ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:74/384)

Kawowy murzynek z kremem cappuccino. 365

cappuccino. (Gdy zrobi się sztywna zmniejszamy obroty, żeby się nam nie zwarzyła) Powoli dolewamy żelatynę w temperaturze pokojowej i mieszamy dokładnie. Powstały krem wykładamy na ciasto i przykrywamy jego drugą częścią. Wierzch ciasta polewamy polewą czekoladową.  Polewa czekoladowa. Składniki: 150 - 200 g czekolady mlecznej; 2 łyżki mleka; 1 łyżka miodu. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do niej miód

Miksturownik
Ciasto Czekoladowa krówka bez pieczenia 8962

Większość ciast bez pieczenia inspirowanych jest różnego rodzaju batonikami, takimi jak Kinder Bueno czy Rafaello . Natomiast ciasto czekoladowa krówka bez pieczenia nawiązuje smakiem do cukierków o tej samej nazwie. Do przygotowania ciasta czekoladowa krówka możemy użyć kajmaku o dowolnym smaku: czekoladowym, orzechowym lub krówkowym, tak jak w moim przypadku. Ciasto czekoladowa krówka bez pieczenia jest w smaku mocno czekoladowe(...)Całość wymieszać mikserem na niskich obrotach do połączenia składników. Krem krówkowy wyłożyć na ostudzone ciasto. Wyrównać i przykryć kolejną warstwą krakersów. Słodką śmietankę przelać do miski. Dodać cukier puder i fix. Następnie całość ubić mikserem na sztywno. Ubitą śmietankę wyłożyć na wierzch ciasta i wyrównać. Posypać startą gorzką czekoladą. Czekoladową krówkę bez pieczenia przykryć i wstawić do lodówki na kilka

Danka Pichci
Torcik brownie z borówkami 421

mogę zapewnić, że borówki też pasują świetnie :) Składniki: 100 g gorzkiej czekolady 100 g masła 3 jajka 150 g cukru 50 g mąki 2 łyżki kakao orzechy włoskie borówki + krem czekoladowy (u mnie Lindt) Do miski przekładamy połamaną na kawałki czekoladę, masło i kakao. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej (tzn. kładziemy miskę na garnek z lekko gotującą się wodą, spód miski(...)posiekane orzechy i borówki i mieszamy. Masę przekładamy do formy. Pieczemy w temperaturze 150 stopni około 40 -50 minut lub do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto wyciągamy z formy. Kiedy nieco przestygnie dekorujemy kremem czekoladowym (można użyć też zwykłej rozpuszczonej czekolady) i borówkami. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Szarlotka królewska 173

zwykle na kruchym cieście. Gorące, kwaskowe jabłka nasączają biszkopt dzięki czemu ciasto jest wilgotne. Jak na szarlotkę królewską przystało, dopełnieniem jest aksamitny krem mleczno-maślany i polewa czekoladowa. Przepis na to ciasto jest w mojej rodzinie od bardzo dawna. Ta szarlotka najczęściej króluje na zimowym, świątecznym lub karnawałowym stole. Składniki: Biszkopt • 4 jajka

To co kocham
ciasto prince pollo 517

czekoladowa ( przepis tutaj ) użyłam połowy porcji wykonanie ciasta: Pierwszy blat biszkoptu ponczujemy, wykładamy 1/2 część kremu. Układamy ciasto z wafelkami, na którym rozsmarowujemy pozostały krem. Przykrywamy drugim blatem ciasta, który również nasączamy. Wierzch polewamy polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy. Ciasto wyszło dość wysokie a la tortowe. Ciasto najlepiej przygotować 2 dni przed podanie

Domowy Smak Jedzenia
Rolada Żyrafa 393

skorzystałam z grafiki z internetu, powiększyłam i odrysowałam na papierze do pieczenia.Przykładowa grafika :) Ciasto czekoladowe- etap 1. :Żółtka ubijamy z cukrem na puszysty krem. Dodajemy wodę, olej i wanilię, miksujemy. Mąkę przesiewamy i dodajemy do kremu. Delikatnie mieszamy. Odkładamy 2 łyżki do ciasta na wzórCiasto na wzór:Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni. Blachę smarujemy olejem i układamy papier

Czerwona Porzeczka
Placuszki z mąki kokosowej 175

małym ogniu do zarumienienia (około 2-3 minuty). Przewrócić bardzo delikatnie i smażyć jeszcze przez chwilę. Placuszki można podawać z masłem orzechowym, dżemem, konfiturą lub czekoladowym kremem z awokado  i udekorować owocami. Smacznego! *Ciasto wychodzi gęste, więc w razie potrzeby polecam dolać troszkę mleka

Healthy food explorer
Tort cukiniowo-czekoladowy 100

zajęło kilka chwil i przy odrobinie dodatkowej pracy wieczorem mogliśmy się delektować pysznym tortem cukiniowo-czekoladowy . Cukinia i w tym wypieku potwierdziła, że bardzo dobrze nadaje się do ciast i dobrze odnajduje się także w bardziej złożonych kombinacjach. Składniki na tort cukiniowo-czekoladowy Ciasto: 300 g cukinii 250 g cukru 4 jajka 120 ml oleju 250 g mąki(...)doprowadzać do wrzenia. Ostudzić. Masło i margarynę utrzeć. Stopniowo dodawać masę z jajek, cały czas miksując. Wykonanie Ciasto podzielić na dwa blaty, dolny posmarować dżemem, nałożyć część kremu. Przykryć drugim blatem, na wierzchu i po brzegach rozprowadzić resztę kremu. Tort cukiniowo-czekoladowy można udekorować dżemem, czekoladą lub posiekanymi orzechami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Tort cukiniowo-czekoladowy pochodzi z serwisu Niecodziennik

niecodziennikpary
Jamajka- ciasto z bananami 360

Obiecałam Wam coś słodkiego i słowa dotrzymuję :) Mam dla Was pyszne warstwowe ciacho z masą śmietanową i cytrynową galaretką z bananami. Słodko- kwaśne połączenie okazało się

Z miłości do słodkości
Kostka Szwarcwaldzka 298

Kostka Szwarcwaldzka Przepyszne połączenie ciasta czekoladowego z lekko kwaśnymi wiśniami i kremem z bitej śmietany. Po protu niebo w ustach!     Składniki: Biszkopt kakaowy: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/3 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Frużelina wiśniowa: 1 litrowy słoik wiśni w kompocie (lub 0,5 kg wiśni świeżych(...)mrożonych +1/2 szklanki wody +1/2 szklanki cukru) 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Krem śmietankowy: 600ml śmietany kremówki 30% 4 łyżki cukru pudru 1/4 szklanki gorącej wody 3 łyżeczki żelatyny szczypta soli Poncz do nasączenia biszkoptu: 1/3 szklanki soku z wiśni (zostanie nam z frużeliny) opcjonalnie: ok 50ml alkoholu np. wódka, wiśniówka Polewa: 100g gorzkiej czekolady + 1/3 szklanki mleka

Blog z Apetytem
Buche de Noel - rolada bożonarodzeniowa 138

rolada bożonarodzeniowa wygląda jak prawdziwa kłoda drewna. Chociaż wydaje się pracochłonna, to w rzeczywistości jest bardzo prosta do zrobienia. Przepis na francuskie ciasto na Boże Narodzenie nie sprawi nikomu trudności - szybki biszkopt czekoladowy i dwa rodzaje kremu przygotujecie w niespełna godzinę. Rolada świąteczna Buche de Noel nazywana też Yule Log jest bardzo popularna we Francji, Belgii, ale też w Turcji(...)bardziej gęstą niż nutella. Krem z kasztanów, serek mascarpone, cukier i rum miksuję końcówką do ubijania piany na jednolitą gładką masę. Do tego ciasta użyłam 125 g kasztanów, ale możecie zwiększyć ich ilość dwukrotnie. Krem czekoladowy  Przygotowuję na około 3 godziny przed udekorowaniem rolady 200 g śmietany 30% 200 g czekolady gorzkiej lub deserowej Czekoladę drobno siekam. Śmietanę mocno

Cztery Fajery
Tort czekoladowo - kokosowy w "koronie" 288

Przepyszny, bardzo okazały tort na niezawodnym, puszystym biszkopcie. Ciasto jest przełożone dwoma rodzajami kremu - kremem kokosowym oraz kremem czekoladowym z dodatkiem wiśni, nasączone aromatyczną kawą z dodatkiem likieru Amaretto. Całość otacza "korona" z wysokich czekoladek i szeroka ozdobna wstążka. Tort powstał na wyjątkową okazję - 40 urodziny mojego męża i miał zawierać wszystko to co jubilat uwielbia najbardziej :-) Było mi niezmiernie(...)ciasto. Piec bez termoobiegu przez 40 min lub do tzw. suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika i natychmiast energicznie upuścić tortownice z wysokości ok 50 cm na blat lub na podłogę. Dzięki temu zabiegowi biszkopt pozostanie idealnie równy. Odstawić do uchylonego piekarnika do wystudzenia. Gdy ciasto całkowicie ostygnie, oddzielić boki nożykiem. Każdy z biszkoptów przekroić na 3 równe części. Krem kokosowy

maniapieczenia
FALE DUNAJU 170

Ciasto fale Dunaju jest bardzo znane i lubiane. Jest złożone z dwóch warstw ciasta i owoców, do tego krem i czekolada. Pyszne połączenie, polecam.   

Kulinarne Fantazje Marioli
1443. Rogaliki ekspresowe ..po raz kolejny.. 227

kwaśnej śmietany 4 dkg świeżych drożdży 1/2 kostki margaryny 1 płaska łyżeczka cukru nadzienie: dżem, owoce, krem czekoladowy itp. Do śmietany  wkruszyć drożdże, dodać cukier  i wymieszać na jednolitą masę.Mąkę przesiać,dodać śmietanę z drożdżami i margarynę.Zagnieść jednolite ciasto .Ciasto podzielić na kilka części i wałkować na wielkość talerza lekko podsypując mąką. Koło pokroić

Moje domowe kucharzenie