladowe, wilgotne, z wyczuwalnym posmakiem kawy. Przygotowane na bazie soku jabłkowo- miętowego HORTEX  dodatkowo wzbogaca jego smak. Słodyczy nadaje krem śmietankowy z mascarpone. A całość wykańcza galaretka jabłkowo - miętowa z posmakiem cytryny. Ciasto jest obłędne w smaku. Pomimo dużej ilości kalorii warto skusić się na kawałek takiej kulinarnej poezji! Ostatnio bardzo polubiłam(...)jajek wlewamy masę czekoladową, ponownie mieszamy. Na końcu wsypujemy przesianą mąkę pszenną, proszek do pieczenia, kakao i sodę oczyszczoną. Całość dokładnie mieszamy i przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 22 cm. Pieczemy przez 60-65 minut. Na końcu sprawdzamy patyczkiem czy ciasto go nie obkleja. Po upieczeniu studzimy, kroimy na dwa blaty. Krem śmietankowy: Śmietanę przelewamy

VioletoweKucharzenie
Dietetyczna (prawie) rolada czekoladowa 135

moja pierwsza rolada, może następnym razem zwinie się jakoś lepiej, pewnie dałam za dużo kremu, tak czy inaczej smak jest ten sam;)  zabrałam się za nią wczoraj wieczorem i mam pyszny deser do porannej kawki;) Składniki: ciasto: 3 jajka 3 łyżki budyniu czekoladowego bez cukru 13 tabletek stewi 1 łyżeczka proszku(...)krem: 500g sera białego Emilka 1 budyń czekoladowy bez cukru 1,5 szklanki mleka 0,5% stewia wg. smaku Sposób przygotowania: Składniki na ciasto miksujemy na najmocniejszych obrotach przez około 5 minut ciasto wylewamy na niewielką (prostokątną) blachę pokrytą papierem do pieczenia pieczemy około 10-15 minut w temp. 170 stopni (ciasto zbytnio nie urośnie, a raczej w ogóle

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pyszna Tarta z kremem waniliowym i czarną pożeczką. 178

krem waniliowy, gdyż należy go wylać jeszcze ciepły.   Składniki: 1,5 szkl. mąki pszennej 120 g. masła lub margaryny 0,5 szkl.cukru =odjęłam 1 łyżkę cukru z tego 2 żółtka 1 łyżka śmietany 12% lub 18% Dodatkowo: garść pekanów lub innych orzechów 2 łyżki sosu klonowego Ciasta nie wychodzi za dużo ale wystarczająco. Jak widać na boki tarty ciasta(...)wymieszałam i posypałam cisto kruche, można to zrobić z włoskimi czy laskowymi). (Gdy nie mamy syropu klonowego to orzeszki posypujemy suche. Po upieczeniu można polać ciasto polewą czekoladową). Zapiec jak wyżej. Ostudzić placki. Krem patissiere: 300 ml. mleka 50g, cukru 30 g. masła śmietankowego 2 łyżki maki pszennej 10 g ziemniaczanej (łyżka bez czubka) 3 żołtka nasiona z 1 wanilii

Kubki smaku
Kostka malinowa 220

postanowiłam jeszcze coś z nią zrobić. I tak powstało to eleganckie ciasto, powstało z połączenia delikatnych placków z ciasta ucieranego, słodkiego kremu budyniowego i orzeźwiającej galaretki z malinami. Przysłowiową kropkę nad i stanowi polewa czekoladowaCiasto: 1 margaryna 3 jaja 4 żółtka 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki pszennej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej Margarynę ucieramy z cukrem(...)blaszki (23x33 cm) i pieczemy na złoty kolor - ok 25 minut w 180 st. C. Podobnie postępujemy z pozostałym ciastem. Jeśli macie 2 blaszki tej samej wielkości i piekarnik z termoobiegiem to możecie jak ja upiec oba placki jednocześnie. Krem: 2 opakowania budyniu waniliowego 3/4 litra mleka 4 łyżki cukru 1 kostka masła 1/2 litra mleka zagotowujemy z cukrem

Cynamonowe szczęście
Pyszne ciasto PSZCZÓŁKA bez pieczenia 337

haps . Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pyszne ciasto PSZCZÓŁKA bez pieczenia Składniki: Spód: 200g sucharków 260g kremu czekoladowego do chleba (użyłam nutelli) Masa serowa: 500g serka mascarpone – schłodzonego 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 150ml mleka 15g żelatyny 7-8 łyżek cukru pudru (należy(...)blendera i zmiksować na piasek. Przesypać okruchy do miski i dodać czekoladowy krem, dokładnie wymieszać, patrz FILM . 2. Czekoladowy krem przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, tylko dno, wyrównać i docisnąć. Użyłam tortownicy o średnicy 24cm i brzegu 7,5cm (można również użyć blaszki 25cm lub 26cm, ciasto wtedy będzie trochę niższe). Masa serowa: 3. Żelatynę zalać mlekiem, wymieszać

Mała Cukierenka
Ciasto "Nutella" (Nutella Cake Nigelli Lawson) 328

Nutella Cake - ciasto, które fanom kremu Nutella z pewnością nie trzeba wyjątkowo reklamować. Wypiek na bazie orzechów laskowych, czekolady oraz oczywiście Nutelli - proste połączenie smaków, a niemalże idealne. Ciasto mocno czekoladowe, w konsystencji przypominające brownies, jednak zdecydowanie delikatniejsze i bardziej aksamitne w smaku. Polecam - smakuje wyjątkowo.   Ciasto Nutella (Nutella Cake Nigelli Lawson) - Składniki: Ciasto: 6 jajek (osobno białkai żółtka

Słodka Strona
Orzechowy skalniak 94

czasie przygotowuję dolne warstwy skalniaka. Składniki: 1 duży słoik (300g) dżemu z czarnej porzeczki bez cukru Krem orzechowy: 150 g prażonych orzechów lub masła orzechowego 300 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 1/3 szklanki wody Krem czekoladowy: 1 ½ czekolady mlecznej ½ czekolady ciemnej 300 ml śmietany 30% Do nasączenia: 1 szklanka wody Sok z połowy cytryny Biszkopt(...)śmietany ubijam na sztywno. Do śmietany dodaję masło orzechowe, cukier puder i żelatynę. Całość mieszam i wylewam na dżem. Przykrywam drugim blatem, który nasączam. Ciasto wstawiam do lodówki, a w tym czasie przygotowuję krem czekoladowy. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej i zostawiam do przestygnięcia. Śmietanę ubijam na sztywno. 1/3 śmietany dodaję do czekolady i mieszam. Następnie dodaję resztę śmietany

Słodki sentyment

Proponowane wyszukiwania