zamulacza”. Postanowiłam wykorzystać maliny, których ostatnio miałam dość sporo i to właśnie one nadały Malinowcowi lekkiego kwasku, a krem z kaszy manny zamknięty w mocno nasączonym kawowym ponczem czekoladowym biszkopcie sprawił, że przekładaniec ma idealnie wyważone proporcje słodyczy. Ciasto jest tortowe, kremowe i niesamowicie wilgotne, coś w typie brownie owocowego z kremem… Spróbujecie?;) Składniki na biszkopt
Domowe ciastaserniczki oreo Panda... Ciasteczkowy spód, kremowa masa serowa z kawałeczkami ciasteczek oreo i dekoracja z masy cukrowej oraz pudrowych, gotowych oczek. Czekoladowe babeczki Panda ze śmietankowym kremem z mascarpone i śmietany kremówki, posypane grubym cukrem do dekoracji ciast i ciasteczek... Delikatna, waniliowa panna cotta Panda na wilgotnym, mocno czekoladowym spodzie brownie... Była pyszna, tylko masa cukrowa z lekka nie współpracowała(...)wiedziałam, ze Dzieciaki i tak szybko spałaszują Pandy, także pozostałam przy wykończeniu oczek i uszu masą 😉 Maleńkie cake popsy Panda - z przepisu na maślaną babkę, oblane mleczną czekoladą, udekorowane czekoladowymi groszkami... Przepyszne... 😋 Na przyjęciu nie mogło zabraknąć makaroników - tradycyjne, przełożone samym mascarpone - takie moje Dzieci uwielbiają najbardziej... 💕 Popcorn w ślicznych, papierowych pudełeczkach... 😊 Cudne, papierowe słomki bambusowe. Doczepiłam do nich
Słodko-Słony Świat Ilonymałą wariację Brownie ;) Połączyłam to ciasto z waniliowym kremem i powstało coś naprawdę wyjątkowego! Ciasto wyglądem przypomina W-Z, ale jak się spojrzy na składniki, nie ma z Wuzetką nic wspólnego. Brownie jest ciężkie i intensywnie czekoladowe. Krem budyniowy przygotowany klasycznie, jedynie dodatek ekstraktu z wanilii sprawia, że jest bardziej aromatyczny i waniliowy. Serdecznie polecam! Składniki(...)posiekanej czekolady. Wszystko wymieszać trzepaczką, aż składniki się połączą i powstanie gęsta czekoladowa masa. Ciasto przelać do dwóch blaszek o wymiarach 35x25 cm wyłożonych papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez około 25-30 minut. Upieczone ciasta wyjąć i pozostawić do wystudzenia. Krem budyniowy: 600 ml mleka zagotować z cukrem i ekstraktem z wanilii
Nastoletnie Wypiekaniezdarza nam się gotową masę na te ciasteczka wyjeść łyżeczką prosto z garnka, zanim masa na ciasteczka zdąży zastygnąć, bo to taki domowy czekoladowy krem krówkowy. Ta masa czekoladowa nadaje się też to przekładania ciasta polecam dodać wtedy odrobinę masła. PYCHA! A tutaj znajdziecie przepis na domowy kajmak i cukierki karmelki. Jak przygotować domowe ciasteczka czekoladowe z płatkami kukurydzianymi? Składniki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniębrzoskwiniami na cieście kakaowo - miodowym. Duża porcja, na dużą blachę. :) Ciasto na spód sernika pochodzi z przepisu na ciasto miodowo-kakaowe z kremem budyniowym. Ciasto kakaowe, masa serowa, cząstki brzoskwiń i pyszna mleczna polewa czekoladowa świetnie ze sobą współgrają. Sernik z brzoskwiniami PRZEPIS /na dużą blachę/ Temperatura pieczenia ciasta kakaowego: 180oC Czas pieczenia: ok. 10-15 min. Temperatura pieczenia sernika
coolinarnastrefa.blogspot.comciasta, miksuj na niskich obrotach aż ciasto zacznie się łączyć. Wsyp pozostałą mąkę i miksuj aż ciasto zacznie się robić trochę kudłate. Dodaj miękkie mało i ubijaj na średnich obrotach przez około 3 minuty, aż ciasto będzie gładkie. Wysmaruj miskę olejem i przełóż ciasto, przykryj folią i wstaw do lodówki na całą noc. Ciasto odpocznie. By wykonać nadzienie czekoladowe wymieszaj(...)garnek z ognia i ubijaj, aż krem będzie gładki i aksamitny. Dodaj kawałki czekolady, masło, cynamon, pieprz cayenne. Mieszaj do momentu aż czekolad i masło połączą się z kremem. Krem przelej do małej miski i przykryj folią spożywczą. Odstaw na 2 godziny by krem ostygł. Ciasto wyciągnij z lodówki i blat posyp mąką. Ciasto rozwałkuj na grubość około
Zdrowy Styl Joannytego ciasto wygląda apetycznie i jest proste w przygotowaniu. W przepisie wykorzystałam wysokiej jakości Majonez Kielecki, z naszej współpracy powstał ten wspaniały przepis. Przy kremie należy pamiętać, aby dać śmietanę 36% wtedy krem jest stabilniejszy i nie musimy używać żelatyny. Polecam! Zapraszam na FILM . Ciasto marchewkowe z majonezem i kremem krówkowym Składniki: Ciasto – składniki na ciasto powinny być w temperaturze(...)piekarnika odstawić do całkowitego ostudzenia. 7. Ostudzone ciasto wyjąć z blaszki, zdjąć papier do pieczenia i papier włożyć z powrotem do blaszki. Ciasto przekroić w poziomie na dwie równe części, jedną część włożyć do blaszki. Składniki do nasączenia wymieszać i połową ponczu nasączyć ciasto w blaszce. 8. Nasączone ciasto posmarować konfiturą wiśniową. Krem: 9. Do śmietanki dodać fix i ubić
Mała Cukierenkapochodzi od skrótu „WZK”, którego rozwinięcie to „wypiek z kremem”. Ogólnie przyjęło się jednak, że jest to ciastko warszawskie. Klasyczna wuzetka to ciemny biszkopt kakaowy i bita śmietana z polewą czekoladową, krojone w kwadraty z ozdobnym kleksem śmietany na wierzchu. Przepis na wuztkę znajdował(...)mąki pszennej • 2 łyżki kakao • 1/2 łyżeczki sody • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Krem śmietanowy • 1 litr śmietany 30% • 1 szklanka cukru pudru • 6 łyżeczek żelatyny na 3/4 szklanki wody • płatki czekoladowe lub starta czekolada do posypania Wykonanie; Ciasto • Ubić białka na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać. • Wrzucać po jednym żółtku
To co kochamciasto uzyska gładką, gęstą konsystencję (jak śmietana).2. Odstawiam ciasto na 15 minut, żeby odpoczęło.3. Chochelkę ciasta wlewam na rozgrzaną patelnię do naleśników (bez tłuszczu), rozprowadzam równomiernie i smażę z obydwu stron na lekko złoty kolor. Naleśniki ażurowe 1. Przygotowałam ciasto w wersji podstawowej, odstawiłam je na 15 minut. 2. Po tym czasie z połowy ciasta usmażyłam małe naleśniki(...)których potem wycięłam serduszka, zaś z drugiej części usmażyłam z dwóch stron ażurowe wierzchy (ciasto przelałam do "strzykawki" do dekorowania ciast i na rozgrzaną patelnię wylewałam ciasto rysując wzór w kształcie serca). 3. Naleśniki podałam z kremem czekoladowym, kiwi i cukrem pudrem
Kulinarny Pamiętniknadaje dodatek... oleju z orzechów włoskich, który powoduje iż polewa ma smak czekoladowo-orzechowy i jest przepyszna. Niebo w gębie. Składniki (na formę o średnicy 16 cm): Kruchy spód: 110 gram mąki orkiszowej typ 2000 50 gram zimnego masła! 1 żółtko szczypta soli 3 łyżki cukru pudru Krem: 200 gram ricotty 50 gram rozpuszczonej mlecznej czekolady Dodatkowo: 150 gram borówek(...)rozpuszczonej czekolady cały czas mieszając. Gotowy krem nakładam na upieczony spód. Pozostałą czekoladę mleczną mieszam z olejem z orzechów włoskich. Na gotowe ciasto z kremem nakładam umyte i osuszone borówki amerykańskie. Całość dekoruję polewą czekoladowo-orzechową. Smacznego, Klaudia
Mango PapajaCzekoladowe muffinki w formie choinek (no, przynajmniej miały je przypominać;) są moją słodką propozycją na święta. Wiadomo, że pierniki to klasyka na Boże Narodzenie, ale zapewniam
Pink EnvelopeMoże na pierwszy rzut oka tak nie wygląda, ale jest to bardzo prosty tort czekoladowy z kremem śmietanowym i masą truskawkową. Tylko z zewnątrz jest dość nietypowy 🙂 Składniki (pełna lista zakupów na dole strony): Ciasto (na 1 blat, czyli trzeba policzyć x3): 200g ciemnego cukru muscovado 3 łyżki kakao 150g masła szczypta soli 150g [...] Artykuł różowy tort czekoladowy z kremem
SandraFrej.comdziś mam dla Was tort piwno-rumowy. Zdecydowanie nie jest dla dzieci. Tort miałam okazje upiec na święto urodzin mojego taty. Ciasto jest wilgotne a dzięki ciemnemu piwu czekoladowe blaty mają wyjątkowy smak. Przeplatający się z nimi krem serkowo - rumowy jest idealny dla każdego mężczyzny, ale nie tylko. Ciasto zwięczony jest kulkami z białej i ciemnej czekolady z rumem. Ciasto
Panda i jej światgotowego ciasta francuskiego to bardzo prosty deser. Robi się go szybko, a liczba kombinacji nadzienia jest nieograniczona. Od marmolady, przez kremy czekoladowe po świeże owoce. Najsmaczniejsze są jedzone jeszcze ciepłe i posypane cukrem pudrem.Składniki:gotowe ciasto francuskiesłoiczek marmolady malinowej3 nektarynkiłyżka mąki tortowejcukier puder do posypaniaSposób przygotowania:Nektarynki kroimy na ósemki. Ciasto francuskie rozkładamy na pergaminie na blasze do pieczenia
W kuchni wieczoremmleka lub filiżanki kawy lub herbaty. Możecie je podać samo lub pokusić się o przełożenie go prostym kremem, bądź masą. Ciasto zawsze się udaje. Nie jest, to typowy murzynek. Tu w składzie znajdziecie sporą ilość czekolady. Do tego pyszna czekoladowa polewa… Dla każdego miłośnika słodkości i czekolady będzie, to niebywała uczta Podwójnie czekoladowa uczta Ten pyszny i naprawdę prosty
Słodkie okruszki