ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:87/384)

Tort pistacjowo-jabłkowo czekoladowy 221

orzechowym i fajnym kolorze dzięki orzechom pistacji, kwaskowa warstwa z winnych jabłek i galaretki oraz słodki krem czekoladowy. Nieprzesłodzony, smaki doskonale się równoważą, jeden z lepszych torcików na różne okazje. Deser z klasą.  Najsmaczniejszy mocno schłodzony.  Dekoracje do tortów i ciast  kupicie w  Cukieteria  prawdziwy raj dla miłośników słodkich wypieków. Składniki: Tortownica 24 cm Biszkopt(...)cytryna Warstwa jabłkowa: 80 dag winnych jabłek 2 galaretki  agrestowe Dr.Oetker 2 łyżki cukru ½ szklanki wody Krem czekoladowy: ½ litra śmietany 30% 1 tabliczka gorzkiej czekolady 25 dag serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dekoracja: Mielone orzechy Mielone pistacje Polewa czekoladowa Kwiaty cukrowe Jak wykonać ? Białka oddzielamy od żółtek, miksujemy na sztywną pianę, pod koniec stopniowo wsypujemy cukier, mieszając, dodawać

Wanilia i Kardamon
MILKY WAY 509

mleka w proszku, a teraz żałuję, masa zrobiona z tego mleka jest przepyszna, a ciasto wyśmienite. Wiśnie lekko przełamują słodycz kremu. SKŁADNIKI Ciasto: Pieczemy 2 biszkopty Proporcje na 1 biszkopt: 3 jajka, 1 budyń czekoladowy, 1 łyżka kakao, ½ szkl. cukru, mąka pszenna, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: ½ szkl. mleka, ½ szkl. cukru, 1 cukier waniliowy 2 szkl. mleka w proszku

słodki bratek
Tort piernikowy 424

Zawsze piernik piekłam w keksówce. Dzisiaj zrobiłam z ciasta piernikowego tort. Przełożyłam kremem z kaszy manny i posmarowałam powidłami śliwkowymi. Wyszło maga pysznie no i bardzo efektownie(wg mnie). Składniki: 0,5 szkl wody 4 łyżki kakao 1 przyprawa do pierników Kamis 1i3/4 szkl cukru 4 łyżki miodu 25 dkg margaryny lub masła 2 łyżeczki cukru waniliowego z nutą kardamonu(...)Polewa czekoladowa: W garnuszku wymieszać kakao z cukrem pudrem, dodać wodę i zagotować. Zmniejszyć ogień do minimum dodać margarynę i mieszać do rozpuszczenia. Dodać połamaną na małe kawałki czekoladę i mieszać do rozpuszczenia. Zdjąć z ognia, mieszać. Gdy polewa zacznie tężeć i będzie letnia polać ciasto. Ciasto przekroić 3 razy, uzyskując 4 placki. Warstwy ciasta: placek, połowa kremu, placek, powidła

Ala piecze i gotuje
Ciasto Oreo z bananami 220

ciasto, które będzie prawdziwą ozdobą stołu. Mega czekoladowy biszkopt, przełożony kremową masą o smaku znanych ciasteczek Oreo i bananami. Świetne połączenie smakowe, które z pewnością podbije podniebienia wszystkich łasuchów. Polecam! Przepis jest na małą blaszkę, moja ma wymiary 21 x 21 cm , jeżeli chcemy zrobić ciasto w dużej, standardowej foremce, należy podwoić ilość wszystkich składników.     Składniki: Ciasto czekoladowe(...)łyżce masę czekoladową i cały czas miksujemy, do uzyskania jednolitej konsystencji *** *** W osobnej misce mieszamy pozostałe suche składniki: mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Do ciasta dodajemy naprzemiennie suche składniki i śmietanę, cały czas ubijając. Ciasto wyjdzie dość gęste. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia – moja blaszka ma wymiary 21 x 21 cm *** *** Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Blog z Apetytem
Kawowa babka z polewą czekoladową 105

Uwielbiam wszelkie ciasta przekładane kremem. Ale to po babkę sięgam najchętniej. Nie jest za słodka, nie sprawia mi tyle problemów co nieszczęsne biszkopty. A przede wszystkim zawsze się udaje. Ostatnio przygotowałam kawową babkę z polewą czekoladową, która nie zawiodła pod żadnym względem. Wyszła bardzo puszysta, wilgotna, a na drugi dzień była równie świeża jak na […] Artykuł Kawowa babka

Pink Envelope
Biszkoptowe z kremem dyniowym 201

miski przełożyć serek i puder, zmiksować. Dodać puree i cynamon, zmiksować. Do żelatyny dodać łyżkę kremu, połączyć a następnie całość przełożyć do reszty kremu. Zmiksować. Nasączenie: pół szklanki kawy Dodatkowo: 290g powideł śliwkowych 1 szklanka drobno posiekanych orzechów włoskich cynamon Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 100 ml śmietanki kremówki 30% 1 łyżka masła W garnuszku podgrzać śmietankę i masło(...)czekolada zmięknie, następnie całość wymieszać i odstawić do wystudzenia. Wykonanie: Pierwszy blat ciasta nasączyć połową kawy. Posmarować powidłami. Wyłożyć krem dyniowy. Na krem położyć drugi blat ciasta, nasączyć resztą kawy. Na wierzch ciasta wylać polewę czekoladową, wyrównać. Posypać orzeszkami i oprószyć cynamonem. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Mleczna Droga po Mojemu, czyli Milk Way z Nutką wina 255

SKŁADNIKI BISZKO PT: 5 jajek 1 kubek cukru 1 kubek mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżka kakao KREM: 0,5 kubka mleka 0,5

Luźna Kuchnia
Ciasto Izydor 165

Izydor to przekładane ciasto wielowarstwowe na biszkopcie. Składa się z dwóch blatów biszkoptowych przełożonych masą jabłkową, bezą kokosowo-makową oraz domową masą budyniową (bez dodatku kupnego proszku budyniowego). Wierzch ciasta to czekoladowe ganache oraz posiekane orzechy włoskie.  Ganache to krem czekoladowy powstały z połączenia gorzkiej czekolady ze śmietanką kremówką, który również świetnie się sprawdza jako polewa. Świetne połączenie różnych(...)uzyskamy gładką polewę. Studzimy. Orzechy włoskie siekamy na drobne kawałki. Ciasto: Spód biszkoptowy umieszczamy w blaszce, w której się piekł i wykładamy masę jabłkową - rozsmarowujemy równomiernie po całym blacie. Przykrywamy bezą kokosowo-makową, na której rozsmarowujemy masę budyniową. Przykrywamy drugą częścią biszkoptu. Na biszkopcie rozprowadzamy polewę czekoladową i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi. Wkładamy do lodówki najlepiej na całą

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto Izydor 169

Izydor to przekładane ciasto wielowarstwowe na biszkopcie. Składa się z dwóch blatów biszkoptowych przełożonych masą jabłkową, bezą kokosowo-makową oraz domową masą budyniową (bez dodatku kupnego proszku budyniowego). Wierzch ciasta to czekoladowe ganache oraz posiekane orzechy włoskie.  Ganache to krem czekoladowy powstały z połączenia gorzkiej czekolady ze śmietanką kremówką, który również świetnie się sprawdza jako polewa. Świetne połączenie różnych(...)uzyskamy gładką polewę. Studzimy. Orzechy włoskie siekamy na drobne kawałki. Ciasto: Spód biszkoptowy umieszczamy w blaszce, w której się piekł i wykładamy masę jabłkową - rozsmarowujemy równomiernie po całym blacie. Przykrywamy bezą kokosowo-makową, na której rozsmarowujemy masę budyniową. Przykrywamy drugą częścią biszkoptu. Na biszkopcie rozprowadzamy polewę czekoladową i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi. Wkładamy do lodówki najlepiej na całą

Kuchnia MagdaLeny
Czekoladowa karpatka z kremem kokosowym / Chocolate karpatka with coconut cream 129

Scroll down for recipe in English. Karpatkę znają - i zapewne uwielbiają - wszyscy. Tradycyjna z kremem waniliowym jest oczywiście przepyszna, jednak ja nabrałam ochoty na nieco inną karpatkę. Przedstawiam karpatkę czekoladową z kremem kokosowym :) Składniki: (blaszka o wym. około 22/26 cm.) Ciasto: 150 ml. wody 100 ml. mleka 100 g. mąki pszennej 100 g. masła 1 łyżeczka cukru 2 szczypty soli(...)zimnego ciasta zdejmij folię, wbijaj po 1 jajku i cały czas miksuj na średnich obrotach miksera. Ciasto podziel na pół. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Rozsmaruj równomiernie połowę ciasta na papierze. Piecz przez 25 minut na środkowym poziomie. Po wyjęciu placka z blaszki powtórz czynność z drugą połową ciasta. Placki odstaw do wystudzenia, najlepiej na kratce do studzenia. Krem: Wiórki

Delicious Place
Czekoladowa karpatka z kremem kokosowym / Chocolate karpatka with coconut cream 131

Scroll down for recipe in English. Karpatkę znają - i zapewne uwielbiają - wszyscy. Tradycyjna z kremem waniliowym jest oczywiście przepyszna, jednak ja nabrałam ochoty na nieco inną karpatkę. Przedstawiam karpatkę czekoladową z kremem kokosowym :) Składniki: (blaszka o wym. około 22/26 cm.) Ciasto: 150 ml. wody 100 ml. mleka 100 g. mąki pszennej 100 g. masła 1 łyżeczka cukru 2 szczypty soli(...)zimnego ciasta zdejmij folię, wbijaj po 1 jajku i cały czas miksuj na średnich obrotach miksera. Ciasto podziel na pół. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Rozsmaruj równomiernie połowę ciasta na papierze. Piecz przez 25 minut na środkowym poziomie. Po wyjęciu placka z blaszki powtórz czynność z drugą połową ciasta. Placki odstaw do wystudzenia, najlepiej na kratce do studzenia. Krem: Wiórki

Delicious Place
Tort czekoladowo-malinowy 166

biszkoptach dla fanów czekoladowych ciast dla chcących spróbować zniewalającego połączenia malin i czekolady Składniki na ciasto: 7 małych jajek (lub 6 dużych) 340ml mleka 285ml oleju rzepakowego (lub słonecznikowego) 2,5 szklanki brązowego cukru 1,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego 340g mąki pszennej 135g kakao płaska łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na krem malinowy: 720g malin(...)kremu malinowego. Przykryj drugim blatem i posmaruj drugą częścią kremu. Ułóż ostatni czekoladowy blat i posmaruj boki tortu resztą kremu (trzecią częścią kremu). Boki tortu obsyp czekoladowymi okruszkami (zrobionymi z odciętej "górki" czekoladowego ciasta). Możesz zrobić mały rant z okruszków, by polewa malinowa nie spłynęła. Oblej tort polewą malinową, Udekoruj malinami. Odłóż tort do lodówki.  Blaszka: tortownica

Mania Wypiekania
MAZUREK PODWÓJNIE CZEKOLADOWY 183

arkusz folii i ostrożnie przenosimy do formy (stroną z folią do góry). Odklejamy folię, boki i spód ciasta lekko dociskamy do formy. Spód ciasta nakłuwamy widelcem.  Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 35 minut. KREM CZEKOLADOWY: Do rondelka wsypujemy cukier i kakao. Stopniowo, cały czas mieszając, dolewamy śmietankę. Stawiamy na ogniu, dodajemy masło i zagotowujemy.  Zdejmujemy z ognia, dodajemy

cool and minty
CIASTO 7 DAYS – Z ROGALIKAMI 391

się nie oprze! Ciasto smakuje niesamowicie! Jest świetnym pomysłem np. na niedzielny deser po rodzinnym obiedzie albo słodkim deserem na komunijny stół. Goście będą zachwyceni! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( blacha 24×28 ) BISZKOPT KAKAOWY: * jajko – 8 szt * mąka – 2/3 szkl * cukier- 1 szkl * kakao – 4 łyżki * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki KREM CZEKOLADOWY: * kakao

Ostra na Słodko