ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:94/384)

Ciasto straciatella 229

wręcz bajecznie! Inspiracją był przepis podpatrzony na blogu Sio-smutki . Troszkę go zmodyfikowałam. Przede wszystkim wykonałam jako ciasto, a nie tort oraz użyłam większej blaszki. Smakuję dużym i małym, jest wilgotne, nieprzesłodzone, a dodatek kwaśnego dżemu smakowicie kontrastuje ze słodkimi kremami. Z całego serducha Wam polecam! :)     Składniki:  (na kwadratową blaszkę o wymiarach 24x24 cm):   Biszkopt(...)ciasta. Wysmarować dżemem wiśniowym. Ciasto schłodzić w lodówce.   W międzyczasie przygotować krem straciatella: wszystkie składniki dobrze ze sobą wymieszać.   Na dżem wyłożyć krem straciatella, dobrze rozprowadzić. Wierzch ciasta oprószyć kakao i posypać czekoladowymi wiórkami. Odstawić do lodówki na kilka godzin. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Torcik leśny mech 140

ciasto przelewamy do małej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (tylko spód). Pieczemy w 180*C (funkcja góra dół) około 35-40 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu wyjmujemy biszkopt z piekarnika, odstawiamy do wystudzenia. Następnie ciasto kroimy na trzy placki (dwa grubsze, ostatni cieńszy). Ten cieńszy (przeznaczony na górę torcika) dłońmi kruszymy do miski. Dodajemy do niego owoce granatu. Krem(...)obrotach. Złożenie ciasta: W tortownicy układamy jeden placek biszkoptu. Na nim rozkładamy połowę kremu, przykrywamy drugim plackiem. Całość delikatnie dociskamy. Dalej ponownie rozsmarowujemy resztę kremu oraz wysypujemy pokruszony biszkopt z granatem. Na wierchu ciasta układamy czekoladowe grzybki oraz pokrojone orzechy laskowe

VioletoweKucharzenie
Babka z buraków czerwonych z kremem czekoladowym 155

już. Więc co zrobić w takiej sytuacji? Ano, wymyślić coś samemu. Tak oto powstało moje własne ciasto buraczane.  Sama nie wiem jak mi smakuje.... coś pomiędzy piernikiem, a ciastem ucieranym, z bardzo intensywnym posmakiem...hmm... sama nie jestem pewna czego. Buraka ogólnie nie czuć, ale po przełknięciu zostaje taki dziwny posmak na kubkach smakowych. I to mnie właśnie najbardziej(...)wielkości buraki) Krem czekoladowy: 1/2 pojemnika śmietany 18% 2 pełne łyżeczki kakao 2-3 łyżki cukru Wykonanie: Całe jajka ubijam z cukrem na puszysty krem, dodaję olej, potem mąkę wymieszaną  z proszkiem do pieczenia. Wsypuję otręby oraz przyprawy, a  na końcu dodaję starte buraki. Formę z kominkiem smaruję tłuszczem i posypuję otrębami. Wykładam ciasto do formy i wstawiam

Ciasteczkowy Potwór
ROLADA Z MUSEM CZEKOLADOWO NUGATOWYM I KREMEM BRZOSKWINIOWYM 147

dokładnie wymieszać. Przelać do garnuszka i wstawić na gaz. Gotować na małym ogniu, aż krem zacznie gęstnieć. Ciepły krem wylać na zimny odwinięty biszkopt. Pozostawić do ostygnięcia.  Mus czekoladowo nugatowy: W rondelku zagrzać mleko, doprowadzając prawie do wrzenia.Wyłączyć gaz. Dodać zmiksowaną blenderem czekoladę i wafelki. Mieszać, aż wszystko rozpuści się. Odstawić. W kubeczku wymieszać żelatynę z zimną wodą(...)czekolady, mieszając szpatułką. Gdy masa zacznie tężeć wylać na krem brzoskwiniowy. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Następnie delikatnie, niezbyt mocno ściskając zwinąć roladę. Roladę przełożyć na tace i wstawić do lodówki.  Dekoracja: Czekoladę rozpuścić z mlekiem. Polać roladę robiąc zygzaki. Wafelki Lusette  pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć na cieście. Pomarańcze lub brzoskwinie pokroić w paski i ułożyć między

Kuchnia Paulettes
CIASTO CHMURKA 134

Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Dodajemy cukier. Przesiane mąki delikatnie miksujemy z pianą. Na końcu wlewamy przestudzone masło i mieszamy łyżką do połączenia. Masę wylewamy na ciasto pomarańczowe. CIASTO CZEKOLADOWE: 4 jajka 4 łyżki mąki 3 łyżki cukru  1 łyżka ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia PRZYGOTOWANIE: Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy kakao i mąkę przesianą(...)następnie podgrzewamy na małym ogniu do rozpuszczenia. Łączymy delikatnie ubitą śmietanę z żelatyną. Upieczone i wystudzone ciasto przecinamy delikatnie, wzdłuż pomarańczowej warstwy. Smarujemy kremem i nakrywamy drugą częścią. Gotowe ciasto można udekorować polewą czekoladową i startą skórką z pomarańczy :)  Udanych wypieków

Marcepanowa kuchnia
Ciasto z suszonymi śliwkami i Nutellą 128

Dzisiaj dzień moich urodzin, kolejna „osiemnastka” osłodzona pysznym ciastem z suszonymi śliwkami, które uwielbiam i to na dodatek w ilościach hurtowych. (UPS już po

Pieguskowa Kuchnia
Bożonarodzeniowa gwiazda drożdżowa. 113

Składniki: 500 g mąki 2 jajka 180 ml mleka 60 g cukru 30 g masła 8 g suchych drożdży 1 rozmącone jajko krem czekoladowy 1.   Mleko podgrzewamy do temperatury pokojowej. Drożdże i 1 łyżeczkę cukru rozpuszczamy w 2 łyżkach mleka - odstawiamy aby zaczęły pracować. 2.   Mąkę przesiewamy przez sitko do dużej miski. Jajka ubijamy z pozostałym cukrem. Masło(...)mlekiem. Wyrabiamy ciasto. Wyrobione, elastyczne ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Powinno podwoić objętość. 4.   Ciasto wykładamy na stolnicę. Dzielimy na 4 równe części. Każdą część cienko rozwałkowujemy. Powinna mieć średnicę około 24 cm (odcięłam od dna tortownicy). 5.   Pierwszy placek układamy na wyłożonym papierem do pieczenia dnie tortownicy, smarujemy go kremem czekoladowym, pozostawiając nieco wolnej przestrzeni

Moje-pitraszenie
Biszkopt z prostymi kremem, owocami i polewą 287

Dziś coś dla ciastożerców, ponieważ dziś przepis na dużą blachę, co zdarza mi się raczej rzadko Mieliśmy mieć gości, którzy po wędrówce w górach mieli być

Relaxtime
Churros – hiszpańskie pączki 57

Churros to hiszpański smakołyk z ciasta parzonego, smażony na głębokim oleju. Idealnie smakują z kremem czekoladowym lub oprószone cukrem. Składniki 1 szklanka mąki 300 ml wody 2 łyżki masła 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 3 jajka Przygotowanie W garnku zagotować 300 ml wody z 2 łyżkami masła, 1 łyżeczką cukru i 1 łyżeczką soli. Następnie dodać mąkę i mieszać

Wasze Przepisy
Przepis #55 Czekoladowe ciasto z kaszy jaglanej - bez pieczenia 592

łyżki kakao - 2-3 łyżki słodzika lub cukru - 2,5 szklanki wody lub mleka roślinnego/zwykłego Dodatkowo - 50 g gorzkiej czekolady - 1,5 łyżki oleju kokosowego - gotowy krem czekoladowy do dekoracji Wykonanie Spód Daktyle odsączmy z wody. Dodajemy do nich kakao i chwilę blendujemy. Następnie wsypujemy płatki owsiane. Ponownie blendujemy. Tak przygotowaną masę wykładamy na tortownicę i chowamy(...)daktylowy spód. Wkładamy do lodówki na 1-2 godziny. Polewa W garnuszku rozpuszczamy olej kokosowy oraz czekoladę. Chwilę studzimy i polewamy ciasto. Aby ciasto było jeszcze bardziej czekoladowe ozdobiłam je różyczkami z gotowego kremu czekoladowego ( użyłam kremu z gorzkiej czekolady Enerbio dostępnego w Rossmannie). Smacznego

Health-Fit-Life
Ciasto Czekoladowe z Masłem Orzechowym, Konfiturą i Bananami 141

Tort, który w krótkim czasie zrobiłam trzy razy z rzędu. Tort, który zagościł w naszym repertuarze ciast na stałe. Przepisem, na to czekoladowe cudo dzielę się dzisiaj z Wami. Blaty są mocno czekoladowe, wilgotne, z dodatkiem kawy… Przełożone konfiturą porzeczkową, bananami i kremem śmietankowym z dodatkiem masła orzechowego smakują wyśmienicie. Tort jest ciężki, sycący ale nieprzesłodzony. Dla mnie poezja(...)paseczki banany. Wykładamy 1/3 kremu, rozsmarowujemy i przykrywamy drugim blatem. Powtarzamy czynność. Całość przykrywamy trzecim blatem. Boki smarujemy pozostałym kremem. Wkładamy do lodówki na kilka godzin lub całą noc. Przed podaniem wierzch i boki posypujemy kakao. The post Ciasto Czekoladowe z Masłem Orzechowym, Konfiturą i Bananami appeared first on Made

Made By Mom And Son
Torcik Nesquik 102

Sympatyczny torcik zdobiony kuleczkami Nesquik. Ciekawa propozycja na urodziny naszych najmłodszych ale również, jako ciasto na inną uroczystość. Ciemny biszkopt przełożony mocno czekoladowym kremem budyniowym. Pyszne z pewnością sprawi dużą radość solenizantowi:) Zapraszam do przepisu. Składniki 6 jajek 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/5 szklanki przesianej mąki pszennej 8 łyżek oleju 8 łyżek wody 3 łyżki kakao(...)Krem budyniowy 1 l mleka 1/2 szklanki cukru 2 budynie czekoladowe bez cukru 3 łyżeczki mąki pszennej 3/4 szklanki kakao 200 g masła Krem maślany do tynkowania kostka miękkiego masła 200 g cukru 3 łyżki kakao Dodatkowo słoiczek dżemu malinowego kuleczki Nesquik 250 ml przegotowanej, osłodzonej, wody z cukrem i cytryną Odlać 1 szklankę mleka, resztę zagotować z cukrem

gotuj ze mną
Tort czekoladowo — czekoladowy 98

wyobrażałam sobie innego tortu na jej 30 urodziny niż takiego przepełnionego czekoladą. Wilgotne ciasto, delikatny krem i malinowa niespodzianka. Po prostu niebo w gębie. Tort czekoladowoczekoladowy nie jest trudny, ale trzeba mu poświęcić chwilę. Obiecuję, że warto :). Smak jest obłędny. Ciasto czekoladowe jest wilgotne i nie wymaga dodatkowego nasączenia. Nowy post Tort czekoladowoczekoladowy pojawił się w Wypieki

Wypieki i Rumieńce
Muffinka gigantka (Giant Cupcake) z niespodzianką 148

sztucznego miodu ¾ łyżeczki sody Składniki na krem z nutą pomarańczową: 250g masła 500g cukru pudru 5-6 łyżek soku pomarańczowego 3 łyżeczki ekstraktu pomarańczowego (ew. soku pomarańczowego)  dekoracje cukrowe (dowolne: perełki, kuleczki, paseczki - co tylko chcemy) czekoladowe cukierki typu M&M's (najlepiej w wersji mini) lub żelki Wykonanie ciasta: Foremkę wysmarować tłuszczem (np. miękkim masłem(...)spróbowaniu nie będzie miała nierozpuszczonego cukru (chwilę to potrwa). W spodniej części babeczki "wykopać dołek" i napełnić go cukierkami czekoladowymi/żelkami i przykryć kawałkiem ciasta ("zatkać dziurkę").   Masą posmarować górę spodu babeczki, nałożyć górną część babeczki i udekorować resztą kremu. Można to zrobić szpachelką tyb rękawem cukierniczym. Posypać dekoracjami cukrowymi i wstawić do lodówki, by masa zastygła.   Przepis

Mania Wypiekania
Ciasteczka z kremem czekoladowym dla Mikołaja / z czekoladą 199

mlecznej ok 1/2 słoiczka kremu kanapkowego czekoladowo-orzechowego Miękkie masło zmiksować z cukrami na gładką masę. Dodać jajka, zmiksować. Następnie wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia i solą. Czekoladę bardzo drobno posiekać i wymieszać z ciastem. Mamy otrzymać elastyczne ciasto. Ciasto nabierać łyżką i formować na dłoni cienkie placuszki, na środek nakładać łyżeczkę kremu czekoladowego. Zlepić dokładnie brzegi i uformować

Smakołyki Asi