ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:78/384)

FALE DUNAJU 143

Ciasto fale Dunaju jest bardzo znane i lubiane. Jest złożone z dwóch warstw ciasta i owoców, do tego krem i czekolada. Pyszne połączenie, polecam.   

Kulinarne Fantazje Marioli
1443. Rogaliki ekspresowe ..po raz kolejny.. 199

kwaśnej śmietany 4 dkg świeżych drożdży 1/2 kostki margaryny 1 płaska łyżeczka cukru nadzienie: dżem, owoce, krem czekoladowy itp. Do śmietany  wkruszyć drożdże, dodać cukier  i wymieszać na jednolitą masę.Mąkę przesiać,dodać śmietanę z drożdżami i margarynę.Zagnieść jednolite ciasto .Ciasto podzielić na kilka części i wałkować na wielkość talerza lekko podsypując mąką. Koło pokroić

Moje domowe kucharzenie
Jak poradzić sobie z uzależnieniem od słodyczy? 124

oszukujmy się – życie bez czekolady byłoby smutne Dlatego zdecydowanie nie jestem zwolennikiem rezygnacji ze wszystkiego co słodkie (mam tu myśli nie tylko owoce, ale też domowe ciasta, ciasteczka, budynie itd.). Raczej stawiam na mądre, świadome wybory żywieniowe. Pamiętaj, że jednym z  elementów zrównoważonej diety są nie tylko jej walory zdrowotne, ale też smakowe. Działanie zero jedynkowe na dłuższa(...)posiłki dziennie, w ramach 2 śniadania lub podwieczorku. Oczywiście pod warunkiem, że są wartościowe. To może być: koktajl owocowy, kulki z orzechów i daktyli, krem czekoladowy z awokado i banana, domowe ciasto bazujące na fasoli, jaglany budyń. ciasto z kaszy jaglanej z owocami jaglane raffaello pierniczki z ciecierzycy Rzadziej natomiast (np. 1 raz w tygodniu)  sięgaj po produkty

Powiedz dietom nie
Tort makowy z kremem śmietankowo-czekoladowym i pomarańczowo-kardamonową nutą 139

uznał, że był doskonały. Dla mnie po prostu bardzo smaczny, bez wielkiej rewelacji. No ale ja nie jestem wielką fanką makowców. Tort makowy z kremem śmietankowo-czekoladowym i pomarańczowo-kardamonową nutą Przepis zakłada upieczenie ciasta dzień przed przygotowaniem. Ja nie miałam tyle czasu, ale śmiało mogę stwierdzić, że tego samego dnia też da się nieźle pokroić. Zamiast kremu z białą(...)naczyniu. Połączyć z mascarpone i masą czekoladową. Można jeszcze schłodzić. do nasączenia 1/3 szklanki (85 ml) lekko osłodzonej herbaty pomarańczowej lub likieru pomarańczowego; może też być lekko rozcieńczony syrop po kandyzowaniu pomarańczy dodatkowo 200-250 g konfitury pomarańczowej Składanie Na paterze ułożyć pierwszy blat ciasta, trochę nasączyć, posmarować konfiturą pomarańczową (½). Konfiturę przykryć kremem (ok. ¼). Ułożyć drugi blat, nasączyć, posmarować konfiturą

Pełny talerz
Murzynek z ananasem i kremem czekoladowym 213

Cóż poradzę , że lubię nie skomplikowane i pyszne ciasta. Z racji tego , że w lodówce stała nadpoczęta puszka ananasów i krem czekoladowy postanowiłam po raz kolejny zmodyfikować murzynka .... eksperyment okazał się udany i smakowity :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 3 jajka 1 szkl cukru cukier waniliowy 2 łyżki śmietany + woda do dopełnienia szklanki 3 szkl mąki 1 łyżeczka sody(...)cukrem ok 5 minut, dodać śmietanę z wodą, sodę, proszek i cukier waniliowy - zmiksować . Następnie wsypać kakao, posiekaną czekoladę, krem czekoladowy i mąkę - zmiksować . Na koniec wlać olej i wymieszać.  3 krążki ananasa pokroić w kostkę i wymieszać z ciastem, pozostałym ananasem posypać wierzch ciasta ( można lekko wcisnąć)  Piec ok 60  min w 180 stopniach, sprawdzić patyczkiem

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Łabędzie z bezy. 179

około 60 minut. Po tym czasie wyłączamy grzanie i pozostawiamy bezy w piekarniku, aż wystygną.      Przygotowujemy bitą śmietanę, bądź dowolny krem (ja użyłam czekoladowego kremu, takiego samego jak do przełożenia ciasta). Na bezy nakładamy krem i składamy tworząc korpusy ptaków, teraz już tylko umieszczamy szyje i łabędzie gotowe

Rozpustne gotowanie
Profiterolki z kremem adwokatowym 180

porcje ciasta na papier). Piec 25-30 min w 200*C. Wystudzić.  4. W tym czasie przygotować krem: śmietankę ubić na sztywno pod koniec dodając śmietan-fixy. Dodać serek mascarpone i adwokat, zmiksować. Wsypać cukier puder, zmiksować do połączenia składników. 5. Ptysie kroić na pół, nadziewać kremem.  Gotowe posypać cukrem pudrem. Można również udekorować je polewą czekoladową. Ciasto

Kto ugości moich gości?
DROŻDŻOWE RACUCHY Z PŁATKAMI AMARANTUSA 160

przepis na  RACUCHY Z JABŁKAMI , były  RACUCHY Z OWOCAMI I SOSEM CZEKOLADOWYM  i ostatnio  RACUCHY KUKURYDZIANE . Dziś do ciasta dodałam 2 duże kopiaste łyżki   płatków z nasion amarantusa  i odrobinę więcej mleka (sojowego, bo akurat takie miałam otwarte) - tyle, żeby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Część racuchów smażyłam na patelni tylko przesmarowanej olejem(...)kończąc nakładanie 4 placka już przewraca się na drugą stronę pierwszego, a po przewróceniu ostatniego można zaczynać ściąganie z patelni i tak w kółko do wykończenia ciasta. Nasze dzisiejsze racuchy posmarowałam sobie kremem czekoladowym i konfiturą wiśniową, popiłam czarną kawką i czego mi więcej trzeba, żeby umilić sobie poniedziałkowy poranek

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Ciasto z kremem grysikowym 282

Ciasto, które ma same plusy ;) Jest pyszne, efektowne, podzielne i tanie. Kakaowy biszkopt, świetna masa grysikowa i polewa czekoladowa. Brzmi pysznie a smakuje jeszcze lepiej. To taki tradycyjny murzynek w nieco innej formie ;) Krem nadaje ciastu lekkości i puszystości. Polecam! Ps. http://www.plantica.pl/ - strona idealna dla akwarystów. Zbliżają się mikołajki, święta, chyba pora pomyśleć o prezentach, a tam znajdziecie mnóstwo(...)Domowej cukierni Ewy :) Składniki na ciasto: 250 g masła 225 g cukru 6 łyżek kakao 125 ml wody 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 szklanki mąki pszennej 5 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem grysikowy: 500 ml mleka 4 łyżki kaszy manny 3/4 szklanki cukru pudru 3 łyżeczki cukru waniliowego 200 g masła Polewa czekoladowa: 150 g mlecznej lub gorzkiej

Domowa cukiernia Ewy
Miodownik z kremem budyniowym. 162

większej satysfakcji niż zjedzony kawałek pysznego miodownika podczas stołu świątecznego.  Miodownik z tego przepisu wychodzi bardzo smaczny, lekko kruchy, przełożony pysznym kremem budyniowym i polany uroczą, błyszczącą polewą czekoladową. Bardzo gorąco polecam przepis do wypróbowania. Składniki: Ciasto: 500-550 g mąki 100 g masła 100 g cukru (ja użyłem trzcinowego) 2 jaja 3 łyżki śmietany 3 łyżki miodu łyżeczka(...)proszku do pieczenia Krem budyniowa: 500 ml mleka + 100 ml 75 g cukru  2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 150 g masła 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 łyżki powidła śliwkowego Polewa czekoladowa: 50 g masła 2 łyżki mleka 1,5 łyżki kakao 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie:  Rozpoczynamy od przygotowania ciasta miodowego. W rondelku łączymy

Kuchnia Łukasza
Miodownik z kremem budyniowym. 292

większej satysfakcji niż zjedzony kawałek pysznego miodownika podczas stołu świątecznego. Miodownik z tego przepisu wychodzi bardzo smaczny, lekko kruchy, przełożony pysznym kremem budyniowym i polany uroczą, błyszczącą polewą czekoladową. Bardzo gorąco polecam przepis do wypróbowania.Składniki:Ciasto:500-550 g mąki100 g masła100 g cukru (ja użyłem trzcinowego)2 jaja3 łyżki śmietany3 łyżki miodułyżeczka proszku do pieczeniaKrem budyniowa(...)czekoladowa:50 g masła2 łyżki mleka1,5 łyżki kakao2 łyżki cukru pudruPrzygotowanie: Rozpoczynamy od przygotowania ciasta miodowego. W rondelku łączymy: masło, cukier, miód i podgrzewamy na małym ogniu do połączenia się składników na jednolitą masę. Pozostawiamy do przestygnięcia. Po tym w misie łączymy mąkę, jaja, śmietanę, proszek do pieczenia i dodajemy masę miodową, dokładnie zagniatamy na jednolite ciasto. Dzielimy

Kuchnia Łukasza
Tarta z kremem czekoladowym, truskawkami i jagodami! 104

Tarta z truskawkami i czekoladowym kremem, takie ciacho zrobiłam dla męża. Obłędny krem czekoladowy, wyszedł mi rewelacyjny! Zjadłam go pół szklanki wyjadając łyżeczką! Możecie go używać do tarty, jako krem lub właśnie jako deser, przelać do szklaneczki, dodać na wierzch owoce i gotowe. Jak chcecie grzeszyć bardziej to można dodać bitą śmietanę czy bezę. Tarta z truskawkami i jagodami wyszła(...)łyżki cukru Z w/w składników zagnieć szybko ciasto, owiń folią i schłodź w lodówce przez kwadrans. W tym czasie nagrzej piekarnik, grzanie dół + termoobieg temp. 170°C Ciastem wylep formę na tartę - wielkość A 4 Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na jasnozłoty kolor, u mnie 22 minuty. Spód studzimy. KREM CZEKOLADOWY: SKŁADNIKI: - 280 g śmietanki 12% tłuszczu (taka

SMYKWKUCHNI
Lekki krem czekoladowy 156

Ten deser jest tak lekki, że można go jeść bezkarnie. W składzie samo dobro: mleko roślinne, mąka bez glutenu, gorzka czekolada, prawie zero cukru, a przepis

greenscarf
Pomarańczowy sernik z czekoladą (Cheesecake all'arancia e cioccolato) 135

przepis dla wielbicieli serników oraz połączenia orzeźwiającej pomara ń czy i gorzkiego smaku czekolady.  Zapraszam Was na kremowy sernik, kt ó rego baz ą  s ą  czekoladowe ciasteczka idealnie komponuj ą ce się z delikatn ą  mas ą  serow ą   z wyczuwaln ą  nut ą  pomara ń czow ą. Kropk(...)godzin. Dekoracja Czekolad ę i mas ł o  rozpuszczamy  w k ą pieli wodnej, mieszamy i odstawiamy do wystygni ę cia. Ostudzone ciasto smarujemy marmoladą pomarańczową i dekorujemy kremem czekoladowym. **** PREPARAZIONE Base di biscotti Riscaldate il forno a 160 gradi. Foderate uno stampo da 20 cm di diametro con carta da forno. Sciogliete il burro

La grande e la piccola cuoca
BISZKOPTOWA KRAJANKA Z ORZECHAMI 132

Rewelacyjne biszkoptowe ciasto przełożone kremem oraz bezą pełną orzechów, a smaku dodaje dżem wiśniowy. Całość polana jest polewą czekoladową. Polecam to ciasto na imieniny czy inne rodzinne okazje.   SKŁADNIKI Biszkopt: blaszka: 24x38 cm 7 jajek, ¾ szkl. cukru, 1 szkl. mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Beza orzechowa: 5 białek, 5 łyżek cukru(...)proszek do pieczenia – delikatnie mieszamy. Pieczemy ok. 25 – 30 minut na złoty kolor. Krem: W 1/3 mleka rozrabiamy budyń, pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem, do gotującego dodajemy rozrobiony budyń. Studzimy. Masło ucieramy, dodajemy po łyżce budyń, następnie kakao a na końcu spirytus. Pierwszy blat ciasta smarujemy dżemem, następnie połową kremu, przykrywamy bezą orzechową, smarujemy resztą kremu, przykrywamy drugim blatem. Całość

słodki bratek