ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:90/384)

Tort czekoladowy z musem jeżynowym i kremem waniliowym 232

Zapraszam na przepyszny tort czekoladowy ze smakowitym musem z jeżyn i kremem waniliowym. Dodatek jeżyn wspaniale przełamuje słodki smak tortu. Jak zwykle przygotowanie nie będzie zbyt

SMYKWKUCHNI
GÓRKA WIŚNIOWO - CZEKOLADOWA 116

nasączyć  i posmarować 1/2 masy czekoladowej. Na wierzch położyć trzeci blat ciasta, który również nasączyć i rozsmarować pozostałym kremem ciasto wierzch i cienką warstwę kremu boki tortu. Na koniec w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladą i polać po kremie czekoladowym robiąc esy floresy. Na wierzch czekolady można posypać posypką waflową

Ciastka - domowe słodkości
Czekoladowa tarta z kremem kokosowym 371

Dodatkowo: Polewa czekoladowa (u mnie deserowa) Przygotowanie: Do miski dodać mąkę, żółtka, śmietanę, margarynę, sól, proszek do pieczenia, cukier i kakao.  Zagnieść ciasto na jednolitą masę. Włożyć je do lodówki na min. 1 godzinę. Formę od tarty wysmarować margaryną oraz posypać bułką tarta. Wyjąć ciasto z lodówki, rozwałkować je, wyłożyć do formy, po nakłuwać widelcem. Na cieście położyć papier(...)pieczenia, obciążyć tarte grochem lub ryżem, aby nie urosła. Pod koniec pieczenia go zdejmuję (ok. 5 ostatnich minut) i wstawiam na jeszcze chwilę. Piec w temperaturze 200 stopni. Ostudzić ciasto. Krem: Do garnka wlać kremówkę, zagotować, wsypać wiórki kokosowe. Mieszać do czasu, gdy nie wchłoną śmietany. Ostudzić. Następnie margarynę utrzeć z cukrem pudrem i dodać do masy kokosowej. Na ostudzony

Fabryka pomysłów
Zdrowe, czekoladowe ciasto z fasoli na oleju rzepakowym 194

Ciasto czekoladowe bez mąki, na bazie czerwonej fasoli z dodatkiem oleju rzepakowego. Można zrobić z masą lub bez. W sam raz dla osób, które są na diecie bezglutenowej (użyjmy tylko bezglutenowego proszku do pieczenia). Czerwona fasola jest bardzo bogata w białko i substancje odżywcze, natomiast olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3, dlatego wypieki z nim należą do tych(...)składniki się połączą. Dodajemy startą czekoladę i mieszamy łyżką. Przekładamy do okrągłej formy o średnicy 18 cm wyłożonej papierem (lub małej keksówki). Czekoladowe ciasto z fasoli pieczemy przez ok. 45 minut. W tym czasie przygotowujemy krem. Białą fasolę odsączamy z zalewy i bardzo dokładnie płuczemy. Wiórki blendujemy przez ok. 3 minuty, następnie dodajemy przepłukaną fasolę, miód, malibu oraz 2 czubate

Poezja smaku
Pomarańczowo – czekoladowy torcik na białkach 245

białkach jest wilgotne i tak delikatne jak biszkopt. To jeden z najlepszych sposobów na wykorzystanie zalegających białek, które najczęściej mrożę. Ciasto przełożyłam kremem z pomarańczy, które ma intensywny smak, zapach i kolor :) Cały torcik polałam pięknie błyszczącą polewą czekoladową z dodatkiem żelatyny. CIASTO BIAŁKOWE: 1 szklanka białek (z ok 6 jaj) szczypta soli 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju rzepakowego

https:KKuchniaMniam
Tort makowo-orzechowy 213

jest przepyszny, bardzo delikatny, mocno orzechowy. Składa się z biszkoptu makowo-orzechowego oraz kremu orzechowego na bazie masła, tort obsypany jest mielonymi orzechami, przystrojony kremem czekoladowym. Zmodyfikowany przepis pochodzi z książki „Potrawy z ciasta ucieranego” z serii 100 przepisów Buchmann. Składniki na tortownicę 20 cm*: 6 jajek rozmiar L w temperaturze pokojowej 1 szklanka cukru pudru 1 szklanka(...)mikserem, dodać ostatnią partię, wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika piec 45-50 min (do suchego patyczka). Wyjąć z piekarnika, postawić na kratkę. Po 15 min. odwrócić do góry nogami i w tej pozycji całkowicie go już ostudzić (dzięki temu biszkopt będzie równy). Po ostygnięciu przekroić na 3 blaty. Krem orzechowy: 200 gr masła z temperaturze

moj przepis na
Kakaowy torcik z kremem kajmakowym 176

wyśmienite połączenie. Przepis na tortownicę o średnicy 26cm: Składniki na ciasto: 1 i 1/3   szklanki mąki 6 jajek 2 czubate łyżki kakao ½ szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka cukru ½ łyżeczki olejku waniliowego. Składniki na krem: ½ puszki kajmaku 300 ml śmietany kremówki Składniki na polewę czekoladową: 3 łyżki kakao 3 łyżki masła lub margaryny 3 łyżki mleka(...)sztywno. Pod koniec dodać kajmak i wszystko dokładnie wymieszać. Wystudzone ciasto przekroić wzdłuż. Nasączyć jedną część ciasta połową ponczu, posmarować całym kremem, ułożyć na to drugi kawałek ciasta i   także nasączyć ponczem. Przygotować polewę czekoladową: Masło lub margarynę rozpuścić, dodać mleko, kakao i cukier puder. Całość podgrzewać na małym ogniu cały czas mieszając do momentu, aż cukier się rozpuści

Na słodko lub wytrawnie
Kawowe ciasto z dynią i jabłkiem. 110

DYNIOWE CIASTO Z KOMOSY RYŻOWEJ /przepis własny/ 100 g ugotowanej komosy ryżowej 100 g gęstego puree z dyni 40 g mąki z komosy ryżowej 50 ml espresso Cafe Natura* szczypta soli jajko 1/3 łyżeczki sody 2 łyżki syropu z agawy średniej wielkości jabłko pokrojone w kostkę masło kakaowe do natłuszczenia naczynka krem czekoladowy do podania Wszystkie składniki oprócz jabłka zmiksować(...)kuchennego na gładką masę, która powinna być puszysta i gęsta. Następnie dodać jabłko i wymieszać. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.  Ciasto przelać do natłuszczonego naczynia, udekorować i piec około 20 minut.  Podawać po ostudzeniu z kremem czekoladowym. Smacznego! * Kawę ziarnistą Cafe Natura możecie dostać w sklepie internetowym

Poranek na słodko
Ciasto czekoladowe z białą chmurką 156

Ciasto wylewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 40-45 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka). Po wystudzeniu ciasto kroimy na dwa blaty. Jeden blat układamy z powrotem w foremce i smarujemy dżemem. Krem czekoladowy: w szklanej lub metalowej misce umieszczamy połamaną czekoladę, kakao, wodę, alkohol. Miskę ustawiamy na garnku z gotującą się wodą(...)Żółtka ucieramy z łyżką cukru na jasny puszysty krem. Wlewamy powoli jeszcze ciepłą masę czekoladową, miksujemy tylko do połączenia składników. W osobnej misce ubijamy białka, pod koniec ubijania dodajemy łyżkę cukru i miksujemy do rozpuszczenia. Pianę delikatnie mieszamy z masą czekoladową.  Kremówkę ubijamy na sztywno, delikatnie łączymy z masą czekoladową. Gotową masę wstawiamy do lekkiego stężenia do lodówki, następnie

Smak mojej kuchni
Ciasto mleczna kanapka z jagodami 351

Ciasto tak pyszne, że nie sposób mu się oprzeć. Słodki, mleczny krem idealnie łączy się z kakaowym biszkoptem, a jagody z polewą czekoladową powodują, że powstaje idealne połączenie słodkiego kremu z lekko kwaśnymi owocami. Do zrobienia tego ciasta zamiast jagód można użyć również czerwonej porzeczki lub jeżyn. Jeżeli Wasze dzieci uwielbiają ciasto mleczna kanapka, to dodanie na jego wierzch owoców(...)równe placki. Spodni posmarować mlecznym kremem i nałożyć wierzchni. Polewa: Do garnuszka wlać mleko, dodać masło, czekoladę mleczną i kakao. Podgrzewać mieszając do momentu, aż wszystkie składniki połączą się w jednolitą masę (jeżeli zrobią Wam się grudki z kakao, to najlepiej polewę przelać przez sitko do innego naczynia). Górę ciasta posmarować lekko polewą czekoladową, ułożyć na niej jagody, zaś pozostałą

Passions hobbies life
Tort zawijany 62

wodą, wtedy lepiej odejdzie. Ciasto dzielę na pół wzdłuż dłuższego boku i od razu zwijam w rulon razem ze ściereczką. Odstawiam do wystygnięcia. W tym czasie przygotowuję krem. Składniki na krem budyniowy: 400 ml mleka 1 budyń 40 g 3 łyżki ksylitolu lub cukru 100 g miękkiego masła Dodatkowo: 1 pomarańcza Ulubiony dżem lub krem czekoladowy, lub czekolada rozpuszczona(...)Teraz składam tort. Rozwijam obydwie części ciasta, smaruję równomiernie kremem budyniowym zostawiając po centymetrze wolnego brzegu z każdej strony. Na kremie rozkładam równomiernie (zróbcie to dokładniej niż ja, bo jak jakoś nie wyszło mi za równo ) dżem, inny krem lub czekoladę. Najpierw zwijam jeden pas ciasta z kremem, a następnie do końcówki pierwszego ciasta przykładam drugi pas i zwijam

Słodki sentyment
Półfrancuskie rurki z kremem z białą czekoladą 117

warta wysiłku.  Składniki na ciasto podstawowe: 400 g mąki pszennej 1 jajo 2 łyżeczki octu szczypta soli  200ml wody Składniki na ciasto maślane: 500g masła lub margaryny 100g mąki do podsypania Składniki na krem czekoladowy: 650ml mleka 80g mąki pszennej 2,5 łyżki cukru 100g białej czekolady 170g masła lub margaryny 100g cukru pudru Sporządzić ciasto podstawowe. Wymieszać(...)Czynność powtórzyć 7 razy. Całość ciasta podzielić na dwie części. Każdą z nich rozwałkować na duży kwadratowy placek o grubości ok 3mm. Wyciąć radełkiem długie paski, które nawijamy na metalowe rurki. Wierzch ciasta smarujemy białkiem i posypujemy niewielką ilością cukru. Piec w temp 180 o C przez ok 15-20 minut do momentu zezłocena. Krem:  W 100 ml mleka

Słodki Zakątek
PIERNIK Z POWIDŁAMI I KREMEM KOKOSOWYM (keto, LCHF, optymalny, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 173

opcjonalnie 30-40 g ksylitolu Składniki na krem kokosowy: 200 g wiórków kokosowych bez siarki i cukru 230 g (1 szklanka) mleka kokosowego 1 łyżeczka żelatyny 3 łyżki zimnej wody Polewa czekoladowa 60 g gorzkiej czekolady (u mnie 81%) 15 g oleju kokosowego 10 g kakao 100% Dodatki: orzechy, migdały itp. Przygotowując ciasto w jednej misce zmiksować wszystkie mokre składniki(...)dokładnie wymieszać i zostawić do wystudzenia. Wystudzone ciasto przekroić na 3 lub więcej części w zależności od wysokości ciasta i ilości przekładanych warstw. U mnie 3 części które przełożyłam powidłami śliwkowymi bez cukru oraz wystudzonym kremem kokosowym Do przygotowania polewy czekoladowej można użyć gorzkiej czekolady np 81% , oleju kokosowego i kakao, które rozpuszczamy i mieszamy lub przygotować własną polewę

Ola la LCHF
Omlet zawijany z kremem śmietankowym i dietetyczną polewą czekoladową 161

musi być niezdrowa i zakazana dla osób będących na diecie. Słodkie desery polane sosem czekoladowym nie muszą być już tylko marzeniem :) Zamiast ciast czy babeczek proponuję puszysty omlet biszkoptowy z aksamitnym kremem śmietankowym i dietetyczną polewą czekoladową, na który może pozwolić sobie każdy :) Składniki: 2 białka 1 łyżka mąki owsianej 1 łyżeczka budyniu waniliowego bez cukru Krem: 1 opakowanie serka

Chocolate Muffin Blog